Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

ponedeljek, 7. avgust 2017

49. Zlobci

slika splet
10.8.17, čet.

Kdorkoli bo začel iskati Pot, ali nanjo stopil in jo celo uresničil, ter začel Odrešenika oznanjati, bo takoj pomnožena žrtev hudih sil. Seveda te hude sile delujejo predvsem preko - ljudi! Tale uborni Jona marsikaj Božjega piše, a obstajajo zlobci, ki si domišljajo, da je to pisanje brez Ljubezni za njih, ki so v temi. Zato se hulijo naokoli, vohljajo, in skušajo ugonobiti. A njih smrad je že vnaprej prepoznan. So pa kakšni trenutki, ko družno udarijo, pa bi zdaj napisal, kako s temi gnusnimi pajaci delati.

Vnaprej jih začutite morda kot tesnobe (jezljivci), morda kot pritisk nekakšne težke utrujenosti (pohlepneži), kot stiskanje glave (psihopati), kot leden mraz pri nogah (vampirji), pa še kaj, a ne bom nadaljeval. Predznaki se včasih kažejo tudi v dogodkih ali kakšnih živalih, ki se nam predstavijo na zanje sicer nenaraven način. Včasih ti predznaki kulminirajo v nenadne napade, največkrat nočne, ki so pogosto videti takole:

Nenadoma te pokrije strašna sila, ki ti onemogoči kakršenkoli gib - niti za milimeter se ne moreš premakniti, še veke ne dvigniti. Tudi misel je zamrznjena v nulo, in niti glasu ni moč spustiti. Si kot sardina, stisnjena v konzervi. Ta sila je tako MOGOČNA, da lahko čutiš gubanje kože in mesa na svojem obrazu ali nogah. Včasih pokajo bruna v ostrešju hiše. Je torej zelo realna SILA. Cilj tega napada je zelo zvit: PRESTRAŠENJE. Ko se napadena duša prestraši te hladne, ledene groze, se pritisk še postoteri, in duša je kmalu okradena vse notranje moči, ker se izgubi skozi čustvo strahu in groze. To naj bi bilo nekakšno spametovanje in lomljenje duš s strani hudih duhov in hudih ljudi. Izkušen Božji črv se takega napada ne ustraši niti za hip. Ostane miren in hladen, četudi je sredi zunanje groze. Ve, da bi kakršenkoli strah samo dodal moč napadalcu.

Zakaj vedno ponavljam, in sem vas naučil, kako dnevno vzdrževati veliko notranjo moč? Ker ti le ta moč volje in namena v prvih trenutkih napada omogoči, da ostaneš popolnoma miren, sprejmeš pritisk, in v glavi, z vso silo volje, skrajno težko izluščiš eno samo besedo: JEZUS! Ko to uspe, z veliko muko volje, (izreči še ne moreš, ker ni mogoče odpreti ust), začneš pogumno ponavljati Jezusovo sveto Ime, ter videti sliko Jezusa čez vso stavbo ali celo do neba. Pritisk bo občutno popustil. Takrat vklopiš posmeh do teh gnid, lahko jim rečeš nekaj tovrstnih besed Božje jeze. To jim vzame veliko moči - prestrašijo se same, ker se ti nisi. Potem pa nadaljuješ s slavljenjem Gospoda Jezusa Kristusa. Gnusoba se bo v minuti ali treh umaknila. Za seboj bo pustila zoprn mraz, ki ježi kožo. To je znak, da še ni čisto odšla. Zato je potrebno ljubeče ponavljati Jezusovo Ime še nekaj časa, in uživati v Njegovi zmagi nad to silo gnusa in teme. Lahko ponavljate, z odločnostjo Mojzesa in občutkom, da vpijete čez ves svet:

-Jezus Kristus Kralj!
-Jezus Kristus Izganjalec!
-Jezus Kristus Rešenik!
-Jezus Kristus Zmagovalec!

Vsako od teh Jezusovih slav si tudi zmagovalno zamislite. To (ali sveto Ime ali molitev) lahko ponavljate tudi pol ure, dokler ne boste v prostoru čutili popolnega Miru in rešitve.

Obstajajo tako kristjani (tudi kleriki), kot 'hođe' in drugi šamani, ki opravljajo 'črne maše' in napade, čim slišijo za kakega Božjega črva, ki je služabnik. Nekateri napadajo nehote, iz jeze ali zavisti. Včasih celo zaslišiš: ''Najraje te bi ubila!'', glas pa je od take ali drugačne žlahte. Napadi pred, med ali konec petka so pogosto muslimanski.

Tudi v Cerkvi je veliko zla potuhnjenega. Imaš ekonomske, homoseksualne, politikantske in še kakšne druge črne lobije. Politikantske lahko zaznamo, ko skoraj istočasno začno priprave na volitve, skupaj s padlimi brezbožnimi demoni, njih cilj pa je onemogočenje poštene desne vlade. Ko se jih prepozna, so zmožni izvesti 'črne maše'.

Kdor je Božji sluga, mora biti tudi borec z močjo, poleg Ljubezni. Sicer pivka: ''Nihče mi ne more vzeti moje Ljubezni do Jezusa'', a je že to pivkanje potemnjeno, duša pa potegnjena v nižje svetove obstoja. Takih vernikov je veliko, in ko jim želiš pomagati, včasih, hote ali nehote, izvedejo kakšno 'črno mašo'.

Tovrstni napadi na resnične Božje služabnike so karmična katastrofa za napadalce. Ker so nasprotje Ljubezni. Malo manj so kaznovani, kadar so izvedeni le iz neumnosti in neznanja, ko pa so narejeni iz premišljene zlobe, kar je sicer smešno, pa bodo prinesli strahovito kazen takšni duši, in vsem, ki jo podpirajo. Četudi novomeški škof v zadnji Družini pravi, da kolektivna krivda ne obstaja, ta obstaja, kar dokazuje tudi usoda nasprotnikov Cerkve v preteklosti: vsi so bili pobiti, z dojenčki vred. Otroku neporočene matere pa so rekli pankrt, mu dali ime Bonifacij, ko pa je umrl, so ga zagrebli na zunanji strani pokopališkega zidu - ker je bil sin matere. In če nek duhovnik zagovarja Titova dela, vstopi v Titovo krivdo, s tem pa prinaša hudo breme na Cerkev. Breme se torej brez dvoma PRENAŠA - z naklonjenostjo ali sorodom (sorodstvo je naklonjenost). Če to ne bi bilo res, bi bilo duhovništvo povsem brezpredmetno, saj tudi duhovnik lahko odjemlje bremena grehov, če jih sprejme nase in odplača, kot npr. sv. Favstina Kowalska. Temu se v katoliški teologiji reče 'mistična zamenjava'. Takšna zamenjava pa se dogaja seveda v obe smeri, v svetli in temni, odvisno od naklonjenosti. Zato so podporniki črnih napadov v enaki krivdi. Tisti, ki molijo za druge, pa so v Božji zaslugi.

V primeru demonskih napadov je kazen hujša od telesne smrti, kajti nespametne duše jo bodo trpele skozi enormne enote časa. Ker so iskale hudiča, jim je v družbo dodeljen, ker Gospod je dober in izpolnjuje želje vsem. Zato si raje zaželimo svetnikov in Gospoda, namesto da skušamo sredi noči ugonobiti kakega Božjega črva, kar je seveda velika iluzija in strašna napaka.  


48. Duhovno ozdravljenje družinskega debla skozi 200 generacij

slika splet 

9.8.17, sre.

Bil sem na obisku in na mizi naletel na ta novo Družino. Ker je bilo le malo časa, sem na zadnji strani prebral le škofov odgovor. In ga pofotkal, da ga doma še enkrat preberem. Vprašanje škofu se je glasilo glede 'ozdravljenja družinskega debla'. Škof Glavan nekje vmes napiše: ''V tem smislu je 'ozdravitev družinskega debla' tuja katoliški teologiji''. Med vožnjo domov mi je ta stavek delal probleme in spraševal sem se, ali barabije v Cerkvi in Vatikanu pa so domače katoliški teologiji? - zakaj ne sprejeti kaj izven svoje teologije, če je to preverljivo v Evangeliju in ni v nasprotju s sporočili in dejstvi svetnikov?

