Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

petek, 1. september 2017

64. Tiho strašno sveto

slika splet
4.9.17, pon. 

Ob molitvi večera
se podoba odstira:
iz megle ali dima
sveta Luč prodira
in noge težke, noge strašne,
vidim, v Luči skozi dim;
ko stopalo pade
mehko in neslišno
meglica se privzdigne
in nihče ne čuje
da prihaja Dobri
Strašni
ki nas zdaj prekuje.

Vprašam Ga,
zakaj tako prihaja
neslišno kakor nič,
lahkotno kot je ptič,
kakor sveta zora,
a strašno, kakor gora?

''Tu sem da pohodim
kar je pleve suho,
tu sem da potlačim
kar je seme milo;
eno bom pregazil,
drugo bom opazil,
eno bom podrobil,
se v drugem bom upodobil.''

Noge težke strašne
tihe kakor tatje
mehkó gredo čez tratje -
Gospod je zdaj prišel.




63. Nevrotična duhovščina in Gospodov Mir

34 Blagor človeku, ki Me posluša,
bedi dan za dnem pri Mojih vratih
in čaka na pragu Mojih duri.

35 Kajti kdor Me najde, najde Življenje
in prejme Milost od GOSPODA.
36 Kdor pa Me zgreši, rani svojo dušo;
vsi, ki Me sovražijo, ljubijo smrt.

                
         Govori Modrost (= Bog) na koncu Pregovorov 8.

3.9.17, ned.

Prejšnji čivk in moj odgovor mm je skrajno pomembna stopnica na Poti Domov, a ker je pozunanjenost tako strahovito zakoreninjena v cerkvenost, seveda ne more biti razumljeno. Če pa ni razumljeno, ne bo od Zveličanja - nič.

Poglejmo torej problem Gospodovega Miru in Njegovega osebnega plačila še iz druge strani. Poleg tega, da vemo, da je veliko naših duhovnikov obleganih in/ali nevrotičnih, zelo NEMIRNIH torej, se zdaj ozrimo na našega dobrega papeža Frančiška. Že nekajkrat je izjavil, da je pravzaprav - nevrotik. Jemlje celo nekakšna zdravila na to temo (pozabimo na neke diagnoze možganskega tumorja, ki se omenjajo). Papež Frančišek torej nima dostopa do Božjega Miru. Sveta Favstina Kowalska je zapisala, da je ta Mir v njej, četudi bi bila v zaporu in četudi umira v velikih bolečinah, poleg tega pa jo maltretirajo vsi cerkveni okoli nje. Zakaj ima ona ta Mir, papež pa ne? Resnično, resnično povem vam:

Ker ona Ljubi in služi Gospodu osebno, papež pa ljudem.

Spet smo torej pri, evangelijsko gledano, hereziji (KLIKNI), ko je Druga zapoved o ljubezni do soljudi zamenjana za Prvo, ki je NAJPOMEMBNEJŠA IN PRVA:

Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem kar si.

Kakšne so posledice te zmotne zamenjave REDA? Te zblojenosti, da če služiš vsem ljudem, ne glede na njihove duhove in usmeritve in zrelost duš, da je to ENAKO ali celo bolje, kot če bi služil Jezusu Kristusu in Njegovim svetim osebno?

To se dogaja, ker 'verniki' nimajo nikakršnega osebnega dostopa do Boga, zato se koncentrirajo na soljudi, kar pa ni Ljubezen, ampak POŽELENJE. Od tod potem strašen finančni, pedofilski ter homo-kriminal celo v Cerkvi.

Poglejmo si zadnjo novico o papežu:


Da je zmeda še večja, preberite še tole: 


Kot vidimo, je bodoči papež v času argentinske vojaške hunte zelo trpel, a je iskal rešitev teološko napačno: svoje duševne težave je šel zaupavat ženski, Judinji, psihoanalitičarki. Požvižgal se je na vse katolištvo, na vse svetnike in na papeža, ki je tovrstno posvetno prakso odsvetoval. Kar pa nedvomno pomeni, da je krščanstvo izgubilo svojo Božjo dušno zdravilno silo. Zakaj? Ker živi v grehu. In kaj je greh? Da ne služi Gospodu in Njegovim svetim. To je ta strašna, a neizogibna diagnoza.

Kaj bi moral vsak katoličan oziroma papež storiti, če bi želel duševno ozdraveti? Seveda se je treba popolnoma zanesti na Gospoda - ON JE EDINI VIR MIRU. Vse drugo na svetu in v vseh vesoljih = nemir. NEMIR!!

Samo Gospod je Mir.

No, papež še danes jemlje pomirjevala. Vzrokov za to je lahko več, zato ne bomo o tem. Kaj bi torej moral storiti tisti, ki je ODLOČEN iskreno hoditi za Kristusom? Resnično, resnično, poslušajte:

1. Najti SVETNIŠKO duhovno osebo, in izprositi ali celo potrpežljivo in ljubeče 'izsiliti' sprejem pri njej. Ta svetniška oseba bi morala biti v Ljubezni z Gospodom, ne le v veri.

2. Predati se Gospodu in tudi vodstvu te osebe, ter storiti vse, kar bi nam svetovala. S tem bi izjemno hitro stopili na resnično duhovno Pot, ki ni le neko pozunanjeno igračkanje in preoblačenje in besedičenje. Rezultat? Resnično, resnično povem vam:

Ko je Gospodov predani služabnik zadovoljen z neko dušo iskalko, ker je ta iskrena in KONSTANTNA IZ DNEVA V DAN, takrat je Gospod zelo zadovoljen, in takšni duši nakloni notranji Mir, ki sčasoma postane Mir v vsakršnih okoliščinah vsakdanjega življenja.

Papeževi postopki lajšanja dušnih tegob pa so pravzaprav nekak UPOR Cerkvi, Nauku, prejšnjemu papežu in tudi znak nerazrešenega ojdipa. Od tod vsa ta živčnost skozi vse življenje. Kar pa seveda ne pomeni, da z nastopom papeške funkcije od Gospoda ne dobi posebne karizme tokratnega papeštva.

Kaj bi moral torej storiti resni iskalec Kristusa? Takrat recimo, ko je Bergoglijo obiskoval judovsko psihoanalitičarko, je bil morda še živ kak svetnik katoliške Cerkve, npr. sv. Mati Tereza (a ona je bila tudi v podobnih težavah), ali pa kak svetniški redovnik … Še danes imamo npr. skupinico vidcev v Medžugorju, ki so od Boga izbrani, a če se nekdo dela norca iz njih ure videnj, bo najbrž nevrotičen do zadnje ure življenja. In naprej.

