Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

sobota, 19. avgust 2017

55. Znanstvene sprdačine o Gospodu Jezusu

Nasmejte se znanstvenemu idiotizmu in ga zavrzite.
Čeprav je smešno, trdo študirajte te zapise.

21.8.17, pon.

Tri desetletja in pol nazaj je izšla ena knjiga, ki je v svetu postala popularna, a jaz se je nisem mogel lotiti, ker je bila za mojo dušo povsem nekoristna. To je Messorijev: Kdo je Jezus. Čeprav je knjižica zelo zanimiva, je bila zame vedno le en sam kup obupa, in tako sem jo še danes prebiral bolj s slabo vestjo zapravljanja časa, kot kaj drugega. V zgodovini sem jo kdaj pa kdaj vzel v roke, a takoj sprevidel, da mi ne more dati Boga, ker v njej ni Živega Boga, ko pa sem preko drugih potov Gospoda pretresljivo in za večno Srečal, pa mi je branje takih razprav v izgubo časa, kajti v njih še vedno ni živega Jezusa.

Ampak, ko Božji sluga želi kaj svetu povedati, mora biti tudi vsaj za kanec izobražen, jaz pa sem povsem neizobražen, in sem to knjigo začel brati (nekdo mi jo je DAL nekaj mesecev nazaj), da bom pač 'izobražen'. Prvi rezultati so se že videli v prejšnjih čivkih, ko sem iz rokava potegnil kaka znanja, ki jih vedo le teologi in zgodovinarji. No, tudi danes bomo nekaj povzetkov izpisali, pa še kdaj, da se ne boste potrebovali s takimi obstranskimi zgodovinarskimi in filozofskimi in brezveznimi raziskavami še kdaj ukvarjati. Kajti resnično, resnično povem vam:

Kdor od vas je skozi naša pisanja in molitev sprejel 'slepo' Ljubezen do Jezusa, ima vsa znanja že v tem, pa tudi slep ni več, ampak vidi to, kar angeli v nebesih gledajo. Aleluja!!

Zato se nikoli ne pustite zmesti iskrenim in neiskrenim pametovalcem in teoretikom, ker Gospod je za njih - mumija. Strahoviti napori so bili izvedeni v stoletjih, da bi Jezusa zanikali, in tudi da Ga potrdijo. Zanikovalcev je bilo seveda več, delijo se na kritike Jezusovega obstoja in mitologe Jezusovega obstoja, oboji pa so zanikovalci. Ne bomo se spuščali v njih zablode, to je že Messori dobro opravil, ampak bom samo nekaj smešnic ven izpisal, da se nasmejete tem norostim, kajti to je pa že tako smešno, da še žalostno ne more biti več. Poglejmo si tale zapis iz opombe na str. 109:

Med zgledi racionalističnega protislovja so psihološke študije o Jezusovem 'značaju'. Znamenit je med drugim učenec radikalne kritike, Binet-Sanglé, profesor psihologije na Sorboni, ki je napisal štiri knjige z več kot 2000 stranmi, 'da bi znanstveno opredelil Jezusov značaj'.

Za tega profesorja je bil Jezus 'teoman' (= religiozni obsedenec po degeneraciji afekta od staršev); bil je 'sitofob' (ni mogel biti pri miru, kar dokazujejo Njegova nenehna potovanja); impotenten (zaradi spodbujanja k celibatu); homoseksualec (zaradi prednostne Ljubezni do Janeza); nespečnik (zaradi noči, prečutih v molitvi) …

Profesor J. Soury odgovarja: ''Jezus je bil res 'tipičen odtujenec'. Temu pa ni kriv - kakor meni kolega Binet - očetov alkoholizem, otežen z jetiko, temveč meningo-encefalitis-sifilitis. Dokaz? Prve znake norosti je pokazal že pri 12. letih, ko je razpravljal z učitelji v templju''.

Drugi profesorji ugovarjajo, da je umskega nereda v Jezusu kriva nevropsihološka poškodba matere med spočetjem, iz strahu, da bi jo zaročenec Jožef zavrgel. To dokazuje sicer neobrazložljiva mutavost pred Pilatom …

… Iz tega kar evangeliji pripovedujejo npr. o 'krvavem potu' v Getsemanskem vrtu, so napravili teorijo o 'bolestni spolni vzburjenosti'; iz tega kar pripovedujejo teksti o opustitvi jedi pri farizejevi mizi, sklepajo, da je bil Jezus 'zmeren izbirčnež' … 

Navsezadnje zagovorniki nezgodovinskosti evangelijev prekašajo celo najbolj goreče in naivne vernike, tako neomajno zaupajo v zgodovinsko verjetnost vsake podrobnosti v evangelijih …

Ali ste razumeli? Ti znanstveniki iz evangelijev vzamejo kakšno podrobnost, in z njo dokazujejo, da je evangelij lažen. Verjamejo torej v podrobnosti, še bolj kot verniki, samo da bi lahko evangelije diagnozirali kot lažne. Vidite patološko 'razcepljeno osebnost' v takih strokovnjakih?