No, doma sem takoj prižgal PC in naložil sliko ter bral še enkrat - in videl, da sem se zaletel, da je gospod škof Glavan zelo dobro odgovoril, da je sprejel ta vidik ozdravljanja družine, le da v bogoslužje naj ne bi sodilo. Tile škofje včasih precej po domače Evangelij zaoblijo, za ljudi, ko pa kaj odgovarjajo, pa najbrž glave skupaj staknejo s teologi, in so odgovori kar pomirjujoči za kakega Božjega črva. Pa Bog jih živi - a stisni jih v Evangelijce, 'silom ili milom' - ker druge poti ni več.

No, takole konsolidiran (le kaj to pomeni – slovar pravi da okrepljen) bom škofovemu odgovoru nekaj dodal, in upam da odgovor pride vse do 'Terezije iz Krškega':

Ljudje vedo za Boga in za Ljubezen do Njega že tisoče let preden se je rodil Abramov divji rod. In vse to so že tisoče let pred Abrahamom tudi v svete Knjige zapisali. Ti rodovi so živeli v Indiji, od koder tudi Slovenci izviramo - dokazov je na stotine v našem jeziku. No, in od tam izvemo tole dejstvo:

Kdor postane Gospodov osebni ljubeči služabnik, s tem reši pogubljenja vsaj sto generacij sorodnikov pred seboj in sto generacij za seboj. Tiste sorodnike, ki so Gospodu in njemu še posebej naklonjeni, pa Gospod ne le reši, ampak tudi Odreši.

Biti rešen pomeni ne v pekel priti; biti Odrešen pa pomeni v nebesa Gospodova vstopiti.

To je torej ta poslanica za danes: svoje družinsko deblo boš najlažje ozdravil, če boš sam svet. Današnjemu kristjanu, ki je precej patološki, je ideja o lastni svetosti skrajno tuja, saj še nadškof za nekega svetniškega kandidata reče, da ni imel aureole nad glavo, kar je absurd: duhovni pogled duše vedno nezmotljivo razkrije stopnjo svetosti kogarkoli, in to ravno skozi prisotnost (večjo ali manjšo) svetih žarkov iz glave in celo telesa ven.

Se mi javi neka oseba, da domači nekaj javkajo, kako je spodaj v hiši, kjer se je nekoč en človek obesil. Vprašam, če so kaj verni, tej ljudje? -Da niso. In kaj je zdaj tam spodaj? -Eh, ena stara teta tam živi. In kako je? -Dobro, vedno nekaj moli. No, pa imamo rešitev: še vi 'nekaj molite', pa bo vse v redu. Tako nekako je tudi škof odgovor zaključil.

Enako je z ozdravljenjem družine za sto generacij nazaj in naprej: bodi v Gospodovi svetosti, in počasi se bodo vsi nakapljali v nebesih - odvisno od njih trmavosti (= svobodne volje). To nam posredno pojasni tudi kak jasnoviden svetnik, svetnica, ali ji je povedano: -Da, tvoji starši bodo sveti. Zakaj bodo sveti? -Ker si ti sveta.

Tako to je. Tako je to tudi sedaj, danes. Seveda se ta ozdravljanja ne opazijo z očesom, ne sme se jih enačiti s kakšnimi telesnimi ozdravljenji ali preživetji ali zgodnjimi smrtmi: to ni nobeno merilo. Edino merilo je: STANJE DUŠ. In dejstvo je, da tudi največji razbojniki med sorodniki ne pridejo v pekel, če je le eden med njimi v Gospodovi svetosti.

To je olajšanje tudi za železobetonsko katoliško teologijo, mar ne? V nebesih ni niti enega katolika, ker tam ni nihče katolik, so le Gospodu predane duše. Vsekakor pa v nebesih zelo cenijo, če se duša na Zemlji uči od kogarkoli, ki je v Ljubezni z Gospodom, četudi ta duša ni armirani katolik.

To je vedno odrešujoča Božja Beseda. Hvala Tebi Kristus!


47. Kdo sliši, prepozna in vidi Gospoda

 
Peter prepozna Gospoda
7.8.17, pon.

Počasi, tihoma-kradoma, bom napisal današnji čivk, ker duhovni boj zahteva svoj davek telesu. In ker so nedelje dnevi 'duhovnih bitk', so ponedeljki betežni za tole vrečo kosti.

Naš Hieronim, blogovski, je javil svoje srečanje in videnje Gospoda. Ob tem sem se spomnil svojih prvih videnj in pretresenj, ter reakcij vernih ter kakega ultra-teologa, katerih besede še zdaj odmevajo po praznem vesolju: ''Iluzija, herezija, fantazmagorija!!! Boga še nihče ni nikoli videl!'' Pri tem navajajo Jezusove besede po Janezu, Jn 1,18:
         
Boga ni nikoli nihče videl; edinorojeni Bog, ki biva v Očetovem naročju, On je razložil.

1 Jn 4,12:
         Boga ni nikoli nihče videl.

Prvo Janezovo pismo smo že 'razkrinkali' v našem blogu (KLIKNI), da je zagotovo skupek mnogih 'Janezov' skozi čas, in zato zmedeno v nekaterih delih. Začetek Janezovega evangelija s temi besedami pa ima drug pomen, ki se ga tukaj ne bomo lotevali, ker bi danes želel ravno obratno stvar utrditi.

Ne bomo se ukvarjali s to zmedo skozi čas, kajti že Mojzesove knjige pričajo, da je Boga Očeta ob priložnostih videlo zelo veliko ljudi, in ostali so živi. Videli so Ga tudi mnogi svetniki in svetnice. Predvsem pa Gospod Jezus jasno pove, da se da Boga gledati, če imamo čisto srce. Matej 5,8:
         
Blagor čistim v srcu, kajti Boga bodo gledali.

To je vse - kdo je lahko 'pametnejši' od te OBLJUBE, ne glede na odtenek teologije, ki ga zagovarja? Katera filozofija lahko to razvodeni? 

Kdo ne vidi Boga?

Če torej naletimo na krščanske 'znanstvenike', ki trdijo, da se Boga ne da videti, ker naj bi Jezus to povedal, jim lahko takoj vzamemo meč in ga usmerimo vanje: Kdo ne vidi Boga? Iz zgornjega blagra je diagnoza popolnoma jasna:

Boga ne vidimo podleži.

Boga ne vidijo tisti, ki so pod okovi čarovnice materialnega sveta in skrbijo predvsem za meso in denar. Kako so pri tem oblečeni, nima veze.

Kdo sliši, prepozna in celo vidi Gospoda?

Zgornji blagor vse pojasni: Gospoda sliši, prepozna in celo vidi vsakdo, ki je čist v srcu, ki je kot dete, in ima Ljubezen do Njega. Torej le tisti, ki so nekako umrli za ta svet, in se rodili, ali pa se ravnokar rojevajo v Kristusu.

1. Slišati Gospoda

Gospoda lahko slišimo kot našo Naddušo v srcu, Božjo iskro v nas samih, ki se nam javlja tako skozi razum kot skozi vest. Lahko Ga slišimo skozi zapisano in izgovorjeno Božjo Besedo. Lahko Ga slišimo preko Njegovega sla, poslanca ali predstavnika. Lahko pa Ga slišimo neposredno, iz Njegovih ust v naša ušesa srca.

2. Prepoznati Gospoda

Gospoda lahko prepoznamo v Njegovem čistem predstavniku, v dogodkih, v Božji Besedi, preko Milosti, na razpelu, v Cerkvi, v zgodbah o Njem ali skozi pretresljivo neposredno Srečanje z Njim.

3. Videti Gospoda

Gospoda lahko vidimo v Njegovih podobah, v Njegovih 'simbolih', lahko pa Ga vidimo neposredno, s prebujenim vidom duha. Gospoda lahko čutimo v srcu, a tam Ga je težko videti, zlahka pa Ga vidimo nad seboj, če gledamo 'v duhu', ko je naše srce čisto posvetnih stremljenj.

