Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

sreda, 12. julij 2017

28. Zaupaš Gospodu, ali begaš?

slika splet 
15.7.17, sob. 

Hieronim je napisal:

Ubogi duhovniki, kaj vse morajo pretrpeti. Seveda ne vsi, le tisti, ki jim je vsaj malo mar za svoje vernike. Po drugi strani pa še bolj ubogi tisti, ki jim ni mar za njih. Mi je pred kratkim potarnal mlad župnik: ''Komaj čakam, da grem na dopust!'' Šel je s športnim požegnanim motorjem.

Potem pa sem zjutraj naletel še na novico (pravzaprav starico) o izstopu duhovnika (KLIKNI 1, KLIKNI 2). Seveda slikarja popolnoma razumem in vsakdo je svoje sreče kovač, a bi glede tega povedal nekaj, ker je malo manj vidno svetnim očem.

Ljudem, ki imajo dva ali tri srca, se že na daleč vidi, da so megleni. To se vidi že leta vnaprej, preden pride do nekih dogodkov. Vse to je normalno beganje duš, ni pa razumljivo, ko se gre za služenje Gospodu. Kajti, Gospod vsakemu od nas reče:

Pusti vse, vzemi svoj križ, in hodi za Menoj.

Pusti vse pomeni, da smo odločeni odvreči KARKOLI, kar bi nas oviralo, da ne bi ves čas mislili le Nanj in na delo Zanj. Pod VSE spada, če ne gre drugače, pač VSE. Če je nekdo med svojimi interesi imel tudi interes služiti Gospodu, in je na račun naroda postal duhovnik, po mnogih letih šolanja in preverjanja, bi moral počasi vse svoje interese brisati, le služenja Gospodu skozi izbrano karizmo ne. Saj bi jo lahko spremenil v meništvo ali kaj drugega. Cerkev pa tudi ne potrebuje podpirati zasanjanega slikarstva, če to slikarstvo ni oznanjevalska karizma, v duhovništvu pa ni pravega žaru.

Še en problem izstopnikov (četudi bi bil to izstop le 'v duhu') pa je v tem, da tistemu, ki je podlegel čarovnici materialni energiji, takoj zavladajo zakoni Zemlje, ki so posredno prav tako Božji zakoni, a delujejo popolnoma drugače, kot če Kristusu služiš osebno. Če Mu služiš osebno, Ti-jaz, On za nas skrbi OSEBNO (berite Evangelij), če pa tega enosrčnega odnosa ni, ZA NAS POSKRBIJO STAROZAVEZNI ZAKONI KARME, ki se jim po slovensko reče: 'kakor si si postlal, tako boš spal', oziroma 'zob za zob in glavo za glavo'. Kaj to pomeni? To pomeni, da V HIPU PADEMO V OBUPEN BOJ ZA PREŽIVETJE. Takšen človek od tedaj naprej misli samo še na denar in prostor, kjer bi živel. Mamon ga ujame v past, potem pa mimo pride še brhka deklina, ki ga sesuje do konca, saj ga kmalu zapusti, ko pa je tako reven in beden.

Ta ničvredni Jona, ki tole pisuni, pa je živel takole: Čeprav rojen v normalno situirano družino, je že kot mulc začel priložnostno delati, da je imel kaj žepnine, sicer je ni imel. Potem pa je iskal Boga in se boril za preživetje mnogo desetletij: v tem času je živel kot zapuščen mestni pes, kajti nihče ni mogel razumeti njega, on pa ni mogel razumeti sveta, Boga pa tudi še ne. Tako je delal mnogo del, izjemno napornih, da je lahko vmes vadil telo in duha in iskal Pot. Ne iskal Boga, ampak iskal šele - Pot!

No, po mnogo pripetljajih, in ker v svoji ODLOČNOSTI za Pot ni popustil niti za en sam milimeter, se ga je usmilil Gospod in se mu razodel v potresni in usodni meri. Zato se je toti Jonek odločil posvetiti in dati življenje SAMO Gospodu, ter tistim, ki Ga iščejo s tako silo, kot da jim gorijo lasje. In kaj se je odtlej zgodilo? Primojdunaj, tole:

Popolnoma je prenehal razmišljati, kako bo preživel, ampak je samo še razmišljal, kako bo Služil z Ljubeznijo Gospodu. In glej ga angela: odtlej ne rabi več skrbeti za preživetje, ker Gospod poskrbi zanj. Mu je pa Jonek tole rekel: »OK, Sveti mi in Mili; praviš, naj ne skrbim o tem, zato NE BOM; če pa pridem v takšno pomanjkanje, da bi Tebi to delalo sramoto, potem pa bo tudi mojega oznanjevanja konec in zapustil bom to jamo kosti ter potrkal na Tvoja Vrata. Upajoč, da me sprejmeš kar takoj in direktno.«. Gospod je dejal:

Ne skrbi, otrok Moj.

In odtlej ta pleničkar ne skrbi, ima pa več, kot je imel takrat, ko je delal po 15 ur na dan in živel tako skromno, da ga še pes ni povohal. In še več, zdaj lahko poskrbi za duševno hrano stotinam ali tisočem duš, pa še za koga mora poskrbeti, prej pa še za svojo rit ni mogel. Sklep: bolj ko je prej skrbel za denar, manj ga je imel, in obratno. Kar pa ne pomeni, da ga ima zdaj veliko, ampak dovolj za mesečne račune poplačati, če živiš spodobno skromno. 

V tem je razlika med tem, ali služiš sebi in svetu ali služiš Gospodu OSEBNO. Če Mu služiš OSEBNO, tudi On zate poskrbi OSEBNO. Če pa Ga imaš bolj v rezervi, ti tudi On pošlje svojo vojno rezervo: svoje oficirje in konzerve.

Zato od vsakogar pričakujem, ko mu dam seme Ljubezni do Gospoda, da ga hitro vzklije in zdebeli, ter zapusti vse, se umakne na rob sveta, razvije svojo osebno karizmo, in živi samo še za služenje Gospodu. Gospodu se služi v srcu in umu, z dušo, ker pa še živimo v telesu, se Mu služi tudi s telesnimi deli, ta dela pa morajo biti popolnoma v oznanjanju Njega.

Če bi slikar slikal prelepe Božje podobe v oznanjanje Jezusove slave, bi bilo to del duhovništva, in nebesa bi se odprla in Gospod Osebno bi prišel k njemu živet. Če pa je nekdo duhovnik, ima pa še eno osebno kaprico, se to ne zgodi, in duša samo še trpi v razdvojenosti ter nazadnje pade nazaj v svet, kjer jo čaka hud boj za preživetje in večna melanholija. Nekateri to melanholijo nadkompenzirajo v neko pozunanjeno veselost in 'odrešenost', kot tista bivša nuna, ki danes NE MORE izgovoriti Jezusovega Imena. Če je že prisiljena, bi Mu najraje rekla 'omenjeni model', sem dobil občutek.

Ja, taki modeli smo mi, četudi je Jezus jasno povedal, da tisti, ki Ga odhajajo oznanjevati, ne potrebujejo ničesar, razen palico za odganjanje kač in divjih psov, ali pa še te ne:

 … In jim naročil, naj razen palice ne jemljejo na pot ničesar, ne kruha, ne popotne torbe, ne denarja v pasu …

Rekel jim je: »Ničesar ne jemljite na pot, ne palice, ne torbe, ne kruha, ne denarja; tudi ne imejte dveh oblek.«

Jezus Najsvetejši in Najresničnejši in Najzvestejši, pove:

»Resnično, povem vam: Nikogar ni, ki bi zaradi Mene in zaradi Evangelija zapustil hišo ali brate ali sestre ali mater ali očeta ali otroke ali njive, in ne bi zdaj, v tem času, skupaj s preganjanji, prejel stokrat toliko hiš, bratov, sester, mater, otrok in njiv, v prihodnjem veku pa večno življenje. Toda mnogi prvi bodo zadnji in zadnji prvi.«

In tako tudi je. Tudi ta najmanjši od vseh Jon je zapustil mnoge in mnogi njega, a glej, kamorkoli se obrne, tudi na tale blog, pridejo novi, in z njimi je družina in je Kraljestvo.

In mnogi zadnji (= bralci tukaj) bodo prvi pri Gospodu,
in mnogi prvi (= posvečenci), bodo zadnji.

Gospod torej ni lažen, niti le simbolen, je pa res, da za ZAUPANJE v Njegovo obljubo potrebuješ Milost. Kdor te Milosti - ZAUPATI Gospodu - ni dobil, ta te Milosti pač še ni bil vreden. To je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi dobri Kristus!


27. O težavnih ne-spreobrnjencih, tudi 'vernih'

14.7.17, pet. 

Danes bi še malo utrdili včerajšnjo temo, da bi iskreni iskalci Ljubezni do Gospoda ne padali na zahrbtne zvijače hudih duhov, včasih oblečenih tudi v lepe vernike.

Na Vzhodu obstaja zgodba, ki jo bom zapisal nekako po spominu: Buda, Šakjamuni, je imel v življenju pred tem, brata. Sam je bil velik mistik in svet človek, brat pa je padel v mračni del življenja, kjer ni nobene Poti več. Pred-Buda ga je večkrat povabil, naj pride na njegovo stran, a brat je odkimal, in rekel: »Ne. Tukaj v peklu mi je čisto v redu.«

Tako je tudi dandanes: MNOGIM ljudem odgovarja neka zaveza, ki jo imajo s hudičem, in še slišati nočejo, da bi zlobca zapustili, ker od njega dobivajo določene moči in užitke. Slutijo sicer, da jim bo duša pogubljena, a jih to nič ne zanima - pomemben je užitek, četudi je morda to užitek uničevanja Cerkve in njenih duš ali delanje nadloge duhovnikom, vernim, pod krinko zglednega, leporečnega kristjana. Duš, ki ne sprejemajo pomoči, je veliko. Izjemni Gabriele Amorth poroča o mlajšem moškem, ki sta ga pripeljali mati in sestra:

Brez pomena bi mu bilo govoriti o molitvi in zakramentih. Skušal sem ga pripraviti do tega, da bi privolil v blagoslov. Molitev je bila kratka: hudobni duh se je odzval silovito (tu se spomnite zadnjega komentarja naše M. in tiste ženske), jaz pa sem takoj prenehal z obredom. Ko sem mu povedal, kako je z njim, je odvrnil: »Že vem in sem zadovoljen; s hudičem se dobro počutim.« Nisem ga več videl.

Omenja tudi velikega in močnega fanta, ki je patru Candidu, Amortovemu eksorcističnemu učitelju dejal: »Ne vem, če je dobro, da bi me danes blagoslavljali; občutek imam, da vam bom prizadejal bolečine Začel se je hud boj in oba sta padla na tla; čez čas je pater prišel k sebi in obred dokončal. Nedolgo po tem dogodku, mu je (sveti) pater Pij poslal tole sporočilo: »Ne zapravljaj časa in ne trati moči s tem mladeničem. Je vse zaman.«

Pater Amorth piše tudi:

Večkrat so me opozorili, da blagoslavljam več žensk kot moških. To se dogaja tudi drugim izganjalcem. Ni zmotno misliti, da so ženske lažji plen hudobčevih napadov. Moški in ženske namreč nismo izpostavljeni na enak način …

Tukaj seveda govorimo o OBSEDENOSTI, katere pokazatelj je tudi zavračanje vsega Cerkvenega, kot je sveto obhajilo, sveta voda, Božje Ime, molitev … Vendar obstajajo verniki, ki niso obsedeni s hudim duhom, zato sprejemajo zakramente, a ker so OBLEGANI s hudimi duhovi, se jih nič ne prime, imajo pa priložnost igrati izvrstno razdiralno vlogo v nekem duhovnem občestvu. Ker so olikani in leporečni, jim na limanice padajo tudi izkušeni duhovniki - in v fari pride do grdih stvari, ki so domala nepopravljive.

