Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

sreda, 30. avgust 2017

61. Brezčustveno pridiganje?

                                                                                                       slika splet
30.8.17, sre.

Danes se bomo dotaknili vsem nerazumljive, a ključne točke oznanjevanja. Ker sem bil nekako povezan ali celo precej aktiven v treh svetovnih religijah, zanimali pa so me predvsem realizirani duhovni učitelji (ne plačani teoretični teologi in filozofi ali pusti pripovedniki), sem pri njih vedno naletel na glavno zapoved pridiganja oz. oznanjevanja:

nečustveno pridiganje (unemotional preaching).

Kako pusto je bilo včasih poslušati govore celo duhovno realiziranih učiteljev! Brneli so Nauke svojih religij kot brni hladilnik. In približno tak vtis tudi na naših dušah puščali. Razlaga take oblike pridiganja je v tem: biti moramo kot zdravniki in župniki, ki govorijo kot mumije mumijam, da se ne bi kdo vznemiril ali razburil. Seveda je tako pridiganje napaka. Predvsem pa je herezija od neke točke duhovnega uvida naprej.

Šef krščanske razumarske filozofije, pravi polbog miselnega črvičenja in vedno slavljen pri naših vodilnih klerikih in teoloških pripovednikih je sveti Tomaž Akvinski. Ne bom se preveč spuščal vanj in v tomizem, ker nič ne vem, ampak le to, da je velik del svoje znanosti izvlekel od  filozofije arabskih aristotelovcev, vse skupaj pomešal s post-Naukom, in rodila se je super-filozofija Jezusove teologije. Ta pa se mora predavati na MRLIŠKI NAČIN: BREZČUSTVENO! Je posredno oznanil zadnji Koncil.

Nekoč sem v globokih gozdovih smrtnih brezen naletel na sveto mašo. Bilo je nekaj žensk in pa trije ali koliko duhovnikov. A pazite, vsaj dva sta bila tatemate iz Vatikana, eden celo sedanji duhovni voditelj svete katoliške in apostolske Cerkve. Kakorkoli: izvedba obreda je bila v nečustvenem stanju popolnega samoobvladovanja in hladnega opazovanja nas parih laikov, med nami pa je bilo začutiti po kakšno čustveno stanje. Takrat sem videl, kako mnogi duhovniki na svoje ovčice gledajo s hladnobnim pogledom mehanskega kmeta. Mehanski kmet je tisti, ki pogleda svoj gozd in že vidi plohe in trame. Ne vidi pa dreves, ne vidi živega drevesa.

Vendar pa Bog ni takšna samoobvladana pustota. Sami pobrskajte po Svetem pismu, da spoznate, da je zelo čustven in tudi zelo razumen. Jezus Gospod večkrat pokaže zelo pristna in globoka čustva - naši pridigarji pa ne. Zakaj ne? KER SO NEREALIZIRANI V BOŽJI ČUSTVENI ŠOLI.

To je problem. Kajti potem so enaki zdravnikom in občinskim uradnikom za okenci. V čem je tragedija?

Problem je, ker ne ločujejo čustev od Čustev. Toliko so študirali Pismo, a ... Zato skušajo zatreti nižja živalska/človeška čustva in vse prevladati z razumom. Kar je logična odločitev, a posledica je: duhovna skopljenost.

Čustva in ČUSTVA

Rečeno je, da pridiganje s čustvi v ljudeh zbuja njihova čustva, zato jim razum odpove. To je res. Rečeno je tudi: kdor pridiga s čustvi, si bo pridobil le kakšen nižji kader učencev, predvsem zavedene ženske. Tudi to je res. A nekaj pa ne vedo:

Da obstajajo nižja čustva, nad njimi je zemeljski razum, potem pa so Vrata, nad njimi je duhovno transcendentno Čustvo, nad njim pa transcendentni Božji Razum. Govorimo torej o Božjem Čustvu in Božjem Razumu. Doživimo ju, ko zapustimo VSA upanja v tem svetu, umremo, in se rodimo v Jezusu Kristusu Gospodu.