Vse, kar ni popolnoma Božje, ima v sebi protislovja s samim sabo, pa naj so to bedne kritike ali pa teologija, ki ni transcendentno doumljena. Messori komentira, 'da znanstveniki neke pojave upoštevajo le, če jih je pred tem uradna znanost že razložila. Sicer je vse laž, umišljenost, paranoja in manični delirij'. Pisec omenja slavnega astronoma in matematika Newcomba, ki je leta 1903 objavil študijo, ki je 'dokazala' znanstveno nemogočnost letenja vsega, kar je težje od zraka, konec istega leta pa sta brata Wright s svojim dvokrilnim letalom preletela 266 metrov!! Pa to je znanost za počit od smeha!

Eden največjih učiteljev kritike evangelijev, E. Havet, je zahteval, da je treba iz Jezusovega življenja izločiti vse nadnaravno (vse Božje torej). 'To z enim udarcem odstrani vse evangelijske čudeže. Takrat vse, kar se pripoveduje, postane lažno, ker se pač ni moglo zgoditi.'  

Kere bedarije so to, pa to ni res! To je prava masaža za trebuh! Kot da bi iz hobotnice odvzeli vso vodo in ko bi ostala le lupinica, bi rekli, da hobotnice ne obstajajo. Povsem očitno je, da je tem znanstvenikom nekakšen 'en sam udarec' usode odbil možgane iz lobanj … Poglejmo si še nekaj teh smešnic:

Krščanski teksti pričajo o Preroku, ki naj bi s svojo besedo pomiril vihar na morju. Znanstvena razlaga: učitelj in učenci so v svojih barkah skrili mehove z oljem, ki so ga izlili v morje in tako poravnali valove, to pa je dalo ljudem na obali vtis čudeža …

Robert Ambelain, veliki magister francoske masonerije in avtor uspešnice, pa je napisal, da so bili potresi, ki so jih zaznali ob Jezusovem križanju, povzročeni s strani Njegovih učencev, ki so se od Kitajcev naučili uporabljati smodnik in so sprožili nekaj eksplozij …

Jezus predstavlja Boga Ljubezni in Usmiljenja, govori pa tudi o možnosti kazni in pekla, zato je Nobelov nagrajenec Russel zaključil: ''Jezus ne more biti Bog, ker jaz ne verujem v pekel.''

Kot vidite, dragi moji, človeška neumnost je brezmejna, v tej zadnji trditvi pa že prihaja skupaj z modernejšimi katoliškimi teologijami, ki lažejo, 'da pekla ni, če pa je, je prazen'. Iz zgornjega zapisa lahko torej sklepamo neovrgljivo dejstvo: kdor ne verjame v pekel, ne verjame v Kristusa. Zato lahko take duhovnike in pripovednike smatramo kot heretike oziroma nevernike. To je potrdil tudi sveti papež Pavel II.

Zdaj pa si preberite še tole:

Angleški specialist znanstvene kritike prof. John Allegro trdi, da je odkril, da Jezus ni bil nič drugega kot ime za halucinogeno gobo, ki povzroča privide. Iz gobe-Jezusa je prišlo po presenetljivem procesu mitizacije do ideje o bogu-Jezusu.

Ko so prejšnje stoletje v Kumranu odkrili zapise, ki povsem potrjujejo današnje Sveto pismo, so se takoj našli znanstveniki, ki so z vso silo dokazovali, da v Palestini tistega časa (prvo stol. Kristusovega štetja) niso poznali pisave, ampak so samo 'grulili'. No, arheologija pa je razkrila kar pet vrst tedaj rabljene abecede! A so še vedno pisarili razprave, da Nazaret ni obstajal, četudi so že dolga leta nazaj obstoj dokazali arheologi, mi pa smo ga objavili v 53. čivku in priobčili celo sliko.

Zaključek

To je samo en del raznih norosti, smešnejši del, ki želijo spodkopati Evangelij in Jezusa. K temu lahko dodamo še kakšne celo protestantske ideje, ki večkrat sprejemajo kritike brezbožnih znanstvenikov, pa muslimanske blodnje o Jezusu kot navadnem preroku, pa hindujske (tudi Hare Krišna) pravljice o tem, da so Jezusa s križa sneli učenci in je potem še dolgo učil v Indiji … A resnično, resnično povem vam:

Nisem še videl predstavnika neke religije, filozofije, ali kritika, ki bi take blodnje širil, in bi sam prišel v Nebeško Kraljestvo. Če pa je eden že prišel, so Njegovi učenci danes demoni in njegov duhovni rod je v Kajnovi zablodi. Seveda spadajo sem tudi mnogi katoliški polverniki skupaj s takimi kleriki in teologi, ki pridigajo lažno teologijo, za dober denar in svoj lažni ugled. A jim čas poteka, kajti Gospod pošilja preizkušnje, ki jih ne bodo prestali.

Njim sta namenjena tale navedka iz SP (Janez 10,30 in 14,6):

JAZ IN OČE SVA ENO.

JAZ SEM POT, RESNICA IN ŽIVLJENJE. NIHČE NE PRIDE K OČETU DRUGAČE KOT PO MENI.