TUKAJ si lahko preberete dober tekst, iz katerega se da marsikaj izluščiti. Za nas je precej poveden tale del o svetem Benediktu:

Glas o njegovem svetem življenju je privabljal ljudi, ki so prihajali k njemu, da bi jim bil učitelj in vodnik. Vse je ljubeznivo sprejemal, niso pa vsi posnemali njegovega zgleda. Ko je umrl opat samostana Vicovaro, je uslišal prošnjo menihov, naj prevzame vodstvo njihove družine. Povabilo je sprejel, toda menihi ga niso ubogali, zato jih je zapustil in jim ob slovesu dejal: »Ali vam nisem naprej povedal, da se moje in vaše življenje ne ujemata?« Zaradi svoje ODLOČNOSTI je postal vzor za resne iskalce duhovnosti in pridružili so se mnogi. Po dvanajst jih je nastanil v eni stavbi in v soteski Subiaco je bilo kmalu nastalo dvanajst urejenih občestev. V šestih letih si je nabral novih izkušenj, kako je treba voditi učence, da bodo vztrajali na poti popolnosti. Nekateri, ki so Benediktu zavidali njegove uspehe, so mu nagajali in ga skušali celo spraviti s poti. To si je Benedikt razlagal kot Božji namig, naj ZAPUSTI ta kraj in po pridobljenih izkušnjah kje drugje ustanovi novo samostansko družino. Izbral je najboljše in Bogu res vdane menihe … 

Koga je izbral? Zagotovo SAMO tiste, ki so zapustili popolnoma vse in POSTALI LAST (!) Cerkve oziroma njegove redovne skupnosti. Jezusova Pot torej zagotovo ni za vsakogar, četudi je sicer nekoliko veren. Ta zgodba nas spominja tudi na žalost svetega Frančiška, ki je na koncu pobegnil od svojih sledilcev, frančiškanov, ker so se preradi prerivali za lastno ugodje, namesto za služenje. Takšna je narava človeka: žival je.

Kot vidimo - tudi pri osamosvojitvi Slovenije - nekateri potegnejo voz, potem pa pridejo hijene, in udarijo v hrbet, tako da se prvopristopniki umaknejo. Zavladajo osebki, ki so nevredni ukradene karizme, in poneumljenemu narodu krojijo mračno in lažnivo usodo.

Popolnoma enako se torej dogaja tako v duhovnih skupnostih, Cerkvah in religijah, kot v vsakdanjem življenju. Duhovnik, ki je naučen, da vse ljudi sprejema enako, tako tiste, ki kolnejo Boga in njega, kot verne in spokorne duše; ki nima 'očesa srca' za razločevanje duhov, ki prihajajo k njemu in v cerkveno delovanje, nima možnosti, da bi svoje delo opravil, kot želita on in Gospod. Zaradi ljubega miru bo požiral izpade demonov, njih izsiljevanja, sicer dobi 'farški štrajk', pa še na škofiji ga bodo 'sfucali' do neprepoznavnosti. Zato je razumljivo, da se fantje za ta primež ne odločajo. Saj jih nihče ne more zaščititi, kajti papež Frančišek ponuja vse vsem. Kar je lepo in Božje, istočasno pa se v Cerkvi in drugih skupnostih usidrajo 'verniki', ki so le ribiči za lastne koristi in ki sledijo šepetu hudih duhov.

Zakaj današnji duhoven nima oči za prepoznanje lažnih vernikov? Odgovor na to nam da sveta Favstina:

Čista Ljubezen od daleč ugane nastavljene pasti, odtrga maske, in takoj ve, s kom ima opravka.

Brez te transcendentne Ljubezni, ki ne ljubi sveta, ampak Boga, pa sami postanemo vampirski. Takšna je realnost sveta, zato je prišel Jezus, in 'mali čredi' ponudil rešitev. Ponudil jo je sicer vsem, a le mala čreda Ga sledi tako, kot je On povedal. Ostalim pa je vera le poligon za sebičen lov.

Gospod, usmili se nas.


26. Satanski vpliv v kristjanovem besedičenju

13.7.17, čet. 

Problem današnjega krščanstva je velik: nima jasnookih duhovnih vodnikov, ki bi znali ločiti zrnje od plev, zato satan z lahkoto širi svoj vpliv tudi v Cerkvi. V njej še posebej, preko navidezno vernih ljudi, ki pa se niso odrekli 'mesu'. Najbrž prav tu tiči razlog, zakaj so bila preverjanja duhov v Cerkvi tako stroga, da so celo lastne svetnike gnjavili do skrajnosti. 

Nekaj primerov krščanskega govora, izza katerega pa je zagotovo satanski vpliv, četudi te stvari govorijo celo višji kleriki:

1. Naš nekajkratni teološki doktorand izjavi: »Pekla ni, če pa je, je prazen.« To je zelo blizu besedam vernega prešuštnika, ki mi je rekel: »Haha, hudič ne obstaja!«. Ti dve trditvi sta popolnoma hudičevi, a ko sta povedani skozi lepa usta duhovnika (on reče malo drugače: »Ne bojte se, hudič je že premagan!«), jima verjamejo celo pol-verniki, verski ohlapneži. Tisti hip, ko verjamejo tem lažem, jih omrežijo hudi duhovi. Kajti hudič je premagan le za tiste, ki popolnoma Ljubijo Jezusa, in NIČ drugega iz tega sveta. 

2. Duhovnik v naši cerkvi je dejal: »Tudi svetniki so grešniki, zato Cerkve ne delajo nič bolj svete!« To je vehementno zatrdil cerkvenim nadebudnežem. Seveda je ta izjava od satanskega vpliva, ker Gospod Kristus deluje IZRECNO skozi svoje predane služabnike na Zemlji. Mnogo redkeje poseže vmes Sam. To je tudi logično: če bi Bog lahko odrešil ribiče in cestninarje iz neba dol, ne bi na Zemljo pošiljal samega Sebe, v podobi Odrešenika Jezusa Kristusa. Vsaka izjava, ki samo za najmanjši odtenek omalovažuje svetnike, je SATANSKA izjava.

3. Tudi splošen trend Cerkva, da je služenje ljudem enako služenju Kristusu, je satanskega vpliva, ker to nikakor ni res. Jezus nenehno govori, naj Ljubimo in služimo Njega, če želimo biti Odrešeni. To nam zapoveduje Prva Božja zapoved:

Ljubi Boga z vsem, kar si.

Potem pa v verskem tisku včasih naletiš na herezijo, splošno sprejeto herezijo, da je najpomembnejša zapoved vseh zapovedi: Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe. Ker ne znajo Ljubit Gospoda, poskušajo ljubiti drugega, kakor samega sebe. Kakšna pa je ta ljubezen do samega sebe?? Pri mnogih je ZELO KILAVA, ker če ne Ljubiš Gospoda, tudi sebe ne moreš ljubiti. Zato pretežni del krščanstva živi v hereziji, Gospod pa se odzove s tem, da Cerkve gnijejo. Vse to je zaradi potuhnjenega satanskega vpliva.

4. Bralka našega bloga, ki ne zmore sprejeti, da je oblegana od duhov, ki govorijo lepe besede, a pošiljajo jeze in tesnobe ter poskušajo nekako vnesti razdor v Besedo, je napisala:

Z demoni najbrž ni za se prerekati, le eden jih je premagal.

To je klasična psevdo-katoliška trditev, kakršnih je polno plehko versko besedičenje. Že takoj je zavajajoče, češ da se z demoni ni za PREREKATI. Seveda nihče ne govori o prerekanju, ampak o ODGANJANJU oziroma IZGANJANJU. Po besedah škofov, ki so ozaveščeni (dolgo časa glede tega niso bili, k pameti jih je spravil šele vatikanski izganjalec Gabriele Amorth), JE VSAK DUHOVNIK USPOSOBLJEN ZA IZGANJANJE HUDIH DUHOV PRAVZAPRAV ŽE PO SVOJEM POSVEČENJU. Posredno ali nehote pa jih lahko izžene vsak Božji služabnik. A kaj, ko ta hudič v Cerkvi sami, skozi usta padlih vernikov, trdi, da se z njimi (njegovo zalego: hudimi duhovi) ni za prerekati, kar pomeni, da jih ni za izganjati. Takšna trditev je satanski šepet.

Drugi del trditve, da je samo Jezus premagal hude duhove, je prav tako popolnoma iz trte izvita. Hude duhove premaga marsikdo, ki je močan, pošten in odločen - še celo če ni vernik, oziroma če je vernik kake druge religije, se zgodi. Slišal sem za uspešna izganjanja, ki so jih opravili muslimanski hodže, budisti, judje, tudi Indijanci … V teh primerih je oseba psihično in tudi telesno ozdravela, če je bil vzrok v tem vplivu. Jezus je vsem svojim apostolom zapovedal izganjanje hudih duhov, On pa ni premagal le hudih duhov, ampak hudiča samega, ki je kralj ta hudih. To pa je nekaj povsem drugega.

Včasih malo kritiziram trdoto Cerkve v preteklosti - no, današnja pomehkužena duhovščina jo še bolj - a če te moči izganjanja in preverjanja ni, je vse zaman: Evangelij postane le pustna krinka in zadaj stari kozel izvaja grde nasmehe v svojo kosmato bradico, ko vidi, kako mu padajo na limanice 'odrešeni' kristjani. Počasi si prisvaja velik del Cerkve. Prisotnost njegovega vpliva je omenil tudi novomeški škof Andrej Glavan. Groza!

Božji človek ta SMRAD takoj zazna, tako v besedi, delu, kot v energiji, ki jo stari kozel oddaja, četudi je v podobi brhke ženščine ali napomadanega klerika.

Rečeno je: ko spoznaš ali ti je povedano, da je satan prevzel tvojo krščansko identiteto, se vrni h križu: k duhovni in telesni askezi, in se izniči, da ne ostane ničesar več, kar bi kosmati lahko zaznal. Takrat šele si na varnem. To je torej NAŠ boj. Pravljice o 'ljubezni' niso dovolj. 

Gospod, usmili se nas, Kristus, prosim usmili se nas.


25. Do konca. In naprej


12.7.17, sre.

Te dni mi je na misel prihajala 'hči svobodne', zdaj pa je v komentarju napisala:

Jona, pozdravljen!
Spremljam in se učim, vendar se nisem oglašala, ker sem se borila z demonom prepirljivosti. Razkrinkan s pomočjo 13. čivka. Se mu odpovedujem in kličem duha krotkosti in ponižnosti na njegovo mesto. Hvala, Jezus! In tebi, Jona!

Zelo so me nagovorili tudi 14., 20. in 21. čivk. Kdo so Njegovi najmanjši, kdo so učenci. Delati za Jezusa z ljubeznijo, vsak v svojem osebnem poslanstvu. Kako družino "obsekati", ves čas misliti na Jezusa in potrpežljivo čakati.