Bog pa je ZELOOOOOOOOOOOOOO čustven. Pa si poglejmo glavno karakteristiko Njegovih 'norih čustev':

Ker je Bog Ljubezen, je vsako Njegovo delo Ljubezen in vsako Njegovo čustvo je Ljubezen. Tudi ko je 'besen kot ris' oz. ko je Jezus v templju trgovcev, je to: LJUBEZEN! Tudi ko je žalosten, je to Ljubezen. Tudi ko je vesel, je to Ljubezen. Tudi ko je 'ljubosumen', je to Ljubezen, kajti želi nam samo Najboljše. Božja čustva so torej Ljubezen. Tudi če kaznuje, je to Ljubezen, tudi če preti, je to Očetovska Ljubezen. Seveda pa stara mama Cerkev teh čustev ne prepoznava več kot Ljubezen, zato se želi odrezati od njih, mame duhovniki pa to izvajajo v novodobni maminski teologiji odrešitve, ki nikogar več ne Odrešuje.

slika splet
Sklep

Ko naši vodilni kleriki naletijo na Nauk o ljubečem služenju Gospodu, zmrznejo, ker je v tem Nauku in pridiganju TAKO VELIKO ČUSTEV. Predane služabnike v Ljubezni imajo za čustveno neuravnovešene. To je zato, ker je njihov um še vedno zemeljski, kamnit. Mislijo, da so modri v svojem znanju, a so še hudo neodrešeni. 

Kamniti um je znan po tem, da je dosledno PROTISLOVEN sam s seboj: kar izjavi, že čez minutko zanika. Pa tega sploh ne ve.

Npr. teologi in duhovniki poudarjajo, da je Bog Ljubezen. A potem se bojijo Boga, ki nam ga natančno opisuje Stara zaveza, ker da je divjak, ''naš Bog pa je Jezus''. A Jezus je tudi znal zadivjati, saj je Bog!

Pozabljajo, da je Bog Ljubezen, Ljubezen pa je ČUSTVO!
ČUSTVO!

Po tem zapisu se bo kak duhovnik navdušil, in bo skušal pridigati s čustvi. A resnično, resnično povem vam: zgodilo se mu bo kot tistim izganjalcem v Jezusovem Imenu, ki jih je demon do golega raztrgal in pretepel kot vole. 


Kajti najprej moraš iti v uk - ne vere - ampak Ljubezni do Gospoda. V uk Prve Božje zapovedi:

Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vso silo vsega, kar si!

Tega Znanja pa ti ne da teološki faks, ampak samo nekdo, ki to Ljubezen ima, in sta si medsebojno naklonjena.

Zaključek

Včasih se človeku vso mašo zdi, da je duhovnik jezen. Da, kot asura je jezen. In ko reče: ''Molimo'', je, kot da bi bevsknil. Le koga mislijo prevarati s tem pozunanjenjem, saj vendar vsakdo ČUTI resnico? So ples okoli oltarja in lepe obleke in besede vse? Na duši se vidi dejansko stanje, ki ga še živali začutijo.

Že sem povedal, da se duhovne Ljubezni ne da ukrasti. Kdor jo bo le oponašal, bo končal kot tisti izganjalci demona zgoraj, Skevajevi sinovi, na koncu pa se bo znašel še v peklu.

In: ni naključje, da je prva vstalega Jezusa videla - ŽENSKA oziroma ŽENSKE! Ker so Ga najbolj Ljubile! In ni naključje, da tudi na našem blogu kvalitetno komentirajo predvsem ženske, možakar je le eden. Vsi ostali bralci, tudi kleriki med njimi, pa so kot oprezni Jezusovi učenci, ki vse do zadnjega niso niti upali niti verjeli, bili pa so SKRAJNO PREVIDNI. Takšnim resnično, resnično povem:

Vi kar čakajte, ni problema, tudi v vicah se boste načakaliiiii do pamtiveka.

Kajti Kraljestvo ni tako poceni, kot učijo na teologiji.

Pa Bog nam pomagaj.

To je bil Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Gospod!

;:;:;:;:;:;:;:;:;:;:

Še svoj včerajšnji komentar naj prepišem semkaj:

Gospodovi predani služabniki v Ljubezni pa ZAČNO KRIČATI takrat, ko v stiškem samostanu g. Nadrah in druge modre glave utihnejo in samo še kimajo v konfucijanskem spoznanju vseobsežnih resnic tišine in molka. Vendar - ko utihnejo meditativni modreci, in mislijo, da je ta njihov zen (I'm so zen-right!) že Božja Tišina srčnega prepevanja, takrat predani Služabniki začno:

GOVORITI

SKAKATI

VPITI

TULITI ...