Nemirna je duhovščina (psihologija govori o psihotično-manični ter nevrotični depresiji); duhovni pogled skorajda ne opazi kanca svetosti na vseh teh zbranih glavah. Od kod ves ta nemir? Od odsotnosti Kristusa. Kajti Gospod Jezus Kristus uči: 

Kdor veliko Ljubi Mene, bo imel velik Mir,
in z Očetom bova prišla, in bivala pri njem.

Že sem enkrat povedal nekaj o pisunu teh ubogih zapisov tukaj, pa bom še enkrat, ker so mnogi gluhi. Nekoč me je Gospod Jezus vprašal:

Ali boš veselil Mene, ali boš veselil druge in sebe,
ter na koncu jadikoval?

Jasno je torej, od kod nemir in jadikovanje človeških duš, pa naj so z raketo na glavi ali brez. Ko sem pijančka peljal na sprejem v cerkveno komuno, nas je sprejela skrajno nakičena psihologinja; tisto, kar pa sva srečala na stopnicah in naj bi bil duhovnik, pa naju še pozdravilo ni, samo gajbe je nosilo in gledalo v tla. Seveda je pijanček vse to dobro zaznal, zato je zavrnil sprejem, jaz sem izpadel bebec, šla sva domov, on pa je prenehal piti sam od sebe - od same groze. Če bi tam naletela na svetniško osebo, pa ne bi bilo rešeno le njegovo telo, ampak tudi duša. Kajti ostal bi tam in vstopil v daljši program, ki ga ne more nadomestiti noben blagoslov. 

Pa Bog vam pomagaj tole enostavnost doumeti, kajti le v tem bo Mir: veseli Gospoda in Njegove svete. Amen. 


62. O lažnem pomfriju in resničnem plačilu

1.9.17, pet.

Včasih je bila eksegeza (= znanost o interpretaciji Svetega pisma) prava strahogeneza, danes pa je - pomfriteza. S kečapom. 

 Zato se vrnimo k Izvoru:

Resnično, resnično povem vam: Božje plačilo za grehe je kot tisti, ki so ga vso noč zbujali in pikali komarji, ko pa se je dvignilo sonce, je vstal, vzel v roko loparček, in jim zapel: ''Prijatelji stari đe ste?''

Razlaga

Včeraj sem imel priložnost na dveh krajih srečati dva skrajna primera strašnega plačila. Prvi je bil možak, delavec ob 'ognju', ki dela kot nor, je izjemen, a skrajno razdražen. Njegova barva obraza je čudno potemnela, izraz pa je postal karakteristično 'špičast', ustnice gredo v sikanje … Nenehno je na preži za prepir. Duhovni pogled pokaže enormen dušni dolg - temo na duši.

Drugi primer je mlajša ženska, prodajalka vitaminov: ko vrne denar in se nasmehne, človeka zapopade groza; razkrije se ženski demon, ki ga najbolje upodabljajo tradicionalne japonske maske oz. lutke bunraku:


Možakov mučitelj pa je videti takole:
  

Človek dobi idejo, da bi takim OBSEDENIM trpinom pomagal, a je bolje vprašati Gospoda za nasvet. Kajti če ni v skladu z Njegovo Voljo, bomo posledice nosili SAMI. Zato sem vprašal, a je zanj odgovoril: ''Prepusti ga Meni'', zanjo pa: ''Pusti jo!'' Seveda sem pomislil pomagati na daljinski način, s prošnjo in molitvijo, a očitno bi bilo v tem času vse zaman.

Držite se Gospodovega plana, sicer ne bo fletno. Tisti, ki Gospoda ne slišijo, pa naj čakajo na ZNAMENJA. Znamenje za pomoč je, ko se takšna duša obrne na nas s posebnim poskusom prijaznosti, ali se nam za hip razkrije v svoji bolečini. Pravzaprav mora biti oboje skupaj. Če je le eno - še ni čas za ozdravljenje, ker lekcije trpljenja še niso prinesle okoliščin za sprejetje semena preobrazbe na bolje.

Strašna je usoda tistih, ki so pozabili na Gospoda. Upam vsaj, da je začasna. Kajti možak je imel za vratom križek.

Imeti nekaj Božjega strahu ni nikoli odveč.










21 komentarjev:

  1. Pozdravljen,Jona

    Sem šla takoj brat še enkrat zadnji čivk,ker si napisal,da upaš,da nimam tudi sama v sebi tega kar piše ...

    Hmmm,ja ,tudi sama zase to resnično
    upam..,sicer pa kaj naj jaz bedna sploh vem kako me vidi Bog?

    Trudim se delati in živeti tako,da bi bila Bogu všečna,da bi nekega dne,ko se zemeljsko življenje konča,lahko ponižno in brez prevelikega strahu stopila pred njegove sodnike.
    Če pa ti, Jona,vidiš kaj delam slabega,bom tvoje opozorilo vzela za poduk.

    Včasih je v službi najtežje biti tiho,ker eno je želja pomagati,drugo pa držati se togega sistema.
    Ampak,saj ne gobcam(že dooolgo ne več),z nobenim se ne prerekam,ne kontriram...ker služba je pač uboganje nadrejenih,ki imajo ravnotako svoje nadrejene...

    Enkrat si napisal o tistem natakarju ,ki je kategoriziral svoje goste po nacijah...tko doživljam tudi sama..,tudi mi imamo vglavnem"stalne stranke",ki bi jih lahko na podoben karakteristični način popredalčkala.
    Kljub vsemu,pa moraš samo navodila poslušati,jih vestno izpolnjevati in jezik za zobmi držati.
    Ampak,če delaš vsaj malo z veseljem,potem je vse lažje.
    Zadnjih nekaj let imam,hvala Bogu tudi dobrega šefa ,s katerim se da celo o Bogu pogovarjat.
    Pred njim pa je bil tudi kak bedak..
    ,ki je absolutno falil poklic..ki ni poznal čustev ljudi,le keš.

    Rada bi vprašala še nekaj v zvezi s čivkom,ko praviš,da ni pametno takoj za nekoga moliti,...."je vrženo proč". To si že parkrat napisal in sem hotela že vprašati okoli tega,potem pa pozabim..
    Namreč imam navado,da kdaj za kakega pacienta,ki se mi posebej smili ,molim.Ali pa ko zaslišim,da prihaja rešilec,začnem takoj molit zanj..
    Vedno sem mislila,da z molitvijo ne moreš nikoli "zgrešit".
    Glede " znamenj",pa tudi pogosto nisem ziher ali so resnična,ali je le nekaj slučajno ratalo kot je..,ali je samo domišljija.
    Pogosto molim,da bi mi dal kak znak...na koncu pa včasih še vedno nisem 100%.