Kako kdo misli priti k Očetu v nebesa, če stresa neumnosti o Gospodu Jezusu? Povem vam: NIKAKOR.

Tudi katoliška vera se zanesljivo potaplja v herezijo, ki je zelo očitna, a le Božjim služabnikom, ne pa klerikom in teologom. Messorijeva knjiga je sicer ne omenja, a ker omenja herezijo novo-Judovstva, lahko to bolezen prepoznamo tudi v krščanstvu. In o njej ta bedni Jona nenehno piše. No, o tem v kakem od naslednjih čivkov.

A tisti, ki ste sprejeli seme Ljubezni z Gospodom, in ga kalite in vzgajate, boste kmalu v nebesih imenovani JASNOOKI, ker kdor je v Ljubezni, ga vse zmote sveta ne premaknejo niti za tisočinko milimetra.

Pa Bog nam pomagaj.
  

Še to: tovrstne knjige so popolnoma nekoristne za kandidate za Jezusove predane služabnike, kajti v njih ni zapisane niti trohice predane Ljubezni do Gospoda, ampak samo filozofiranje in prepiranje z drugimi teorijami. Zato je bila za mojo dušo ta knjiga povsem nekoristna in rabil sem 35 let, da sem jo nekako prebral. Hvala Tebi Gospod, da me vodiš po Svojih potih!



54. Pri Bogu ni mešanice
  
slika splet
19.8.17, sob.

V komentarju bloga p. B.C. sem napisal:

Kajti Gospod ni nekdo, ki bi delil Ljubezen s prešuštniki. Njegova Ljubezen je brezmadežna in popolna, je najvišja sveta Nevesta, namenjena le zvestim. To je Kristusov Evangelij.

Seveda je to popolnoma v nasprotju z aktualno katoliško doktrino dogme in teologijo kateheze eksegeze? No, sprašujem, ker sem neuk, imam pa nekaj izkušenj.

Običajni verniki sveta, ki so pol-verniki torej, imajo predstavo, ki jo tudi Cerkev deli, da je Gospodova Ljubezen namenjena ravno vsem grešnikom sveta, in da so čistuni na slabšem od njih. Na nek način je to res, in če bi se spuščal v te mešane vode, bi v težave prišel, zato obrnimo vprašanje drugače in ga izrazimo takole:

Kako Gospod dobro nagrajuje in slabo plačuje?

TUKAJ lahko najdete vse glavne krščanske naštevke, katerih je 6 krščanskih resnic:

1. Da Bog je.
2. Da je Bog pravičen sodnik, ki dobro plačuje in hudo kaznuje.
3. Da so tri Božje Osebe: Oče, Sin in Sveti Duh.
4. Da se je Bog učlovečil, da bi nas s Svojo smrtjo na križu odrešil in večno zveličal. 
5. Da je človeška duša NEUMRLJIVA.
6. Da je Milost Božja za Odrešenje potrebna.

Pa začnimo odgovarjati na zgornje vprašanje. Že druga resnica je napisana tako, da je jasno, da sta to dve ločeni stvari, da ni mešanice med plačevanjem in kaznovanjem. Kajti Bog plačuje popolnoma drugače, kakor kaznuje. Tega se današnji kristjan in teolog ne zavedata več, ker jima primanjkuje nebeških znanj, kajti celotno krščanstvo počasi leze v herezijo (o tem kdaj drugič). Zato pojasnimo:

Plačevanje: Ko je med Gospodom in neko dušo vzpostavljena MEDSEBOJNA NAKLONJENOST, pride Gospod OSEBNO, in tej duši nakloni Milosti. Te Milosti so predvsem duhovne, ker mi smo duše, ne telesa - naša telesa so le obleka duše, vsaka obleka pa je enkrat za v smeti. Obleka gre torej na odpad, duša pa živi naprej. In Gospod osebno zelo poskrbi za tisto dušo, ki Mu je ljubeče Naklonjena oziroma je naklonjena kakšnemu Njegovemu svetemu, sveti pa tej duši.

Če bi pa bila oseba le dober človek, ni pa v Ljubezni z Bogom, je poplačana iz popolnoma drugega vira: iz arzenala zemeljske KARME, ki je zakon posledice glede na vzroke, ki jih povzročamo. Kristjani sicer radi fantazirajo, da za njih karme ni, da karma ne obstaja, ker so Kristusovi, a to je velika in strahovito tragična zabloda, če niso že Gospodovi ljubeči predani služabniki, ki so že umrli za ta svet, in živijo v Kristusu, ter Ga razglašajo noč in dan. Za vse ostale pa Gospod deluje POSREDNO, preko Njegovih zemeljskih zakonov, ki pa so zelo neusmiljeni: kar si sejal, to boš žel, oziroma: zob za zob. Gal 6,7:


Ne slepite se: Bog se ne pusti zasmehovati. 
Kar bo človek sejal, bo tudi žel.

Zemeljski zakon poplačila vseh del je torej zelo strog: do najmanjše malenkosti smo plačani za dobro in tudi za slabo. Milost pa ni prisotna, ker to je življenje v Kajnu, kjer pa Kristusa Odrešenika in delilca Milosti NI. Zamislite si sedaj vso tragiko npr. islama - prav je napovedal njih prerok: pekel bo konec vseh potovanj takšnih duš. Kajti le po Jezusu Kristusu se pride Domov, pa še to le v primeru, če Ga Ljubimo brez kalkulacije (biznis krščanstva).