- ves dan in vsak dan govoriti o Gospodu, Njegovih svetih in njihovih nebeških slavah. Kajti: kdor v Tišini obmolkne v prahu pred Gospodovimi stopali, je v 'absolutni zbranosti', v zrenju; ko pa odpre oči in vidi svet, je v 'pozitivni zbranosti', in takrat lahko slep zvezde prešteva, lahko hrom prek gora teče, lahko pa tudi, neumen in beden,

O GOSPODU GOVORI TAKO IN TOLIKO, DA SE DUŠE BUDIJO.

Meditativci pa le modro kimajo v 'gromoglasni tišini': "Oh my God, I'm so Jesus-right!" Ampak:

Jezus ni molčal, temveč je - po umikih v osamo - govoril obilno, in s silo ter čustvi.
In ločeval je zrnje od plevela.

Ker je Jezus Živ. In kdor je z Njim, je Živ, ne pa cerebralna mumija. Aleluja!










4 komentarji:

  1. Čiv 61 je pa od Duha napisan in nabit s Čustvi, za njim stoji Ljubezen Gospoda, se čuti in zazna. Navdušil me je, ker obelodanja tisto, kar marsikomu v današnjem svetu odraslih smrdi. Vzgoja in prevzgoja, od katere se odrasli ograde. Tako tisti, ki bi to morali vršiti, saj so poklicani k temu in tisti, ki naj bi to sprejemali. A nas ni Jezus pozval h koreniti prevzgoji srca – spreobrnjenju. In kako naj potem to dušebrižniki store, če ne žare Ljubezni do Gospoda? Te se ne da hliniti, ne ukrasti.

    In ta realiziran Čustveni dejavnik Gospoda preglasi vse ostale. Je resnični mar mi je odnos do duš, ki zna tudi zbosti in pretresti. A potem nekako ne gre po maši le sladko kramljati o splošnih stvareh z ljudmi.

    Sir 22,6
    Govor ob nepravem času je kakor glasba sredi žalovanja; šiba in vzgoja pa sta ob vsakem času značilni za modrost.

    Sir 24,32
    Še se bom trudil, da bo vzgoja sijala kakor zarja, tja v daljnje kraje jo bom oznanil.

    Zanimivo, ni naključje, da je danes 1. šolski dan. Tako samoumevno poženemo majhne in malo manj majhne otroke v šolo, kjer jih bodo učili in vzgajali, da pa bi se mi vzgajali ali prevzgajali, ne, to pa ne, mi smo pa že svoje dali čez. Tako je zabetonirana logika odraslega človeka. Tudi tistega, ki hodi k maši in redno bere versko časopisje.

    Izkušnje me uče, da temu plavžu Gospoda se ne uide, in Njega plameneči žar so Čustva, ki izženejo iz src smetje, se pripravi pot za notranje očiščenje.

    Sveti Pavel pojasni: 1 Tim 1,5-7
    Namen te zapovedi pa je Ljubezen, ki izvira iz čistega srca, dobre vesti in iskrene vere. Nekateri so se od tega oddaljili in zašli v besedičenje. Hočejo biti učitelji postave, pa sploh ne razumejo ne tega, kar govorijo, ne tega, kar tako vneto zagovarjajo.

    Me je sin včeraj ob enem posnetku na youtube vprašal, kaj pomeni 'be inspired', začneem pojasnjevat in v tistem je duh prišel in prezračil zatohlost celic mladeža. Če se pa malo poigramo z besedami - Emotion vidimo je tudi E-motion, čustva so energija v gibanju, sem nekoč slišala. In kjer ni energije, moči, se nihče ne zbudi. Še najmanj pa za Gospoda.

    Aleluja in lep dan v Gospodu, radi Ga imejte, m.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljena m! Dobro si premeditirala vse skupaj.

    Eh, svetega Siraha današnja teologija zavrača kot nasilneža. Zdaj so šli v pasjo šolo vzgoje: s podkupovanjem z priboljški.