    Že od najstniških let pa (ko v življenju nisem ziher kaj je prava odločitev) prosim za milost ,naj mi pokaže odgovor tko,da si naključno izberem kako knjigo(religiozne uglavnem)in odprem kjer se pač samo odpre.
    Vzadnjič sem to razlagala enmu fantu(sinovemu prijatelju),ker me je vprašal,če zlo berem sv.Pismo.
    Malo me je bilo sram priznati,da ne ravno veliko,a sem povedala,da si z njim pomagam na tak način iskat kake odgovore.
    Kaj si o tem misliš ti,je to OK,ali brezveze?ali celo neumno??

    Bog vas vse blagoslovi,pa tudi Hieronima,ki je menda že na poti na Polsko. Bless you!!!
    mm


    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljena mm!

    Ja, mislim, da se h. že bolj vrača kot ne, morda že vtise premleva?

    Seveda ti nisi obsedena, to bi se takoj videlo in tukaj ne bi želela kaj pisati. Potem pa so še obleganja in pa motnje hudih duhov, vse se pa začenja iz majhnih zasvojenosti, ki se razvijejo v obsedenosti. Takrat imetnik ni več sposoben skriti hudega duha, ne da bi ga zaznali domala vsi.

    Napisala si: "Trudim se delati in živeti tako,da bi bila Bogu všečna,da bi nekega dne,ko se zemeljsko življenje konča,lahko ponižno in brez prevelikega strahu stopila pred njegove sodnike."

    Ta izjava je tako polna lukenj kot švicarski sir. Naj te malo usmerim:

    1. Dojemi že enkrat, da ta katoliška varianta prinaša totalno stagnacijo: želim biti všečna Bogu. Najprej je treba biti všečen služabniku Njegovega služabnika. Če tega ne dojameš, boš v iluziji, kot je večina vernikov.

    2. Trudiš se biti všečna zato, da boš lahko mirno stopila pred sodišče. To je drugi totalni pofl - si to v Cerkvi slišala? Predani služabniki se s takim sranjem ne ukvarjajo. Takole počno: VSE STORIJO, DA VESELIJO NJEGOVE SVETE IN GOSPODA. Tvoja varianta pa je še vedno pridobitniška: nekaj delaš - ZASE! Herezija!!! :))

    3. Tretja trditev pa je totalni duhovni samomor. Glej: če si predani služabnik v Ljubezni, te sprejme in nagradi Gospod Jezus Kristus OSEBNO, če pa živiš v katoliški karmi, te tam ne čaka ON, ampak - kot si pravilno napovedala, strogi zakoni=sodniki: kakor si sejal, tako boš ZDAJLE žel. Sodijo ti Njegovi neusmiljeni materialni zakoni. Vse do smrti telesa se lahko izmikamo ali kaj popravimo, hip po njej pa ne moreš ničesar več: sodijo ti tej zakoni. In glej si ga vraga: tvoj cilj je priti pred takšno sodbo 'Njegovih sodnikov', ne pa Gospodovo osebno!!! Zresni svojo duhovno vadbo, ako ti je Život mio :)

    Tvoje vpr. glede molitve: zdajle te bom vprašal nekaj, kar presega vso teologijo Cerkve, ker eno ona govori, drugo pa so Jezus in njegovi počeli: ali je Jezus Gospod molil za Judo Iškarijota? Je molil zanj kdo od učencev? Kak pripovednik bo dejal, da ne vemo, da so verjetno molili, a to je seveda fata. Morgana. Kajti če bi Jezus molil zanj, možak zagotovo ne bi delal samomora. OK? Samomor dela kdor je strahotno obremenjen s tesnobo DOLGA, ki sploh ne mine. Je Peter molil za moža in ženo, Apd 5, ki ju je pokopal, ker sta del denarja zase zadržala? Nič ne vemo o kakšni sveti maši zanju.

    Tudi jaz, kot ti, nenehno 'delim blagoslove', ker če imaš veliko, lahko tudi daješ, če pa imaš malo, boš sam v minusu, če pa imaš nič, boš V DOLGU. Kdor veliko moli za druge in ni v Ljubezni z Gospodom, veliko plačuje za druge, rezultat pa je za oba bolj slab. Sem ne spada sv. Favstina, ki se je sama odločila za to pot. Gre se za osebno svetost: ali si poln sveta Žive Vode ali ne? Če si, potem lahko daješ, če nisi, si duhovno jalov. Mehansko obredje prinaša izjemno drobcene duhovne rezultate. Imaš sveto mašo za pokojnika z mnogimi duhovniki, tip pa gre v poden vic ali še nižje.

    Torej: nekaj od Ljubezni te mora POKLICATI. Ali pride od tebe, ali od nekoga, ali od tretjega za nekoga. Nekje mora biti impulz Ljubezni, in potem lahko prosiš in moliš za neko osebo. A moraš biti Gospodov bližnji sluga, da imaš dostop do Voda, ki odjemljejo grehe. Vse to je videti komplicirano, a ni, če imaš duhovni pogled: vse je v hipu jasno.

    Tvoj način naključja je OK, a pod temi pogoji: 1. najprej moraš v molitvi z Gospodom osebno vzpostaviti stik in začutiti Ljubezen v srcu. 2. Spraševati moraš za EN SAM KONKRETEN PROBLEM. 3. Biti ti mora zelo pomembno. Če so ti pogoji OK, potem je tvoj naključni način nenaključen in je od Gospoda. Če pa se le igraš ali si v neki meglici, bodo tudi odgovori igrajoči in megleni.

    Upam da sprejme tale dolgi tekst, lp.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tale komentar sem pisala v dveh delih, včeraj imela namen že objavit, pa sem čakala, da mm odgovori na želeni odgovor, za katerega je prosila. Sedaj pa je že nov čiv …

    62. čiv zastrašujoče realno pokaže, kaj stoji za nekaterimi ljudmi. V stikih z njimi se marsikaj doživi, ljudje odreagirajo različno. Nimam v mislih vsebino dialoga, ampak že začetne reakcije, ko se začne pogovor. Včasih se zmedejo, začnejo nepovezano govorit, delajo nesmiselne gibe in tudi izraz obraza se jim spreminja. Vnašajo pa nemir v prostor, kakšen najstnik bi rekel, da je kar malo scary.

    Se spomnim zapisov eksorcista G. Amortha, ki je opozarjal, kako perfidno npr. mediji spravljajo v javnost podobe hudih duhov, da so to neke smešne kreaturce, včasih pa so imele zastrašujoč učinek in so se jih ljudje bali, dobili so strah pred tem. Danes pa so predstavljene kot celo mladim prijazne. Kar groza me spreleti, kaj stoji za tem. Ste kdaj opazili, kako neka blagovna znamka daje na izdelke za otroke podobo 'prijaznega vražička'? Mladi in njih starši pa to nekritično vsrkavajo in se verjetno ne zavedajo, v katerem grmu tiči zajec.