Plačilo brez Ljubezni z Bogom, karma torej, pa naj je DOBRA ali SLABA, je na koncu zelo slaba stvar. Kajti če smo delali dobro, bomo z dobrim poplačani, a to dobro bo posvetno, zato bomo sčasoma še globlje zabredli v dušne dolgove, kar se je celo Salomonu zgodilo, ki na koncu ni bil modrijan, ampak magaloman in spolni izprijenec, ki je še kraljestvo razklal. No, Cerkev ga še vedno hvali kot modrijana - je to modro?? Biti modrijan nekaj let, potem pa zapasti v strahovito plačevanje grehov?

Gospodova Ljubezen je čistejša od najčistejšega diamanta

Bistvo, kar želim pojasniti je tole: kak vernik dela grdo, dela zlo, greši kot sam hudič, potem pa gre k sveti maši, na obhajilo, se morda celo spove kakšni mami v spovednici, daruje miloščino Cerkvi, morda še sam mašo zase obhaja - in misli, da je podelano, župnik pa je tudi ves srečen. Ampak resnično, resnično povem vam:

Ni je gnusnejše duše v peklu, od takega krščenega hudiča. In povem vam: Gospod takemu ne odpušča, čeprav je sicer Milosten! Kajti zlorabljati Njegovo Dobroto in Usmiljenje za ponavljanja greha je nekaj, kar celo Gospod sovraži, četudi je On Ljubezen.

Že smo citirali veliko prekletstev, ki jih Jezus izreka nad takšnimi duhovniki in verniki, preko Njegove svetnice sv. Brigite.

SEVEDA SE VSAKDO KAZNUJE SAM, KAJTI GOSPOD JE TAKO ZELO DOBER, DA SATANU DOPUSTI, DA TAKŠNI DUŠI DARUJE, KAR ONA TAKO ZELO IŠČE. Naj ima, da se bo nečesa naučila.

Vrstni red plačevanja

Da ne bom predolg:

1. Kdor je v Ljubezni z Gospodom, ima vsa čustva in misli le še Zanj, zato zakon karme zanj počasi odmre: plačuje in vodi ga samo še Gospodova Ljubeča Previdnost in osebna skrb.

2. Kdor pa je malo dober, malo z Gospodom, ostalo pa živi v karmi in grehih, ter računa, da bo končni rezultat te zvijačnosti nekak sprejemljiv golaž, pa se je prekleto zafrknil, kajti Gospod plačuje po vrstnem redu, nikoli v mešanici:

-       Najprej boš plačal za grdobije, in to plačilo bodo izvedli neusmiljeni zakoni tega sveta. To plačilo bo zelo boleče in ni ga načina, da se mu izognemo. Ko bo to poglavje izčrpano, poravnano, pa bo sledilo:

-    plačilo dobrega, ker Gospod ničesar ne spregleda, tudi najmanjše drobtinice dobrega, ali celo pikice Ljubezni do Njega ne, pa četudi je to samo hipna misel, da bi se priklonil razpelu, a se ne.

Kajti: Gospod je najpravičnejši sodnik in plačnik, zato vidi tudi najmanjše dobro v najhujšem grešniku, in to dobro bo prav tako izplačano, ko pride čas. Do takrat pa bo trpljenje.

Toliko v globok razmislek verskim polovičarjem, v kutah ali brez, ki se zanašajo na Gospodovo dobroto, in svoje grde grehe prekrivajo z raznimi svečanimi pobožnostmi.

To je Kristusov Evangelij (KLIKNI). Slava Tebi Kristus!

Še to: obstaja pa še ena kategorija, ki je nismo neposredno omenili: biti poplačan za nedolžno trpljenje v čast Gospodu ali v dobro izgubljenih duš. O tem se več pozanimajte pri sveti Favstini Kowalski Najsvetejši (čivk št. 50.)









8 komentarjev:

  1. Hvala za čiv 54. Se zamislimo, kako se odvijajo stvari v življenju, ni mešanice, ni črtanja po bilancah. Naletela v SP na tole, ki potrjuje zapisano v čiv, najprej pride povračilo in potem plačilo dobrega:

    Iz 40,10

    Glejte, Gospod Bog prihaja z močjo, njegov laket vlada zanj. Glejte, njegovo plačilo je z Njim, njegovo povračilo pred Njim.

    in še

    Iz 62,11

    Glejte, Gospod je razglasil do konca zemlje: Povejte hčeri sionski: »Glej, tvoje odrešenje prihaja, glej, Njegovo plačilo je z njim, Njegovo povračilo pred Njim.«

    Potem pa lahko preberemo v Evangelijih:

    Lk 23,41

    »In midva po pravici, kajti prejemava primerno povračilo za to, kar sva storila; Ta pa ni storil nič hudega.«

    Spreobrnjeni razbojnik je uvidel, kaj ga je doletelo in v Milosti sprevidel Jezusovo nedolžnost.