Kadar Boga resnično vidimo, ko to ni le naša domišljija, se Spremenimo. Poglejmo si dva pretresljiva primera: Job 42,5-6:

Z ušesom sem slišal o Tebi,
a zdaj Te je videlo moje oko.
Zato odstopam, in se kesam
v prahu in pepelu.

Ko je Job videl Absolutno obliko Boga, je videl nekaj za človeka strašnega, in je bil takoj ozdravljen svojih dvomov in težav glede Boga. V drugem primeru pa se je Bog ljudem prikazal v svoji Milostni obliki, v podobi Jezusa Kristusa, ki je takšen, da Ga mi grešniki zlahka Ljubimo, če se le malo potrudimo, da Ga prepoznamo. Težko je Ljubiti Očeta v vsej Njegovi celostnosti, zelo lahko pa je Ljubiti Sina, ki je Oče za nas, duše, izgubljene v materialnih vesoljih. Ko je ribič Peter prepoznal Gospoda v Jezusu, se mu je zgodilo enako, kot pred tem Jobu: Luka 5,8:
         
Ko je Simon Peter to videl, je padel Jezusu pred noge in rekel: ''Pojdi od mene, Gospod, ker sem grešen človek.''

Resnično srečanje z Gospodom človeka vrže po tleh, mu prikaže vso lastno bednost, a ga oživi, ker se duša razveseli svojega Očeta, in se spomni, kje je njeno mesto.

Če je to Srečanje celovito in je duša odtlej ZVESTA, ji Gospod nakloni Milosti, karizme, da jih bo delila drugim dušam, ki so še v iskanju. Sveta Favstina sporoča Jezusove besede:

Povej, Moja hči, da Sem sama Ljubezen in Usmiljenje. Če se mi duša približa z zaupanjem, jo napolnim s tako velikimi Milostmi, da sama po sebi teh Milosti ne more sprejeti, marveč jih izžareva na druge duše.

Glede videnja in komuniciranja z Jezusom pa Favstina sporoča:

Razumela sem, kako nas Bog Ljubi, kako je preprost, četudi nerazumljiv, kako se je z Njim lahko pogovarjati kljub Njegovemu veličastvu. Z nikomer na svetu mi ni tako lahko kot z Njim. Mati se s svojim otrokom ne ujame bolj, kot moja duša z Bogom.

Gospod Jezus, o moj Učitelj, samo s Teboj se znam pogovarjati! Res se ne moremo z nikomer lažje pogovarjati, kot s Teboj, o moj Bog!


Ps: Ta uborni Jona je vse to v neki meri doživel, še preden je bral sv. Favstino ali kateregakoli krščanskega svetnika, še preden je s Svetega pisma obrisal prah, zato so ti zapisi zanj toliko dragocenejši, ker niso bili povzročitelj, ampak potrditev. Zakaj pa je sveta Favstina najsvetejša od vseh, in tega niti Cerkev ne more prepoznati - o tem pa kdaj drugič. 








19 komentarjev:

  1. Napisala bom drug komentar, ki je povezan z današnjim čivkom (prejšnjega odstranila) - srečanjih z Njim ali Svetimi. Spomnim se svojega srečanja z Materjo Marijo na romanju, dotaknila se me je Milost v srce in od takrat se je vse v življenju začelo drugače obračati. Pretreslo me je in kljub temu, da je bilo še kar nekaj stvari za uredit v življenju, je bila od takrat jasna nit, da svoje delovanje posvetim Gospodu. Te Milosti ostanejo za vedno zapisane v srcu (kot je rekel Jezus sv. Favstini: »Moja Ljubezen nikogar ne vara.«) in kadar so težki trenutki, se vračam k tem izkušnjam, k tej odločitvi z zaupanjem. To te skalibrira in pokaže smer kot jasne kompas. Vesela sem, ko kdo doživi srečanje z Gospodom, Njegovimi, v duše se takrat utrne nekaj neizbrisljivega. Res je, da je težko o tem kdaj govoriti, ker vsaka beseda je zelo medel približek, kar se je v duši in srcu takrat dogajalo.

    Hvaležna za zapise ostalih izkušenj in hvala, da je blog, ki nosi živo Božjo besedo, lep dan, M.

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala za čivka Jona in prelepo razloženo še skozi "M-jin" komentar

    točno kar govoriš v tem čivku,(po moje )je srčika vse vere( ali Vere.)
    ta vprašanja so tudi mene greble leta in leta,zato bereš razna verstva ,da bi morda kje drugje le uvidel kak NAMIG.
    Zakaj sploh kje drugje(kot pa v "domači" veri in Cerkvi)??
    Ker ne dobiš odgovora,ki bi te zadovoljil .
    Na raznih duhovnih vajah,kamor sem hodila kot srednješolka,smo imeli lepe pogovore...,a vedno mi je manjkal delček odgovora...katerga ti nihče ne zna dat ...razen,da tudi prevelika radovednost škoduje in vseh stvari se pač ne da razložit.
    In tudi preveč sparševati o tem ni vredu,ker Božja pota so pač skrivnostna.In pika.Aaaaaa.
    Edino ORODJE s čimer slišimo Boga je naša VEST,drugo je domišljija.
    Kvaliteta vesti pa je lahko zlo zrelativizirana(pač od človeka do človeka)
    Kar je seveda res,a za iskalca premalo...
    Potem sem naletela na eno žabjo molitev(Antony de Mello) in na vse sem začela gledati čist drugače,dobila sem odgovore v njegovih knjižicah na sto neodgovorjenih vprašanj...
    No ,po mnogih letih pa spet naletiš na Duhovno bombo ,na ta Blog,KJER DOBIŠ ODGOVORE TUDI NA TISTO ČESAR SE SPLOH NIKOLI NISI NITI SPRAŠEVAL.
    GOD BLESS YOU!!!
    mm

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala vama, m/mm, za konstruktivna komentarja! Glede Favstine je bilo še malo bolj dramatično: ko so jo prepričevali, da se ji blede, in je še sama zaradi tega dobila dvom, je Jezusa vprašala: "Ali si Ti prevara?" Jezus ji odgovori:

    MOJA LJUBEZEN NIKOGAR NE VARA.

    To je stavek, ki me vedno pretrese do solz, saj je RESNIIIIIČEEEEEEN.

    Včasih se Gospod prikaže tudi grešnikom na kvadrat - dovolj je, da so v nekem trenutku tako očiščeni skozi muko zmot, da se jim okno odpre, roleta dvigne in - blagor povabljenim na Jagnjetovo gostijo!

    Resnično, kot praviš mm, dejstvo je, DA CERKVI PRIMANJKUJE KAKŠNIH 30% ZNANJA OZIROMA NAUKA, zaradi česar je v končni fazi pogosto zelo invalidna. Zakaj primanjkuje tega Znanja, ki ga ima vsak pol-pismeni 'Božji lolek'? Dva vzroka sta:

    1. Velik duhovni napuh, ki izvede slepoto na pameti,
    2. napuh, ki onemogoči, da bi se priklonili TISTEMU, KI JE V LJUBEZNI Z GOSPODOM, in od njega poslušali Evangelij itd ... To je zakon in edina zahteva:

    Ne poslušaj Nauka od duhovnih pripovednikov, ampak od realiziranih Božjih služabnikov. Včasih so ti služabniki take reve, da znajo le malo Svetega pisma, a ŽIVIJO svoj del Evangelija. Zamislite si sv. Bernardko ali pa Favstino, ki nista bili učeni v Nauku in teologiji - zamislite si biti z njima kak dan ali vsaj uro!! JUHUHU, eno minuto z njima zamenjam za sto milijonov let z vsemi vatikanskimi kleriki in teologi, razen Ratzingerjem (Benedikt 16.).

