Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

četrtek, 6. julij 2017

24. Umreti mora svet



11.7.17, tor. 

Že od malega, ko sem začel slediti krščanstvo, mi nekaj ni in ni šlo v glavo, in tako je še danes. Rabil sem mnogo desetletij, da sem to ubesedil. Namreč: kaj ima naše krščanstvo z Jezusovo Potjo?? In vidim, še danes, ko me je Gospod odrešil, da zelo malo, domala nič, le nekaj lahnih vezi. Zakaj?

Ker vsakdo, ki postane zares Jezusov, PRED TEM UMRE. Študirajte svetnike, prosim. Pravzaprav ne rabi biti to telesna smrt, četudi ta zelo pomaga, ampak mora umreti svet v nas in mi moramo umreti za svet. Kaj to pomeni, da ne bo kdo spet filozofiral in okolišil?

Če mi umremo zase, za svet, oziroma svet umre za nas, to pomeni:

-Da na tem planetu ne obstaja NITI EN MILIMETER prostora, kjer bi lahko našli kaj trajno veselega, kaj šele srečo.

-Da nam je svet sicer lep, a je prazen nečesa. Prazen je Življenja, če v nas ni Kristusa.

-Testirajte se: vprašajte se, kaj na tem svetu bi vas resnično razveselilo? 100.000 evrov? Ne. Izlet kamorkoli na Zemlji? Ne. Kakšna hrana? Ne. Partnerstvo s kom posebnim? Ne. Oditi kam? Ne. Ostati tu? Ne. Zabava? Ne. Darilo? Ne. Biti lep? Ne. Biti slaven? Ne … NIČ!

Ničesar ni, pri čemer bi ob misli na tisto, ne bilo nekaj zelo mrtvega v sebi, in po 5h minutah razmišljanja ali gledanja tega, ne bi čutil, da iz mene odhaja Življenje, ostaja pa nekaj zatohlega.

Mi moramo umreti, kar pomeni, da svet umre za nas, ni nam več v veselje, niti v neko žalost, samo ena velika, stara, betonska, zaprašena dvorana je. To je svet, ko enkrat spoznamo Božje. Zato nam ni težko celo umreti, če bi okoliščine zahtevale, da gremo proti Bogu. Še radi bi umrli takrat, da gremo Domov. To pomeni biti resničen.

Franz Jägerstätter je, ko je nacizem očaral VSE Avstrijce, seveda tudi sveto katoliško Cerkev, zavrnil služenje v vojski, ker je spoznal, da biti katoličan in nacist ne gre skupaj. Vsi so ga imeli za norca, od duhovnikov, sorodnikov, znancev … Le žena ga je podprla. Nacisti so ga zatem obglavili, katoliška Cerkev pa je še dolgo gruntala, ali to ni bil morda le en blaznež, izdajalec naroda? No, papež Benedikt 16. ga je leta 2007 proglasil za blaženega. Ta možak je srečal Milost, ko pa je prišla vojna, je Milosti ostal zvest. Četudi je nadvse ljubil svojo ženo in otroke, se jim je opravičil in odšel na lastno obglavljenje. Opozarjal je katoličane, da so na napačni poti, a ga ni nihče poslušal: iz cerkva so šli vzklikat Hitlerju. To vem celo iz prve roke. Mojemu dedu je ena teta dejala, ko se je vrnila: "O gospod, pa kakšne oči, kaaaakšne očiii!" Bila je očarana nad Hitlerjevimi gorečimi očmi, očmi podivjanega norca. Vsa katoliškost je odpadla v trenutku. Ded pa je dejal: "A to je govoril? To pa ne bo šlo, takole pa se vojne ne da zmagati." Mnogi pa so zblazneli nad Hitlerjem. Podobno se je dogajalo tudi pri nas: eni katoliki so postali Titovi komunisti, drugi pa tudi fašisti. Kristjan tega ni dolžan, piše v katekizmu Cerkve. Bolje da umre, rečejo sveti. 

To ne gre. Kdor je Kristusov, se bori do konca za Njegovo Besedo, če pa je poražen, raje takoj sprejme smrt, kot da bi postal gnusnež in si uničil dušo.

In, če malo pomislite: sveta Magdalena je prišla skozi smrt do Jezusa, enako je Savel umrl za vse, ko ga je Gospod po tleh zabrisal in oslepel. Tudi Lazarjeva zgodba obuditve iz groba govori o tem, in napoveduje še enega Lazarja: samega Gospoda, ki je Kristus. Tudi On je šel skozi enako, da bi nam POKAZAL Pot. Svet mora umreti v nas, torej mi moramo umreti za svet. Potem je novo Rojstvo mogoče. Kdor hoče priti nov, mora pred tem oditi. 

V blogu št. 21 sem jasno opisal stanja, ki lahko vodijo do popolnega umrtja sveta za nas (KLIKNI). Brez tega doživetja se krščanstvo in Evangelij in Gospod Kristus za nas SPLOH NE MOREJO RODITI. Zato pravzaprav že od nekdaj ne razumem običajnega cerkvenega življenja in vernikov - tega ni moč razumeti. Živijo za svet, in Gospoda prosijo za dobrine sveta, s krstom 'zaigrajo' svojo smrt, potem pa, s križcem za vratom, grešijo naprej in uživajo v svetu. Ko mi o tem kak posvečeni reče besedo, češ da je svet narejen zato, da ga mi uživamo, mi je jasno, da imam opravka z norci, za katere pa sem nor in nerazumljen jaz sam.

Jezus nam je pokazal Pot: skozi lastno smrt, ki je smrt posvetnega, priti k Očetu.

Med Bogom in svetom NI zaveze. Ta kamra greha, kosti in krvi ti mora DOKONČNO ZASMRDETI, da si vreden Gospodovih stopal in Ognja v srcu. Gospod ima zavezo le s tistimi, za katere je svet mrtev.

To je Božja Beseda. Bogu hvala!


Pa še: Ko ni Jezusa, nastane mrak, zavora se zategne, ohladi se, vse ohromi, vse se posuši, vse razpoka, vse škriplje, vse postane brez okusa, vse je prazno, prah se nakopiči, smeti se naložijo, zima pride, streha popusti, mleko prekipi, kruh se zažge, parfum smrdi, partnerstvo postane muka, starševstvo postane pekel, avto zariba, pes uide, raca ugrizne, mačka opraska, lešniki so črvivi, orehi pomrznejo, jabolka so črviva, nebo je črno, rože uvenejo, elektrike zmanjka, strela udari, gora se zruši, jezero se posuši, luč ugasne, trava porjavi in duša zblazni. Amen.


23. Pa kdo je vendar Jezusov učenec??


Sveta Perpetua pomaga vojaku, da opravi svoje delo.
To lahko stori le tisti, ki se veseli prihodnosti.  

10.7.17, pon.

Vročina tako pritiska, da je vso zelenjavo po tleh pometalo. Dokler ne pride k sebi, bom pa tole napisal.

V 20. št. Družine, Peter Kvaternik zapiše:

… Pota, ki jih je doslej hodila Cerkev, se zdijo za naš čas neprimerna. Mnogi izbirajo tudi druga pota. Iti v nedeljo k maši, držati se posta, spoved … Mnogo tega, kar je nedavno še sodilo v samo središče krščanskega verovanja in praktičnega ravnanja, se danes postavlja pod vprašaj. Vse kaže, da se da živeti tudi brez teh t.i. 'stebrov' krščanstva. Tudi ljudje, ki se prištevajo k vernim, se vedno bolj oddaljujejo. Danes praktično ni soglasja o temeljnih vrednotah. Posredovanje vere naslednjim rodovom se zdi zelo težavno in neuspešno

Potem sklene, da je le Jezus prava Pot. Isto čivkamo in blogamo tudi tukaj. A Jezusa je treba RAZUMETI in DOUMETI, ne pa le po svoje in svoji situaciji primerno razlagati. Bivši Lj. nadškof Anton Stres ob obletnici smrti svetega Antona Vovka v sicer lepem zapisu napiše tudi to (KLIKNI):

Dejansko je Jezus svoje učence pripravljal na to, da bodo morali zaradi Njega veliko pretrpeti. Zgodovina je, žal, v izobilju potrdila Jezusovo napoved vse do današnjih dni. Še danes, na začetku 3. tisočletja, so kristjani, Jezusovi učenci, najbolj preganjana verska skupnost na svetu.

Ali se ima lahko današnji zahodnjaški kristjan za Jezusovega učenca? Mar nihče več ne bere Jezusovih kriterijev, kdo je lahko Njegov učenec? Jasno je, da če dojenčka krstimo, to še ni kristjan, četudi je dobil 'neizbrisno znamenje'. Pa tudi odrasli ohlapni kristjani NISO Jezusovi učenci, pa naj so celo duhovniki, škofje in kardinali - če so ohlapni, NISO učenci. Amen.

- Jezusov učenec je vsak hip pripravljen na mučeništvo Zanj. Si ti?
- Jezusov učenec zapusti vse, in hodi za Njim. Ti tudi?
- Jezusov učenec ni več niti čustveno niti materialno niti kakorkoli odvisen in vezan na svoje sorodstvo in prejšnje prijatelje. Popolnoma se zanese le na Gospoda. Ti tudi?
- Jezusovi učenci delajo čudeže, Jezus je napovedal, da še večje, kot jih je On delal. Jih mi delamo? Jezus je dejal:

Če kdo pride k Meni in ne 'sovraži' svojega očeta, matere, žene, otrok, bratov, sester in celo svojega življenja, ne more biti Moj učenec.