    Kar sejemo, to žanjemo, v angleško govorečih deželah pa imajo rek: What goes around, comes around. Kar zaokroži naokoli, pride naokoli, hmm, včasih zelo hitro.

    https://www.youtube.com/watch?v=HIxsESDTV-w

    Ljubi Gospod, ne vpelji nas v skušnjavo temveč reši nas hudega, prosimo Te, Lep dan, m.


    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljena m!

    Neverjetno dobre svetopisemske navedke si našla! Ne vem pa, če so bili bralci dovolj pozorni. Glede Gospodovega laketa moči najbrž ne bom nikoli pisal, samo komu bližnjemu povedal, ostalo je pa potrditev mojega zgornjega vrstnega reda PLAČILA, ki ga poznam iz življenja, tu pa je tudi iz Pisma:

    "Glejte, Njegovo plačilo je z Njim, Njegovo povračilo pred Njim."

    Kot vidimo, Gospod plačuje DVAKRAT, zato adijo-papa sanje o mešanem golažu, da ne bo trpljenja, kar je pripoved sodobnih cerkva in templjev, oz. grešnikov v njih. Lažejo.

    In dvakrat je to enako navedeno: najprej povračilo, ki je KARMIČNI protiudarec za ne-Ljubeče (to je lahko dobro ali slabo povračilo), potem pa pride Njegovo OSEBNO plačilo, ki prihaja z Njim, kajti On je v tem plačilu, aleluja!

    Brez dvoma je Sveti Duh s teboj, m, bolj kot v mnogih profi-pripovednikih!

    Link na KARMO pa je zelo zgovoren tudi nepismenemu: kar seješ to žanješ. Ali kot pravijo mnogi izkušeni: karma je ku....

    No, tudi karma je Gospodov zakon, a je Njegovo posredno delovanje preko Njegovih predstavnikov - zemeljskih zakonov, v stilu: kakor si si postlal, tako boš spal. Tu pa ni nič Milosti, ker Milost je le v plačilu, ki prihaja z NJIM!

    Hvala za odličen prispevek in Bog s teboj in tvojimi. Aleluja!




    OdgovoriIzbriši
  3. Lepo pozdravljeni

    Hvala za tvoje žvrgolenje!
    Prav rabim nekaj,da me malo nasmeji,sem pomislila,ko sem začela brati,a sem se posmejala šele ob primerjavi s hobotnico.
    Glupačine,sprdačine,ni kaj.

    Te dni sem imela zelo naporno..dežurstva tri tedne...zadnje dni sem še komaj zdržala...
    Hvala Bogu da je skozi zraven,a ko prideš telesno(neprespanost) izčrpan,tudi duh kdaj stiri.

    Hočeš pomagat ,pa na koncu izpadeš še norec...
    Nekaterim resnično nič ne pomaga če so zgledni in pridkani kristjani....vedno in povsod zraven,ko se okoli cerkve kaj dogaja...,v realnem življenju pa...je važno samo,da ,"izpadejo lepi.."

    Danes sem po dolgem času jokala zaradi tega,čeprav ni vredno...

    ..In zato napisala,da prav"neki rabim,da pozabim"_ali bolje,da čimprej odpustim,ker me par dni že žre.

    Hja,okoli Ljubega Jezusa,pa okoli evangelijev...maš malo morje raznih razlag...zelo nasprotujočih si..

    Imaš pa celo znotraj katoliških razlagalcev sv.pisma različna tolmačenja, ja,ampak vse to je kot bi iskal recept za kruh,pa jih dobil toliko kot je vseh vasi.
    Ampak,to so samo recepti...ne moreš jih pojesti in okusiti.


    Saj cerkev ne uči,da Jezus ni bil Svet,pa Božji...no,vsaj ne da bi jaz vedela.
    Pogosto svari pred lažnimi razlagami,pa apokrifi...njen "manjko" smo ljudstvo,ki pogosto kloni grehu in,da bi ga opravičila si izmišljuje razne svoje"permisivne" razlage.

    In potem se zgodi kot se je meni,da sem se skoraj s taščo skregala.
    Ravno smo pomolili skupaj s tamalimi(naš tamal in nečaka 6 in 8),ko prinese en od njiju mobitel.
    Kar vzame,brez vprašanja...ok,se me ne tiče,ni moj,ne bom moralizirala.
    Nakar brez besed z roko pomaha še svojemu bratcu in našmu češ:pridita gremo..Oba seveda hitro vstaneta in zviz pred hišo.
    Pa mi ni blo nič prav,saj je bilo sončno in zakaj ,kako,kar tako vzeti telefon in zginit.
    Rečem tašči,ker ju je ona pazila,da kako to kar dovoli,pa saj so prvič zelo premajhni za to,pa namesto,da tekajo za žogo,tam sedijo,kot butci..
    Ona se nasmehne,pa saj igrajo samo igrice,dej pusti jih.
    Ni mi bilo všeč,zato rečem,no prav,ampak naš gre nazaj z mano(sicer bi lahko še ostal).
    Pa jo vprašam,če ona ve kakšne igrice imajo,seveda ni vedela,pa se neki izgovarja,da če njihovi starši dovolijo,ona nima kaj.
    A res?? Povedala sem,da ko sem jih jaz pazila in to 14 dni,sta tudi prinesla telefon in videla sem,da celo z internetom!!,vendar sem takoj rekla naj to spravita,sicer zaplenim.
    Sumila sem,da gledajo kake nagice,a samo sumila.