Hvala vsem, ki se oglašate in pričujete za Jezusa, naj vas Bog blagoslovi! Še posebej objemam babico v njeni iskrenosti in srčnosti.

Pozdravljena nazaj, hči! Torej ti je uspel nujni korak pravega kristjana: UPRETI SE SAMEMU SEBI.

Ne mislite, da je ta bedni Jona čisto slep kot krt: vidi, kar je nujno videti, zato vidi tudi stanje duše komentatorjev. In stanje je tako: tako babica, Hieronim, hči, mm, in tikire, ki imate menda vsi družine in ste iskalci, ste veliko časa v stanju asur, prepirljivih demonov, in tem zraven. A se tega ne zavedate, in pišete tukaj, ko vas mine, in takrat je vse lepo in krasno, če pa kaj 'narobe' napišem, pa utihnete ali bevsknete le kak kratek stavek. Edino pri M. tega nikoli ne opazim, iz česar sklepam, da je nekako zares 'zapustila vse, in šla za Njim'.

Tudi ta Jona kdaj pride v stanje prepirljivosti, če ima s posebnim bedakom opravka, a pravi iskalec se takoj nazaj 'porihta' s ponavljanjem svetega Imena Jezusovega in drugimi variantami Ljubezni do Gospoda. Vendar, če bi ta Jona nenehno živel z ljudmi sveta, kot je to počel 50 let, bi najbrž tudi on bil nenehno v tem prepirljivem stanju. Tudi on je živel z družino, ne le eno, se boril za preživetje, drugimi, Bogom in sam s seboj, a je vmes nenehno iskal Gospoda, in Gospod se ga je usmilil in se mu razodel. Takrat je Jonček nehal skrbeti za preživetje, za denar in 'ime', in odtlej Gospod zanj skrbi neverjetno usmiljeno, seveda pa je še vedno treba delati od jutra do večera, a zdaj je to delo Zanj, ne za ta kup minljivosti, niča in napuha. Ta napuh je še posebej hudičev, ko pademo v veliko Gospodovo obilje, to je, ko pridemo skozi Prvi prehod na Poti. Mislimo, da smo zdaj pa res srečkoti, a kdor Gospodove ubogosti ne sprejme na sebi, ostane pol-bedak, in veter nemira ga preganja po svetu, četudi oznanja Gospoda.

Z Gospodom je treba ZAVEZO skleniti, in On se je bo držal, bolj kot mi. Tudi jaz imam to zavezo sklenjeno, pa zdi se mi da Bob Dylan tudi. Le vsakodnevno jo je treba izpolnjevati z vso silo, in to potem postane večna Ljubezen.

Enako pa je tukaj, v odnosih med nami: Kdor bo vztrajal do konca, bo ZAGOTOVO REŠEN. Ne bo ga rešil Jona, ampak pride Gospod in reši tistega, ki je toliko pameten in ponižen, da se ne usaja za vsako figo, ampak raje malo srca daruje za stvar, ta stvar pa je oznanjanje Gospodove brezmejne Milosti in Lepote.

Oooo, tudi ta Jona od bede se kdaj na Gospoda nakuri, kajti Gospod da je pozabljiv, kar je res, saj tako piše v Pismu, a na koncu je Gospod vendarle tako dober, da pojasni, kje je bila napaka, potem pa to lahko slišimo v vsakodnevni besedi duhovnikov in tudi povsod v Pismu. Bom en tak primer enkrat čivknil.

K Bogu se pride s POSLUŠANJEM IN POSLUŠNOSTJO, z blagorom zaupanja in vere v slišano, ter z vztrajno potrpežljivostjo, ki pa ni pasivna, ampak aktivna, lahko tudi zahtevna ali celo 'agresivna'. Kdor tako vztraja, doseže Cilj svojega življenja: povrne se nazaj v svetost in je odrešen večnega trpljenja, ker se spomni, kdo je: veseli predani služabnik sladkega Gospoda. In če nismo trmoglavi, to sladkost čutimo že na Zemlji: v lastnem srcu žari kot skriti sladki Ogenj.

Matej 24,12-14:

Ker se bo nepostavnost povečala, se bo ljubezen pri mnogih ohladila.
Kdor pa bo vztrajal do konca, bo rešen.

Aleluja! Sem vesel. 


PS: bom odslej pisal po 4 čivke na en blog, da bo lažje do komentarjev priti. 










41 komentarjev:

  1. Zgodaj zjutraj pisala komentar, pa je nekaj prišlo vmes in sem še postorila doma, tako da sedajle objavljam napisano. O, vidim pa, da je v tem času že nov čiv, napišem v zvezi s tem še en komentar.

    Tile čivki so Živosti dar od Gospoda, Beseda pretresa, srce budi. Je kot voda žejnemu, hrana lačnemu in jasen smerokaz, Komu dajati Ljubezen, kako Ga iskati …

    Pišem na čivka št. 23 in 24. Vsak kristjan se mi zdi je poklican, da se odzove, da mu vse od tega sveta odmre, kar ne pomeni, da ne opravlja še svojih odgovornosti, ki jih ima do družine, če jo ima, službe, ampak da globoko v sebi vzpostavi močno in trdno namero, da lahko v hipu ali v zelo kratkem času vse zapusti in izroči svojo dušo Gospodu.

    Kot je zgodba Makabejske matere (iz Druge knjige Makabejcev), vseh sedem sinov je videla v hudih mukah umreti, hrabrila jih je za Gospoda, takole je rekla sedmemu, najmlajšemu: »Nikar se ne ustraši rablja, ampak se pokaži vrednega svojih svojih bratov in sprejmi smrt, da te bom po usmiljenju Boga spet našla skupaj s tvojimi brati!« (2 Mkb 7,29).

    Ta mati je seveda morala skrbeti za svoje sinove, jih vzgajati in jih učiti v trdni veri, drugače na dan te preizkušnje ne bi zmogli sinovi storiti, kar so vsi po vrsti storili. Gre se za totalnost, nekaj, kar presega človeka, a je usidrano v trdni veri v Gospodovo Besedo in po Novi zavezi v Ljubezni do Jezusa, ki je v Evangelijih.

    Jezus je izpovedal: »Kdor najde svoje življenje, ga bo izgubil, in kdor izgubi svoje življenje zaradi Mene, ga bo našel.« (Mt 10,39)
    Le kako bo to uresničljivo, če pa se ne pripravljamo vsak dan postopoma preko malih smrti (kako do tega tudi v čiv 6 -Božji kaizen), da nam odmirajo stvari, kot si pisal Jona, da nam pogled ali pomisel na vse našteto v 24. čivku odjekne v notranjosti točno v takem mrtvilu. Kako se lahko potem pripravimo na končni korak, tudi tako kot je npr. z zgledom darovala Makabejska mati?

    Bo kdo rekel, ja, ekstremen primer, a Gospod je totalen in ljubosumen (to je iz Ljubezni), in le kar je v polnosti darovano, se v polnosti povrne. Polovičarstvo ne gre skozi šivankino uho.

    Hvaljen Jezus, hvala ti za Božje čivke Jona, lep dan želim, M.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hči svobodne:
    Hvala, Jona. V srcu se je naselil Mir. Hvaležnost. Ta spoznanja prinašajo mir tudi v odnose z otroki. Molitev postaja vir sreče, druženje z Gospodom. Klicanje Svetega imena in poslušanje.

    Hvala tudi "M". Svet mora odmreti, svoje dolžnosti pa je potrebno opravljati. Z mislijo in ljubeznijo do Jezusa. Hvala za lepo izkušnjo, ki si jo delila z nami, za opogumljanje in zgled. Bog te blagoslovi!
    Lep dan!

    OdgovoriIzbriši
  3. Koliko Ljubezni iz zadnjega 25. čivka žari, dušo spodbuja, da h Gospodu se pomudi. In slika tiho govori - zgubljen sin se je vrnil k Očetu.

    V blogih je zelo v detajle in natančno razloženo, kako se do te Božje ubogosti pride. Je pa eno obdobje obilja in Gospoda jemljemo kot avtomat, ki izpolnjuje naše želje, majhne posvetne, ki se za hip zdijo srečice, obrnejo se pa v nesrečice.

    Zato stvari, ki jih delamo, morajo imeti neko vlogo za Gospoda in Njegove, da so nam le orodje, sredstvo. Brez odločenosti, močne namere it h Gospodu osebno (kot je bilo pisano na blogu) in biti konstantno naklonjen Njegovemu, ki ljubi Gospoda, ne gre. In zaveza, o kateri si napisal, tudi sama sem sklenila z Gospodom zavezo.

    V zvezi s prebranim je takoj priplavala pred oči še ena podoba in sicer sv. Petra v ječi, ta slika je obešena tudi doma, da pogled večkrat gre k njej. Ko dlje časa zreš vanjo, z Ljubeznijo, se nekaj milega vzbudi v srcu. Izraz poraženosti od sveta, a v srcu trdno zasidranega in predanega Gospodu. Spomnila se, da je tudi nekje na blogih in jo šla iskat, našla - (naslovna slika bloga št. 24).

    Aleluja, hvala za Duha razločevanja, Jona, lep pozdrav vsem, M.

    OdgovoriIzbriši
  4. Madonca ... Govoriš kot mala Marija, M.! Srce mi je začelo žareti, ko sem bral in solze so prišle! HVALA TI, da razumeš in tako živiš! Kaj bi Jona sam tu govoril, če ne bi še kdo kaj potrdil, saj gredo ljudje v cerkev, tam jim pa nihče ne potrdi, s tem pa je Jona blefer. Gospod je Velik! Bom še prebral tvoj zapis, je plamen v njem in Gospod je s teboj. Juhuhu!!

    ... ... ...

    Hči svobodne, hud boj je v tebi, in težko ti je pomagati. Bojim se kaj reči, ker takoj postaneš vsa blažena in rešena - a v duši nisi, to je poza. Rad bi ti nekaj napisal, a ne smem, če nočeš. Če pa hočeš, mi povej v dveh besedah: mar nimaš nekega 'položaja' v cerkvenem življenju? Tu je težava. No, kakor želiš.

    Rekla si, naj ti predavam Nauk brez tebe (to ni mogoče, Evangelij se uči na lastni koži, drugače je bolje v peti vrsti na teološkem faksu sedeti), da te ostalo ne zanima in da ti Jezus daje vse. Če si te kaprice zdaj odvrgla, mi to prosim povej, da gremo lahko naprej, sicer bom spoštoval tvojo cenjeno voljo, da se ne zapletamo.

    Pa lep pozdrav obema. Ljubi Gospod, prosim dodaj, kar sem dal premalo, odvzemi, kar dajem preveč, in popravi, kar naredim narobe. Amen.

    OdgovoriIzbriši
  5. Nikar, nikar, ta beda od M. ve le to, da je to le zasluga Gospoda in tebe Jona, ki nas spremljaš in usmerjaš, in bdiš z očesom srca nad nami, le preko te konstantne drže in naveze se stvari premikajo, vse ostalo je pa iluzija.

    V spodbudo hči svobodne pa nekaj vrstic iz lastne izkušnje . Tudi sama opravljam naporno službo, in imam otroke, a v srcu je potrebno zavzeti jasen, nepremakljiv stav, h Komu želiš priti, še za časa tega življenja, četudi za ceno lastnega življenja.