Kdor ne nosi svojega križa in ne hodi za Menoj, ne more biti Moj učenec.
         
Takó torej nobeden izmed vas, ki se ne odpove vsemu, kar ima, ne more biti Moj učenec.

Smo mi zares Jezusovi učenci? So duhovniki resnično enosrčni, srčni le za Jezusa? Če so, potem njihove prošnje Bogu prinašajo uspehe. Potem njihove prošnje po novih duhovnikih polnijo semenišča. No, resnica je POPOLNOMA drugačna:

Glavna redovnica najglavnejših nun je dejala, da bi bila vesela, če bi vsaj kdaj njihove molitve kakšen rezultat prinesle, pa jih ne. Nato je laika spraševala, kaj storiti. Duhovniki in redovniki NIMAJO duhovnih vodij, ki bi presegali običajni nivo zavračanj vsega živega ter stereotipne vere. Zato 'inteligentnejši' med njimi prebirajo neproduktivno literaturo. 'M. od našega bloga' je enkrat napisala: »Kaj ti bo filozofija, če imaš zapise o svetnikih?????« Točno tako! In če imaš Ljubezen? Filozofija je za one, ki jih veter preganja, ker niso izpolnjeni v tihem srečanju s Kristusom.

Duhovščina je izgubljena v vetru, na blogih pa pišejo, da »ne poznajo ne sebe, ne Boga«, oziroma, da bodo 'kar nekam šli'.  Torej - pojdi in Ga najdi, do takrat pa molči in živi na svoj račun, prijatelj. Potem ti bo karma lahka, če pa Ga srečaš, je ne bo več. Do takrat pa bo OBSTAJALA, ne gleda na tvoje kontra-fraze. Ne čutiš redno tesnob in melanholije? Vidiš, to je karma, to NI Božji svet.

Cerkev vsakogar, ki je srečal Gospoda, smatra za iluzionista, če se ne zglasi v cerkvi in se prepusti preverjanju svoje duše. A le kdo bo koga preverjal? Če npr. nekdo vidi duše in Gospoda, in opravlja DELO, drugi pa ne vidi ne duše ne Gospoda - kdo naj torej koga preverja, brez da bi ga spet mučil, kot je to v navadi pri nas, katolikih? Pa tudi sicer - kje so resnični duhovni vodniki, če sami javkajo, da ne vedo poti, ne Gospoda, in jih je strah smrti??

Prihaja nov čas

Prva faza krščanstva so bili mučenci. To so bila drobna, zlata, skrita semena. Druga faza so bili svetniki, ki so jih velike množice iskale in sledile. A teh je zdaj skoraj NIČ, ker je Cerkev zaključila, da so enaki grešniki kot ostali, »zato Cerkve ne delajo nič bolj svete«. ???!!! Zaradi takega odnosa v Sloveniji nimamo NITI ENEGA URADNEGA SVETNIKA. Hudičev rod je tole, ne pa Marijin. Na volitvah pa kristjani volimo Cerkvi in Bogu sovražne ali hinavske. Hudičev rod je tole.

Tretja faza krščanstva je bila gradnja in masovnost. Politična sila. To je bilo kot če repo preveč gnojiš in postane ogromna, a puhla ter brez pravega okusa. Od zunaj mogočno, od znotraj pa 'kr neki'.

Prihaja naslednja faza: vračanje v malo seme, v Ljubezen z Gospodom in v mučeništvo. Se ne veselite škofje, biti prvi med enakimi? Se ne veselite kristjani, gledati svoje otroke obglavljene in svoje sorodnike skuhane in sebe na križ pribite in mučene? Najbrž se nihče pameten ne veseli teh stvari. A to so naši predniki dali skozi, to piše tudi nadškof Stres. In mnogi so se veselili, saj jih je čakala neposredna Božja slava = Odrešenje. Rakasta oblika te vrste 'odrešenja' se danes vidi samo še pri ekstremnih islamistih, ki pa končujejo v peklu, kar jim je že njihov prerok jasno napovedal. Če pa je mučeništvo doživeto v Ljubezni do Gospoda, smo svojo življenjsko pot uspešno privedli do Cilja.  

Torej, dragi škof in bralci; ali smo res Jezusovi učenci ali pa so nas zdaj že polne hlače, jezik se pripravlja k nesramnim izgovorom, oči pa begajo vstran? Če je tako, smo le oblečen žabe, ne pa Učenci. Amen.


Joj, spet je dolg 'čivk', a kaj, ko se tak tekst kar sam napiše nekaj minutah. 


22. Božja poetičnost

9.7.17, sob. 

Vsi resnični Božji služabniki so poetični. Imajo občutek za poezijo, ki je nad prozo, kar se tiče poskusov izražanja občutkov, ki niso od tega sveta, in so posledica Srečanja z Gospodom in Njegovim svetom, ki je naš edini pravi Dom. M, je v komentarju napisala nekaj zelooo lepega - srečanje s sveto Favstino K.:

"Zgodilo se je en večer proti koncu molitve, poskušala bom opisati, a besede so skope ob tem. Znenanda sem jo zagledala v duhu, njeno podobo, in vlila se je reka Usmiljenja, močno in silno. Preplavljala je njena mehkoba in srca gorečnost in na drugi strani Moč srca, hkratno. Pokosilo je v jok, priklonila se njej, Jezusu, bila je tudi ena ljuba oseba zraven, ki je šla Domov, vse je brlelo v Miru. Bilo je nje silno žarenje v notranjosti, a na zunaj kot bi me učila, kakšno držo zavzeti. Nisem še dokončala molitve, a je priganjalo, da napišem pesem:

Kristusova nevesta:

Sijala v cvetju vsa mila
Usmiljenja reka z višav se zlila
poln mehkobe nje stik
srca srca dotik
ni besed a v dušo gre
greje greje mi srce.


Ta dogodek je pretresel do kosti in srce mi znova in znova ob pomisli nanjo zažari."

To ni navadna poezija, ker govori o nečem drugem kot o navadnem cvetju, navadni ljubezni in navadnem soncu ali luni. Je transcendentna, presežna zemlji, je duhovna. Vsi Božji služabniki so bolj kot ne po Božje poetični. Ta dar daruje Gospod, ko smo v srcu veseli, pa bi se zelo radi izrazili. Takšen dar od Gospoda napovedo ptiči kosi, ki se nam kažejo nekaj časa na najbolj nenavadne načine, ter črički. Črni so, svetleči, pojejo pa najlepše. Potem čez čas, začnemo še mi.

Pa še dve kratki od bednega jone:

KJER SI TI

Gospod, kjer si Ti
je lepo,
kjer Te ni
groze so.

Srečo iščejo vsi
a le tam je le,
kjer si Ti.

Kjer si Ti, Gospod
je lepo,
v srcu Mir cveti
tako sladko.

Tale pa je po izkušnji zelo podobna prvi zgoraj, še isto besedo uporabi: sijala (ima neka tajna veza?). Morda je to dokaz, da je tudi poezija omejena, ko se gre za izražanje Najsvetejšega. 

PRIŠLA JE

Je danes mi poseben dan
se zbudil zjutraj sem obdan
s cvetjem svetim pisanim
iz srcá v nebesa nizanim.

V sanjah sveta je prišla
žareče lepa od Boga
je moč presveto vsa sijala
z nasmehom duši žarja dala.

Kako identično Srečanje! Tudi vsem vam jih želim!!
Ps: Pesmi so avtorska dela, namenjena v branje bralcem bloga.


21. Resnični Jezus, ne le moderno-teološki

8.7.17, sob.

Malo včasih dobim občutek, da Cerkveni očetje teh Jonovih čivkov niso zelo veseli. Še več, morda jih sploh ne svetujejo duhovščini in semeniščnikom v študij? To bi bilo žalostno, a normalno, kajti poti Božjih služabnikov ni mogoče doumeti drugim, kot le Božjim služabnikom. Ti pa vedo o Ljubezni do Gospoda povedati veliiiko, in to vsak trenutek vsakega dneva. Samo vera Vanj jih ne izpolnjuje več.

Kar je Jezus Gospod učil, je dandanes večkrat kot ne razlagano zelo svojsko, prilagojeno duhovnemu nivoju današnjih učiteljev in slušateljev. A če gremo nazaj, v Galilejo, in primemo Gospoda za ogrinjalo, ali se vržemo po tleh in objamemo sledi Njegovih stopinj v pesku, vidimo, da je Jezus zelo konkreten, in Ga ni potrebno razlagati svojemu grešnemu življenju v izgovor.

En primer. Jezus reče (Lk 9,60): Pusti mrtve, naj pokopljejo mrtve, ti pa pojdi in oznanjaj Božje Kraljestvo.

Razlaga Cerkve skozi stoletja je takšna: Ali je Jezus zares tako krut, da bi ukazal, da ne smemo pokopati svojega očeta, in naj ga pustimo, da zgnije in strohni brez slovesa, brez pogreba? Neee, samo Boga dajte na prvo mesto, ostalo pa lahko obdržite - to je pravi pomen!

Takšen začetek razlage sem zasledil že nekajkrat. Zelo je manipulativen, kajti:

Jezus učenčevega očeta ne prepušča trohnenju, saj je rekel:

Očeta naj ti pokoplje sorodstvo, ki je duhovno slepo oziroma speče, ti pa ne izgubljaj časa, ampak Mi služi s tem, da dušam oznanjaš Pot Odrešenja.