    Kako sem bil srečen, srečen, srečen, srečen, ko sem bral, da je sveto Favstino praktično EDINI spoznal za svetnico doktor v sanatoriju, kjer je bila v zadnjih mesecih pred smrtjo. Prepoznal je njeno svetost in se ji priklonil ter hodil k njej, kadar je le mogel in se menil z njo. Ona je umrla leta 1938, on pa je bil ubit od Nemcev le dve leti kasneje, a kje mislite da je sedaj? V nebesih JUHUHUU! Če pa bi zdravil 22. papežev in kardinalov 100 let, bi le stežka bil že Doma, je verjeti in slutiti. Pa še tega niste opazili: Gospod ju je odrešil II. svetovne vojne, ki je bila na Poljskem še posebno kruta in uničujoča, kar je sv. Favstina napovedala vnaprej, in s svojo žrtvijo vnaprej omilila še hujše posledice.

    Ja, kdor je v srcu pravi, vedno dobi mnogo več, kot je iskal, takšna je narava Gospoda, drugim pa da prevezo čez oči in zamaške v ušesa, ker si sami tako želijo. Kajti, Gospod je tako dober, da se tistim, ki si ne želijo in ne verjamejo v videnje Njega, NIKOLI NE PRIKAŽE!

    KDOR PA JE ČIST V SRCU IN GA ŽELI SREČATI, MU GOSPOD DAJE ŠE MNOOOOOOGO VEČ OD TEGA, KAR LAHKO SAM NOSI, ZATO IMA MNOOOOGO ŠE ZA DRUGE, KI IŠČEJO.

    Tudi to mora biti Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Kristus, in vama m/mm!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hieronim piše:
    Ljubi Jezus, tu Si, sedaj, povsod in vedno!!
    Na tv slo ob nedeljah bolj pozno zvečer, je nadaljevanka Anno Domini. Zadnja je bila o čakanju apostolov na Svetega Duha, na obljubo in zahtevo Gospoda, naj ČAKAJO, ker Bo sigurno prišel. Poslušali so, vztrajali, VERJELI so in… prišel Je !! Kot je obljubil. Oni pa niso klonili in se razbežali v težkih časih vsak sebi reševat vsak svojo kožo. Navdihujoče, da bi kar poletel. Pa kako so skupaj, z ogromno MOČJO in ogromno VERO, skoraj kriče molili Oče naš ! Kar priključil sem se, čisto me je potegnilo in me pregrelo: ŠEEEEEE…Šele potem so šli, z pooblastili, s svojimi karizmami Zanj in polni Svetega Duha. Takoj sem si zavrtel še enkrat ta del in si ga bom še parkrat.
    Gledal sem ta film pred kakšnim letom, vendar mi takrat ni prišel ''do živega''. Nisem bil še dozorel, priznam. Je bilo še preveč ''naplavin'' v buči IN JIH JE ŠE VEDNO.

    Salamenski svet, kaj vse puščaš za sabo !! Pa kako je hudo, ko vidiš svoje drage, kaj jim dela …..!! Sam pa ostajaš nemočen v solzah…. Kako rad bi jim dal vsaj malo tega, kar čutim, pa ne znam in ne morem. Takšna je Božja volja . Ali kdo razume ?

    Jasno mi je, da sem mali vernik, da ne poznam skoraj nič pisane Besede in nebi mogel parirati kakšnemu apologetu ali pridigarju Evangelija, verjetno bi me sesul v prah in mi po možnosti vzel še to skromno znanje, ki ga imam, zato se jim izogibam . Vem pa in sem prepričan, da VERE IN LJUBEZNI DO GOSPODA PA NE, ZATO KER VEM !! Ne vem, kako vem, enostavno vem, ker tako čutim v svoji grešni duši in tako JE !! In sem pravilno, Ljubeče voden.
    Če nočeš, ti tega ne more nihče vzeti. Aleluja, Aleluja, tukaj Si !!!!

    h.

    OdgovoriIzbriši
  5. Te dni se je marsikaj dogajalo in to poskušam povezati z Božjimi Učenji. Slišim, da gredo ljudje vsak po svoje. Se pogovarjala včeraj s starejšo osebo, ki mi pove, da je šel en več desetletij poročen par narazen, njuni otroci so odrasli in preskrbljeni, on se je preselil daleč stran sedaj, si uredil kot manjši vikend nekje v bližini službe, da tam kdaj prespi. Nekdanja žena pa je šla na popotovanje na drugo celino. In ljudje se ločijo in iščejo veselje in sreče v drugih moških oz. ženskah, ali pa si dajo duška na drug način, npr. da gredo na drago popotovanje, kot je šla sedaj ta žena ... In tako se dušam krog izmuzljive sreče samo podaljša za dodatne vrtljaje v krogih. Ob žalostni situaciji sem tej starejši osebi razložila, da ljudje v resnici iščemo izvoren odnos, Ljubezen z Gospodom, odnosi med žensko in moškim pa so le popačen odsev tega izvornega odnosa.

    In če po Milosti Gospoda v takih prelomnih in trpljenja polnih situacijah (npr. ko gredo ljudje narazen ...) ne srečamo nekoga, ki je to Ljubezen realiziral in zaživel, bomo tavali in se vedno znova opekli v posvetnih 'srečicah' opotečicah.

    Drugo vprašanje pa je, kako se takrat obnašamo in koliko od navedenega sprejmemo. Četudi česa ne razumemo takrat, je dobro temeljito razmisliti, ne oporekati in se kasneje posvetovati, saj Gospod nam je po tej osebi povedal in si ne izmišljati svojih variant. Hm, zato me je spreletelo ob tem, da bo h. kaj drugega napisal.

    Zapomnila sem si iz odgovora v prejšnjem sklopu komentarjev, da so nam ponujene priložnosti in tudi nemogoče se je premikati po okolici, ne da bi naleteli na Gospodova znamenja. Ko zvon iz bližnje cerkve zadoni, vidimo Ga, ko obiščemo pokopališče, na križu Rešenik in skoraj na vsakem spomeniku križ. Ključ je v tem, da ponujeno priložnost objamemo z vsemi štirimi, se vržemo v to in vztrajamo.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, mehkoba srca stika z Vami da, lep dan, m.

    P.S. Prejšnjič je Jona napisal v odgovor m z malo, to je bilo kot znamenje in mi je pri srcu, hvala.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdravljena m! Vidim da ostrooko bereš in čakaš, a - zaman. Zaman čakaš na pravilen h. odziv, kajti eno so lepe besede, drugo pa dejanja. Nedavno sem omenil Favstinin način diagnoze duš, ki so v resnici še vedno pod vplivom hudih duhov:

    govorijo PONIŽNO, delujejo pa NE-POKORNO. Ne storijo, kar jim Gospod naloži, še zmenijo se ne, počakajo nekaj časa, potem pa odprejo neko drugo temo. V resnici so še vedno ASURE. Če so že malo Gospoda srečali, jim je to sebično dovolj - nočejo se podrediti šoli, ki dela svetnike, kateri potem oznanjajo Gospoda množicam.

    To so problemi nerazrešenega ojdipa, ki bi bil lahko premagan z Ljubeznijo do vodnika, a če ostajaš v slabi čutni družbi, NEMA PUTA, no, vsaj direktnega ne. Ostajaš pa, ker nisi poslušen: in to je zaprt krog nenehnega vrtenja brez končne rešitve.

    Zadnjič je bila neka oddaja, so me opozorili, pa sem gledal, in dokaz smo videli, da je razlika med srečnimi in nesrečnimi ljudmi v tem, da prvi izkoristijo ponujene priložnosti, drugi pa gredo mimo. Nekateri od tega bloga, gredo korajžno MIMO. A tako to je: kako koji mili moji. Ostane samo še self-made krščanstvo, ki je kompromis med vragom in Evangelijem. Saj je jasno, kaj je to kompromis: skuhaš zelenjavni golaž, notri pa vržeš le majhno mrtvo miš. To je kompromis večine vernikov. Moliti, žegnati in se malo - kurbati.