    In brez umika za nekaj let stran od tistih, ki te imajo na disketi, tudi ne gre. To so vse osnove, ki so jih prehodili tisti, ki so se odločili v srcu (ne samo na ustnicah) za Odrešenika, a do tega jim izdatno pomaga lahko le tisti, ki je Njegov. Če kaj od tega komu ne paše, ni še prišel čas, ni še drevo padlo in blodil bo in iskal, v krogu se vrtel, čeprav bo na glas lepe cerkvene pesmi pel. Kot je Jona napisal, Evangelij se uči na lastni koži.

    Le pogumno, v odločnih besedah je Očetova Ljubezen, lep pozdrav, M.

    OdgovoriIzbriši
  6. Hči:
    Jona, hvala. Za ljubeč in spoštljiv pristop.
    Res je, kar si napisal, da je v meni boj in je še vedno preveč mene. Brez boja ostane vse po starem; veliko je tega, kar moram zmetati ven. Imela sem težavo: tvoji zapisi so me prebujali, zaznavanje tvojega karakternega načina pa je trčilo ob moje preverjanje duhov in me spravilo v obrambni položaj. So bila leta, ko sem se spogledovala z raznimi duhovnostmi in sem zato toliko bolj previdna. Gospod me je reševal iz vseh zablod. Rada berem Janezovo 1. Pismo in rada kličem Svetega Duha. Nisem se vedno strinjala s tvojimi komentarji. Hvaležna pa sem za palico, s katero sem bila "lopnjena" (ne samo tu), saj je to včasih nujno, da se sesujemo in odvržemo napuh. Ne, Jona, ne počutim se ne blaženo ne rešeno, pač pa se veselim, da mi Gospod odpušča in sem pripravljena delati pokoro. Dal mi je znamenje, naj ne mislim več na preteklost, naj se ga oklenem z vsem srcem in z vso močjo. To je tisto, kar mi prinaša veselje in mir. Služiti Njemu, kot bo On hotel. Začne se z molitvijo in poslušanjem. Tvoji zapisi so mi dragoceni. Približal si mi Svetnike in razjasnil mnoge reči.

    Glede "položaja", ki ga omenjaš, ne vem kaj imaš v mislih. Je to morda napuh, ki me drži v pesti ali misliš kak zunanji položaj? Tega ni. Mislim, da sem neopazna. Zunanjemu svetu odmiram, soočam pa se z demoni, ki se jih še nisem znebila. Kličem Božjo pomoč in Gospod mi je poslal Jono. Hvaljen bodi Gospod!

    Jona ti kar napiši. Sam veš, da je včasih potreben čas, da sprejmemo. Naj bo Gospod s tabo! Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  7. "M", hvala za spodbudo! Mi je dragocena. Veliko je padcev in Bog ve, da ga iskreno kličem. Pred kakim letom sem močno zahrepenela po umiku, ki ga omenjaš in mi je bil dan na način, da družina ohrani mamo, mama pa ima več časa za Gospoda. Naj me gnete in me usposobi po svojem načrtu.
    "M", ostani v Božji milosti in hvala za vse prispevke, ki nam približujejo Boga.
    Pozdravljena!

    OdgovoriIzbriši
  8. Hmmm, M., jaz bi rad tvoje besede pisal :). Kot tiger se bori, da nikoli ne padeš. To je VSE.

    :::

    Hčeri: ne vem, ali je tako težko iti po Jezusovi Poti, vsaj začetku, četudi si v družini? meni je šlo, čeprav ne gladko. Je pa treba postopoma SEKATI. A ne sekaš potreb otrok in moža in družine, ampak sekaš vse ostalo, kar je odveč tu: preveč obiskov, preveč praznovanj, preveč daril, preveč krožkov za otoke, tv ... Jaz rojstnega dneva ne praznujem že veliko desetletij. Zoprno mi je, če se kdo spomni. In tako dalje: začneš počasi obsekavati, da ostaja več za Gospoda. In potem pride Jezus s svojim mečem:

    PRINAŠA RAZKOL V DRUŽINE, TO JE NJEGOVA VLOGA, KO PRIDE. NE PRINAŠA MIRU, AMPAK RAZDOR, kajti enim ne bo več 'pasalo' sekanje trhlih vej, in se bodo uprli. Bližje greš k Bogu, manj je ljudi okoli. Če pa so, se jim izogneš. To je pot svetnikov, razen če jih Cerkev z grožnjo ali zvijačo prisili v svetniško mučeništvo, kar je bilo pogosto, zdaj pa ne vem, ker ne slišim za kakega živega svetnika. (Zakaj bi pa bili, če so le navadni grešniki "ki Cerkve ne delajo nič bolj svete", kot pridiga kak šolani duhovnik.)

    Ti boš rekla, da že vse to delaš, a res obstaja neka duhovna visokost, ki sicer prosi pomoči, takoj nato pa se že brani pred njo z zidom nekega spoznanja, ki pa je šele na pol Poti. In zaradi karakterja in družbe, v kateri si, si ogromno časa v razdraženem stanju. En moj primer od danes:

    Moral sem v trgovino po del orodja, ki ga kupujem že leta. A imajo malo drugačno varianto, spremenjeno. Mladega trgovca vprašam, če dobijo prejšnji tip, pa reče, da nikoli ni obstajal kak drug tip. Povem, da pri njih kupujem že leta, on pa se mi smeji in trdi, da sem v zmoti. Ko mu rečem, da najbrž ni kaj dolgo časa trgovec, je užaljen. Grem v avto in mu prinesem primerek. Pogleda ga in reče, da ga nisem kupil pri njih. Nasmehnem se, kot vsi tam v vrsti, in odidem. Fant je bedak, o tem ni dvoma, in to lahko dokažem, jaz pa sem bedak zanj, a tega ne more dokazati. No, potem me še naprej spremlja njegova tesnoba od lekcije, in začnem moliti Jezusovo ime, z vso Ljubeznijo, tako da stvar po 15h minutah mine. Sklep: ko gremo med ljudi, takoj naletimo na dokazljive cepce, in mir imamo edino, če vedno požiramo njihove neumnosti in smo še mi cepci. Če pa ŽIVIMO s takim, kar je normalno v povprečni družini, pa smo nenehno razdraženi, ker ne moremo niti najpreprostejših opravil opraviti kot se zagre. Zato Božji ljudje poskrbijo, da se umaknejo. Niso za skupaj z običajnimi ljudmi, ker jim že s prisotnostjo in silo budijo demone ali celo izganjajo. Preden pa demoni pobegnejo, vedno ponorijo.

    In ta razdraženost dogaja tudi tukaj pišočim, čeprav tega ne priznate (morda vam je to celo normalno stanje?), zato je razvoj Ljubezni težak, in bo počasen in postopen. Če pa ima kdo pogoje in pogum, da stori po Jezusovem nasvetu, gre to zelo hitro.

    Pa lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvla,hvala,opogumljaš in kažeš kje še rabimo čiščenje.
    Tudi sama se otepam vseh možnih zabav,obiskov,izletov(tudi zaradi financ),pač uvajati skromnost in tega naučiti otroke.
    V naši firmi skozi hodijo na neke izlete pa take in druge zabave,meni to ne pomeni NIČ in ne grem nikamor(v 10.l nisem šla NIKAMOR,pa vem,imajo me za čudaka..ampak boli me kaj si mislijo..reče,da se mi ne da...No zadnja leta me niti ne vabijo več...hvala Bogu.
    Tudi s cerkvenimi ne hodim več na izlete(ki jih imajo karitasovci),..pa pred leti sem...a je vse tko...nočem nikogar žaliti-zanje sem najbrž čudak.. Edino z družino(mojo najožjo:tj.mož in otroci)sem rada. Čeprav ni vedno vse rožnato-kje pa! dva najstnika -veliko dogaja!

    še to: vesela sem ,da omenjaš Boba Dylana--tudi meni je zelo všeč.Ko sem bila stara 16 let je bil v Ljubljani--nihče ni vedel(ker me nebi pustili),sem z prijatelji UŠLA .Vzdušje je bilo pa je kot na kakem Woodstocku--zame je blo noro-seveda pri 16ih. Znala sem skoraj vse komade na pamet. Od "njih" pa je zame tudi Joan Baez zvezda-poslušajte kako zapoje kak gospel komad(jih je kar neki).solze ku dež...
    Bodite lepo,danes bom varuška do večera-še nečaka
    Bog blagoslovi vse duše,ki berete,pišete..
    mm

    OdgovoriIzbriši
  10. Pozdravljena mm! No, Dylana sem poslušal pred 30 leti, a tip ima še zdaj neko Zavezo ... Baezovo sem več poslušal takrat, še zdaj mi zavija njen glas kdaj po glavi ... karma? Ona je pa Dylonove pesmi pela. Kje je že to ... sem bil to jaz ??

    Tudi v službah sem +delal kot ti: v enem letu jih navadiš, da sprejmejo, da ne piješ alkohola in ne hodiš na zabave. Če pa jih naredijo med delom, kak likof, pa ne smeš še domov do 14h, sem tam pač sedel, pil radensko, pojedel, in čakal na primeren trenutek za na WC - avto je bil že tako parkiran, da ni bil zaparkiran - in šel domov. Kako minuto po 14h. V Življenje.

    Če živiš skromno, prišparaš toliko, da ni za verjet. Zato potrebuješ zelo maaaalo. Druge družine gredo na CSD, Karitas in na Tednik, ti pa s svojimi živiš od zraka in nihče ni suh, ker vse Gospodo doda, če se vam gre za Gospoda na prvem mestu. A potem pride resničnost Jezusove obljube z mečem, in ljudje imajo priložnost, da izrazijo prioritete. Takrat je treba biti, kot je napisala M., NEOMAJEN v svoji odločnosti, kaj želiš, in

    GOSPOD VSE UREDI!!!! Aleluja!

    Tu ju imaš skupaj, Bob in Joan, kot poje pesem, duhova iz preteklosti; moja pesem iz časov pred pogrebom:

    https://www.youtube.com/watch?v=1ST9TZBb9v8

    OdgovoriIzbriši
  11. Mm: Pogledal sem to pesem ponovno, pretresljiva je in neverjetno spada v to naše čivkanje, šele zdaj jo do konca razumem: kaže na ILUZIJO odnosa moški-ženska, ki je le patologija Odnosa Bog-duša. Ko seks malo izzveni, se le redki obdržijo, če pa se, je to bolj potreba in navada kot ljubezen. Pesem govori o njej in Bobu ter razhodu. Pravi, da na koncu ostanejo le duhovi; ter diamanti in rja.

    Glede cerkvenih: če si vpet v laiško cerkveno življenje, se tudi v Cerkvi odnosi hitro obrnejo v tiste izven cerkve in začno se diamonds and rust; spogledovanja in ribarije. Kdor želi razviti Ljubezen z Gospodom, se mora distancirati od tega, sicer nima možnosti. Zato sem v tej dobi Cerkev zapustil, ali pa hodiš tja le na maše ter jo podpiraš drugače. Ko pa greš notri kaj počet, si kot v službi in 'baba babo riba'. TO JE ZATO, KER NI SVETEGA VODNIKA. Ko ga ni, vsakdo kokodaka po svoje, in jezikanje ter spogledovanje postane normala - beeeeeeeeeeeeeeeeežiiiiii kot te noge nesejoooooooooooooo!!! Reši se kdor se more!!!! Ljubi Gospod reši meeeee!!!