    Njej pa je bistvo samo,da ispade"ta fajn babi",pa vse dovoli.
    Rekla sem,da jo imajo za norca,ne pa,da jo zato bolj cenijo.Malo sem bla utrujena,zato preveč razdražljiva
    Ker je videla,da sem strašno proti,da jim nenadzorovano to dovoli,je kooončno ukazala mulcu,da ji vrne mobi.
    Da bi videli fris od njega...kako me je gledal...prav sovražno.

    Mislila sem,da sem kaj dosegla,...a,ko so čez čas pripeljali našga nazaj,mi je povedal,da kaka je babica,da ko sem jaz šla domov,jim je hitro vrnila mobi in gledali so nagice.
    Bla sem ogorčena,razočarana...
    In,ko sem ji povedala,da hvala za tak bogi odnos,pa še vzgojo,ker v teh letih to gledat....hudo!!
    Mi reče,da naj ne pretiravam,tega pa že nebi gledali.Zakaj p a ne???
    Ker so krščeni,ker imate križ nad vrati,ker jih sv.angel varuje???
    In potem vpraša ta malga,če so res to in to gledali,pa itak,da je reku da ne.

    In na koncu sem jaz tista,ki se umešujem,pa še po nedolžnem obsojam uboge njene otročičke.
    Tko me je prizadelo,da je ženska zrelih let tak lolek...pa taaaaaaak kristjan.

    Uf preveč sem naložila...opravljanje?
    Če človek nima tudi malo zdrave pameti,mu tudi vera malo koristi.
    In že smo pri banalnem primeru različnih interpretacij.

    mm





    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdravljena mm! Res, Učenje o Ljubezni z Gospodom govori:

    kdor preveč ali premalo je; kdor preveč ali premalo spi; kdor preveč ali premalo počiva; kdor preveč ali premalo dela, itd - ta ne bo mogel razviti Ljubezni z Gospodom. Taka dežurstva te izčrpajo, pa še s čudnimi duhovi ljudi si, in če se duhovno me obnavljaš dan za dnem, sledi - padec.

    In prav imaš: za bedaka ni zdravila, četudi je veren. Jaz sem se 50 let mučil s takimi, pa še sedaj malo kdaj, a enostavno ljudem pripada trpljenje, da se nekaj naučijo in naredijo korak naprej.

    Odpustiti je najlažje, če z norci nekaj časa nisi skupaj. Če pa se vsak dan vračaš mednje, je pa težko. Vsekakor je treba imeti neko ljubezen, sicer je za znoret z ljudmi, pa četudi ta ljubezen traja le, dokler jih vidimo pred seboj. To je pomembna lekcija.

    Seveda Cerkev uči, da Jezus ni Bog, da je le nek učitelj ipd - a ne katoliška Cerkev, ampak kakšna druga, npr. protestantska; patološka ogranka protestantov pa so Jehove priče in mormoni, od katerih muslimani jemljejo velik del lažnih potvarjanj Evangelija in Jezusa. To so le pol-poti za začetnike. Imaš pa prav glede 'permisivnih razlag', ki so v resnici HEREZIJE. O tem kdaj drugič.

    Glede dogodka, ki ga opisuješ, otroci s telefoni ali tablicami, pa ti dam povsem prav. Vsak dan slišim o teh zlorabah otrok s strani starih staršev ali enega od staršev. Otrok se ne da več vzgajati, kajti vsa hudičeva žlahta, skupaj celo s sodiščem in CSD bi ti skočili za vrat. Prekleti so, preklet čas je to, a Cerkev uči, da so našo bratje in sestre, ko pa dobijo tak material v semenišča in se mu prilagodijo še sami, Cerkev postane ena pekarija krofov in čokoladnih namazov.

    Draga mm, NI POTI, DA BI TI USPELO SVOJO ZALEGO VZGOJITI PRAV. S tem se sooči. Bori se do njih 18. leta, potem pa jih odpusti in pojdi za Gospodom 100%. Kajti vsakdo je svoja duša in različno dozorele duše se rojevajo, in enim sploh ne moreš riniti Boga, ker so rojeni kot živali in vohajo samo to, kar živali vohajo, nekateri imajo pa druge čudne talente, nekateri pa so že rojeni psihopati. Naša naloga je, da jim DAMO PRILOŽNOST, to nas Jezus uči: vsakomur dajte PRILOŽNOST, ta priložnost pa je zgodba o Jezusu, o Ljubezni, o Odrešenju, o peklu in o raju. Pa še lastni zgled jim je treba dati.

    Nehal sem se sekirati za druge, čeprav mi ni vseeno, a duše so pogosto skrajno butaste in rabijo polno lekcij, kot smo jih mi: lekcije pa prihajajo le skozi TRPLJENJA.