    "Mali, a bi ti hodil k verouku?" "Neeeeeeee!" "Kaj pa k maši, boš šel?" "Neeeee!" "Ja dobr, pol pa se pejt na tablico igrat, kasneje pa greva k babici, je nekaj spekla zate." V šolo pa jih PRISILIJO, a na hinavski način, z vsemi lažmi in podkupovanji.

    Država si je prisvojila vsespolno vzgojo, če pa lastnega pamža za ušesa povlečeš, po 1000 opozorilih, pa imaš opravka s CSD in sodnijo. Tudi če mu poveš, da je moškega ali ženskega spola, te bo mulc lahko kmalu tožil, in vsa pokvarjena država se ti spravi za vrat in ti odvzame otroka, ter ga vzgoji v geja - meso za užitek.

    Takšni so časi. Otroci niso več od staršev, samo pitati jim morajo še pod pretnjo zakona. In kdo je vsega tega kriv? Sami - mi sami smo država, saj mi sami volimo same sebe.

    Vzgajanje le z lažno prijaznostjo in popustljivostjo, pelje v propad naroda. Če včasih ne pokažeš močnih čustev, tudi pravične jeze, otrok ne zazna, da ti res mar - prav poveš m. Si oseba 'I care?' Ti je res mar? Če ti je, boš pridigal in oznanjal z vso silo srca, duše in telesa, enako pa boš tudi vzgajal.

    Pa Bog nam pomagaj. Lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja,Bog nam pomagaj!
    Ampak,ga je treba najprej spustiti k sebi,sicer bo samo nemo opazoval.

    Včeraj ,ko sem brala zadnji čivk,sem tudi jaz ploskala zraven...včasih se mi ob teh čivkih dozdeva,kot,da na en način že vse "to" poznam,vem...nosim v nekem genskem zapisu..,a je speče in skrito,s prahom zakrito.

    Ko pa" božji čivk" zaslišim,se.. ,kot bi se "speče začelo dramiti,..skrito pod prahom svetiti.."

    Tudi zame je na prvem čustvo Ljubezni do Boga,Jezusa in vseh ,ki ga obkrožajo...tam gor..

    Ko smo v molitvi,razmišljanju o tem..,smo v enem samem Ljubečem čustvu.
    Predanosti,voljnosti,...ma,sej besede so nakladanje v primerjavi z doživljanjem...
    M,zmiri tko lepo pokomentira,da včasih se zdi,da ni več kaj dodati,razen nakladanja...

    Zanimiva slika pripopana...mož,pridigar žari od čustev..čeprav Luterantski oznanjevalec...
    Sem pa opazila tisto sliko odzadaj..nevem kateri znak je to..podoben tistim gotskim ..vozlom.

    Zanimiva m-jina asociacija e-motion
    Čustvo samo po sebi je sicer brez vrednosti,je lahko'any kind of motion",
    Destroying emotion too..
    Važna je naravnanost..
    Včasih je potrebno skozi razum(ki je obratna vrednost čustva) osmisliti nekaj,da se rodi pravo čustvo..
    No,vsako je lahko pravo in vsako je lahko pogubno..
    Odvisno je od naravnanosti srca.
    Ta pa je odvisna od želje in hrepenenja po Veseliti in Ljubiti Boga.

    O,Ljubi Jezus,naj se goreče čustvo po Tebi ,nikoli niti za hip ne ugasne.

    Hvala Jona,te stvari na tak način gledati, sem se naučila Tukaj.
    Na tem blogu...ob resnično Božjih čivkih!!!
    Lahko bi še 1000 let hodila le k maši,pa brala razne knjige...bi bilo vse skupaj le gledanje nekih obrisov,silhuet...prave resnične vsebine pa nebi zaznala.

    O,Bog te blagoslovi,naj ti da še mnogo inspiracij"-be inspited", ker brez "rednega vzdrževanja" še bicikel zariba.

    O,šoli in verouku...pa bi lahko odprli še mnogo tem...
    Ja,MORAJO,hoditi v šolo in na verouk(tudi sama vztrajam,)kljub zavedanju,da jim s tem ukrademo in poteptamo marsikaj tistega božjega,ki prav zaradi "njih" najbrž nikoli ne bo vzbrstelo.
    Marsikje po svetu,so tudi drugačne,ne le strogo državne šole,ki v otroku vzbujajo resnično željo po znanju(kar naj bi bil namen šol).