    Le tako se duše rešujejo.

    To je Kristusov Evangelij.

    OdgovoriIzbriši
  12. O ,JOna,
    Uf spet pobrisalo,že tko ni cajta,
    Tvojega predpogrebnega komada mi ne odpre,oz.napiše,da ni na voljo??

    Naj povem,da sem dobila in naročila knjigo sv.Favstine. Zdaj vem zakaj nisem mogla včeraj na DRuzini nobenga dobit,ker meje knjiga čakala na bolhi za 15e.. š e dobro,sicer bi moji misli,da se mi je sfuzlalo(ker bi jo brala v pdf obliki),da tolk buljim v telefon,ker sem jaz vedno tista,ki kritizira buljenje v ekrane,še posebej telefonske. Pred kakim dobrim tednom sem si vseeno privoščila enga na "touch"-ker je ceneje,kot če kupiš fotoaparat,katerega kupujem že par let...
    Ha in sedaj imam š e paket za prenos podatkov,kar me bo sicer nekaj stalo,a nekaj moraš žrtvovat,če hočeš Jonovo besedo brat.

    Res ne hodim na csd,kariras,a vseeno je treba migat,da pridelamo skoraj vse kar se pač da. Moja velika želja pa je ta,kot praviš Boga na prvo mesto dat. Dva sina sta zelo dovzetna za to,pa mama se lima zraven, za očeta in ta velicga,pa bomo molili...oba sta zelo fajn človeka,a molitev jima je krneki__ja tko smo ... .čeprav smo se začeli vedno bolj pogovarjati o tem.Ne gre čez noč...
    How many roads must a men blowing down?
    lp,mm


    OdgovoriIzbriši
  13. Jona, te bom vprašala kar direktno: zakaj misliš, da mi je težko iti po Jezusovi Poti? Jezus me je pred nekaj leti osvobodil in odločila sem se, da je odslej življenje, ki sem ga prejela, Zanj. Čutim pa odgovornost in dolžnost biti mama otrokom, ki so mi zaupani in jih vzgajati za Nebesa, če to Gospoda veseli. Če pa ima drugačne načrte, jih želim sprejeti z Ljubeznijo. Ni vedno lahko in so trenutki, ko potrebujem odmik. Od vsega in od vseh. Takrat grem v hribe, pred Najsvetejše ali pa bedim ob Jezusovih nogah. Morda vidiš kako mojo slepoto in me želiš nanjo opozoriti? Rada se umikam ljudem in stvari, ki si jih zapisal v prvem odstavku mi niso vrednote.
    Prav imaš glede razdraženega stanja. Tudi zato se zatekam v Gospodovo svetišče, da me umiri in me opremi s krotkostjo, ki mi je manjka. Najstniški izpadi, preizkušanje mej in podobni vzgojni izzivi so včasih prave preizkušnje potrpežljivosti in učilnica ljubezni. Bojevitost in impulzivnost mi pri tem nista v nobeno pomoč. Žal mi je za "duhovno visokost", ki si jo zaznal in se je ne zavedam. Upam na zdravilo. Če je to palica, jo rada sprejmem.
    Hvala, Jona.

    OdgovoriIzbriši
  14. Mm: Ja, many, many roads amd many years and lives. Nadaljuj, srce ti je močna stran.

    :::::

    Hči, midva pa v tem življenju ne bova daleč prišla, se bojim. Nevodljiva si, in imaš v sebi boj dveh stvari: hotenja in zavračanja, to pa je simptom zemeljske energije, čarovnice, ki ljudi veže v trpljenje. Samo tvoj zgornji post malo bolj predihaj, in videla boš, da vanj ne more poseči noben Jona sveta in tudi Kristus ne. Naj ti pomagam, za naslednja leta: nenehno oddajaš impulze, da želiš sodelovati in pomoč, in da se boš končno spopadla s svojim (verskim) napuhom oz. to karakterno noto, takoj nato pa (da lahko zavrneš kakršnkoli zunanji vpliv), nenehno in vedno in posod trdiš, da si OSVOBOJENA; nekaj naslednjih stavkov naprej pa spet pišeš, da si razdražljiva in neizpolnjena. Glej, s takimi modeli sem delal dve desetletji, in prišel do Jazusovega spoznanja, da jim ni neposredne pomoči, ker ne znajo vzpostaviti odnosa. Vzrok je največkrat v zelo zgodnjem otroštvu. Kako bo Gospod nanje Osebno Milost zlival, če pa govore, da so že osvobojeni?? Pa sem ti v čivku razložil, da eno je sprejeti Jezusa in biti malo rešen, drugo pa je biti Odrešen. Ker tega ne ve niti Cerkev, ni čudno, da si tako zmedena, brez da bi to vedela. Sam sem bil v podobnem bednem stanju zelo dolgo, in nisem mislil, da sem beden, vedel pa sem, da nisem še nikamor prišel.

    Če ne nehaš s temi bipolarnimi nastopi, je brez veze, da se kaj menimo. Če hočeš spoznati Milost, priznaj sebi in vodniku, da si ena navadna beda, ki jo gor drži samo bojevniški duh, kar je dobro, a če ta duh ni poslušen in ponižen, je to duh običajnega idiota.

    Zdaj pa le razmišljaj, če te imam še rad, ali ne :). Najbrž bo spet stara 'poja': Jona te zavrača, Jezus pa še vedno ljubi. Ter da je dobro imeti več vodnikov istočasno. To je peklenski krog, in le kako naj te rešim, če ga ne uspeš vsaj doumeti? Hudi te oblega, ti pa brcaš v reševalce: Saj sem OK, samo malo težko diham, a sem že rešena!!

    To ti je zdravilo ali palica ali žlica meda - odvisno od tvoje nravi. Pa lep pozdrav želim. Vsak je svoje sreče kovač, pravijo.

    OdgovoriIzbriši
  15. Mm, link pesmi označi (trikrat klikni, modra barva), klikni DESNO miškino tipko, in izberi POJDI NA; pa bo pelo v eni sekundi. Lp

    OdgovoriIzbriši
  16. hči:
    Jona, to je pa tako kot bi mi dal diagnozo neozdravljive bolezni. Upanje pušča stavek:
    "Sam sem bil v podobnem bednem stanju zelo dolgo, in nisem mislil, da sem beden, vedel pa sem, da nisem še nikamor prišel."

    Izkušnja, ki mi jo očitaš, je bila tako močna in tako lepa, da je ne morem pozabiti in se moram zanjo stalno zahvaljevati. Kot bi se ti med padanjem v globino odprlo padalo. Nisi še rešen, a si vesel padala.

    Spremlja me tudi ta prispodoba: kletka je odprta, iti pa je potrebno ven. Na koncu dolgih hodnikov in strmih stopnic slutiš Svetlobo, ki kliče. Te težke poti se veseliš čisto drugače kot udobja kletke, ki te hoče zaslepiti. Potrebuješ vodnika, da kje ne obtičiš in pomoč še kakšne duše, ki te opogumlja :). Srečuješ pa tudi veliko takih "vodnikov", ki bi te radi zvito nazaj pahnili, zato je dobro biti oprezen in duhove preizkušati.

    Verujem, da se ne rešujemo sami, rešuje nas Jezus. Po Ljubezni do Njega. Tistega, ki Ljubimo, želimo spoznati, se mu približati. Zapovedi so nam v pomoč, da ljubezni ne ranimo. Tudi zaradi nevednosti ne. Zato je učenje potrebno. Zato sem ti hvaležna za pouk. Sedaj lahko bolje razumem tudi svetnike in duhovne vodnike. Zahvaljujoča tvojim zapisom.

    Pišeš: "Če ne nehaš s temi bipolarnimi nastopi, je brez veze, da se kaj menimo."

    Jona, če mi ne verjameš v iskrenosti, te ne bom prepričevala in svojega bednega (bipolarnega?) stanja ne bom prikrivala. Hvaležna sem ti, da si me posvaril in razumem, da mi je težko pomagati. Še naprej bom molila in zaupala v Božje usmiljenje. Tvoje zapise lahko spremljam v tišini, kot mnogi, če tako želiš.
    Bog s teboj in hvala za vse, kar tu dobrega prejemam!

    OdgovoriIzbriši
  17. Danes čaka težko delo, zato že zgodaj zjutraj odgovarjam. Hčeri:

    - Stori, kar sama želiš.
    - Tvoje preverjanje duhov je polno hudih duhov, ker živiš nenehno v svetu prepirljive živali, ki se bori za prevlado in preživetje.
    - Zato je tvoja 'osvobojenost' ILUZIJA. Nisi osvobojena, Gospod te ni osvobodil, kot ni tisočev Judov niti Jude Iškarijota niti drugega sokrižanega. Rešitev zahteva drugačen ODNOS. Kak preblisk še ni osvobojenost, kaj šele Odrešenost. Nisi odrešena demonov.
    - Istočasno praviš, da si rešena ter da te demoni lovijo. To ne gre skupaj - demon osvobojenega še vidi ne, napada pa njegove bližnje.
    - Seveda Jezus rešuje, a preko nekoga. Če s tako osebo nisi sposobna vzpostaviti drugačnega stika kot je le potuhnjeno prerivanje, Jezus v nebesih še sliši ne zate, oziroma take duše začasno pozabi, da se česa naučijo. Tega vse Pismo polno. Vse ostalo so kvazi teologije, o katerih bi lahko napisali 100 blogov.
    - Čivknil bom o težavah svetnikov s takimi kalibri - uiti so morali od njih.
    - Prosim te, pridi vsaj na nivo enega sesutega, pobruhanega pijanca, ki si prizna problem in stopi pred skupino AA, anonimnih alkoholikov, in jim odkrito prizna da je nemočen in beden pred eno samo kapljico alkohola, in se temu primerno tudi obnaša in ravna vnaprej.
    - Kajti, Gospodova Milost se zliva le na uboge, Ker je njih ego obramba zlomljena.
    - Tvoje preverjanje duhov je od duhov. Tvoje preverjanje duhov je od duhov. Tvoje preverjanje duhov je od duhov. Kajti ti hudiči zelo preverjajo, kdo je prišel, da ne bi slučajno na Božjega naleteli.
    - Napisal sem ti že enkrat, da si vzemi 7 let in da mistika ni zate. Če si tako neumna, da misliš, da te bo rešil Gospod, brez da bi pred tem vzpostavila srčen odnos z nekom Njegovim, je očitno, da ti tvoji duhovi niso dali razumeti ničesar od Jonovih zapisov.
    - Zakaj toliko tesnobe, če si osvobojena??

    Vidiš, hći, to je zdravilo Ljubezni. To je Jezus, to je Kristus, pa če ti paše ali ne. Stori, kar želiš in kar misliš, da je potrebno. Ti si tvoja duša in ti si odgovorna zanjo, nihče drug.