Drugi del razlage, ki je v Cerkvi klasika, pa je: obdrži vse, le vrstni red zamenjaj. Tako tudi večina kristjanov živi, ČETUDI KRŠČANSTVO TEMELJI NA ODREKANJU, ODREKANJU SVETU: VEČ JE ODREKANJA POŽELJIVOSTIM SVETA, BLIŽJE SMO BOGU. To je odlično zaključil v svojem komentarju Hieronim našega bloga. 

Vendar Jezus seveda ni mislil na to, da samo vrstni red prioritet zamenjamo, ker če delamo tako,

Boga nikoli ne bomo uspeli dati na prvo mesto!

Oni pa svetujejo kompromis: Daj si Boga na prvo mesto, potem pa lahko še naprej dve uri dnevno twitaš ali fejsaš, zapravljaš čas z iskanjem neveste/ženina ali pač samo ljubice/ljubčka ali pač samo 'skoka čez plot'. Obdrži dva avtomobila, 10 izletov letno, 15 družinskih 'žurov' letno, vožnjo otrok na po 4 izvenšolske dejavnosti, konjerejo, vinogradnišvo, obiskovanje petih koncertov letno, dvakrat v gore, enkrat na morje, pa kdaj v Španijo ali Tunizijo, pa 10 rojstnih dnevov prijateljev, pa nekaj ohceti, nekaj praznovanj obletnic, nekaj pogrebov, nekaj krstov, ena birma, pa vsaj tri dni smučanja pozimi ter kak dan toplic in raztegovanja … In na tečaj kitare ni za pozabiti. Aja - kaj pa motor?

Ne, dragi mi kleriki Cerkeve, Gospod tega zagotovo NI mislil. On išče duše, preproste duše, ki imajo ves dan čas Zanj. Če jih pri tem ovira družinsko življenje, ga pač tako 'obsekajo', da je samo za Gospoda vsak dan vsaj dve uri časa, vmes pa se nenehno misli Nanj, KADAR JE TO LE MOŽNO. S potrpežljivim čakanjem, da otroci odrastejo in se partner Spreobrne, da bo nekoč še več časa za Gospoda dnevno. Še najraje pa ima tiste, ki ob primerni priložnosti zapustijo vse, in hodijo za Njim v zaupanju, da jih bo On vodil in varoval. In tako se tudi zgodi, če smo CELOSRČNI do Njega.

Cerkev se mora prilagoditi stanju naroda, sicer jo narod odbrcne do konca, ampak če v njej ni aktualnih svetih duš, POTEM V CERKVI NI DUHOVNIH VODITELJEV ZA DANAŠNJI ČAS, zato, ko pridejo talentirane duše iskalke, jim ne morejo dati ničesar živega, ničesar kar teoretično že v Pismu ne piše. Na tak način dolgoročno vzgojiš duhovno pritlikav in hinavski rod, narod razdvojencev, ki nenehno bega kamorkoli in si išče utehe.

Zato mi ne zamerite, dobri ljudje Cerkve, če te besede pišem, kajti to je iz Ljubezni do Gospoda in do Cerkve, ki so ljudje, duše. Slabi ljudje Cerkve pa bodo itak nergali do konca sveta, ter še naprej ignorirali, zasmehovali, demonizirali ali celo mučili Božje sluge in preroke, ki jih Gospod obuja, četudi kdaj molijo, naj jim jih pošlje, preroke, ko pa ti pridejo, so z izjemno eleganco pravzaprav preslišani. Če pa se v nekem mestu ustalijo in tam pridigajo, jim postopoma pripravijo pekel. Tudi zato brat Yun ne ostaja na mestu, ampak kroži po svetu. Ali ga je morda kdo do škofov na kolenih povabil, naj pri njih ostane za zmeraj? Zagotovo ni, kajti težko je biti v bližini Božjega človeka vsak dan, če smo nekje na pol, in si prirejamo Jezusove izjave sebi primerno.

Pa ljubi Bog nam pomagaj. Obljubil je, da bo ločil kamenje od rodne zemlje. Če tega ne stori, tudi z našo pomočjo, potem našemu rodu sledi samo še temna prihodnost. Odgovorni za to pa bodo na veke jokali v spodnjem delu vic, in se kesali, kaj vse niso storili, četudi so veliiiiko NEČESA delali.

Ljubi Gospod, usmili se nas, Kristus usmili se nas.  


20. Karizme ni mogoče doumeti

7.7.17, pet. 

Sv. Peter in Pavel: različna, a Eno v Kristusu

Morda je kdo opazil, da sem prejšnje datume vse narobe pisal (sem že popravil, se mi zdi) - tudi to je en pokazatelj življenja Božjih črvov.

V Rimljanom 15,5-6 sveti Pavel pravi:

Bog potrpežljivosti in tolažbe pa vam daj, da bi bili med seboj istih misli, v skladu s Kristusom Jezusom, da bi z enim srcem in kakor iz enih ust slavili Boga in Očeta našega Gospoda Jezusa Kristusa.

Ta enost misli in src, o kateri govorita tako sveti Pavel kot Gospod Jezus v svoji veliki molitvi, je možna samo v tem kontekstu:

Bog Oče je Ljubezen, in je na Zemljo prišel v podobi Odrešenika Jezusa Kristusa. Kdor veruje Vanj in Ga Ljubi, ter Mu služi z Ljubeznijo, je odrešen svojih grehov in trpljenja, ter postane Gospodov osebni spremljevalec in prijatelj.

To je baza, sprejetje tega je Enost svetih duš. Vendar ta enost ni enaka enosti monizma, ki uči, da smo vsi brezosebno utopljeni v Gospodovi Luči, zato smo vsi enaki, skupaj z Bogom smo tudi mi Bog, in ko je Bog na Zemlji, je tudi on kot mi - kontaminiran z zemljo; oziroma, ta Luč je Praznina, zato vsi skupaj, z Bogom vred sploh ne obstajamo. Tretja varianta pa je že marksistična: da smo vsi osebki enaki, Boga ni, vladajo pa nam tisti od enakih, ki so bolj sposobni v laži, kraji in umoru. To so usodne zablode.

Končno Učenje in Resnica je povsem drugačna: vsaka duša je popoln individuum, vse duše pa smo prostovoljni (ali pa še vedno uporni) ljubeči služabniki Gospoda. V Božjem svetu smo si torej enaki v Božjosti, karakterno oziroma karizmično pa smo si RAZLIČNI. Naše Božje karizme koreninijo tudi na naši bivši karmi in karakterju. Primer: oseba, ki je zadržana, vase umaknjena, meditativna in tiha, ne more Gospodu služiti enako kot tista, ki je rada med ljudmi in rada veliko govori. Eden od njiju bo morda dober pesnik, slikar ali pisatelj Besede, drugi pa svetovni potovalni oznanjevalec. Avtor teh vrstic od bede, npr., ne more povsem doumeti karizme brata Yuna, brat Yun pa ne doume karizme ljubečih puščavskih služabnikov. Ni mogoče doumeti karizme papeža Frančiška, ki z vso silo in srcem dela nekaj, kar včasih ni najbližje prvim apostolom, a to dela zato, da se lažje približa ateistom in pol-kristjanom. Tudi Marta ni razumela karizme Marije, in obratno, in tudi Peter in Pavel nista mogla doumeti karizem drug drugega. Sveti Pavel Najmočnejši (v Besedi) v 2. pismu Timoteju napiše:

To veš, da so me vsi iz Azije zapustili. Med njimi Figel in Hermógen.

Ko sem se prvič zagovarjal, mi ni nihče stal ob strani.
Vsi so me zapustili. Naj se jim to ne šteje v zlo.

Zakaj prihaja do tega? Ker nam NI DANO doumeti, razumeti in dojeti Božje karizme drugega človeka. Tudi če ima nekdo učenca, ki je že Božji, bo težko razumel njegovo karizmo, učenec pa učiteljevo, četudi sta 'enega rodu in misli'. Od tod razhajanja celo med Božjimi dušami.

Tu govorimo seveda le o Božjih karizmah, ki so dovršene in prebujene v vsej polnosti, ne o talentih pol-vernih, religijskih, neodrešenih in pol-srčnih vernikov. Takšne ljudi, ki še ne živijo polno z Gospodom, vsakdo ZLAHKA RAZUME in doume, ker je to pač življenje zemlje, ki je domala enako živalskemu - tega ni težko razumeti, le velikega zla ni možno razumeti. Božjih karizem pa ni mogoče razumeti zato, ker so tako specifične in od Boga intenzivne, poleg tega pa temeljijo na karakterju oseb, da je to težko slediti. In tudi ni potrebno slediti - SAMO PRIKLONITI SE JIM JE TREBA IN JIH SPOŠTOVATI, razumeti pa jih ne more nihče, samo izvajalec in njegov Gospod. Še manj jih lahko razume neodrešen vernik, pa četudi je teolog, škof ali sam papež, kaj šele običajni ljudje. Zaradi tega so verniki svoje lastne svetnike in preroke zavračali in žalostili in celo mučili ter ubijali. Zaradi tega je ves svet skregan, pa tudi krščanstvo in islam in budizem in judovstvo – vse je skregano samo v sebi.