    Kot bi rastlini točno določil kako mora zrasti,pod pravim kotom...če je preveč cvetov,se jo hitro obreže,če cvetov ni se jo izpuli...
    Še prej pa se ji pokaže točno kake cvetove in koliko listov...se od nje pričakuje,sicer ...
    A verjamete,da je zaradi šol.sistema ukalupljenja vedno več otrok na antidepresivih,ali na "pomirjevalih", ki so nekatere narejene iz heroina.
    Preveč je teh otrok...groza me je,ker jih vse poznam...skrajno sem proti takemu načinu zdravljenja,a moram svoje mnenje kot trdo kepo požreti...
    Prepričana sem,da je zanje potreben le drug pristop,..
    a Bog se nas usmili,če ne znamo nič svoje glave uporabljati,zato,da zadovoljimo neke norme šol.sistema,bomo pač otroku" pomagali"z drogo(ker to ni nič drugega),da bo zdržal to "f.ukalupljenost".
    Moram končat

    mm
    .

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdravljena mm! Upam pa, da ne nosiš v sebi tega, o čemer piše zadnji čiv št. 62 zgoraj :).

    Glede vzgoje bi tole še dodal: pogledati je treba malo svet ven skozi okno, in mularijo pripraviti nanj. Ker ko stopijo ven, je - boj. Vsak otrok pa je drugačen, a obstaja nekaj osnovnih vzorcev. Zato mislim, da je treba tiste otroke, ki so radoživi, energični in drzni ter brihtni, vzgajati tudi s 'trdo roko', ne jih le ščititi. Včeraj sem se peljal po cesti in neka stara mama brez vsega zgoraj, le z modrcem, je nekam napeto gledala, in ko je šel grm mimo, sem videl fantiča, morda 12 letnega, ki je z veliko 'bečesko' kosil travo ali njivo. Pa sem pomislil: ali bi takega fantiča našel v mestu? Nikjer!

    Včasih so svet vodili kralji, ksatrije, ki pa so poslušali Božje ljudi za nasvet. No, tak se je rodil, da pa je dokazal, da je za kralja, je moral v džunglo in tigra ali leva ven prinesti. Lahko se je boril z mnogimi nasprotniki, pa je imel le 16 let.

    Z nežnejšimi je treba drugače, z invalidnimi pa še drugače, jih zaščititi. Danes pa želijo vse samo zaščititi. Tudi mene ni nihče ščitil, niti starši, pa tudi zime so znale biti mrzle v otroški sobi in najstništvo večkrat lačno v internatu, pa nismo bili nobeni reveži.

    Pravzaprav med otroki in starši ni neke povezave: otroci so kot živalce - če dobijo zaščito in priboljške drugje, te hitro zapustijo. Zadnjič sem govoril z osebo, ki hodi po Gospodovi Poti, in mi reče, da otroci niso poklicali s počitnic, kot so se dogovorili. In zavzdihne najsvetejši resnico za tiste, ki postajajo Jezusovi osebni služabniki v Ljubezni:

    "Uhhh, Gospod stori, da te še otroci pozabijo."

    To je resnica Evangelija in resnica Božjega Kraljestva: tam je naša prava družina. Tukajšnji otroci in žlahta pa so le začasno navidezno stanje, kjer vsakdo dela, kar mu paše in družine se znajo raztepsti po vsem svetu. Takšne vezi pa imajo med seboj tudi živali: še pes zna spoznati brata iz legla, čez nekaj let.

    Jezusova mati in bratje:

    Tedaj so prišli Njegova mati in Njegovi bratje. Stali so zunaj, poslali Ponj in Ga poklicali. Okrog Njega je sedela množica in so Mu rekli: »Glej, Tvoja mati, Tvoji bratje in Tvoje sestre so zunaj in Te želijo.« Odgovoril jim je: »Kdo je Moja mati in kdo so Moji bratje?« In ozrl se je po tistih, ki so sedeli okrog Njega, in rekel: »Glejte, to so Moja mati in Moji bratje! Kdor namreč uresničuje Božjo voljo, ta je Moj brat, sestra in mati.«

    To je odrešilni Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Gospod!

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.