    Gospod je kot generalni direktor Krke. Ne pozna vseh zaposlenih, a vsem je oče, šef. A če ena kuharica v težavah, ali vratar, tam nekje daleč v ozadju nenehno kliče: Gospod direktor!, Gospod direktor!, Gospod direktor!, Gospod direktor!, Gospod direktor!, Gospod direktor!, Gospod direktor!, Gospod direktor!, Gospod direktor!, Gospod direktor! ,Gospod direktor!, Gospod direktor!, Gospod direktor!, Gospod direktor!, potem direktor pošlje bližnjega pomočnika tja, da povpraša, v čem je problem. Ali pa kar samo odide do kličočega. Če kličoči lepo sprejme pomočnika, kot da je prišel direktor osebno, je problem hitro rešen, kaj šele, če pristopi Gospod osebno. Vidiš, draga hči, vsega tega ti tvoji duhovi nikoli ne bodo dali vedeti. ZNEBI SE JIH, želi si, da se jih znebiš. To je možno le skozi smrt stare osebe, ta pa umre samo skozi duhovno Ljubezen, ki ni posvetno poželenje in prerivanje. Bog s teboj in srečno.

    OdgovoriIzbriši
  18. hči:
    Hvala, Jona.
    Želim si tega sesutja stare osebe:

    "Vidiš, draga hči, vsega tega ti tvoji duhovi nikoli ne bodo dali vedeti. ZNEBI SE JIH, želi si, da se jih znebiš. To je možno le skozi smrt stare osebe, ta pa umre samo skozi duhovno Ljubezen, ki ni posvetno poželenje in prerivanje."

    Z demoni najbrž ni za se prerekati, le eden jih je premagal. Na misel mi prihajajo Kristusove besede sestri Favstini Kowalski:

    "Človeštvo ne bo našlo miru, dokler se z zaupanjem ne obrne k mojemu usmiljenju."
    "Povej obolelemu človeštvu, naj se oklene mojega usmiljenega Srca, in napolnil ga bom z mirom."

    Božje usmiljenje, počitek src, spokojnost sredi nemira.
    Jezus vate zaupam!

    Jona, hvala in lep dan!

    OdgovoriIzbriši
  19. Hčerka, hvala za tvoj objem, tudi jaz tebe toplo in sočutjem objemam........

    Molila bom zate. Trdno verjamem, da MOLITEV pomaga! Že nekaj mesecev molim za dojenčico, ki je imela dolgotrajne težave in prav danes zjutraj sem zvedela, da se je stanje izboljšalo.

    BOGU HVALA !!!

    Lep pozdrav Jona in uspeh pri težkem delu.

    OdgovoriIzbriši
  20. Včeraj po 20h sem prekinil molitev in pogledal, v kakšnih stanjih se nahajamo. Moram reči, da od vseh tukaj in tam pišočih so edino babica, mm in seveda neprimerljiva M. v stanju duha, ki je kaj vredno. Vsi ostali so bili v stanju preprirljivih duhov oz. tam okoli. Tudi gospodje škofje padajo, a eni se poberejo in očistijo, drugi pa ne. Ni tako lahko že čez Prvi prehod priti, in tam ostati, kaj šele skozi Drugega, kjer se začne naše resnično življenje. Pol sem pa naprej molil, tudi za vse nas, a zdravilo pride le do tistega, ki je odprt točno temu zdravilu.

    Hči, karkoli napišeš, nima repa in glave, celo če sv. Favstino citiraš - ampak res popolnoma nič. S teboj bi moral v 3. sv. vojno, da bi ti lahko odgovoril na vse te zdrse. Raje ne preberem še enkrat teh pravljic. Kar ne pomeni, da ne piši več, a daj, poštimaj se, in zares začni ZNOVA, od nule, ne le navidezno. Od nule. Tako mora vsakdo začeti, da lahko uspe. Najprej pa daj na uzdo ideje, ki nevtralizirajo same sebe: Jezus me je pred leti osvobodil, zdaj pa me demoni lovijo; prihajam nazaj v ponižnosti, a bom preverjala duhove tukaj; želim se sesutja stare osebe, čeprav sem že rešena ... To je šizofrenija, pekel za dušo. Iz tega ne more nihče nič narediti. To so le psiho-mazo obrambne strukture. Samo poslušnost in nejezikavost, hvaležnost in razvoj Ljubezni te lahko rešijo. A dokler si še vedno v Cerkveni komi, da boš Ljubila le Jezusa, ne pa Njegovih služabnikov (in jim tudi služila), vedi, da o resničnem krščanstvu ne veš še nič.

    Če ti uspe tole pilulo pogoltniti, je kakšna šansa v tem življenju, sicer grozi družba milijonov 'kristjanov', ki jih po smrti telesa sicer ne čaka pekarna, pač pa spodnje vice, ki so enako grozne. Tako pač je - prej kdo to sprejme, prej ga zagrabi Božji strah, bolje je.

    Pa lep pozdrav obema, od srca. Tudi jaz sem se boril proti vsemu in sam s seboj, a ko sem obiskoval učitelja, sem bil vljuden, hvaležen, urejen, zvest in negobezdav. Zato me je imel rad kljub moji ničevosti, za katero sem takrat mislil, da nekaj pa vseeno je. In ker me je imel rad, sem imel srečo kasneje, ko mi je Gospod poslal svojega glasnika, in ko sem glasnika sprejel z Ljubeznijo, se mi je razodel On sam, ter me popolnoma sesul - od Milosti. Šele to je nek začetek. In, draga hči, če je kdo rešen, je kmalu Odrešen, in potem ima samo še eno nalogo na tem bednem planetu: da širi Gospodovo slavo Milosti In Usmiljenja tistim, 'ki imajo ušesa'. Če dela kaj drugega, je lažen.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hieronim piše:
      Zabolelo me je v prsih, ko sem prebral za zdrs zaradi izostanka pri včerajšnji molitvi. Res je, ravno takrat sem dobil nepričakovan obisk. Bilo mi je čisto odveč, ves čas sem imel slab občutek, da mi ta hip ni mesto tu, s tem človekom, ampak pri molitvi h Gospodu. Čeprav sem molil nekoliko pozneje, sem čutil, da nisem naredil prav. Kot da sem dal Boga na čakanje in dal prednost obisku. Kot bi Ga zatajil,... kljub temu, da so mi misli med pogovorom uhajale k Njemu. Že včeraj sem imel slabo vest, sedaj pa še ta potrditev. Tudi poznejša molitev,... kot da je bila brez moči.
      O, kako sem majhen in plitev in preračunljiv ! Tako se z Gospodom in Njegovimi ne dela, preveč ste mi dobrega storili.
      Hvala Jona. To so Božji Kriki, opozorila, navdihi !! Do solz. Še ena stvar, ki je odpadla, dobil sem tako vzpodbudo kot že dolgo ne. Kako je pravični Oče dober : zdrs, slaba vest, Čivk,....Aleluja ! Sedaj še bolj razumem: eno zapoved pogrešiš, kot bi grešil zoper vse ! Ne pomaga vsakodnevno nekaj urno branje in molitev, če ni hone le za Gospoda in Njegove ! Predvsem pa tako tudi delovati.
      Jona, vsi pisci v teh čivkih, neprecenljiva pomoč ste ! Kako se čuti, da je Sveti Duh prisoten..... Z veseljem vztrajam ! h.

      Izbriši
    2. Ko sem prebrala tvoj komentar sem se spomnila kako smo molili v mojem otroštvu. Zvečer, takole v mraku, smo redno (kleče), molili en del rožnega venca, lavretanske litanije matere božje in sklop očenašev za razne potrebe,kar dolga molitev. Če je med to molitvijo kdo prišel na obisk jo oče, ki jo je vodil, ni prekinil, pač pa se je obiskovalec pridružil molitvi.
      Lp.

      Izbriši
  21. pozdravljeni Jona and compamy

    A lahko jaz eno malo čivknem za tiste,ki mate rade lepo glasbo:
    sem pravkar poslušala in bi rada ,da slišite še vi: PA ROBČEK UŠTIMAJTE

    Joan Baez(2016) : pesem GOD IS GOD (IMATE TUDI LYRICS-BESEDILO)
    lp,mm
    mm

    OdgovoriIzbriši
  22. hči:
    Draga Babica, hvala!
    Tudi sama verjamem v moč molitve. Sem jo občutila na lastni koži in zato ne morem, da o tem ne bi pričevala. Bili so mi odvzeti težki okovi, ki so me ovirali na Poti za Jezusom. Pridelala sem si jih z slabimi duhovnostmi. Večno sem hvaležna Bogu vdanemu duhovniku, ki mi je pomagal. In prepevam Božjo slavo!!!

    To seveda ne pomeni, da sem sedaj dokončno rešena in se ne zapletam v kako trnje ob poti in da nimam več težav s svojimi karakternimi lastnostmi... Nekdo lahko doživi čudežno fizično ozdravitev (npr. raka) a čez par let zboli za prehladom.
    Jona ni najbolj navdušen, ko o tem pišem :)

    Res ne vem, kaj je tako hudega z mano, da sem potrebna takih brc, Jona. Pa ti ni treba več odgovarjati, tako stanje najbrž ne mine čez noč.

    Babica, mislila bom nate, na dojenčico o kateri pišeš in molila. Hvala! (Ob 15h molim rožni venec Božjega usmiljenja.)

    Prijazen pozdrav vsem!

    OdgovoriIzbriši
  23. Hči, prosila si za zdravilo, zdaj pa mu rečeš brca? Gospod tega ne bo vesel. Glej, midva bova KONČALA ta brezplodni pogovor. Odgovorim ti v naslednjem čivku, da tudi drugi prepoznajo satanski vpliv v besedah neodrešenih kristjanov. Kako lepe besede znajo govoriti, a kaj, ko jim govor vodi hudi duh. Pogovor z njimi postane prepir in Cerkve propadajo. Ubogi duhovniki, ubogi duhovniki, Gospod se jih usmili, prosim. Požirati morajo te hinavščine in to je njihov Kristusov križ. Izjemni so.

    Tudi tebe prosim, da več ne odgovarjaš, ker boš še zavedla kakšnega, ki je že na pol poti iz dreka. Duh, ki ga usmerjaš v ta blog je res satanski, čutijo ga mnogi, v obliki tesnob. Lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  24. V orodju bloga vidim nek nov komentar babice, tu pa ga ni? In zgoraj je Hieronim vrinil en odgovor, a le kdo ga gori bere?

    LEPO PROSIM, ČE KOMENTARJE NIZATE SPODAJ, NE KOT ODGOVORI, AMPAK KOT KOMENTAR, SICER NI MOGOČE VSEGA SLEDITI IN BRALEC ZAMUDI MARSIKAJ.

    Hieronim je napisal, zakaj ga včeraj res ni bilo pri molitvi, babica pa je menda njemu odgovorila, a ne vem, kje je njen komentar, zato ga kopiram iz orodja bloga:


    Ko sem prebrala tvoj komentar sem se spomnila kako smo molili v mojem otroštvu. Zvečer, takole v mraku, smo redno (kleče), molili en del rožnega venca, lavretanske litanije matere božje in sklop očenašev za razne potrebe,kar dolga molitev. Če je med to molitvijo kdo prišel na obisk jo oče, ki jo je vodil, ni prekinil, pač pa se je obiskovalec pridružil molitvi.

    HVALA VAMA za te poučna besede!!!

    Pišem čivk. Deloooo.

    OdgovoriIzbriši
  25. Spremljam komentarje in v srcu me boli, ko berem, kaj se je začelo dogajat. Takole pa ne gre, ta kontradiktornost, ki jo prinaša hči svobodne s seboj je začela hudo tolči tam, kjer se ne tolče; po Božjem Učenju in tistih, ki ga dajejo naprej, če praviš, da si prepoznala Jono kot takega.