    Zelo spregledano je dejstvo, da mora najprej biti zadovoljen z nami Njegov služabnik, potem je Gospod zadovoljen. Iz izkušenj opažam, da to deluje točno tako in nič drugače. Težko bomo kar sami nekaj praskali do Gospoda, žal ne gre. Me pa čudi to, da ljudem to ni jasno, ko za posvetno življenje pa točno vedo, komu morajo biti všečni in se mu dobrikati, mu izpolnjevati želje, da bodo tudi pri višjem šefu dobili točke. Logika je mogoče podobna, z eno bistveno RAZLIKO. Pri posvetnem življenju si s tem nabiramo koristi ZASE, ZASE - v duhovnem življenju pa je tako - kot otroci zletijo k staršem in jim prinesejo svežo risbico, da NJIH razveselijo, brez skrite računice. Tako se veseli Njegove.

    Zanimivo tole z 'deljenjem blagoslovov'. Iz izkušenj spoznavam, da se ljudem drugače kdaj odvijejo stvari v življenju, če so naklonjeni. In se jim kakšna situacija hitreje razreši. To vse Gospodu in Njegovim pripisujmo, saj On stori. Brez Njega se ne zgodi nič.

    Današnja Božja beseda te nedelje pa sovpada s 63. čivkom.
    »Če hoče kdo iti za Menoj, naj se odpove sebi in vzame svoj križ ter hodi za Menoj.« (Mt 16,24)

    Hmm, zanimivo, pred tem pa preberemo v tej priliki, da Jezus opomni Petra, ker ne misli na to, kar je Božje, ampak kar je človeško.

    Ljubiti svet in gledati le po človeško, potem tu ni Očetove Ljubezni. Le ta prevzgaja srca in vodi naprej po Poti, ob tem pa čedalje bolj radira tisto, kar je zemljeno.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, lepo nedeljo, m.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdravljena m! Ja, mm ima lepo maniro da se zahvali za splošno pisanje, na osebne odgovore, za katere zaprosi, pa se potuhne. To je razumljivo: če ne moreš sprejeti takoj, rabiš čas. Vendar vsaj hvala se nauči reči, sicer pojdi v vrtec naučit se. Brez tega ni ODNOSA, le ta pa vodi Domov.

    Dobro opažaš ljudi, najbrž si dosti z njimi: včasih se demonska prisotnost zelo jasno kaže. In res: parkeljni-demoni, so danes popularni. Je bila zadnjič neka oddaja, pa reče možak, da so včasih imeli Miklavža in kakega parkeljna, zdaj pa so parkeljni glavni - najbolj oboževani in množični. Seveda, nekoč so bili v Božji strah, danes pa v - inspiracijo! Svet se potaplja v demonsko stanje. Vsi si želijo biti demonski, ker je neka zemeljska korist od tega.

    Kot pišeš: človek se približa duhovni osebi in dobi prve blagoslove, oddahne si, lažje mu je, potem pa misli, po hudiču, da je ne zeleni veji in da lahko kar po svoje naprej viža z Gospodom. To se dogaja domala vsakemu začetniku na POTI. Seveda so posledice hude, včasih pa zelo trajne: veliko desetletij ali stoletij lahko traja, da se taka duša spet vrne v začetni položaj. To je pač šola Modrosti po Sirahu: trda je, vsaka mehka šola pa je zagotovo od hudiča.

    Seveda mi ne delimo blagoslovov. Mi le delimo blagoslove tistim, na katere pokaže iskra srca, potem pa Gospod podeli blagoslov. Kdo torej deli blagoslove? A vsak je zaman, če na Božji banki nimamo velikega plusa Vode življenja. Če ga ni, ga ni zato, ker nisi Božji osebni sluga - in trajne depresije ti bodo v opomin. Od tod toliko duševnih težav med javnimi delavci in duhovščino.

    Ja, današnja beseda je: STRAN OD MENE SATAN! Ta Božja beseda mora biti v hudo spotiko današnjemu katolicizmu, ki vztrajno govori, da je Jezus človek, ne pa da je le človekovo podobo prevzel, da bi nas lažje rešil. Kajti jasno pove Jezus: Marš stran vse, kar smrdi po človeku, kajti v spotiko je Gospodu. To je dokaz, da smo mi originalno duhovna bitja Kraljestva, Zemlja pa je le preobrazni zapor, ker smo v grehu. Jezus reče Petru, oziroma satanu človeštva za njim: Stran od Mene, kajti v spotiko si Mi!

    Kdor to razume, in kdor je Jezusa Gospoda res SREČAL, zapusti vse in gre za Njim, kajti Jezus je Bog, človek je bil le zato, da smo Ga sploh vsaj malo sprejeli, tako satanovi smo sicer. Dobro si opazila point: Gospodu smrdi vse, kar je človeškega, ker kar je človeškega je zemeljsko, kralj zemlje pa je po Gospodovi odobritvi črni in kosmati in rogati Satan.

    "Ljubiti svet in gledati le po človeško, potem tu ni Očetove Ljubezni", si napisala. To je intrument diagnoze. Od tod izvira patologija religij: namesto da mi začnemo po Božje razmišljati, Jezusa v človeka dokončno počlovečimo, in Mu pridenemo mnoge svoje pomanjkljivosti. In potem duhovni učitelj katoliške Cerkve, naš pater, ki se boji smrti, ta strah pripisuje tudi Kristusu. Kar je sicer človeško, drugače pa je norost. Jezus se v Gatsemaniju ni tresel zaradi strahu pred smrtjo, kot bi se ti, dragi pater.

    Pa Bog nam pomagaj, tebe m. in tvoje, pa blagoslavlja. Aleluja! In amen.

    OdgovoriIzbriši
  5. Lepo pozdravljeni,
    Najprej hvala za odgovor,tudi m-jin

    Ja,izpade,kot,da sem mrknila ,namesto še kaj komentirala na Jonov komentar.

    Jonov komentar vsebuje ljubeče nakazan odgovor,katerega sem par krat prebrala,ob vsakem odstavku razmišljala,..marsikaj pride takoj na pamet,da bi lahko dodatno pokomentirala...a kdaj je bolje,da še malo premleješ stvari,kot takoj komentirat,...
    Smo bili pa včeraj cel dan odsotni,a sem vsake toliko vseeno pokukala tu gor,da še malo premlevam Jonov odgovor.
    Danes je tu pri nas preveč ljudi...zato sem se,da lahko napišem ta komentar ,skrila v avto,kjer se trenutno nahajam.
    In gkej si ga z...,že so me zvohali ta mali škratje...seveda je nenavadno,da mama v avtu nekaj tipka v telefon.
    Mož bo mislu še da mam kakega ljubčka,haha,,,Bog ne daj !!!!