    In še glede takih starih staršev ali tašč ali stricev/tet; ker so sami v velikem dolgu pri hudiču, delajo vse, da jim v plačilo vodijo svoje vnuke. Zato se strinjam z Jezusom, ne pa s Cerkvijo, ki naj bi bila aktualni Jezus: žlahta po krvi ni naše pravo sorodstvo, ampak je le hlod za vratom, če ne hlepi po Gospodu. Jezus Gospod svetuje:

    ZNEBI SE JIH, če je le mogoče, sicer ne spoznaš Mene!

    Zato nikoli nisem razumel religij, četudi sem se jih vedno za kiklo držal. Na koncu sem spoznal Gospoda in videl, da sem imel prav, in da Gospod misli enako kot ta beda, a za 'mlade duše' in nikoli odrasle starce, morajo obstajati tudi pravljičarske eksegeze, ki pa seveda vodijo v vice, ne v nebesa, koga pa celo v pekel, če jih preresno jemlje na dolgi rok.

    Zato ti predlagam povsem drugo taktiko:; sama postani Služabnica Gospodu, pa bo tudi zalega avtomatsko rešena vsaj pogubljenja. A gledati njih zablode bo še vedno težko, če boš vedno z njimi.

    Kdor ljubi svet, bo umrl od kislobe. Kajti ta svet je le prevzgojni dom, zapor. Kdor pa Ljubi Gospoda, je miren in srečen, in še svet lahko malo ljubi. To je Kristusov Evangelij.

    Lepo pozdravljena!



    OdgovoriIzbriši
  5. Jona hvala za te besede,
    kot vedno polne nauka ,modrosti,predvsem pa ljubezni Boga Jezusa Kristusa.
    Moja "taktika" se nagiba k temu,da poskušam za te ljudi,ki imajo tudi ogromno dobrega v sebi,moliti.
    Ja in včasih je težko ,misli zbegajo,takrat(sem pogruntala),lahko molim samo k Mariji.

    Bog nam pomagaj doumeti

    Sem se pa ob vsem spraševala,da ni to zagotovo tudi karmično..
    Morda(oz.zagotovo),sem tudi sama kdaj koga nehote obsodila po krivem...ali ga drugače prizadela....v celem lajfu...skoraj gotovo..
    Zato naj je vsaka izkušnja le šola.
    .Bog z vami.
    mm

    OdgovoriIzbriši
  6. Živjo še enkrat - ne pozabi, da tudi vrsta telesa določa del usode. Pravijo, da sta moški in ženska enakovredna, po Lutru, nista pa enaka, kajti vrsta telesa kroji tudi usodo. Če se neka duša rodi v ženskem telesu, je zelo drugače, kot če se v moškem, ribjem ali pasjem. In ena razlika je v tem, da se ženske med seboj že po naravi ne morejo videti. Je ena rekla, da če bi bile samo ženske na svetu, potem ne bi bilo vojn - ker bi se vse zastrupile med seboj.

    Ko se psice stepejo, kar je redko, je pa takrat hudo. Tudi ko se več kot ena čebelja matica v istem panju nahajajo, najprej poskrbijo, da gredo UBIJAT - druge matice. Čim se rodi, gre že UBIJAT - so-matice. Matice imajo želo kot čebele, a nikogar nikoli ne pičijo - samo drugo matico. To je ta narava ženske.

    In če si Gospodova služabnica, bhakta po P., moraš svojo babjo naravo tudi preseči. Drugače bo vedno strup v zraku ... Bistvo ženske je zavist do druge ženske. Tudi v športu je tako: ko ženska izgubi proti drugi, je najmanj tri leta v zameri. Pri moških pa je boj ravno tako trd, a gredo potem skupaj na pijačo.

    Zagotovo je to tudi karmično, predvsem pa babje :) Bodo rekli, da sem šovinist, a je potem ženska narava šovinistična :)

    Zato je najbolje, da jo del premagaš, del pa omiliš z DISTANCO. Žal pa to vedno ni mogoče, in tašče so že od nekdaj znane, da niso nobene taščice ...

    Zato ostaja v rešitev samo Gospod - ko Nanj z vso silo mislimo, manj na svet mislimo, in takoj nam je lažje. Aleluja!!


    OdgovoriIzbriši
  7. Zablode predstavljene v 55. čivku so kot bi se skupina 'učenih' ljudi malo na kup dobila in po enem veseljačenju bi tekmovala med seboj, kdo bo postavil bolj obskurno tezo o Gospodu Jezusu, razen tistega, ki je matral toliko in toliko tisočev listov, on je pa megličar maratonec. :-)

    Kaj vse pišejo in objavljajo tako zvani 'znanstveniki', ki jih ponavadi države še drago plačujejo in redijo. Tem neumnostim ni videti konca in kraja. Marsikdo med njimi verjame in to predava!!! mladim glavam, da je življenje le spoj materialnih delcev, ki pod ugodnimi pogoji dajo življenjske znake. O duši pa nič. Včasih se iz njihovih ust vale še take nebuloze, ko se pohvalijo, češ da so ateisti in s tem nepristranski: »Zgolj, kar je znanstveno dokazljivo.«

    Ne vedo pa, da izhajajo iz lažnega ega in je tako razmišljanje le v okviru 'jaz in moje' in da so oni gospodarji vsega. Čedalje bolj vse teži pri njih h gospodovanju nad materialno naravo, da zadovoljujejo svoje čute, kar je pa ravno obratno od Znanja, da nismo mi gospodarji, ampak smo večni Gospodovi služabniki, in On je Tisti, ki naj uživa, ne mi. Naša izpolnitev je v delovanju biti Njegov služabnik oz. biti služabnik Njegovega služabnika - služiti Njega in Njegovim.