Ne-sprtost v Bogu lahko živi le, če imamo eno samo skupno misel in srce, kot je to dvakrat izraženo na začetku teksta, karizmatiki pa se morajo med seboj zelo spoštovati, a se ne prepričevati, ampak DELATI NAPREJ ZA GOSPODA, Z LJUBEZNIJO - vsak v svojem osebnem poslanstvu. Potem je to Enost. Tudi v nebesih bi se vsi sprli med seboj, če ne bi imeli ene skupne misli o Gospodu kot Najvišjem, ki je Ljubezen in sprejema ter daje Ljubezen, bi se pa preveč pogovarjali med seboj o svojih karizmah - takoj bi bile vojne.

Ko najdeš SVOJO karizmo služenja Gospodu (ne svetu!!!!!!!), in jo prebudiš ter zaživiš, vedi, da te ne bo nihče razumel niti sledil v tem. Kajti vsakdo mora odkriti SVOJO nalogo in karizmo za Boga. Seveda pa jo lahko prebudimo le, če služimo Božjim služabnikom v Ljubezni (ne le v veri!!), potem pa stopimo na svojo pot, kot sta stopila sv. Magdalena in Sveti Pavel in vsi drugi sveti. V Resnici torej ni kloniranja. Kloniranje v 'Praznini' zagovarjajo filozofije in religije, ki so nekje vmes med ateizmom in Bogom. Kristjan pa mora imeti POGUM, da se najprej upre sebi, zatem svetu, in zatem celo načinom drugih Božjih duš, ter najde svoj lasten kreativen izraz Služenja Gospodu. To je Odrešenje.

Bojim se, da Cerkev, po svoji naravi, ta zadnji korak zelo preprečuje. Zato jo smatram kot vrtec in OŠ hoje za Kristusom, končni korak pa je samo: Ti, Gospod - in jaz, črv - pa še tisti zraven, ki me je rešil in mi dal Gospoda. Običajno je, da je naša karizma vsaj malo podobna ali služi karizmi tistega, ki nam je dal Gospoda in nas rešil. Temu se reče zvestoba, in velja vedno, razen če nam Gospod osebno zapove drugače.

Te stvari je potrebno dobro preštudirati, da jih razrešimo in se jih rešimo. 


19. Kaj karizma je in kaj nikoli ne bo

6.7.17, čet.

Karizmatik in ne-karizmatik

Govorimo o karizmi nekega posameznika, da služi Gospodu. Karizma je delno vsajena že v naš osebni karakter, ostalo pa je ali pridobljeno ali pa darovano od Boga. Bistvo tega čivka pa je, pri sebi dojeti SILO, s katero živimo svojo karizmo. Spoznali bomo, da je naša karizma v globoki nezavesti oziroma vegetira, četudi mislimo, da ne.

Vsaka karizma po svoji naravi teži in sili k ENOSRČNOSTI. Če primerjamo človeka z računalnikom, vidimo, da imamo tudi sami v sebi kar nekaj programov. Računalnik lahko piše tekste, predvaja avdio ali video zapise, riše, hrani podatke na veliko, prevaja, povezuje … Ko pa eden od teh programov prevlada, in teži k temu, da se nenehno izvaja samo on, je to prebujena karizma. Vsi svetniki preteklosti so imeli po eno tako izjemno karizmo (ostale pa so jo podpirale).

Prebujena Božja karizma je torej služiti Gospodu z vsem srcem skozi en način delovanja, katerega razvijemo do največje možne popolnosti. Če smo resnični, je vsak naš gib in beseda - VSAK DAN, brez izjeme - polna te naše predanosti. Nemogoče je biti karizmatik, a biti tri dni tiho o tem in brez del te karizme. Med nami pa so 'karizmatiki', ki od sebe ne dajo nobene fige 14 dni, en mesec, tri mesece ali nikoli. To torej ni karizma, ampak koma.

Vsakdo ima v sebi semena raznih karizem. Vendar le malokdo prebudi eno in postane celosrčen za Gospoda. Pobožno cerkveno življenje (malo Boga, malo družine, malo službe, pa kak hobi ali dva, pa še kak skriti greh zraven) karizmo UBIJA. Pravzaprav jo vzdržuje le na nekem minimalnem nivoju, zato nikoli ne postane Božja Moč. Kdor spi preveč ali premalo, dela preveč ali premalo, jé preveč ali premalo, govori preveč ali premalo; kdor je ujet v posvetna dela preveč - ta Božje karizme ne bo zmogel razviti do konca, zato ne more biti Gospodov osebni spremljevalec in služabnik. Namen Cerkve je ravno ustvariti okolje, kjer bi karizme lahko zaživele, a vidimo lahko, da se duhovščina vse raje prepušča še raznim hobijem in zapravljanju časa za razne uživaške stranske stvari. Zato je to le pobožnjakarstvo, z Evangelijem pa ima le malo opravka, kajti:

Razvijati veliko darov istočasno pomeni ne imeti nobenega razvitega.

Problem je v pomanjkanju ODLOČENOSTI, da nekoč zaživimo eno samo celosrčno karizmo za Gospoda, pa naj je ta še tako preprosta - da je le celosrčna. Takšen karizmatik postane Božje dete, pa četudi je nepismen in pozna le en stavek Evangelija. Takšna oseba je vedno popolnoma zaščitena pred vplivi sveta. Kaj to pomeni? Lahko sicer trpi od sveta in lahko jo svet celo ubije, a:

Nobena zemeljska okoliščina ne more vplivati na njeno karizmo osebnega služenja Gospodu z Ljubeznijo. Zato so takšne osebe v srcu srečne, ne glede na zunanje okoliščine, duša pa je Odrešena že za časa življenja na Zemlji.

Če vas muči ali moti težka služba, problematični otroci ali partner, pomanjkanje denarja ali zdravja, starost, bolezen ali smrt - potem vaša Božja karizma ni prebujena in ne prinaša nobenih rezultatov. Kajti:

Vsaka karizma mora prinašati VSAKODNEVNE zunanje rezultate in prikaze, ki pa so le odmev notranjega življenja duše. Človek si mora IZBORITI takšno življenje, da njegovo notranje duhovno življenje z Bogom zaživi v polno, karizme pa so potem ODMEV teh Milosti tudi v zunanjem svetu. Brez globokih poglobitev ni glasnih odmevov. Marsikdo misli, da je že našel Boga in Mu služi, a če to ni VSAKODNEVNO, tudi z zunanjimi deli Zanj v svetu, je vse skupaj brž kot ne le brezmočno fantaziranje. Kdor resnično POZNA Gospoda in Mu služi osebno, je tako poln notranjega Življenja, da to življenje navzven prinaša velika dela. Le po tem lahko ocenjujemo, ali je nekdo resnično prebujen in CELOSRČEN do Gospoda, ki je Kristus. Vse manj od tega spada v pobožnjakarsvo: malo tu, malo tam …

Kako doseči to celosrčnost? Preposto - Gospod pove:

Pusti vse, in hodi za Menoj.

Pot z Gospodom je zelooo preprosta. Kdor jo sledi, je močan v svojem služenju, četudi je le en droben Božji mravljinec.

Amen. 








26 komentarjev:

  1. Spremljam in se učim iz novih čivkov, Jona hvala za njih. Bi pa napisala nekaj na včerajšnji čivk št. 18, o Gospodovem svetem Imenu. Ravno današnja Božja beseda potrdi klicanje svetega Imena; Psalm 115, 3-4
    Stisnile so me smrtne vezi,
    padel sem v stisko in nadloge.
    Tedaj sem klical Gospodovo ime:
    »O Gospod, reši moje življenje!«

    To pri človeku ni mogoče, Gospod pa je podal resničnost žive Besede. Hvaljen Jezus na vekomaj, aleluja, lep pozdrav, M.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti Juna, ti si pa res Božja pomoč večkrat! Res se je že mnogokrat zgodilo, da sem zgodaj zjutraj nekaj pisal, potem pa v Božji Besedi za tisti dan videl enake besede. Ali pa sem kaj napovedal, pa se je še tisti ali naslednji dan zgodilo v svetu. To je zame popolnoma nedoumljivo, ker sem slab poznavalec Pisma - najprej sem Gospoda spoznal in šele nato Pismo bral, ker pa sem že v letih, so možgani že preveč popolnjeni in okameneli, da bi lahko postal še teolog. No, pa saj mnogi svetniki skorajda še brati niso znali ...

    O GOSPOD, REŠI NAŠA ŽIVLJENJA,
    KOT SI JIH REŠIL ŽE MNOGIM
    KI SO HROPELI ZA TEBOJ -
    IN TUDI MENI.

    KAR PRI ČLOVEKU NI MOGOČE,
    JE PRI TEBI MOGOČE,
    SE DUŠA MOJA TI PRIKLANJA
    IN OD LJUBEZNI JOČE.

    Lep pozdrav tudi tebi M in hvala!

    OdgovoriIzbriši
  3. hvaljen Jezus!

    Hvala Jona za tvoj neizmeren trud,da nas vsak dan hraniš in usmerjaš.
    Hvala tudi "m" za nasvet-sem natipkala včeraj celo stran na open Office(ker Worda nimamo),vendar ga žal nikakor nisem mogla prilepit sem gor.
    ..na koncu,ko ni šlo na noben način,sem se zadovoljila z razlago,da je
    že Bog tako hotel-kdo ve zakaj...neumen tekst?