    Hvala za usmeritve...brez tega se zgleda hitro izgubim...je pa nekatera svoja stara prepričanja težje zamenjat,kot če nikoli nisi nič vedel...in začneš bolj"čist".
    To mi je prišlo na pamet sedaj ,ko naš ta starejši sin dela izpit za avto.
    Bolje je "čimmanj od prej" vedeti,oz.znati,ker sicer se ti stalno vrivajo stari vzorci.
    Jaz sem ,preden sem delala izpit za avto,pravzaprav že skoraj znala voziti,ker sta me starša naučila voziti (po raznih kolovozih,starih poteh..),vendar,ko sem bila z ta pravim inštruktorjem,je bilo vse drugače...
    Skoz je govoru:pozabi na to!
    Sedaj je Jona moj inštruktor in mi govori čisto enako.
    In,glej,tudi če ne odgovorim takoj,ne pomeni,da o tvojih besedah ne razmišljam,da jih ne ponotranjujem...

    Včasih je bolje še malo premlet,kot na vrat na nos komentirat,ker nismo vsi iz istega testa....eno rabi malo več da vzhaja kot drugo.
    Ne vem prav dosti,nisem zadosti sv.Pisma brala,nisem zadosti k sv.maši hodila,nisem enako vseh duhovnikov spoštovala ...zato sem tu gotovo v velikem minusu ,...
    vendar moje srce vleče SEM,ker tu sem našla drugačne recepte o Ljubiti .

    Ljubiti,ljubiti,ljubiti Gospoda Jezusa in Njegove,vse ostalo je zemlja.

    Zelo lepa primerjava od m,ko ti otrok,samo,da bi te razveselil prinese pokazat risbico.
    Samo ob tem stavku lahko razmišljamo o odnosu brezpogojne ljubezni.

    Glede "skritih demonov"se pa tudi sama zgražam,saj te slikice z mrtvaškimi glavami ipd..dobimo pravzaprav povsod.
    Na nalivnem peresu,šilčku,zvezku,copatih..
    A vseeno so ti vidni znakci manj demonski,kot tisti,ki mamijo na skrit,prikrit način...
    Danes moraš biti glede hudih duhov stalno na preži.
    In tudi pri ljudeh ,ki hlinijo dobroto in prijaznost,jih dobiš prej kot pri tistih,ki so na prvi pogled morda nesramni,žleht...v rasnici so vseeno odkriti,čeprav samo ne poznajo "vljudnosti".

    Bog daj nam milost ločiti plevele!

    In tudi plevele v našem umu in srcu,ki nam kdaj preprečijo jasen pogled .
    Kaka beda sem,res je...
    Odgovor imaš vedno pred nosom,si mi napisal enkrat...
    Gledati le skozi človeške oči na svet,ja,je iluzorično,celo utopično,torej nekako tudi demonsko.
    Bog pomagaj nikoli več ne gledati tako na življenje,na dogodke...na Ljubezen.

    Hvala,iskreno!!!
    ,da se trudiš tudi take
    bednike kot sem jaz usmerjati,čeprav si misliš,da si to in to že stokrat razložil in objasnil.
    Bog vse vas blagoslovi
    mm

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisi še dojela.

    No, da vidim pri meni, koliko časa traja: "HVALA, bom premislil".

    Par sekund. Sekunde koje Život znače. Drek pa tak ljubček, ki te mora čakat.

    OdgovoriIzbriši
  7. Hieronim piše:
    Hvaljen Jezus !
    Hvala , Jona, za podporo in usmeritev, nisem si mislil, da bom doživel najlepši teden v mojem življenju. Nisem pričakoval nič, le šel sem, klic Sestre Favstine je bil tako močan, da se mu ni dalo upreti.
    Sam, brez radija, molil sem med vožnjo in imel časa na pretek. Končno, o končno, sam ! Le v družbi Svetih ! V cerkvici, kjer je bila Sveta Favstina krščena, sem vzel še podobico z napisom: Jezus, vate zaupam !, si jo zataknil za prvo šipo in družba je bila prečudovita. Ubogi tisti, ki Božjih slik ne marajo, sploh ne vejo, čemu se upirajo. Ta slika je prisotna skoraj v vsaki cerkvi, katero sem obiskal. Le kako je nebi vzljubil, če je pa ŽIVA ? Žarki so živi, Pogled je živ, Sestra je živa,…Vsaka kapelica in cerkvica govorijo,(pa jih ni malo,celo ogromno !), še v tako mali vasici so bogato opremljene. Vendar pa je daleč najlepša in daleč najskromnejša ravno ta, v kateri je bila krščena Sveta, v vsej tihoti, majhnosti, kar žari in vabi. Pa kakšen mir je tam…. Hvala ti, Sestra, približala si mi Mati Marijo, Usmiljenega Jezusa, pokazala Si mi,(kolikor lahko sploh dojemam), kaj je Božje Usmiljenje, ura Usmiljenja, molitev usmiljenja,…. Jona, hvala,hvala ti, zahvaljeval sem se Gospodu zate in za ljudi na tem blogu, za tiste, ki so me kdaj blagoslovili, preko njih zaznal Gospoda, R . Hrabri ste, da vztrajate. To je Božje Usmiljenje !!
    Pot je bila čisto nestresna, čeprav sem samo približno vedel, kam grem. Hotel sem le do rojstne hišice Svetnice, potem pa sem se prepustil. In ko pogledam nazaj, sem bil enkratno voden ! Imel sem najboljšega Vodiča na svetu ! Zaupal sem Mu in Mu sedaj še bolj ! Spal v avtu po kampih, nekaj malega hrane, voda, mali kuhalnik, … in to je vse. Niti minute nisem izgubil s kakšnim iskanjem…..vse je teklo gladko.
    Kot si rekel, Jona,'' pojdi izpraznjen'' ! Al te prazni samo od sebe, mimogrede. V vsaki cerkvi, katero sem obiskal, sem iskal le sliko Usmiljenega Jezusa. Sredi vseh prebogatih slik, oltarjev, zvonikov, cerkvenih in samostanskih parkov, ogromnih svetišč, župnikov, nun,…. sem iskal le TO PODOBO. In ko sem Jo našel,… kot bi bil doma. Sledi drugi del.......