    Čemu gospodarsko in ekonomske razvite nacije, ki vlagajo samo še v ta materialni gral, občutijo manj notranjega zadovoljstva - saj ga iščejo tam, kjer ga na koncu ni, vmes je le nekaj hitre 'sladkorne' infuzije, ki izpuhti in je na koncu samo še boj (materialno bogastvo, dobrine je treba braniti pred zavistneži) in pelin.

    Opažam pa pri ljudeh v pogovorih, da nimajo vpogleda, kdo so, kakšno je njihovo razmišljanje - nastane zagata, ker se sami pri opisu matirajo. Npr., nekdo reče, da je ateist, pa je potem nekaj stavkov naprej že, da je včasih hodil v cerkev, da ima vse zakramente, a da sedaj po tolikih razočaranjih v življenju, ne verjame več v Boga, da če bi Bog bil, bi že rešil toliko in toliko nedolžnih ljudi … Da pa še vedno hodi po cerkvicah sam zase in k župnikom na pogovore kdaj in k drugim učenim glavam, ki so bolj duhovni … hmm – kako, če je pa ateist? Čemu potem hodi naokoli in sprašuje in vrta? On je iskalec Boga, če je vsaj malo iskren, če se pa naokoli potika, da potrjuje svoj pogled, potem je pa hud revež.

    mm si izpivkala svojo bolečino in te v tej situaciji razumem. Z Gospodom in borbo stvari peljat naprej. Kot je pojasnil Jona, tako se v tej državi in družinah dogaja, tudi sama kaj od tega skusila. In zaupat, da bodo čez 15, 20 let obrodili kakšni rezultati pri otročkih.

    Hvala Jezusu in Njegovim, zaupajmo v Gospoda in vztrajajmo, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  8. Madonca, to je pa pravo predavanje, Juna! Ni kaj, vse drži. Kot pribito.

    Dobro si povedala bistvo vsega Nauka, ki pa v krščanstvo še ni kaj dosti prišlo:

    Gospod je uživalec, ne mi. On naj uživa, saj si zasluži, nam pa je sladko, ko smo lahko Njegovi večni predani služabniki. Aleluja!

    Kakorkoli se obrnem, karkoli poslušam, pa naj je padli Prevc ali Gajser ali kak politik, ali pa mimoidoči, na TV ali znanec sosed: vsi imajo samo eno nalogo v življenju: DA BI UŽIVALI. No, potem zanesljivo ne uživajo kaj dosti, kajti ko hudič to sliši, jim da malo užitka za veliiiko trpljenja.

    Mlade družine gredo narazen, ker oba želita vsak zase: UŽIVATI. Ko so Prevca vprašali, kje je njegova meja, je rekel: Meja je nebo!, ter odšel s potičko k papežu. Takrat sem rekel: Zdaj pa ga je fant oreng nagagal: Bog ga je zaznal!

    Ko Bog zazna iskalca, in če mu je všeč (s potičko papežu prav gotovo), začne kandidatu JEMATI vse, kar ga ovira k Služenju. Za začetek mu odvzame, postopoma seveda, vse njegove lažne užitke. In kdor si je za užitek zadal 'nebo', bo seveda v podnu, kdor si je zamislil imeti družinske člane za služabnike, bo ostal sam, in kdor si je zamislil bogastvo, bo revež. Kako je Gospod dober!

    Zato kar razumem 'ateiste', ki jih opisuješ, m, da bi radi Boga, a Ga ne priznajo, DA JIM NE BI ČESA VZEL. Moji predniki so temu rekli: rit stisniti in prdniti - ne gre, kajne?

    Ateisti so pravzaprav verniki, na začasnem izletu na banko in potem v bordel. Ko pa pridejo posledice, se spet spomnijo Boga, in Ga vzdihujejo. Aleluja!

    Res, kot opažaš: ljudje nimajo vednosti, kdo v resnici so in kaj so začasno, niti kaj počno in zakaj. To je včasih še slabše od živalskega stanja. Mnogokrat kaj bleknejo, a čez 5 sekund to zanikajo, ker se ne spomnijo, da so rekli. Torej je nekdo govoril po njih? Če govori Duh, si vsaj nekaj zapomniš, če pa hudi duh, pa nič. Tisti, ki pa išče in najde Gospoda, pa za vse večne čase ve:

    Gospod je Najvišji in mi smo Njegovi večni ljubeči služabniki. To je edina Pot, edina Svoboda, edina Sreča in edini Mir.

    Pa lepo pozdravljena in hvala!

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.