    Vzadnjič sem mučila telo sredi zapleveljene njive ,boleče noge ,hrbet,sonce je tolklo v glavo,žeeeeeja, in niti do pol še nisem bila, pa sem si mislila,da bom že juti naprej,sej ni tako nujno in potem , bolj iz navade zavzdihnem:O BOG!,potem pa :še sama ne vem kdaj sem si začela kar peti JEZUSOVO IME...ljubim te... sploh me ni brigalo,če me morda kdo posluša(ji je sonce udarilo v glavo bi rekli,haha),ja in v hipu je bila njiva opleta,bolečin in žeje pa ni blo več. Ko sem začudeno ugotovila,da je konec plevela,bi šla še enkrat od začetka.
    Hvala dragi Jezus,da si nam poslal Jono,da nas uči vse To.
    Bi še rada dodala na besede Jone v zgornjem blogu:"če vas muči težka služba,problemi z otroki...." si vtipkajte v Google Nik Vujičić,poglejete kak njegov govor in sram vas bo s kakimi" problemi" ste se ukvarjali.
    Pokleknite in zmolite zanj in za vse,ki so lahko naši Učitelji .
    Bog z vami vsemi!
    mm


    OdgovoriIzbriši
  4. Vekomaj amen! Pozdravljena mm. Vidiš, kako se da lepo pisati. HVALA. Gruntal sem celo, da so samo dislektiki najboljši za lektoražo razmakov, saj vidite le dva znaka in lahko še en razmak vmes vstavite??

    Res včasih Gospod cel tekst uniči, tudi meni jih je, in še zdaj sem Mu hvaležen, da se nisem nekam preveč zaletel. To se pogosto dogaja - lahko se neke fizične stvari v hipou spremenijo - kot je brihtnega Karničarja v hrbtu zagrabilo, da ni tam ostal mumificiran v snegu, ampak da doma okoli kapele in družine kaj bolj pametnega postori.

    Kajpada - če delaš za Gospoda, je vse lažje. Tudi sam sem te čase zaposlen v zaljšanju Gospodove lastnine, a ko je alu lestev tako vroča, da te opeče, je čas za v senco, sicer postane neumnost. Kajti, na zdravje je treba paziti, sicer nekaj manjka tej duši v glavi, zato ne more biti dobra Služabnica.

    Eh, kaj neki Jona uči - ko berem o sv. Favstini K. (dobil knjigo v dar), šele vidiš, kako je lastna Ljubezen do Gospoda švohotna v primerjavi z njeno! Cerkev sploh ne ve, kdo je ona, sicer bi angeli hodili vsak dan zvonit v turne in duše! Papež Janez Pavel II je Favstinin najnižni sluga, Cerkev pa ima idejo, da je naj-velik, a je velik za nas, v nebesih pa so še veliko večji od njega. In ona je takšna. Aleluja! Kadar malo bolj mislim nanjo in se solzim, VEDNO PRIDE, A NIKOLI SAMA - tudi Gospod je z njo, pa še kdo, ki je od moje duše.

    Prav imaš glede Nicka, ki je Božji človek, saj je šel skozi oboje Vrat. In tako je tudi moj oče govoril komu, ki je rad javkal: Pojdi pogledat v Valdoltro invalide, pa v zavod prizadete, da boš videl(a), kako fletno ti je!"

    mm, tebe pa Bog kar dobro zadeva, le poj nenehno Njegovo sveto Ime. IN NE BRIGAJ SE ZA VSE OSTALO. Ostalo bo potem že prišlo skozi ljubezen do sveta, a ta ne bo več ista kot prej, ko je bila le poželenje. Ne izzivaj pa težav nase, in ne poj, kjer ni primerno. In ko te vprašajo, kaj počneš, ne razlagaj na veliko in ne draži ljudi, kar imaš malo v krvi po stari karmi. Te stvari povej le tistemu, ki se ti po Božjem načrtu zaupljivo približa. Bodi sveta, a tvoji bližnji naj tega ne vedo, sicer te raztgajo in razbrcajo kot gobico v gozdu - takšna je naša svetna žlahta, tudi tista, od cerkve. Pa lep pozdrav.



    OdgovoriIzbriši
  5. ...pozabila
    Jona, si napisal:"mm" Marija Magdalena ,je zanimivo,ker Magdalena je moja zavetnica-godujem 22.7.-kmalu
    ...in vedno mi je bila nekako pri srcu(čeprav je pogosto bolj slabo označena),sedaj , pa sem "tu gor" odkrila še velik pomen čaščenja svetnikov -dozdaj se nisem prav nič posebej zanimala zanje-razen malo teorije.
    Enkrat,ko sem bila majhna sem mami celo očitala,da mi je dala tako ime,ko pa je zavetnica ravno "ta Magdalena",sestra pa ima tako lepo ime in "dobro" zavetnica. In kdo nam je reku slabe stvari o njej??
    ..ja,pri verouku-ker takrat so tko "interpretirali"--zunanje namesto notranje.
    mm

    OdgovoriIzbriši
  6. Še to, potem pa utihnem,ker čez vikend sem itak proč od interneta,pa bom do pondeljka tiho.
    Ta zadnji odstavek bi samo komentirala:res,nikomur ni pametno razlagat,zaenkrat bi te reči POČASI rada približala samo mojim trem sinom...
    Pa sej se kar same od sebe neke take reči dogajajo,da imam lahko priliko ,da po kapljicah kaj povem.
    no,tudi sama pijem šele kapljice,se učim.
    Mi je ta srednji sin večkrat govoru o karmi(bere bolj vzhodnjaške bukve),jaz pa sem ga hotela prepričat,da TEGA NI,saj je celo enkrat pri maši župnik svaril pred takimi"neumnostmi"in,da so te reči celo nevarne...
    Malo sem bila v dvomoih glede tega-sedaj vidim,da je imel celo sin prav.
    hvala za vse!
    mm

    OdgovoriIzbriši
  7. Ti si nepredvidljiva mm, v dobrem smislu. Torej si Magda, jaz pa sem danes zjutraj namesto Marta v tekst napisal MAGDA. Potem mi je nekdo poslal SMS, katero Magdo sem mislil, in ne vem katero, ker nobene ne poznam. Pohitel sem domov, popravit. Vidiš, to so znamenja, in jaz jih vidim. A marsikaj pa tudi ne razumem: da dislektik ne bi mogel popravljati razmakov - pa jih lahko - in da ima mati doma tri brhtne sinove, pa nima računalnika za čez vikend? Ok, vsega ne moremo razumeti, a zdaj vem, od kod Magda.

    Tri sinove imeti je velik blagor, in vidim da imajo iskrivo mamo. Župnik in krščanstvo pa so glede karme v totalni zmoti - lastnega Odrešenika in Pisma NE RAZUMEJO. Vso Sveto pismo govori le o karmi, in Jezus tudi: Če boš tako storil, bo tako, če pa boš prav storil, bo drugače ... Karma je Gospodov zemeljski zakon vzroka in posledice, zato je tudi Stara zaveza s svojim 'zob za zob' karmična: kakor boš sejal, tako boš žel; kakor si boš postlal, tako boš spal. Nihče ne more uiti karmi in tudi tvoj župnik ne; četudi da glavo v pesek, telo ostane zunaj.

    Le Božji služabniki so izven karme, ker so popolnoma transcendentni in zemeljsko ne-poželjivi, ker so Gospodovi. Šele takrat se karma ustavi. Magdaleni se je ustavila, ko je odšla za Njim in Mu začela služiti z Ljubeznijo. Če je tvoja botra, imaš nekaj z njo, in v tej smeri išči svojo karizmo srečnega služenja Gospodu.

    Od vzhodnjaške literature in predvsem asketske vadbe sem veliko dobil, a zdaj vem, da je v njej tudi dvoje: tako NATANČEN opis postopkov, kako vzljubiti Boga in kako Mu služiti z Ljubeznijo, pa do podtvorb tega v prid ateistov, tu pa smo pri opisanem monizmu in idejah, da je Bog neka Praznina, zato Ga ni, ali pa smo mi vsi Bog, skupaj zemljo in hudičem. Če pa se nekdo teh idej dokončno zagrabi, PA JE IZGUBLJEN ZA ODREŠENJE, ZA KRISTUSA. To so ideje in filozofije za ateiste, da se jih malo premakne naprej, če pa kristjan pade na te stvari, je konec z njim, razen če ga ima Gospod tako rad kot je mene imel, in se mi je predstavil, ter mi v hipu izničil vse prejšnje pristope. Zato dosti v tišini moli za fante, spreobračala pa jih boš lahko le posredno, z zgledom.

    Tole boš brala v ponedeljek v službi. Ok, takšno je TVOJE življenje in tvoja Božja -karma' :). Lp

    PS: za en PC z wordom pa le skupaj spravite?

    OdgovoriIzbriši
  8. Pozdravljen Jona in le tvojemu usmerjanju in učenju po Gospodu se zahvaljujem, da se stvari odvijajo kot se, sledim in se učim tudi iz odgovorov drugim, ki se pogumno javljajo in jih je Gospod pritegnil.

    V odgovoru zgoraj si napisal o Božji služabnici sv. Favstini in tudi babica bere njen življenjepis, kot je zadnjič omenila v komentarju. Vse to je povezano in tudi sama sem ji naklonjena, berem o njej, te dni so ljubeče misli veliko uhajale k sv. Favstini, vse me je zanimalo o njej in notranje veselje se je ob tem zbujalo.