    OdgovoriIzbriši
  8. Polno čudovitih znakov Gospoda na poti: Pot do male rojstne hišice Sestre, sta mi pokazala dva od Jehovovih prič, v čisto prazni cerkvici, kjer je bila Favstina krščena, me je blagoslovil misijonar, domačin na obisku pri svojih, ter mi v roke stisnil svetinico z podobo Matere Terezije, hostijo mi je prinesel mlad, visok kaplan z očali, ko me je zagleda, ko sem molil popoldan v Favstinini kapeli, neki revež me je prosil za nekaj denarja in mi je vrnil, ker sem mu po nesreči dal preveč, …. Misijonar mi je tudi predlagal, naj obiščem svetišče svetega Jožefa ter svetišče Črne Marije,- kar sem tudi storil,…. Sveta Favstina mi je že med prihodom na Poljsko približala Mati Marijo in Žarke iz Jezusovega srca….
    To je bil najlepš možen rojstni dan. Mnogo solz in mnogo sreče. In mnogo nič drugega ! Gospod je res Usmiljen !!
    Takoj ko sem včeraj zvečer prišel, sem domačim razdelil skromne male svetinice z podobo Sestre Favstine in jim razložil,(kolikor znam), zakaj je svetnica in zakaj mi je takooooo všeč. Bil je res lep odziv. No, potem pa še to: '' Ej, dedo boš !!'' Komaj sem pogoltnil slino in prva misel mi je bila kratka molitev: O, Ljubi Jezus, bodi usmiljen do tega otročka in naj Te dušica prepozna !! Nato pa mi je na glas ušlo: '' Bog nas ima res rad.''
    Molil sem za vse vas. Hvala vam za podporo, Jona, brez tebe nebi šlo. Ljubi Jezus Kristus, blagoslovi vse bralce teh čivkov in jim dovoli še več Ljubezni !
    h.
    Ps.
    Ker je bilo ob poti, sem obiskal še kraj, kjer so med drugo vojno okupatorji te dežele izvedli nekaj nepojmljivega…. Preko 1.300.000 nedolžnih, ubogih, mladih, starih, ženske, moški, otroci,… Molil sem ves čas obiska taborišča in prosil Gospoda, naj se usmili teh duš, naj jih ne pogubi. Po slabe pol ure sem sem ušel ven, z eno samo veliko grozo v prsih. Na misel mi je takrat prišla zgodba iz Svetega Pisma o dekletih z oljnimi svetilkami…..

    o, ura je že 8 ! molitev !!

    OdgovoriIzbriši
  9. Živjo h! Dobro si izvedel to Pot in hvala ti za poročilo! Hvala lepa za molitve!

    Najboljša varianta: avto za spanje zadaj. Same lepe stvari, Gospod te je pedenal, da ne bi kam ušel. Sem pomislil, da boš šel še v taborišče, normalno, to gre skupaj.

    Dve stvari mi prihajajo na misel zdaj:

    1. kakšna karizma se bo iz tega razvila, če je bilo Srečanje resnično.

    2. Gospod tiste, ki jih je izbral, trenira na trd način. 'Vse krasno' pa ima za mehkejše kandidate. Zadnjič sem Ga vprašal glede neke mlajše osebe, in mi je rekel:

    "Iz tistega kupa starih revijic vzemi ven 16-to, in jo odpri na strani 37." Hitel sem odpirati, in tam piše: SPRAVLJALA GA BO V STRAH IN TREPET.

    Sirah 4:
    Zakaj sprva bo hodila z njim v PREOBLEKI;
    spravljala ga bo v STRAH in TREPET
    in mučila s svojo TRDO VZGOJO,
    dokler ji ne bo iz srca ZAUPAL,
    in PREIZKUŠALA ga bo s svojimi ZAPOVEDMI.
    18 Potem bo stopila naravnost k njemu in ga razveselila
    in mu RAZKRILA svoje skrivnosti.
    19 Če bo zablodil, ga bo zapustila
    in ga izročila v roke njegovega lastnega padca.

    Govor je o Modrosti, a seveda je Govor o Bogu. Gospod mi je odgovoril, do česar sem že sam prišel: če mu ne bo vzeto VSE, ne bo nič iz njega. Kot je zadnjič čarovnik Derren B. spremenil tumpastega in samozagledanega fanta s tem, da mu je vzel ves svet in družino (naredil je lažno apokalipso sveta le zanj), in fant je le tako lahko prišel do Preobrazbe: moraš priti na ničlo, da si lahko na novo sestavljen.

    Kogar Gospod Ljubi, mu da Vodnika in pa mu vzeme VSE. Tako ga pritegne k Sebi. Potem pa mu daruje, kar je najnujnejše za Oznanjevanje.

    To j' Žiulene!

    Take tea and see. Hvala ti in lep pozdrav, seme je posejano, začenja se boj, da bo obrodilo. Alelujah!

    OdgovoriIzbriši
  10. Joj Jona,
    Hudo mi je...
    Počutim se res bedno ,
    saj v resnici niti prav ne vem
    kaj reči


    Bolj in bolj se truditi,
    Bolj ljubiti!
    Ves se dati,
    na Poti ostati.
    Jezus preljubi,
    Poglej mi v srce
    In povej,če ljubim Te,
    Moje srce po Tebi koprni,
    Brez Tebe bedni smo vsi,

    Dragi Jezus,
    Ljubim Te,
    In vse Tvoje ljubitelje
    mm



    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala za vse odgovore in pojasnila Jona, so principi delovanja duhovnega sveta, ki se jih je dobro naučit kot poštevanko v šoli. Predvsem pa situacije življenja kmalu potrde stvari.

    Pa h. se je javil, smo čakali na kakšno sporočilo, kaj se je dogajalo. Lepa znamenja so bila, naj v srcu žare naprej.

    Joj, joj mm nikar zmede, je Jona jasno razložil v prvem odstavku prejšnjega ti odgovora in potem še prikazal primer v naslednjem, se mi zdi, da je vse skupaj zelo preprosto. Hvala ti za navdihe in iskrice iz življenja, nosiš dar, s katerim bogatiš te zapise, v navalu tipk ali pesmih. Dobro pa je prisluhniti in slišati napisano z odprtim duhom, brez tlačenje nas samih notri. Včasih pomaga, da se umiriš, moliš vsaj nekaj minut zbrano v umiku (če ti trenutni tempo ne dopušča več) in ko čez kakšno uro znova prebereš, je sporočilo zaznano v drugi luči. Bori se, da si vsak dan zboriš za Gospoda kakšno minuto več - se spomniš, Božji kaizen, začetni čivki.

    Še nekaj se je porodilo ob 63. čivku - ob neki priliki sem imela pogovor z žensko, ki skrbi za svoje že kar onemogle starše in teto, srčna, dobrovoljna gospa. Rdečelični obraz ji razkriva skromnost in delavnost, že navsezgodaj urno opravlja stvari. In pove, da je bila versko vzgojena in so jo naučili delati dobro vsem ljudem. Pravi, sedaj pa se ji vse dobro v življenju vrača in to trikratno, in doda, da to je pa karma in se navihano nasmeji. Malo smo se še pogovarjale in potrdila sem ji, da je prav, da dela dobro ljudem, a da je različno plačilo, če se naredi dobro Božjemu človeku ali pa demonskemu. Omenila sem ji, da če se samo s svetom ukvarjamo, mu pomagamo in delamo dobro, da še dušni dolg drugih navlečemo nase in kot je pisano zgoraj, depresije in tesnobe so na broju ... Res je, kar pišeš Jona, narava dela v službi je, da so stiki z ljudmi.