    Tole pišem zate hči svobodna, saj si navedla, da si hvaležna za deljene izkušnje. Zjutraj prebrala odgovor zate, ki ga je spisal Jona in notri je ogromno zrcal, ki si jih dobila s poskusom, da začneš slediti in ne le ritati, ker je v njih Ljubezen Očeta, da se soočimo s tistim, kar ne štima … če tega človek ne sprejme, se začne grozljiva, podtalna ribarija, ki pa ne pelje nikamor.

    Tudi na blogu je bilo razloženo, da se Gospod razodeva preko tistih, ki so Njegovi ljubeči, in so z Njim v srčnem odnosu. Čemu takemu človeku podtalno obračati besede brez da se spoštljivo in s hvaležnostjo sledi povedanemu, saj to niso prazne besede!!! Z veliko potrpežljivostjo in večkrat si bila usmerjena, spodbujena, tudi potrjena s strani Jone. Kot bi ti nekdo prinesel najboljšo hrano, ti pa bi ga ugriznila v prste. Razmisli tole dobro … Spuščaš tesnobe kot sipa tinto, tukaj ni potem Ljubezni in hvaležnosti, kot jo omenjaš. Razmisli vse tole dobro …

    Hvala Jezusu za uk življenja in Jono, ki podaja Tvojo Besede in uči Pot, brez tega ni Življenja, lep pozdrav, M.

    OdgovoriIzbriši
  26. Hvala M. za primerno so-besedo. Atmosfera pa je res peklenska - kot običajno na forumih. A tu bomo to uredili.

    Tudi babičin komentar se je zgoraj pojavil, tako da, mm, zdaj vemo, da blogger včasih z zamudo reagira, in od tod zapleti. Pa lep popoldan vsem.

    OdgovoriIzbriši
  27. Upam, da bo sedaj prav objavljeno pod komentar.

    Hieronim piše:
    Zabolelo me je v prsih, ko sem prebral za zdrs zaradi izostanka pri včerajšnji molitvi. Res je, ravno takrat sem dobil nepričakovan obisk. Bilo mi je čisto odveč, ves čas sem imel slab občutek, da mi ta hip ni mesto tu, s tem človekom, ampak pri molitvi h Gospodu. Čeprav sem molil nekoliko pozneje, sem čutil, da nisem naredil prav. Kot da sem dal Boga na čakanje in dal prednost obisku. Kot bi Ga zatajil,... kljub temu, da so mi misli med pogovorom uhajale k Njemu. Že včeraj sem imel slabo vest, sedaj pa še ta potrditev. Tudi poznejša molitev,... kot da je bila brez moči.
    O, kako sem majhen in plitev in preračunljiv ! Tako se z Gospodom in Njegovimi ne dela, preveč ste mi dobrega storili.
    Hvala Jona. To so Božji Kriki, opozorila, navdihi !! Do solz. Še ena stvar, ki je odpadla, dobil sem tako vzpodbudo kot že dolgo ne. Kako je pravični Oče dober : zdrs, slaba vest, Čivk,....Aleluja ! Sedaj še bolj razumem: eno zapoved pogrešiš, kot bi grešil zoper vse ! Ne pomaga vsakodnevno nekaj urno branje in molitev, če ni hone le za Gospoda in Njegove ! Predvsem pa tako tudi delovati.
    Jona, vsi pisci v teh čivkih, neprecenljiva pomoč ste ! Kako se čuti, da je Sveti Duh prisoten..... Z veseljem vztrajam ! h.

    OdgovoriIzbriši
  28. Hieronim, le vztrajaj, a v pravih stvareh seveda. Potem je uspeh zagotovljen. Dal sem ti tri leta za uk, potem pa greš v svet. Pol leta je šlo skoraj že mimo. Misliš, da boš pripravljen? Misliš, da se res učiš? Misliš, da si res moč povečal in smeti odmetal? Si tega sploh želiš? Japonci pravijo: UK JE JOK. Kdor med ukom ne joka, joka kasneje, za vedno. Drži se, in ure štej.

    OdgovoriIzbriši
  29. Hvala za nov čivk št. 26, nazorno opiše nekaj primerov, kje in kako delujejo so satanske lovke. Tudi sama sem doživela, da se je začelo kaj takega dogajat okoli bližnjih ali tistih, ki s katerimi je stik. Takrat je treba bit močan in odločen v besedah, da se hudi duh izžene. Najprej pa prepoznat njega delovanje. Lahko je to jezikanje, sikanje, napadi, lažne obtožbe, obračanje besed, vsegliharstvo, posploševanje kot je npr. stavek 'Nihče ne pozna Resnice', zraven pa še kakšen moten, otopel pogled, uprt v tla.

    V neki priliki, ko sem dvignila glas in odločno povedala stvari ljudem, dejstva, so postali nemirni; ena gospa v bližini je kar vstala iz stola, začela hoditi do okna, zmedena, postala zaripla v obraz, da bi lažje zadihala, govorila, kako se poti in po nekaj minutah tega stanja se je umirila. Kot bi postala drug človek.
    Takrat je jasno, da je bil hudi duh na delu, potem pa se je ta gospa normalno pogovarjala naprej.

    Opažam pa, da svet ima rad obrnjene stvari, kar je prazno, je za njih polno in težko se jim kaj Živega od Gospoda in srčnega da naprej. In biseri Božjih čivkov, ki se tukaj nizajo, so takšna redkost, vsak dan hvala Gospodu in Joni za te milostne darove, so studenec, ki oživlja dušo, lep pozdrav, M.

    OdgovoriIzbriši
  30. Pozdravljena M! Presenečaš, in mnogo veš. To je lahko le po Milosti. Hvala Gospod in hvala M!

    Ja, vsi so lahko videli, kako zahrbtno deluje hudi skozi svoje nosilce, katerim pa PRIJA ta sila. Včasih je tak osebek že kakemu duhovniku naredil veliko hudega, s tem pa pridobi 'okus' za te stvari in odhaja še drugam na krvolov. Ubogi duhovniki današnjega časa! Če niso bojevniki, jih Cerkev ne zna in ne more več zaščititi. Videli smo, da se taki ne menijo za besede voditelja, ampak začno takoj spletati mrežo, da bi vanjo ujeli sebi podobne, in potem se jih trije ali pet organizira, in se spravijo na voditelja (cerkve, društva, Demosa, foruma ...) ter ga v imenu pravičnosti, ljubezni, sodelovanja, vseenakosti, počasi onemogočijo, ter skušajo prevzeti oblast. Tako zdaj vlada naša vlada - na tak način je gor prišla, po zaslugi 'kristjanov'.

    Svetniki in Cerkveni očetje so imeli s takimi hudiči enormne težave in strašen križ. Kajti, kot smo videli sami, takim osebkom PAŠE ta moč, in se je ne želijo znebiti. Priznajo jo, ko so stisnjeni v kot, odreči pa se ji nočejo. ZATO:

    Tisti, ki so resnično Božji, po mnogih poskusih pomagati taki osebi, osebo odpravijo tja (Janez 20,23), kjer so doma tisti, ki jim te osebe služijo. V hipu se znajdejo v preddverju pekla, in nobeno romanje in obiski karizmatikov ter škofov jih več od tam ne reši. Kajti Gospod je TAKO DOBER, da jim dovoli biti tam, kjer so ŽELELI biti. Da se kaj naučijo. Ja, Gospod je dober tudi do hudičevih, sicer ne bi bil Gospod.

    Velik problem je priti k nekomu in mu priznati nekaj, recimo Božjost, potem pa začeti, IZ ZAVISTI, rovariti proti njemu in njegovim. Takrat neminovno pride do duhovne bitke, izid katere je v mistiki znan že od začetka sveta: tisti, ki izgubi, PADE globoko, mnogo globlje, kot je bil pred tem. Takšni so zakoni Neba in Zemlje. Zato naj vsak idiot, ki takšne stvari poskuša, prej malo premisli:

    ta človek, ti ljudje so videti malo Božji. Raje jih ne bom zaj....., ker če so slučajno resnični, me čaka hud polom in padec za stoletja. A ti hudiči so kot komarji ponoči: ne odnehajo in ne odnehajo, da bi se napili krvi, in ne mislijo na to, kaj jih čaka, ko pride dan.

    Takim osebkom je le ena rešitev pred milijonom let pekla: PONIŽNO SE PRIBLIŽATI GOSPODOVEMU SLUŽABNIKU (NE LE ENEMU DUHOVNIKU, KI GA BOŠ OKOLI PRSTA OVIJAL), POTEM PA V LJUBEZNI IN PONIŽNOSTI SLUŽITI NJEMU IN NJEGOVEMU IN CERKVI Z DELI SKOZI DOOOOOLGA OBDOBJA ČASA. DRUGE POTI ZA TAKE NORCE PAČ NI, kajti preveč laži je v njih in še sami povedo: "Hehe, da se je ne bodo tako hitro znebili, hehe".

    Pa lep pozdrav vsem, ki so ponižni v srcu in imajo Božji strah, kajti le iz tega začenja drobna klica Ljubezni razvijati se. Druge poti pač ni. Amen.

    OdgovoriIzbriši
  31. Pozdravljeni v Jezusu,

    Ja,Božji strah rodi strahospoštovanje,ampak,šele,ko ga vsaj malo razumemo.
    In,ko sebi priznamo,da smo napuhnjeni,šele lahko pride ponižnost.
    To,da smo napuhnjeni,pa sami ponavadi ne vidimo,zato rabimo vodnika,ki nam pokaže ogledalo.
    Tu pa sta dve možnosti:zanikati,da je to tvoja podoba(in kriviti ogledalo),ali pa si(za začetek ) vsaj priznati.
    Potem šele lahko kaj narediš s sabo.
    Je pa današnjemu človeku danes prav "ponižnost "tako težka,saj se vsepovsod učimo ravno nasprotno.: Kdor je ponižen je tepen,ga manipulirajo,ostane odzadaj...vse to nas zavede,da si napumpamo ego(katerega pumpa pa zlodi).
    In,če to stanje gojimo smo vedno bolj polni SAMI SEBE namesto želje,da nas napolnjuje milost Sv.Duha .
    Slovenci se imamo nasploh za dokaj ponižne(celo hlapčevske),vendar ,če pogledamo kak drug narod-npr. revne Indijce bomo kmalu videli,da ne drži.

    Indijski Jezuit p. Jože Cukale pove,da bi vsak kristjan postal boljši Jezusov služabnik,če bi se pred tem srečal z ponižnimi(sevda niso vsi) hindujci oz. malo pokukali kdaj v njihov ašram(zaradi boljšega razumevanja ponižnosti). On je res neki posebnega,resnični misjonar.
    Bog z vami
    ps,uf,jutri začenjam dopuuuust-od lani ga skoraj nisem imela,le par dni za Novo leto...
    mm

    OdgovoriIzbriši
  32. Lepo, lepo mm, hvala. Ti si primer ljudi, ki so neuki, a ker jim je srce veliko, jim Gospod podari nastavke zdrave pameti, razumevanja. Imaš pa šolane teologe, ki pa nimajo čistega srca, zato lahko govorijo tudi po hudih navdihih, in njih besede so živa zmeda in pravzaprav - laž!

    Ponižnost, praviš. Tako je, a glede nje bi rekel, da to ne pomeni biti ponižen hudičem, lažnivcem, morilcem, prevarantom in polovičarjem. Ponižnost pomeni biti ponižen Bogu, Njegovim, Besedi, pa tudi resnici in pravičnosti ter poštenju.