    Zgodilo se je en večer proti koncu molitve, poskušala bom opisati, a besede so skope ob tem. Znenanda sem jo zagledala v duhu, njeno podobo, in vlila se je reka Usmiljenja, močno in silno. Preplavljala je njena mehkoba in srca gorečnost in na drugi strani Moč srca, hkratno. Pokosilo je v jok, priklonila se njej, Jezusu, bila je tudi ena ljuba oseba zraven, ki je šla Domov, vse je brlelo v Miru. Bilo je nje silno žarenje v notranjosti, a na zunaj kot bi me učila, kakšno držo zavzeti. Nisem še dokončala molitve, a je priganjalo, da napišem pesem:

    Kristusova nevesta:

    Sijala v cvetju vsa mila
    Usmiljenja reka z višav se zlila
    poln mehkobe nje stik
    srca srca dotik
    ni besed a v dušo gre
    greje greje mi srce.

    Ta dogodek je pretresel do kosti in srce mi znova in znova ob pomisli nanjo zažari. Jona, kaj se je to dogajalo? Hvaljen Jezus in Njegovi sveti na vekomaj, lep dan želim, M.

    P.S. Hvala Jona, prebrala današnji jutranji čiv št. 21, in ravno danes preberem v zadnji številki Družine, kaj sta nadškof Zore in škof Bizjak povedala trem letošnjim novomašnikom za popotnico in takole je nadškof posvaril pred skušnjavo dva posvečena v ljubljanski stolnici; naj ne oznanjata všečnega Kristusa, ampak Kristusa, ki govori Besede Življenja, za katerega je pripravljen človek dati vse, tudi svoje življenje.

    To je totalnega Zveličarja. Aleluja.

    OdgovoriIzbriši
  9. Joj joj joj, kako lepo! Na kaj takega naletiš enkrat na sto let! A kaj da se je dogajalo? Saj sama veš: ŽIVLJENJE SE JE ZAČELOOOO!!! Življenje z našo pravo Družino, ne pa z 'raztrgano plahto'.

    Kera pesem - popolna je, okrogla brez napake, Božja je ...

    Naj te trese še naprej do kosti in čez dušo vso, naj ti greje srce ta Ljubezen Gospodova, in naj ti soverni ne bodo zavistni in zlobni.

    Ja, so škof dobro povedali, sem v 14. čivku isto omenil, a kdor tako govori, mora sam tudi tako živeti in govoriti. To pa je težko oz. nemogoče, če nisi METANOIZIRAN v kompletu, Prerojen v živem Kristusu, če ne prihajaš iz Njegovega objema in če te v srcu ne žge Ljubezen. Nadškof vse bolje govore, a včasih so njegove besede tudi v naslednjih stavkih same sebi nasprotne in v napoto - sem že mislil kaj napisati, a dajmo času čas in Gospodu krmilo, ter dušam priložnost, da izrazijo željo po končnem Spreobrnjenju. Ta pa prihaja z 'vodo in krvjo', kot pravi sestra Najsvetejaša: voda je Sveti Duh in kri je žrtev. Dandanes pa ni enosrčnosti, zato ni Duha, in ni ODREKANJA, zato ni žrtve.

    Reši se kdor se more! Ti si rešena, le drži se tega ogrinjala kot klop - z vso silo srca, duše in telesa, ne glede na vse - saj si končno Doma! Aleluja, aleluja, aleluja in HVALA!

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvaljen Jezus!
    Hvala za odgovor in veselje ob doživetju "m"!
    Naj najprej povem o tej "nagajivi" disleksiji-je zelo individualna težava,vendar , več al manj se da s LE Z VELIIIIKO TRUDA.
    Včasih(razen,ko se mi mudi) grem po velikokrat skozi in vsakič najdem stvari,ki niso vredu napisane,tko,da ...sem bila itak skozi celo šolanje glede tega nerazumljena,tko,da se ne sekiram več..Pri slovenščini sem "slovnico" komaj speštala za 2,pri spisih ,pa ga je prebrala pred celim razredom(čeprav vse rdeče od napak,haha)in ni blo manj kot 4.

    Praviš,da ne razumeš, da smo čez vikend(plus počitnice) brez računalnika:
    pred nekaj leti je možu pokojni oče zapustil eno zapuščeno raztrgano bajtico(brez elektrike,vode,brez ceste,travnik pa v totalni robidi..)in že nekaj let hodimo "na vikend" sanirat . Ker smo za vse sami(mož ima sicer zelo pridne roke),gre počasi.Ta velika fanta pa sta sedaj tudi že zelo uporabna in kreativna. Nama z možem je predvsem pomembno,da se NAUČIJO DELAT,:vse kar se da naredi sam..pa tudi tam kjer je bila robida sedaj raste vse možno.Tako se razvije odnos-ljubezen do zemlje(mother earth)..le ko jo čutiš med( žuljavimi) prsti in, da vidiš kako sploh pride hrana na mizo...In pomembno:zavest o ekologiji(da čimbolj ohranimo Stvarnikovo Zemljo-čeprav smo tu samo na "popravnem izpitu".
    No in tu nimamo PCja, kar pa se meni zdi SUPER,ker mulariaja že itak preveč rada pred "škatlo" korenine požene .(no,pa sej ta velika dva imata itak na telefonu net,a le tu pa tam kaj pogledata )

    Se opravičujem tudi,ker ne znam povedati bistva v dveh stavkih,ampak,ko pogledam napisano,vidim,da sem spet razvlekla-upam,da ni preveč moteče.

    Glede vzhodnjaške literature je vse res kar praviš,so dobre in zgubljene bukve,vmes pa ogromno balasta. Trenutno bere Gito,se veliko pogovarjava,včasih mi neke stvari razlaga kot bi Jono poslušala..,da se čudim odkod mu to. Tudi meso je nehal jesti,pa hoditi na zabave(jaz v njegovih letih sem še jedla mrhovino,pa žurala na veliko).
    Čeprav sploh ni rad hodil k verouku-je bil pogosto moteč,ker mu je blo vse "karneki".
    Nikoli ni toliko govoril o Bogu--ČEPRAV bova mogla še predebatirat ker tu meni manjka:JEZUS KRISTUS...
    Morda mi boš ti lahko s kakim nasvetom pomagal-ker ti te stvari niso tuje.

    Krstni boter? komaj se ga spominjam,ker je umrl,ko sem bila še majhna(morda ga poznaš? Pavle Zidar-pisatelj) Si mi pa dal idejo,da bi začela moliti za njegovo dušo? In prebrala še kako njegovo knjigo.
    Pa še sv Favstina me je začela mikat.Najprej moram pa končati kar trnutno berem(Tudi drevo ima srce).

    Oh,bi kar pisala,vendar naj se zavedam tudi stavka,ko si me enkrat malo opomnil:odvrzi malo sebe,sicer je pogovor nemogoč.

    Samo še to: tudi sama pišem pesmi že od otroštva,največ jih je naslovljeno Bogu,druge pa (ne smej se mi prosim-a je res) tudi tistim fantom v katere sem bila kdaj zaljubljena.
    Torej ljubezenske pesmi.Eno pa sem namenila mojemu 1. otroku,ki se ni nikoli rodil(spontan splav).

    Rada bi slišala še koga,saj te jih gotovo veliko spremlja.
    Ali pa je vse tako izčrpno napisano,da se človek res počuti preneumen,da bi sploh kaj vprašal.

    Bog blagoslovi vse duše iskrenega srca ,ki berejo te Besede Jone.

    OdgovoriIzbriši
  11. Pozdravljena mm! Zanimive stvari pišeš, ni kaj - v tebi je iskra. Pazi le, ker samo menda 4000 znakov sprejme, ali koliko že, več pa ne, zato ti ne bo poslalo, bo treba pol pa zmanjšati. To je pa zoprno.

    OK, razumem okoli PC in strinjam se. Tudi sam živim tako. Danes sem že 14 kg blitve spravil za zimo, pa še jutri zjutraj en sod, pa raštika, bučke, ena runda pa je že itak na varnem. Potem pa vse leto jem enako kosilo: zelenjava in nekaj sira, izven vročine pa še nekaj špagetov zraven.

    Meni je Gita dala Gospoda, Gospod pa me je rešil in mi dal sladki težavni križ nazaj. Aleluja! Zato nimaš šans, da mulcu pariraš v tej fazi, si premalo tukaj študirala. No, on pa bo kasneje Jono bral in Našel. A brati je treba samo eno Gito: Prabhupadovo. Vse ostalo ... Pogruntal sem, da je sv. P. prišel na Zahod prav zato, da se krščanstvo končno nauči Prvo zapoved živeti. In Jona to razloži. Potem pa kakor kdo hoče.

    A misliš, da veliko ljudi tole bere ... Daj no, Jezus je dejal: "mala čreda". Pol manj jih je kot na prejšnjem blogu, a če so le trije, je to OK. A misliš, da bo tu uspel kdo drug komentirati, razen bedneži, ki pa jih Gospod pokliče, kamne neuporabne - to smo ...

    Glede ocen v šoli sva tu nekje, še boljša, tako da si bila pridna.

    Le beri Favstino, nekam mečkaš - će si že od začetka brala tukaj, pa še nič storila?? Vidiš, M. pa je takoj šla brat in zdaj STA ŽE VEČNI PRIJATELJICI IN SOPOTNICI. VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEČNIIIIIIIIIIIIII!!! Saj tega ne moreš dojeti, kaj to pomeni.

    Če ti ni škoda, zadrži ljub. pesmi fantom, pa kakšno Gospodu napopaj tukaj. A saj veš - pesem razgali dušo.