    Ves čas vsaj z enim kančkom naše zavesti misliti na Gospoda in Njegove, in kako Njih veseliti, in kljub temu opraviti vse nujne stvari čez dan, to je vsakodnevni boj.

    Ljubi Gospod, ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega, prosimo Te, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  12. Dobro jutro mm! Zakaj se počutiš bedno? Ne veš tega, pa toliko si prebrala tukaj in drugje? No, ti povem:

    če vprašaš o Poti, in je to seveda vedno osebno, zato so odgovori bolj v dušo, osebni. Človek se potrudi odgovoriti ti TAKOJ in čim bolj POPOLNO: whloeheartedly!!

    Potem pa se Mujo ne oglasi nazaj. Tak je tudi h., pa t. ... Takšni so pač družinski ljudje, ker živijo v velikem grehu: ko nekaj ne razumejo takoj, so tako strahovito samozavestni, da pustijo še Gospoda čakati, namesto da bi Mu takoj rekli en preprosti: hvala lepa. In potem Gospod in Njegovi ČAKAJO na to rit, in vsako uro so bolj na trnih. Ker so VSESRČNI. Ti pa nisi; vprašaš za dušo ključne stvari, potem pa ti je mularija pomembnejša. A za kratek odgovor potrebuješ le pol minute. Tak model že ni za Kraljestvo pripravljen. Kajti resnično, resnično povem ti:

    Luka 14,26

    Če ne daš Gospoda na prvo mesto, potem si z Njegovimi ohlapna, in po nekem čakanju in zrenju proti tebi, se vsi družno obrnejo stran, k drugim poslom. Kajti to je popolnoma nepojmljivo: iti v gostilno, se nažreti, potem pa oditi - plačal pa boš čez en teden! ???

    Zato se ne čuditi, da so celo visoki kleriki nenehno v duševnih stiskah: ker ne opravijo svojih dolžnosti do Gospoda OB PRAVEM ČASU.

    Pa sprejmi, kdor more. Kot je že m. napisala: A v službi in trgovini in gostilni pa se znaš obnašati? Tu pa ne? Če že kaj vprašaš, in visiš potem na telefonu, da se 'naješ', je potem spodobno utihniti in niti besede napisati, četudi še nič ne razumeš?

    Svet je poln norcev. Mnogi so, ki so že v Kraljestvo kukali, pa padejo, ker ni več nikogar, ki bi se hotel z njimi ukvarjati. Ostane jim samo še iluzija, da bodo pa že sami z Gospodom komunicirali, a Gospod pravi:

    Ne pride v Božje Kraljestvo tisti, ki vzdihuje: Gospod, Gospod, a se ne drži Moje Besede in ne veseli Mojih najmanjših učencev.

    Takšen postane asura in lačni duh, navzven pa je 'kristjan'.

    To je Kristusov Evangelij.

    Pa lepa pesem je, le še delaj tako, in že boš Doma. Lep ponedeljek.

    OdgovoriIzbriši
  13. A, vmes med mojim zgornjim odg. pa je m. pisala! Ta je pa dobra.

    Dvakrat sem prebral, in nimam kaj dodati, vse drži kot pribito. Hvala ti in iz Božjih ust v tvoja ušesa in iz tvojega srca v svet!

    Eni grozljivo mečkajo, drugi pa 'strahovito' odgovorijo. Ti drugi so Živi. Prvi pa potrebujejo velik boj, da se morda iz lastnega jajčka končno prikljuvajo na Luč. Tragedija je, da ti pri tem žlahta ne more pomagati prav nič - prej obratno.

    Aleluja! Vesel ponedeljek!

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala za odgovor,obema.

    Ravno napišem odgovor,ko mi zaradi dolžine pobriše..

    Ni se kaj opravičevat,napisati bi mogla vsaj en bogi hvala.

    Zakaj pa nisem ponovno in čimprej komentirala na komentar,je,iskreno povedano,da ker nisem niti pomislila,da boš Jona to čakal...Kaka beda sem res!

    "Resnicabožja", kot pravimo v naših krajih je ta,da sem začela takoj ,po " tistem"komentarju premlevat tvoje besede in rada bi kar takoj že na novo komentirala in spraševala...a kdaj imam občutek,da,če preveč govorim in sprašujem postanem nadležna.

    V resnici bi non stop tu gor "visela", komentirala,se učila..

    Jaz pa se pogosto prav zadržujem,ker enostavno mislim,da bi postala lahko že nadležna...konec koncev ti tudi nočem krasti časa s svojimi pogosto neumnimi,nezrelimi komentarji...

    Namesto,da bi takoj odgovorila,kar mi je bilo na duši,sem ,beda,mislila,da niti ni vljudno,da te spet okupiram z dodatnimi vprašanji.

    Če bi vedela,da čakaš na nov komentar.. .bi tipkala "ku norc"

    Na koncu pa vse drugače izpade....pa si mislim,da je že tko moglo bit,Bog ve zakaj,

    Pravzaprav si včasih mislim,da "le kaj si dal noter "v ta blog,da sem v mislih skozi tu. Še v službi včasih ne slišim kaj mi kdo pravi,ker premlevam in v mislih pišem " sem gor"...



    Danes,ko sem bila pred kako urco v župnišču(vpis na 2.raz.verouka),sem,kot bi prvič videla, na zidu zagledala sliko(skoraj identično sliko kot je iz tega bloga) Jezus z učenci..
    Čisto me je potegnila,da še gospoda župnika skoraj nisem opazila priti po stopnicah..

    Že Mali princ je rekel,da kdor hoče videti mora gledati s srcem.
    Bog daj,da bi tudi poslušali in slišali s srcem

    Vzadnjič sem se zaklepetala z enim Krišnovcem(iz Estonije),zelo zanimiv dečko,pa seveda pride na Boga in ista stvar:reče:"noben stvar v življenju ni pomembna,samo Krišno veseliti in njemu služiti,vse delati samo zanj...
    Sem kar poslušala...na koncu skoraj nisem mela kaj reči razen,da :"I feel the same , but my King is Jesus."

    Bodite vsi dobro
    Juhuhu za h.
    Evenu shalom aleiem(najbrž slovnično narobe)__in naj bo Bog vedno z nami..
    mm

    OdgovoriIzbriši
  15. V redu, v redu, juhuhu, a ne bit' vedno en teliček, četudi je surabi sveta krava.