    V priloge Družine Slovenski čas, št. 86, str. 12, berem (sem na polovici) tekst o vzgoji vesti, in je zelo poučen. Avtor je bil nadškof Alojzij Šuštar. Ravno sem prišel na PRIPRAVLJENOST NA POKORŠČINO ter nujnost sprejetja avtoritete, če si želimo vzgojiti vest, ki ne bo imela večne slabe vesti. No, jaz vse to pogojujem z ojdipovim kompleksom, ki bi moral po očetovi avtoriteti (zgledu) biti rešen tam do 5. leta, predvsem pri fantkih. Prisiljeni morajo biti na moško pot, da prenehajo osvajati mamo in želeti premagati očeta. Prisila zglednega očeta jih prestraši in jim da jezo, s tem pa uspejo sprejeti in kasneje ponotranjiti moralne norme. Postanejo zdrave osebnosti.

    Današnji demonski čas pa uničuje družine, zato so osebki, predsedniki, povsem nezreli in celo spolno neodločeni. Ko takšne osebe pridejo v današnjo cerkev ali katerokoli družbo, nimajo nobenih meja, do kje bodo šli, če bo priložnost. Če so ob tem prikrito zavistne in psihopatske narave, lahko naredijo izjemno veliko domala nevidnega zla. Popolnoma nemogoče je, da bi resnično, od znotraj, sprejeli moralne norme. Zaradi sposobnosti jim uspe marsikaj, nad čemer so notranje ponosni, zato 'pridejo na okus', kot na drogo, in odslej krožijo, srfajo naokoli, kot morski psi, da spet kje kaj naredijo. Kamorkoli pridejo, si z očarljivostjo, nasmeški in 'prijaznostjo' pridobijo enake somišljenike, ohlapne duše, in začne se propad vseh dobro začetih stvari. Takšna je narava Zemlje, k temu pa spodbuja tudi vse bolj 'vzhodnjaška' filozofija Cerkve, da smo vsi eno, in da Bog vse enako Ljubi, ter da je do vseh ljubeče pozabljiv glede grehov, in da moramo v svojo kulturo, hišo in cerkev sprejeti kogarkoli, ki pride. To je možno le do nekega %, odtlej naprej pa je propad. Tudi voda je do nekega % še voda, če nekaj v njo kapljamo, ko pa je kapljic preveč, ni več voda.

    Evangelij ni za osebke, ki nimajo karmičnih možnosti dozorevanja duše. Takšne osebe rabijo čas, npr. 100 do nekaj tisoč let, da je duša pripravljena na Kristusa, na odhod Domov. Do tedaj pa delajo,,nehote ali celo hote, škodo. Vojne. Pa Bog pomagaj. Reši se kdor se more!!! K Jezusuuuuuuuuuuuu!!!

    OdgovoriIzbriši
  33. Hieronim piše:

    Držim se in ure štejem. Vidim, kako čas hitro teče, kako bo naenkrat spet jesen, (še dva meseca do kurilne sezone, recimo), .. o, daleč sem še.... pa vendar tako blizu.
    Danes dopoldan sem se peljal skozi mesto. Kar na lepem sem zavil na parking pred bivšo proštijo in ne da bi pred tem načrtoval obisk cerkve, sploh brez kakršnegakoli pomisleka, čisto mehansko, kot nekaj vsakdanjega, vstopil vanjo. Bila je prazna, blaženi mir, .. le jaz in Dobri Jezus Kristus, ki me je ljubeče sprejel. Pa še danes zjutraj sem se spomnil bivšega prošta ki je bil naš župnik in moj spovednik.
    Molil sem in častil Gospoda, prav tolažil me Je, nežno, mirno, počutil sem se čisto domače in mirno, varno. Zunaj pa tak živžav....
    Vmes me je prešinila podobna misel na duhovnike, kot je danes zapisano. (To se mi dogaja, da napišeš ravno o isti temi, o kateri razglabljam tik pred branjem.):

    Ubogi duhovniki, kaj vse morajo pretrpeti. Seveda ne vsi, le tisti, ki jim je vsaj malo mar za svoje vernike. Po drugi strani pa še bolj ubogi tisti, ki jim ni mar za njih. Mi je pred kratkim potarnal mlad župnik : '' Komaj čakam, da grem na dopust ! '' Šel je z športnim požegnanim motorjem.
    O, kako sem vesel, da imam dovoljenje brati te Velike Božje Čivke. Dobri Jezus, blagoslovi Jono in vse iskrene bralce in pisce !

    Včeraj se je razstrelil sredi mesta znan moški z ročno bombo. Kako sem bil presenečen, saj je bila moja prva misel ob grozni novici : ''Ljubi in Usmiljeni Oče, kot zadnji, te iz zadnje vrste iskreno prosim, bodi usmiljen nad to ubogo in nevedno dušo. Nebi tega storil, če bi imel v duši mir. Če bi te spoznal, Gospoda Odrešenika Jezusa Kristusa. Ti pa že veš in Tvoja Milost je nepogrešljiva. Amen.'' Do solz.

    Hvaljen bodi Jezus Kristus ! h.

    OdgovoriIzbriši
  34. Res je,hvala za odgovor,
    Imamo živ žav pri hiši,zato na kratko

    OdgovoriIzbriši
  35. Živjo Hieronim. Dobro pišeš, nekaj mora biti iz tega.
    Sem bral in videl slike tistega avta in razmišljal, kako se je nabralo zapletov nekomu, da je tam za 1500 e ali kaj, končal svoje življenje. Res žalostno. A je to storil le sebi, ne tudi drugim, in to je prednost Slovenca in njegove duše - nekaj pa le je v njem. Zato, če si ga poznal, zmoli zanj kdaj pa kdaj.

    Ja, so duhovniki, ki gredo s tokom, namesto proti toku, kot pridigajo škofje. Takim morda res ni kaj hudega, jim pa bo zelo hudo, ko bodo ocenjeni, eno sekundo po zapustitvi telesa. Takrat lahko rjuliš kolikor hočeš - ne bo več pomoči. Zato je bolje tu križ nositi in Gospoda oznanjati s čisto dušo, kajti teh nekaj let hitro mine in takrat se mnogim začno gate tresti, ali pa se zadevajo s teološkimi tabletkami, kako zelo je Gospod pozabljiv in dober, in morda nas pa le v nebesa zvleče? A resnično, povem vam:

    GOSPOD TAKIH DUŠ ŠE VIDI NE, KER ZA TAKE IMA DRUGE SLUŽBE, NEBEŠKI CSD in sodnijo. S CSD in sodnijo pa vsi vemo, kako je ...

    OdgovoriIzbriši
  36. Danes sem žalostna prav zaradi duhovnikov. Precej od blizu poznam duhovnika za katerega bi upala reči, da je Božji človek, kakor praviš ti Jona, prav svetniški. Pa ga vendar mnogi v njegovi župniji ne marajo, prav zato, ker je BOŽJI ČLOVEK in Boga postavlja na prvo mesto, a zaradi tega ljudi še zdaleč ne zanemarja, do vsakega je prijazen in mu skuša ustreči.
    Molim zanj, da ne bi zgubil poguma, odslej bom pa molila tudi za nehvaležne ljudi, da bi spoznali svojo zmoto.

    OdgovoriIzbriši
  37. Ja, Babica, to je v srce žalostno. Če pa pogledam svoj lastni odnos do duhovnikov, vidim, da je v njem tako velika naklonjenost do njih, kot tudi nekaj - ne vem kaj - neka, neka, razdraženost ali kaj - ne najdem prave besede, če vidim, da niso enosrčni, da so ohlapni ali da so arogantni. Temu ni vzrok to, da so do mene HLADNI KOT ŠPRICER, ampak, da ne prepoznajo Zadnjega koraka k Domu. Potem pa se spet vprašam, kdo pa sem jaz, da bi to ocenjeval, saj itak ne zmorem karizem drugih doumeti: morda pa so duhovniki lahko prav tiste duše, ki niso še čisto zrele za Jezusovo Pot Ljubezni do Njega, in so zato nekako bolj radi z ljudmi, sicer pač ne bi mogli biti? Torej duhovnik vsekakor ne sme biti totalno Božji, ker sicer ne bi mogel biti menedžer fare. In tudi ne bi se mogel z ljudmi tako družiti, kot se. Zato bi bilo mnogo bolje, da bi jona držal 'svoj gobec' glede njih, kajti Gospod že ve, kaj dela. A spet sem v dilemi: saj ne govorim zato, da bi jih kritiziral, ampak da bi jim pomagal Evangelij DOŽIVETI. A morda se spet motim, kajti če bi ga doživeli do konca, pa morda ne bi bili več dobri za današnjo povprečno faro?

    Kakorkoli - vem, da nič ne vem; vem, da jih imam rad, a nerad jih poslušam, ker jih ne razumem; razumem pa Gospoda in Njega Pot. Res, kot praviš babi, moliti je treba, to je edini cement, ki kaj skupaj drži. Ti pa rečem še tole: ne drži se tako zelo nazaj, kot se, in ne moli samo, kajti včasih je pristop in stisk roke in dobra beseda več vredno, včasih je en poceni sendvič več vreden kot eno uro molitve. Kako naj ima konstanten pogum, če nihče ne pride k njemu in mu ga da? Navsezadnje, če je tak, kot praviš, zakaj mu ne predlagaš, naj še malo tukaj kaj prebere? In takrat boš videla, iz kakšnega testa je zares. In če je iz pravega, bo s tem lažje zdržal in dosegel, kar nam Gospod ponuja.

    Ljubi Gospod, prosim Te, usmili se nas idiotov! Res, usmili se nas.

    OdgovoriIzbriši
  38. Jona ti pa res vidiš v srce, povedal si mi tisto kar sem že nekako čutila sedaj pa vem........... BOGLONAJ!
    Tudi tvoje razmišljanje o duhovništvu je posebno in zanimivo. Res so duhovniki ubogi, če so preveč Božji jih ljudje ne sprejemajo, če so bolj človeški pa Bogu ni všeč. Za povrhu pa še občutek,da nimajo nobenega uspeha pri delu, saj so cerkve vedno bolj prazne.

    Bilo je pred leti, eden od slovenskih misijonarjev se je, na željo škofa kateremu je manjkalo duhovnikov, vrnil v domovino in šel na župnijo. Kmalu po njegovem prihodu so v župniji začeli z obnovo notranjosti cerkve, ko so dobili predračun za restavracijo oltarjev se je župnik prijel za glavo zaradi ogromne vsote. Komentiral je; s tolikim denarjem jaz v misijonu lahko zgradim šolo, ki bo mnogim pomagala do boljšega življenja. Spakiral je kovčke in šel nazaj k svojim zamorčkom. Njegov naslednik je dokončal dela v cerkvi in danes se vse sveti in blešči v obnovljeni cerkvi, vernikov v njen pa ni nič več, kot bi jih bilo v stari cerkvi.
    To je trenutna realnost pri nas. Molimo, da se obrne na bolje.
    Lahko noč.

    OdgovoriIzbriši
  39. Krasno komentiraš babica, čivknem danes še o tem, hvala in lepo nedeljo!

    Nisem pozabil na tvojo prošnjo in vsak dan si v mojih mislih. In tako do konca in NAPREJ. Takšno je življenje Božjih duš - samo stanovitni moramo biti, iz dneva v dan!

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.