    In ti bi pa rada še koga slišala? Ja, bolj malo boš. Pa itak tule ni neko društvo, tu se gre vse po rezilu meča, po robu prepada. To je Pot. Vseeno pa se mi malo čudno zdi, da če kdo resnično išče Gospoda, da raje dva dni po zemlji rije, brez da ga žre in žuli in kliče, da bi vsaj prebral, četudi na butastem sinovem telefonu, čivke ali odgovore. Če pa na to pomislim, se mi pa v srcu močno zazdi, da si v resnici še vedno hudo speča duša. No, saj bi ti lahko dušo pogledal, pa ne bom, upajoč, da se prebujaš.

    Pa lep pozdrav in hvala.

    OdgovoriIzbriši
  12. o, Jona kak hiter odgovor.hvala.
    O, ja,sin bere" Pravupadovo "Gito,ne kako drugo,pač z njegovo razlago(tudi meni kdaj prinese kaj za prebrat)

    No,Favsitino nisem začela brat,ker ..hm,ja očitno preveč mečkam.
    Branje ni ravno moje najljubše področje in vedno malo odlašam, razen,če vidim,da knjiga ni predebela-ker tistih se kar ustrašim .
    Bom šla v sredo v knjižnico(ker jutri "delava obe "dopoldne),pa jo bom poiskala-upam,da jo imajo,ker naša knjižnica ni neka mega..

    Ne, ne pride mi na pamet,da bi objavila kako ljub. pesem napisano fantom(iz daljne preteklosti),,sploh pa nimam nekega zvezka kamor sem pisala,to so razni pildki,morda je tudi kaka na toaletni papir napisana--kadar in kjer se je pesem rodila,tam se je tudi napisala.Večina pa sem jih izgubila,ker mi čez čas itak niso nič pomenile.
    Tiste Bogu..pa so zelo osebne,tako zelo,da je le kaka za objavo.
    Se mi pa dogaja,da kdaj ,ko molim (ne po kakem obrazcu)se mi kar v verze spletajo besede,ki pa niso napisane-a verjetno najlepše.

    To,Jona se pa motiš,da me od radovednosti ne žre,o ,zelo me matra radovednost,"kaj mi je Jona napisal"in non stop razmišljam o teh stvareh,da se že sama sebi čudim, da sem ratala kot odvisna.od premlevanja tega Bloga.
    Ampak tudi prevelika radovednost ni dobra ,zato sama pri sebi mislim,da je dobro,tudi ,če se malo vzdržuješ..Mogoče se pa motim-popravi me,če je tko.
    In ,kar poglej mi v dušo,če bi rad. Tisti,ki živimo z družino-pa smo itak še predaleč,da bi lahko zleteli višje. Tako Jona praviš in verjamem ti,čeprav lahko vseeno LJUBIMO KRISTUSA ODREŠENIKA.
    In vsak je individuum,zato ga tudi ljubi in moli na svoj način-da je le odprtega in iskrenega srca.
    Imam pa problem,da bomo šli na dopust za 3 tedne(spet k naši bajtici)in bom mogla zamenjat paket(naročniški),da bom imela tudi jaz gor prenos podatkov(sedaj nimam ),sicer me bosta sinova sita,da bom vsake tolko težila naj mi posodita telefon.
    Sedaj moram pa končat,ker mi že čistilka teži,najbrž se ji mudi.
    Bog z vami!

    OdgovoriIzbriši
  13. Haha, si pa pisatelj!

    Motiš se, da lahko enako Ljubiš Odrešenika - ali pa si pač pametnejša od Jezusa, torej pametna toliko kot naša teologija in pridigarji? Saj ravno v tem je ta prevara - ne moreš polno Ljubiti Odrešenika, če si preokupiran. Pa kaj je M. Fabjan neumen ali kaj, ko pa vendar dela evropske in svetovne in olimpijske prvake? Brez osebnih telefonov? Pa Prevca poglej, ki ima mnogo ljubezni, kje je zdaj ... Filozof postaja.

    Zakaj so Božje zapovedi itd, itd, četudi kak duhovni učitelj Cerkve govori, da skorajda niso več za k verouku? Vsa ta pravila in tudi prepovedi in pa seveda 'ukazi' so le zato, da lahko nekako pripravimo pogoje za POLNO ENOSRČNO LJUBEZEN DO BOGA. A tega nihče ne razume, tudi v Cerkvi ne kaj dosti, le tvoj sin bo kmalu razumel, Bog ve pa, če bo tudi storil.

    Knjigo o Favstini si KUPI in jo imej za vedno, pa ob branju imej barvice, delaj zavihke, zapisuj, podčrtuj ... To je iskrenost.

    Vidim, da si res prišla skozi prvi Prehod, komaj, a le, torej si tudi pogumna in mini asketska, a ne vem, če je bilo to po tebi, ali po tem, ker se pogovarjava. To bi pokazal čas, ko se kak teden dni ne bi tipkali. Bomo videli med tvojim dopustom, katere sorte iskalec si. Bo vse jasno, čeprav sem ti zdaj povedal. Po navadi vsi takoj spet padejo. Kdor pa ne, je resničen. No, ti itak ne boš po svojih naporih rešena, ampak po služabniku, ki bo zate prosil. Če le v grehe ne padeš - Bog ne daj!

    Edina 'zasvojenost', ki je dobrodošla, je Ljubezen do Gospoda.

    A čistilko imaš - blagor se ti, to je luksuz :). Ok, saj vem. Lahko noč.

    OdgovoriIzbriši
  14. Jaz sem pred nedavnim kupila DNEVNIK SV FAVSTNE KOWALSKE na Brezjah. Pisateljica, Ewa K. Czaczkowska, ( 460 strani, M.ne ustraši se), je trdo vezana, le papir na katere je natisnjena ni posebno kvaliteten. Stane pa 29,90 evrov.
    Zbogom.

    OdgovoriIzbriši
  15. Dobro jutro Jona

    Hvala za odgovor,sem ga prebrala že preden sem šla spat,pa sem bla preutrujena za odgovor. V ponedeljkih že itak delam do 8h zvečer--ja,zato me je čistilka že čakala,da pomete --pa ne moja čistilka-službena(od zdravst.doma,če hočeš).
    Bi blo pa res fajn kdaj imet kako čistilko,a moja plača je le nekaj višja od njene,haha

    Ok,bo treba sprejet dejstvo,da NE MOREM(TEŽKO MI GREJO TE BESEDE) enako LJUBITI GOSPODA...ker imam pač TUDI še druge stvari ZA KATERE ŽIVIM(to je pa edino moja zemeljska družinica),,vendar je treba otroke h kruhu spraviti.. IN DO TEDAJ LAHKO LE VEGETIRAM ? molim,ljubim Jezusa na svoj ponižen način in enako kot dosedaj.

    Sorry,ker javkam,a ego se brani na svoj zemeljski način..

    Bi pa rada pokomentirala,ko praviš,da je Praphupad prišel takrat na zahod(brez prebite pare a polen Boga),da zahodnim bednikom pokaže 1.zapoved
    Se globoko strinjam s tem,VENDAR--katera krščena duša mu je sledila? Katoliki zagotovo ne....on je šel med hippije,nje pa je takoj pridobil...in kmalu so mase ljudi pele in plesale Njemu v SLAVO-a ta On ni bil Jezus,ampak Krišna. Res pa je,da med katoliki zelo redko srečaš tako predane BOŽJE ZALJUBLJENCE,kot jih vidiš,če malo pokukaš v njihov tempelj.
    Hm,tudi Pravuphad je imel svoje "apostole" in tudi njega so nekateri izdali(baje ga je eden celo zastrupil ,da je potem umrl).
    Oni pravijo,da je Jezus Krišnin brat,če sem prav razumela...kaj praviš ti?
    Njegovih govorov imaš na netu zelo veliko,tako moder je....
    Katoliki smo "naučeni",da so to "krive vere",namesto,da bi eden od drugega kaj naučili....
    Enkrat sem na enem seznamu(stvari,ki odpirajo kosmatincu vrata )nekega eksorcista našla celo Hare Krisna gibanje, žalostno...Tudi od tega bi lahko kaj spregovorili--na tem seznamu je celo Karate,Judo..
    Ko je moj sin(v o.š.) treneral karate,mi je ena katoliška vgojiteljica zaskrbljena nad mano prinesla dva lista natipkane svarilne vsebine pred
    tem...joga pa je že sat...
    Meni je joga pred leti pomagala,da sem odpravila očala(ker so me zelo motile sem iskala alternativo),vendar se nisem nikoli vanjo poglabljala-samo kot orodje-pripomoček. Še danes nimam očal-že 20 l je od tega..

    ...knjigo o Favstini bom pa kupila,bom sedaj na net pogledala kje jo dobim..
    Prosim povej mi,če preveč govorim.
    Hvala za vse!
    mm

    OdgovoriIzbriši
  16. oprosti ,vendar čudne stvari...
    najprej vidim,da je(moj ) komentar napisan,ko čez čas pokukam,ga ni blo nikjer več--pa sem razočarano ugotovila,da sem bla skenslana(neprimerna vsebina?),takoj po tem,ko pa napišem: si me skenslal? ,se spet pojavi moj komentar
    zdej pa nevem kdo se igra z mano??

    OdgovoriIzbriši
  17. Pozdravljena babica! Hvala za info.

    Jaz pa sem dobil v dar še eno knjigo o njej: Podoba usmiljenega Kristusa, Marija Winowska, 2015. Tudi zelo dobra, a najboljša je: Sestra Favstiona Kowalska, življenjepis.

    Kdor svetnikov ne študira in ne Ljubi, bo postal to, kar 'ljubi'.