    Zanimivo, tudi jaz sem včeraj govoril z mladim možakom, ki je ravno rodil dva otroka, pa gredo že narazen. Tega je 'še pa još'. Kar ni nič narobe, iti narazen, saj to je Kristusovo delo, da razkolje družine na pol, to je Jezusov meč ne-miru v družinah, ko Ga eni sledijo, drugi pa nikakor ne. Hudo pa je, ko gredo narazen tudi tisti brez Jezusovega neusmiljenega meča, zato gredo, kot si napisala: iskati nič, nekam v nič, da najdejo - NIČ.

    Včasih je moje delo težavno: kajti brezmejni prepad, ki zeva med religijo in Evangelijem, je zares težko premostljiv. To je jasno povedal že Gospod, a tolažim se z dejstvom, da bodo ta pisanja dosegla tiste, ki so jim najbolj namenjena: duše, ki danes še niso utelešene na Zemlji.

    Pa Bog pomagaj, in tebe blagoslovi.

    OdgovoriIzbriši
  7. pozdravljeni,

    malo prej,ko sem prebrala ta zadnji komentar,sem hotela nekaj dodati,a kar ni blo pravih besed,zato sem rekla,da bom že kasneje,raje kot kolobocije pisat(kar mi neredko uspe)...pa sem se raje lotila malo brat(sv. Favstino),ker jo berem zlo počasi,pogosto večkrat isto stran..
    NAVDUŠENA! TO JE SPLOH MOJA PRVA KNJIGA O KAKEM SVETNIKU (vsaj katoliškem)

    In seveda, ja,hvaležna,ker si mi jo pokazal.!!!

    Nasmehnila(čeprav z nekaj grenkobe)sem se ob stavku,ko si pomislil,da "grdobije,ki jih počnejo v Vatikanu,Cerkvi pa ..."
    Popolnoma enako je v zdravstvu...sama sreča,da le včasih pricurlja ven kaka "grdobija"...Ampak oboji so poklicani,da opravljajo zelooo spoštljivo delo.
    IN HVALA BOGU JE MED NJIMI VELIKO TISTIH,KI DELAJO S SRCEM(SEVEDA TUDI PAMET MORA BIT V SRCU NE V KEŠU)
    Imela sem zelo veliko prilik to videti,kako napuh(da jaz pa vse vem-vsekakor več kot kak alternativec)in lakomnost po denarju pravzaprav RUŠIJO UGLED CELOTNEGA SISTEMA--ENAKO JE V RKC...
    In s tem opeharijo za dober ugled tudi tiste,ki delajo kot je treba,skrajno pošteno,ki se žrtvujejo za svoje ohole kolege...

    TOLAŽBA JE LAHKO LE TA:MOJA RANKA BABICA JE GOVORILA:BOG VSE VIDI,BOG VSE VE,GREH SE DELATI NE SME!!!

    To,o družinskem deblu..zanimivo,nekje sem enkrat brala neki podobnega,a se ne spomnim več kje.
    In,ja ,res ,že veliiiko pred staro zavezo so modreci,misleci..(že Zaratrustra-Zaruaster? al kako se že napiše)učili o Ljubezni do Boga,tu ni katolištvo tople vode odkrilo..

    Zanimivo,da sem v ponedeljek kar tako po zeloooo dolgem času vzela v roke knjigo Religija človeka(R.Tagore)..in jo danes(odkar sem že malo "konsolidirana")razumem veliko globje..
    Aja,zakaj zanimivo?,ker drug dan slučajno nekje preberem,da je umrl ravno na 7.8.,kot smo bli v ponedeljek.

    Tudi o tem sem brala,da Slovenci izviramo iz Indije,dokaz za to bi znal biti tudi odgovor zakaj je kar veliko slovenskih besed skoraj enakih kot v sanskrtu.
    Imamo celo SLOVENSKO-SANSKRTSKI SLOVAR.
    Napisal ga je zanimiv stric Bogdan Kristofer Meško.

    Lepo je slišati tudi,da v nebesih ni noben katolik(niti kake druge vere pripadnik),kar ne pomeni,da katolikov gor ni..

    To je blo (se mi zdi) v neki De Mellovi zgodbici..kako že gre? Ko so se srečali v nebesih musliman,budist in katolik?
    Demenca ali vročina,se ne morem spomnit naprej, joj! vsekakor bi znal Jona nadaljevati ,čeprav mogoče zgodbice ni prebral(kar sicer dvomim).

    rada vas mam!Bog blagoslovi !
    mm


    OdgovoriIzbriši
  8. Haha mm, tvoj trud je očiten, in pri Bogu trud šteje na prvem mestu!

    Ja, duhovniki, policaji, zdravniki in učitelji - to so poklici (da je duhovnik poklic govorijo v Cerkvi, jaz se ne bi strinjal, je pa poklicanost), kjer greha ne sme biti. Ko pa je, jih je treba trikrat bolj privijačiti. In če kak duhovnik dokazano otipava tvojega otroka, pojdi mirno do njega, in ga - nokavtiraj. Raztrgaj ga. Zruši. To mu bo bolj pomagalo, kot odpuščanje dobrih nadrejenih. Če je duhovnik svetniški- UMRI ZANJ! Če je mešanec (malo Boga in mamona) - ignoriraj ga. Če je dokazana baraba - sesuj ga. To je največja Ljubezen, ki mu jo lahko daš, saj moraš igrati očeta, ki ga podlež še ni predelal. Ne soditi torej, samo pomagati. Mi nikoli ne sodimo, sodi Gospod. Mi samo pomagamo, če je priložnost in nuja.

    Ubogi duhovniki časa, ki prihaja - kruta bo njih usoda, če bodo barabe, in velika bo Gospodova nagrada, če bodo svetniški. Zato jim Jona vse to prigovarja - Gospod jim nudi PRILOŽNOST.

    O alternativi in zdravstvu vem veliko. Sam nisem bil pri zdravniku že praktično 25 let. A nimam nič proti njim - rešujejo mnoge stvari, za katere ni alternative. Medicini sem hvaležen zaradi soljudi, a ker je postala razčlovečen podaljšek farmacije=kemične mafije, podobno kot en del Vatikana, jih prepuščam Gospodovi sodbi, On pa, ker je dober, bo hudiču naložil naj jim da, kar si tako zelo želijo. Sam pa grem raje bolj po Lazarjevi poti, ker on je zdaj v Gospodovem naročju, in tja me vleče.

    V nebesih se musli budi in katoli ne morejo srečati, ker so tam ti zemljeni programi imenovanj izbrisani. Se pa lahko srečajo BIVŠI, a se ne bodo spomnili svojega prejšnjega grešnega življenja, ker zdaj so v novem Življenju v Gospodu in Zanj. ALELUJA!!!

    Pa dobro bodi in Bog s teboj.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ps. De Mello je za najstnike na Poti. Kako bo musliman prišel v nebesa, če pa jim je prerok Mohamed obljubil zanesljiv pekel, razen če koljejo nedolžne ljudi in kradejo ženske ter jih posiljujejo. In vse ženske gredo v pekel, je povedal Alahov prerok. Pa nekatere kar tja rinejo - mar ne poznajo Korana? Jih pohota vabi?

    In kako bo budist prišel v nebesa, če 'ničesar ni':

    SUTRA SRCA (delček):

    ... Mu shiki mu ju so gyo shiki
    Mu gen ni bi ze shin ni
    Mu shiki sho ko mi soku ho
    Mu gen kai nai shi mu i shiki kai
    Mu mu myo yaku mu mu myo jin
    Nai shi mu ro shi yaku mu ro shi jin
    Mu ku shu metsu do mu chi yaku mu toku i
    Mu sho toku ko bo dai sa ta e ...

    Vidiš koliko mu-jev je notri: 'mu' pomeni: NEMA NIŠTA, DRAGI PIŠTA. No, potem pa radi dobro kosilo pojedo in so veseli, ali pa užaljeni - čeprav jih ni!! In ta 'mu' si tudi denarja želi! In nebes tudi ni, razen tista lažna, ki si jih človek izmislil, brundajo.

    Torej je lahko le katolik v nebesa prišel, a tam itak ni več katolik, in se katolištva ne more spomniti, ker krama ne pride skozi Vrata, le čista duša.