    OdgovoriIzbriši
  16. hvala za odgovor!
    se mi je prav en kamen odvalil z duše.

    se opravičujem,ker sem prej samo o "svojih" problemih govorila, prelepe pesmi pa nisem omenila.
    Itak,da se solza utrne,duša pa vsa omedi.

    hvaljen Jezus,
    hvala Ti,
    da je malega telička Jona razumel,
    celo njegovo bedo je sprejel.

    ..ker tele včasih rabi,
    da ga kdo za rep zagrabi,
    da v robido ne zaide
    še preden njega "mama"pride.

    hvaljen bodi Bog in usmiljen
    mm

    OdgovoriIzbriši
  17. Jaz odhajam na vsakoletno obnovitveno rehabilitacijo. Zadnje čase sem v precej slabi koži (zato nisem nič komentirala), upam, da me bodo še kaj "popravili". Tri tedne bom brez računalnika.
    Prosim spomnite se me kaj v MOLITVI !
    BOG z vami !

    OdgovoriIzbriši
  18. Hieronim piše:
    Hvaljen Jezus !!
    Prvi dan po ''dopustu'' imam zelo pester, v vsej tej naglici pa sem nekako miren, spokojen, kot da nisem od tu. Čisto pod vtisom potovanja in … kaj pa sedaj ? Bom le užival v nasladi blagoslovov ali kaj ? In nekaj mi je reklo, med vožnjo ( prvič tako resnično) UMRETI ZA TA SVET ! Kot bi švignilo: pa saj res nisem od tu! Tu je tako hitro minljivo, in če nisi VES čas pozoren,… kot praviš, pa-pa, ode voz ! In čakaj naslednjega, v strahu in tesnobi, ki nima voznega reda. Če sploh pride. Saj kot je napisano: ljudje smo duhovna bitja v LE mesenih kletkah.
    Kako so vse te težavice na zemlji majčkene, neznatne, minljive in enostavno rešljive…. Moja edina težava mora biti, kako in na kakšen način bom zadovoljil tistega, ki mi POMAGA ! Če se hočem dokopati do druge zapovedi, se moram najprej pustiti rešiti ! O, kako je sveta Favstina velika, totalno se je prepustila …. Občudujem vse Vas in se Vam priklanjam in molim. Grozno, kakšni zahrbtneži smo, to je kot gledati gladiatorje iz varne lože. Zato se mi prevelika in prebogata svetišča niso čisto ''usedla''. Saj se nam Jezus Kristus ponuja v majčkenem, in mi moramo biti še bolj, čisto majčkeni, da Mu pridemo blizu čez vso to navlako.
    Jona, hvala. Tudi pesem krasna ! Občudujem vas vse tukaj, kakšni borci ste !! h.
    Ps. rad bi vam pokazal kakšno sliko iz potovanja, pa ne vem, če se sploh da dodati…

    OdgovoriIzbriši
  19. babica,zagotovo boš v naših molitvah!

    jej kar se da le zelenjavo in sadje. Rehabilitacija telesa z "dobro hrano"(ki je ponavadi najslabša), bolj slabo rehabilitira.
    a ne razlagaj zdravnikom tega,sicer ti bojo nasprotovali..

    Jona pa bo gotovo rekel še kako o rehabilitaciji duha in duše .
    s tabo bomo !
    mm



    OdgovoriIzbriši
  20. Lepo vsi pozdravljeni! Hvala za dobre komentarje!

    - mm, zadnja kitica me je pa res nasmejala!
    Vse je v umaknjeni molitvi - le ta počasi vse stvari na svoje mesto daje.

    - Babica, dihaj in drži se, jej MAP namesto mesa (master amino acid pattern), nič kave, zelenjava, sadje, počitek, molitev ... Bomo nate mislili pri Gospodu, če pa se ti kaj zatakne, NE SKRBI - sploh ne veš, kaj je Gospod pripravil tistim, ki so kolegi z Njegovimi grintami.

    - Hieronim, madonca lepo pišeš, le kdaj postaneš hieronim-mlajši-mlajši?
    Tako lepo pišeš, da bi bil lahko gospod ob oltarju. Ampak, nekaj pa bi ti le rekel, saj si že naužil prvih tortic - včeraj nisem hotel pisati.

    Torej, govoriš o nujnosti umrtja temu svetu. Poglej dobro: ko si bil v taborišču smrti, te je tja pripeljal Gospod, da ima Jona en orientir glede tvoje duše. In Gospod vidi vse, Njegovi pa tudi nekaj, zato sem takoj videl, da si se od vse sladkobe - usral. Sveta Favstina te je preskusila, in Gospod te je sprobal. Bil si v taborišču, a nisi poniknil v globokost tišine, ki nima odgovora na tako zlo, v njej pa je strašna moč Božja. Ves naspidiran v 'nasladi blagoslovov' nisi izkoristil priložnosti, da ti tak kraj postane bolj domač od lastnega doma z novim črvičkom v plenicah. Zagotovo si popolnoma spregledal, da je ta Jonek napisal, da je leta dolgo hodil po luknjah v lozah, kjer je na tisoče ljudi umrlo in so bili mnogi še vedno tam. To je bil njegov pravi dom. Potem sem na Vzhodu vsako noč na britofu sedel, in kasneje izvedel, da je tam veliko neodrešenih duš in hudih duhov, in da je taka vadba le za močne na Poti. Šibki pa ucvrejo po kakih 5-10h minutah. Tudi ti si jo ucvrl. In veš, kaj se je takrat zgodilo? Pot te je pripeljala že pred Druga vrata, odtlej pa si padel še iz Prvih ven, na domače dvorišče in postal - človek. Marš, satan človeški, je siknil Gospod Jezus na Petra kak dan nazaj - v spotiko si Mi!

    Takšna Božja pot prinaša rezultate duši, a ti hitro minejo, če ne znaš OBDRŽATI duha poti tudi v vsakdanjem življenju. Sam veš, da je družinsko življenje skrajno grešna stvar, in če si v njem, moraš postoteriti napor hoje za Kristusom.

    Ko si bil v taborišču smrti, bi se moral IZENAČITI z ljudmi, ki so bili tam zaprti. To je pot Božjih služabnikov. S tem bi sprejel smrt. Potem pa najti način, da premagaš taborišče smrti in smrt, ter greš ven kot ZMAGOVALEC. To je povsem lahko - samo Zmagovalca se moraš za ogrinjalo držati. A si ušel, On pa je OSTAL.

    Priložnost izgubljena ne vrne se nobena. Rezultat je 50 %.

    Pa lep pozdrav vsem vam in Bog za vami, klanjam se.

    OdgovoriIzbriši
  21. Hieronim, slike lahko naložiš na kakšno tovrstno stran na spletu, pa nam tukaj nalimaš linke. To je ena možnost. Bil bi zelo vesel.

    Pa zdravstvuj, lp.

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.