    De Mello je bil malo sanjača, za otroke. Kot kaka naša sodobna kateheza.

    Pa Bog nam pomagaj, in tisti bivši katolik z Njim. Amen.

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala za nova čivka, 48. in 49., sta pa kar vzbrstela, slednji po resnični nuji. Prebrala tudi včerajšnje odgovore mm, na kratko razloženo, a je bistveno za učenje razločevanja in argumentiranja – zemljeno in presežno gledanje. In glede budistov in nebes. Prav tako mi je dalo veliko misliti glede ponižnega govorjenja in ne-pokornega delovanja.

    Kar si napisal v zgornjih čivkih Jona, pa je pametno dobro premlet, te sile imajo svojo moč in nam bo zelo prav prišlo, kako se teh grdih vsiljivcev 'losat'. Včasih mi je stara mama večkrat ponavljala stavek: »Noč ima svojo moč.« Sedaj ga razumem še v drugačnem kontekstu.

    Danes ponoči se je tudi eden izmed otrok zbudil, stokal in se tresel, da so okoli njega hudi.., zmolila sva in naredila križ, nekaj časa sem še ponavljala sveto Ime dokler me ni zvil spanec. Sama pa sem včeraj po večerni molitvi zaznala neprijetne podobe in zaslišala stavke, ki so bili svarilo pred hudim. Zanimivo, tole pa danes pride na plano. Kar si razložil, je cel postopek, sem večkrat prebrala, da si zapomnim odreagirat, ko se začno dogajat takšni napadi. Tudi otroka sem naučila ta del iz zapisa 49. čivka. In vzklike k Jezusu Kristusu. Zaščitit ga moram in to je tudi po tej pomoči možno. Se strinjam, če nimamo takrat notranje moči, bomo opleli, se sesirli. To je boj in čuječnost je kot izvidnik pri tem.

    Uff, jasno postaja, da svete gledamo, njih veselimo in Gospoda – ali smo Jim vsaj naklonjeni. Sedaj se spomnim ljubega vzklika pri mašah: »Kvišku srca.« »Imamo jih pri Gospodu.« … če so naš pogled, misli in s tem srce ljubeče usmerjeni Vanje, ne bo prostora za ostale pajace. Če pa se prikradejo in napadajo, smo v srčni navezi s Tistim, ki je Kralj nad vojskami.

    Preberimo naklonjeno o kakšnem svetniku in duša nam bo lahka in pojoča ter razlage Božje besede čivkov bližje. Jezusa in Njegove veseliti. Gospod, pomagaj nam, prosimo Te, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  11. Pozdravljena m! To je to: KVIŠKU SRCA, ČE JIH IMAMO PRI GOSPODU, sicer jih kragulji polovijo.

    O svetnikih brati to me veseli, dobre volje biti svoje bedne dni. Kar nekaj je bilo svetnic Favstininega tipa, in občudujem jih, četudi to ni moj delež pri Evangeliju, kajti karizme in naloge so drugačne. Torej moramo slaviti tiste svete, s katerimi imamo karizmo, pri tem pa še tiste, ki so nam blizu, in one najsveteješe. Čeprav nas katoliški nauk uči, da so vsi svetniki enaki v nebesih, to ni tako, kajti v Gospodovi Palači je veliko soban, in Njegovem Kraljestvu veliko dežel. Mi pa moramo biti pritegnjeni k tistim, katere vzljubi naše srce.

    To je žlahta, to je familija! In potem res ni ne časa ne prostora za pajace.

    Pa dobro šofiraj po Poti še naprej, in Bog ti daj otrok, ki bodo postali Njegovi srečni služabniki!

    OdgovoriIzbriši
  12. Lepo pozdravljeni,

    Hvala glede pojasnila o budizmu,pa De Mellu...

    ...ja,res,za najstnike poti...
    ... sama sem te stvari na domačih knjižnih policah odkrila ravno kot najstnica...čeprav ,vem nisi mislil " najstništvo dobesedno", a pri meni je blo dobesedno in le Bog ve koliko cm sem od tistega časa zrasla..
    Upam,da nekaj vendarle.

    Pri 14,15 letih,sem šele začela raziskovati domačo knjižnico,ki je bla kar zajetna(mama in oče srtastna bralca,hči pa se knjige boji) predvsem alpinistične ,gorske,o naravi..razni(zame takrat zelo nezanimivi)življenjepisi glasbenih in literarnih klasikov in veliiiiko verskega čtiva.
    Ker sem iskala bolj nenavadne naslove (in obvezno tanjše bukvice),mi je prva od vsega prišla v roko Sidharta od Hesseja.
    Očarala me je,..prva knjiga,ki sem jo večkrat prebrala..
    pri teh letih mi je odprla čisto nov pogled na svet,Boga ,dojemanje stvarnosti...
    Sledil je Tagore,De Mello,Gibran..

    Pri 15 sem prvič v življenju rada brala(do takrat skoraj sovražila branje in pisanje--zaradi velike okornosti)
    Začela sem hoditi celo v knjižnico!

    Hvaležna sem tem avtorjem,da so v meni prebudili veselje do knjige,radovednost po poglabljanju v duhovni svet.

    Bog ve,da je res,a sv.Pisma se nisem lotila ker je blo tko debelo,črke v njem tko drobne...

    Imela sem slabo vest,da se ga izogibam,zato sem toliko raje molila.

    Kljub neravno krščanskim besedilom,ki so me privlačila in dajala marsikak odgovor,..a Ljubezni do Jezusa in Marije nisem izgubila.

    Slike Međugorske Matere in Jezusa ,ki je visela v najini (s sestro)sobi,ni zamenjal noben .Ne Buda,Krišna,nihče.
    Zelo pogosto sva kleče molili pod Njima,čeprav vedno na skrivaj,da ni nihče vedel.
    Tko ti molitev in ljubezen do Njiju rata potreba,ti zraste s srčnim tkivom,da ne moreš več brez.

    Je ratal pa problem,ko sem želela o moji zmedenosti(ki nedvomno sledi branju nekrščanske literatiure)spregovoriti s kakim župnikom(na duhovnih vajah za mlade),da to so neki larifari duhovnosti in jih odsvetujejo,ker si z njimi nakopljemo "hudega duha".
    Hkrati pa smo se ravno na teh srečanjih pogovarjali,kako se zaščititi pred temi " črnuhi".
    Spomnim se enega kaplana(zlooo fajn je bil),ko je pripovedoval svoje "bližnje srečanje" s tem lumpom.
    V semenišču je bil očitno en "tak", ki je nagajal.Ko je šel spat,in ugasil luč se je spet odprla,spet ustane,zapre luč in se spet odpre.Prepričan,da mu kdo nagaja,hitro ustane,gre pogledat ven,a nobenega. To se je dogajalo par dni,potem je šel povedat nadrejenemu in ta mu teče da naj naredi samo en velik križ čez sobo,se pokriža ,zmoli Očenaš in reč: zgini, ne bojim se te ,Jezus me ščiti.
    Od tedaj ni bilo več teh težav.
    Bom v dveh delih,da ne zbriše
    mm

    OdgovoriIzbriši
  13. Še moja izkušnja
    Ko sva se pred 20leti z možem uselila v najin novi dom (čeprav 100 l stara hišca)in ni blo še
    nobenih vrat(razen vhodnih),sem nekaj spravljala na mesto,ko zaslišim besede:"oj,pridi sem"
    Pa mi je bil malo čuden glas,a ker ni blo drugega v hiši sem mislila,da je mož,pa rečem,da naj malo počaka,ker ravno nekaj delam.Kmalu za tem se spet ponovi:dej pridi sem
    Pa spet rečem :"čaki malo ,no,_" tokrat rečem glasneje in zasliši me mož,pa se oglasi:"ja s kom se ti pogovarjaš??"
    Takrat pa sem se zavedla,da ni bil njegov glas ,kar spreletelo me je.Malo sem se ustrašila.Glas je bil res drugačen od njegovega,vendar,čudno in res je blo slišat bolj šepet,ki prihaja iz istega prostora,a ker ni blo vrat sem pomislila da pač čuden odmev v stari,še skoraj prazni hiši...
    Čuden občutek,da je v hiši duh,brrr
    Čez kak mesec se je ponovilo in pokalo v starih tramovih. Tokrat se nisem preveč ustrašila saj sva se o prvem dogodku zmožem pogovarjala in sklenila,da je bil najbrž duh pokojnih,ki so tu živeli(čeprav je bla hiša prazna nekaj desetletij)
    Tko ,da sem tokrat naredila podobno kot je svetoval takratni kaplan,le,da sem rekla,tej duši,da mora sedaj zapustiti ta dom ker tu bova sedaj midva.Molila sem zanjo in Boga prosila naj jo vzame k sebi. Ni več prišla.
    Mogoče pa je rabila le kako molitev??

    Še nekaj"paranormalnih"sem doživela,a to ni sedaj tema....da ne zaidem.

    Križ,molitev,klicanje Sv.Imena Kristusovega je SMRT ZA kOSMATINCA
    ...
    Ura kliče,molitev miče
    mm

    OdgovoriIzbriši
  14. Živjo mm! Tudi jaz sem vse te knjige prebiral, kot ti. Zanimivo. Glede DeMella pa sem dobil mail danes, da sem nekoč nekaj predaval, in na vprašanje o njem vprašal, če je kdaj De Mello Boga omenil? Sam se teh stvari ne spominjam več.

    Ne 'blefiraj' glede Ljubezni do sv. Marije in Jezusa - ko sva se spoznala tukaj, si bila še asura :). Ljubezen pa taka ... No, neko čustvo pa je le bilo, a tega imajo tudi druga bitja. Če ne srečaš nekoga, ki je v Ljubezni z Gospodom in o tem tudi prepričljivo govori in živi, nisi naredil še nič v življenju - vse bo zaman, vsa vera in filozofija. To je Zakon. Sicer vera ostane mesnata, konča pa se v vicah.

    Zdaj pa bo osem ura in molitev. Hvala in dobro moli.

    OdgovoriIzbriši
  15. No, da nadaljujem, ker vidim še en komentar od mm.

    Če človek ves dan kadar je le mogoče ljubeče ponavlja sveto Ime (menda je to strahovito nekatoliško), se vsi problemi glede omenjenih para-pojavov z neodrešenimi dušami zmanjšajo na minimum. Pravzaprav je del uka začetnika Ljubezni z Gospodom ravno dokaj obilno število teh preizkušenj. Samo tisti, ki pridejo skozi, postanejo Gospodovi večni osebni spremljevalci. Kar se tega bloga tiče, je le malo bralnih duš prišlo čez, morda dve, tri, ostale pa kljub 'trdni veri' v svojo 'ljubezen' spet padejo nazaj v spodnje svetove, KER SE NE DRŽIJO JEZUSOVIH NAVODIL, AMPAK SI IZMIŠLJAJO SVOJA LASTNA IN TEMU REČEJO KATOLICIZEM ALI KARKOLI ŽE. Za take bi bilo veliko bolje, po svetem Petru, da nikoli sploh do tu ne bi prišli, ker zdaj bo zmanjkalo Božjih 'zdravil' zanje. Kako je to žalostno, a mnogo je bednih duš, ki jim nebesa še ne dišijo, ker jim nekaj drugega bolj diši, čeprav v resnici smrdi.

    In torej: če pa molitev ni nenehna in iz srca, je treba razne čire-čare uporabljati, in metode in postopke, da se stvari omilijo. A stražarjev Prvega in druge Praga ne more njih zmotno pohudičenje odgnati, pa tudi karmičnih vračil za naše grdobije ni kriv hudič, pa tudi naše elementarno bitje, ki si ga skvarimo z grdim življenjem in nam začne vračati, ni hudič. Za Cerkev pa je vse to hudič, kar pa je zmotno, zato le molitve in izgoni mnogokrat ne zaležejo, ker so napačno zdravilo. Itd itd ...

    Šepetaj sveto ime Gospoda in svetnikov, ki so ti blizu, vmes pa premišljuj njih življenje in karizmo: to je sreča, to je Srečanje in to je Domovina!

    Lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  16. hvala Jona,
    najlepši pa je zadnji stavek.

    Včasih ,ko je naš tamal zvečer preutrujen in se mu pred spanjem ne ljubi moliti (Očenaš,Zdravamarija,Sv.Angel-pač klasika),me prosi,če bova raje jutri.Včasih sva se samo pokrižala in se zahvalila za vse v tistem dnevu..
    ODKAR pa si nam,Jona, "izdal" skrivost moči klicanja(šepetanja) Sv. Imena,sem to uporabila tudi pri večerni molitvi s tamalim..in je navdušen. Sedaj kar sam reče,da bova raje "tako"molila.
    Nedolžni otroci imajo sploh poseben odnos do svetga,do Boga.
    Čeprav ,je resnica ta,da k verouku pa ne hodijo z navdušenjem.
    Nevem kje je pravi vzrok..
    Že ta velika dva sta hodila z odporom,a ni blo druge kot "it",sicer bi mama preveč težila.
    Ta mali pa mi je letos(ko je začel 1.raz verouka) rekel:veš,meni je ta krožek prav dolgočasen in se bom spisal.
    Težko otroku razložiš,da je nekaj prav in,da s tem veseliš Jezusa..
    Rekel mi je dobesedno tko: Boga bom vedno ljubil,a k verouku nočem hoditi. Včasih resnično ne najdem pravoh besed,pa rečem,da naj se ne sekira kaj bo ,bo že Bog naredu,da bo prav.
    Jona,ti bi najbrž dobil mnogo pametnih odgovorov v takih primerih.

    Danes zjutraj sem nekaj časa sama v službi(dr. nujno odsoten),pa sem šla malo na net in naletim na naslov.BOG BIVA,SREČAL SEM GA,govori dr.Marjan Turenšek(misjon 2015). Izčrpno predavanje,a iskreno povedano,sem skozi imela v mislih tudi razlage Jona in sem te "kar slišala" kaj bi ti ob različnih stvareh dopolnil,morda negiral,marsikje pa veselo zaploskal.

    Omenjeni so svetniki ,sv. Avguštin pove,da ti solze pritečejo,pa sv.T.Avilska... čakala sem na sv. Kowalsko...žal je še "niso povabili" na tako predavanje. Razmišljam zakaj,pa se mi utrne,da morda zato,ker ona je bila kar vseskozi (od male deklice) pravzaprav svetniška,v odrasli,zreli dobi,pa že kar zlita z Bogom.
    Popravi me,ker se morda tudi motim.
    Ostali "tukaj" predstavljeni svetniki,samarijanka..,pa so bili "od prej" grešniki,neverniki... morda pa se nam z "Njimi" lažje približajo,nam predstavijo ,da so imeli tudi oni pred Novo svetniško potjo,zelo navadno človeško naravo,ali še celo zelo grešno...
    Kaj pa vem,no,samo razmišljam---ali bolje tebe Jona sprašujem za mnenje.

    aha,bo treba končat,Bog z vami
    mm

    OdgovoriIzbriši
  17. Živjo mm!

    Ravno sem gruntal, da se lotim zapisa o Najsvetosti sv. Favstine, pa pride tvoj post. Jutri pa imam kar dela, tako da najbrž v nedeljo kaj objavim, če mi danes ne uspe.

    Vesel sem tvojih novic. Vedi nekaj, saj že veš:

    MOLITEV SVETEGA IMENA GOSPODOVEGA (petje, ponavljanje in šepetanje v drobnem in najdrobnejšem), JE NAJVIŠJA OBLIKA MOLITVE, S KATERO SE TUDI SVETA MAŠA TEŽKO ENAČI, če je površno izvedena. Kajti sveto Ime Jezusovo je na duhovni ravni ENAKO, oziroma je Jezus OSEBNO. Kot sv. hostija. A hostije ne moreš ves dan jesti, sveto Ime pa je lahko nenehno na ustnicah. Pa tudi v času smrti, ko je lahko težav zelo veliko, se človek zlahka spomni Jezusa, očenaš pa bo zelo težko skupaj spravil.

    RIMLJANOM 10,13, če bi te kak klerik želel zmesti.

    Saj deca tudi v šolo ne hodi ravno rada, pa od TV gre nerada, pa umit se ne gre rada, pa pometa za seboj nerada - kar prisili jih, pujske male, da postanejo Ljudje. Tudi v vero je potrebno malo prisile, kasneje pa naj vsak sam počne, kar želi, saj je sam odgovoren za svojo dušo. Za zdaj pa so še starši. Otroke prisilijo v prvi razred, tudi s fintami, ostalo pa naj bi sami odločali? To bi bilo hinavščina. Marš k verouku! :) A zdaj bo pa mali pezde po svoje delal? Kako pa je vzgojen? Pa naj se še iz OŠ izpiše, pa še iz svoje družine naj se izpiše, pa osebna kosila mu kuhaj in ga na poseben dopust pelji - ko boste predolgočasni. Ja, hudič je že TU. Reci mu: Pezdetek mali, dokler sem zate odgovorna in te futram, boš pač moral malo ubogati. Amen. To je Slomškova in Sirahova palica, ki je delala velike ljudi in svetnike. A ti boš njemu mama, on pa tebi ne bo sin? To je malo očetovega vpliva, ki je brezbožen. Težko stanje, a boš že uredila, kot praviš z Gospodovo pomočjo, zato Ga prosi za te stvari.

    Še ena oseba je šla g. Turnška poslušat, po babičini reklami, in je enako povedala kot ti: z dodatki je kar OK, brez njih pa je včasih malo pusto.

    Sv. Favstine ne povabijo, ker je ne prepoznajo. Pa tudi imajo sram, kako so z njo delali. Bomo kaj napisali o tem, le časa potrebujem. Veliko prosijo sv. Pavla II., za uslišanja, a pozabljajo, komu je on služabnik in kdo je glavni srednik za naš čas, ker je bila inkarnacija samega Gospoda. Ne motiš se.

    Mene bolj privlačijo svetniki, ki so kot mi začeli: iz dreka. Običajno cerkvena literatura piše: Že od malega je bil(a) zelo dobrega srca, se postil, molil ves dan in pomagal ubogim, bolnim in umirajočim ... Kaj naj s takim svetnikom mi? Ni nam tako blizu, kot tisti, ki so iz viteštva in kur..... postali svetniki, ko se jih je Bog dotaknil. Kot sv. Magdalena in Pavel.

    A Favstna Najsvetejša je drugačna, ker je Gospod vstopil v tisto telo, vsa Trojica. Aleluja! Pa še piti ji niso dali, hudiči krščani, kot Gospodu ne! Ne jokate ob tem? Si lahko to misliš? Pa to je za crknit! Bolje, da me ni bilo tam ... Bi po zraku frčali?

    No, pa dobro bodi še naprej, dobro pišeš, Bog s teboj in tvojimi. Usmili se svete Favstine in Križanega, pa boš imela Usmiljenje.

    OdgovoriIzbriši
  18. Hieronim piše:
    Tesnoba, huda tesnoba, ko preberem moj zadnji zapis. Rešuje me le molitev, samo po njej sem mirnejši. Hvala, Jona, potrebujem še ''batin'', očitno. Niti več ne vem, kje me lovi Ojdip, kje sem asura, nič…
    Upam tudi, da ni z mojim pivkom in celim zapisom storjena kakšna škoda….. Bil je le izraz navdušenja in neke samozavesti, saj te, Jona, močno spoštujem. Če se že jezim , se nase. Da mi nihče ne more vzeti Ljubezni do Boga ? Tudi On sam ne ? … Hvala Ti, Oče ! Jokam. Pred Tabo, v prahu !
    Ravno sem bral Dnevnik sv.Favstine in me je navdihnila in ojunačila, da sploh kaj napišem. Do tu sem bil čisto prazen, le drobna molitev Božjega imena v prazni in ohlajeni cerkvi je pomagala. Vsak njen zapis mi je domač, kot bi jo poznal od nekje, čutim Ljubezen in Milost, razlage za razumevanje Božjega Usmiljenja…… Že ko sem bral njen življenjepis, sem komaj čakal, da sem prišel do Pogovorov z Njim. Vsak zapis je VELIKA Ljubezen .
    Skrbim za družinskega člana in šele konec meseca lahko dobim ''varstvo'' čeprav vsi pomagajo. So pač dopusti. Ko si napisal, da naj odpotujem, sem vzel to izredno resno. Vem, da moram to izpolniti, tudi sam močno čutim, že nekaj let. Usmeril si me, napovedal, pa sem se ustrašil, priznam, sedaj pa si to čisto ŽELIM. Kot da je bilo prezgodaj….. In vse smernice mi kažejo, da moram na pot, ker Sveta je priložnost, ki mi jo zopet Dajete. Tudi kam drugam, če bo treba. To, da grem SAM ,.. to je nagrada !! Da bom lahko z Vami SAM, kjer Vas bom lažje in čisteje slišal !
    s Favstina: '' O moj Bog, prihodnost me navdaja z nemirom, toda čemu se poglabljati vanjo? Zame je dragocen samo ta trenutek, moje srce prihodnosti morda ne okusi.''
    Hvala,Jona, za vse nasvete, navodila, molitve,…. Neprecenljivo ! Rad bi kaj vprašal, vendar pa mi Je jasno naročil: '' Moli in čakaj !''
    Ne bom pa odnehal ! Zato Ljubi Jezus, pomagaj mi ! Vzemi mi vse, kar me ovira ! Jona, če vidiš kaj ponižnosti v meni, prosim, pripravi me na pot, ker ćisto SAM pa res nočem potovati, da ne bo tisti ''mu'' z mano.
    Hvala Ti, Jezus Kristus Odrešenik in vsem iskrenim piscem, v ogromno pomoč ste.
    h.
    '' Goreča želja izničiti se za Boga v dejavni, a celo za najbližje sestre neopazne ljubezni.'' s. Favstina

    OdgovoriIzbriši
  19. Ok, izgubljeni, morda se pa rešiš, s Favstinino pomočjo? Ona = Usmiljenje. Kaj boš torej storil, čudak? Še vedno, kot vse življenje, ignoriral? No, očitno ne več?

    Ali zdaj vidiš, v kakšno sr.... se spravi nekdo, ki se od jate oddalji? In je on sam z Bogom, ko to sploh ni? Zakaj ne bi raje poslušal, in šel po gladki Poti? Gospod ti nekaj naroči, ti pa oglušiš v samoizpolnitvi. No, Gospod ni vsiljiv.

    V tvojem zapisu sem 10x videl, kam boš šel. Kam boš torej šel? Kajti, če greš v napačno smer, ne bo blagoslova, in vse bo le mu mu mu s kislino v srcu.

    Pa tako je lahko. A rojstvo je vedno težko. Zato so pa babice. A ti bi se rad porodil brez babic?

    Praviš, da nič ne veš in ne razumeš? Torej si v stanju živali, ne pa služabnika. Ko si služabnik, vse te stvari zlahka razumeš. Zakaj ne bi upošteval diagnoze in jo hitro presegel? Niti prdca nisi dal od sebe, da boš kaj storil - le kako bi lahko Gospod potem kaj pomagal?? Ti pa bi pomagal tudi nam.

    No, zdaj pa dobro prebiraj, kar si napisal in nam sporoči čim prej: kam greš, kam te srce VLEČE? Tja pojdi, kamor te NAJBOLJ ZA UMRET VLEČE.

    Energija, ki jo oddajaš že nekaj dni, je ubijalska. To ni od služabnika, ki je v Ljubezni. To je frekvenca tistih, ki visijo na tebi in so se zdaj začeli tresti - ta hudih. Le stori, kar moraš, da te Gospod vidi. Kajti rekel je: "Pusti ga Meni", kar ni ravno fletno znamenje: rojevati se brez babice?

    Just do it. STORI. KAM? Lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.