    Babica, ko pošlješ, samo ENKRAT klikni 'Objavi'. Enkrat. Lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  18. mm, ne 'kenslam', sem delal zunaj, a zdaj je pa že hudo prevroče. Ne pritiskaj PREDOGLEDA, ker menda vse izgine.

    Glede Hare Krišne ne bom nič pisal, če koga zanima, naj gre tja in gleda, če ima oči. Enako kot v cerkvi. Njihov sv. P. pa mi je ODPRL OČI, da je Gospod lahko prišel in me Spremenil. Zato sem sv. P. zelo hvaležen tja v nebesa, z vsem ostalim pa - nimam nič - pač ena od 'Cerkva', z vsem kar temu k sreči in žal pripada.

    Zberi se na BISTVO:

    "Jaz sem Pot, Resnica in Življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po Meni."

    "Jezus je odgovoril in mu rekel: »Če Me kdo Ljubi, se bo držal Moje besede in Moj Oče ga bo Ljubil. Prišla bova k njemu in prebivala pri njem."

    Ne begaj. Pa lep dan.

    OdgovoriIzbriši
  19. Za mm, prej je bila ravno zelenjava kuhana (tudi jaz 'vegetiram'):

    Glej, tvoja družinica je lepa, nekaj se za Boga zanimate, upam da mož tudi, imaš srečo z moškimi, znaš z njimi ... Zakaj bi to kdo razbijal? Saj če gredo vsi za Gospodom, je to Božja družina, če se le držijo Jezusove Besede.

    Je pa res, da te vezanosti preprečijo ZADNJI KORAK SKOZI ZADNJA VRATA. Tudi skorajda vsem duhovnikom. Vsakdo zase obdrži še kako 'ljubezen', hobi, sentiment, umetnost ...

    Če ti temu praviš vegetiranje v slabem smislu, potem pač veš Jezusov napotek. Če pa je to vegetiranje v dobrem smislu, pa pač vegetiraj naprej skupaj z čimveč zelenjave, in čakaj, da te življenje stisne - saj temu je vendar namenjeno življenje na Zemlji. Kajti:

    Na koncu ostane samo Gospod. Tistim, ki so Njegovi. Aleluja, aleluja, ALELUJA!

    OdgovoriIzbriši
  20. hvala Jona
    Nisi mi odgovoril,če sem morda že preveč nadležna.
    Malo mi je že nerodno,ker te toliko okupiram,vendar edini si za katerega čutim,da ima "prave odgovore".

    ::čakaj,da te življenje stisne? ...Veš, za to pa moje življenje pogosto poskrbi kar samo in,če nebi poznala oz. ljubila Boga..bi se mi že parkrat totalno utrgalo.
    Ko izveš ,da ima tvoj otrok diagnozo kronične bolezni(forever),nimaš zadosti solz,da bi jih izjokal pred nogami Trpečega Jezusa,verjemi...bolnice,pregledi,zbadanje...to je pekel,ki ga ne privošim nobeni mami,otroku.. Samo On ve ,ker je bil vedno z nami..

    S ta srednjim sva tudi šla skozi pekel...molila nonstop...hodiš pa cesti in zadržuješ solze...v službi delaš z ljudmi in ne smeš kazati svojih čustev..v duši pa bi zgorel..

    Za ta malega,sem imela v rokah že napotnico za splav(oz. to bi bil že umor),saj so preiskave pokazale neke čudne izvide....spet bolnice,pregledi,psiha,da se ti utrga,..Splava nočeš,imeti revčka,priklopljenega na vse živo tudi ni humano....Nosečnost,ki je nobenemu ne želim...strastna moiltev(kot ranjena samica) non stop..prva misel zjutraj in zadnja zvečer:" Prosim reši ga Marija,Jezus"
    Na porodu kmalu oba "odšla na trugo stran"...a On-Hvala mu,naju je rešil
    Ni za prehvalit Božje milosti!

    Da ti ne razlagam kolikokrat sem bila stisnjena v črni kot in le upanje(da me Bog ne spregleda),me je držalo pri življenju--pa moj mož seveda mi vedno stoji ob strani.
    In vem,da jih bo še trenutkov,ko bom na meji,da se ti utrga...vem,ker tako je pač to zemeljsko življenje.
    ..moj sin previ,da je to moja karma.... a,kljub vsemu,kar me je že bičalo skozi življenje RADA ŽIVIM IN RADA POJEM(čeprav sem brez posluha),PLEŠEM(čeprav samo včasih z možem tam po kuhinji-ko nama sinova "dasta gor" kak dober komad,ki spominja na "stare čase"),RADA VRTNARIM(ČEPRAV VČASIH TOČA V POL URE VSE UNIČI)...IN SEDAJ ŠE : RADA PIŠEM!!!(čeprav je najbrž veliko napak in tudi marsikaj neumnega)
    IN SEVEDA!:RADA IMAM JONO(,ČEPRAV GA NE POZNAM KOT OSEBO IN ČEPRAV MI POVE STVARI,KI JIH BOLJ TEŽKO RAZUMEM)
    amen,Bog z vami
    mm


    OdgovoriIzbriši
  21. Tvoje življenje kot pać življenje večine. A v njem še ni končnega zloma nad svetom in seboj, končne srčne rane. O tem si moraš iti ponovno prebrat v Jona gre v Ninive, tam 21. blog sem mi zdi, odg. babici.

    Zanima me, če se vsak dan pridružiš enourni molitvi ob 20h in popolnoma zanemariš družino takrat? Zakaj ne?

    Dala si marsikaj skozi, zato pa si tukaj, kjer si. A če si tu zadovoljna - kaj se imava za pogovarjat? Če pa iščeš živega Gospoda, si na pravem mestu.

    Ljudje gredo skozi prvi prehod na Poti, in postanejo svetovni odrešenci, oznanjevalci, v medijih govore o tej sreči, po cerkvah predavajo ... Pa so le na pol Poti, kot na pol pečen kruh - le kdo ga bo jedel? Narod pa misli, da so sveti ljudje ali veliki duhovni vodniki. Oni pa se zaradi Gospodovega OBILJA neke Milosti ustavijo, po hudičevem skritem načrtu. Sledi seveda padec, ker v vesolju ni statusa quo. Smrdi jim iti naprej, ker naprej se pride samo skozi lastno smrt kompletnega prejšnjega življenja, skozi drobno seme, skozi Gospodovo ubogost. To pa jim smrdi, ker jim bo jasno, da še niso na koncu, da jih še nekaj čaka.

    Glej, draga mm: na lahno tukaj malo beri in živi svoje življenje. Ko pa te bo stisnilo, boš šla naprej, če boš obdržala poskuse Ljubezni do Gospoda. Takrat se bo duhovna Ljubezen močno razvila. Duhovna pomeni, da ni omadeževana niti z gramom zemlje. Ker, Gospod zase pravi, da je ljubosumen (to je pri njem tudi Ljubezen). Kar pomeni, da nas hoče popolnoma cele, da se nam lahko daruje v celoti.

    Počasi torej, drugače ti bo vse zaštekalo. Daj času čas. Vzemi si pet let časa.

    Nisi nadležna, zmedena pa si nekoliko, kot mlada nevesta. Skušam te osredotočiti. Lp.

    OdgovoriIzbriši
  22. Hvala ni kaj reči

    OdgovoriIzbriši
  23. hči svobodne:
    Jona, pozdravljen!
    Spremljam in se učim, vendar se nisem oglašala, ker sem se borila z demonom prepirljivosti. Razkrinkan s pomočjo 13. čivka. Se mu odpovedujem in kličem duha krotkosti in ponižnosti na njegovo mesto. Hvala, Jezus! In tebi, Jona!

    Zelo so me nagovorili tudi 14., 20. in 21. čivk. Kdo so Njegovi najmanjši, kdo so učenci. Delati za Jezusa z ljubeznijo, vsak v svojem osebnem poslanstvu. Kako družino "obsekati", ves čas misliti na Jezusa in potrpežljivo čakati.

    Hvala vsem, ki se oglašate in pričujete za Jezusa, naj vas Bog blagoslovi! Še posebej objemam babico v njeni iskrenosti in srčnosti.

    OdgovoriIzbriši
  24. Pozdravljena hči! Odgovarjam ti v 25. čivku. Lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  25. pozdravljen Jona !

    Prebrala še enkrat, blog 21.(včasih je treba en stavek 5 minut (ali pou ure študirat), a čisto vsak stavek je DRAMILO-hvala.
    Včeraj je bilo posebej težko,saj sva bla s tamalim sama in bil je nabit z energijo kot raketa,jaz pa bi rada brala Jonovo sv. Besedo...
    No,z malo politike sva se zmenila za pol ure "miru",da sem lahko brala. In se učila.
    O demoni prepirljivosti...tudi mene včasih popadejo,vedno manj...a
    vseeno.. To nalogo sem si zadala ob letošnjem postu-- a ta "duh" je izredno prefrigan:se spreminja iz ene oblike v drugo....res se nisem prepirala,vendar se mi je naselil v možgane in nisem se mogla obvladovati,da nebi v mislih kritizirala . Še slabša varjanta. Dokler nisem sklenila ,da bom za te "napadalce" molila. Počasi so te misli odšle in prišel je mir. Najtežje je moliti za tiste,za katere misliš,da so krivični,lažnivi,egoisti...počasi pa ti Bog pokaže tudi ogledalo(četudi skozi Jono) in vidiš, da tudi sam nisi ravno zgled .
    Ja,včasih moreš narediti korake nazaj,da lahko sploh vidiš(kar si prej spregledal)in greš ponižno naprej.
    In moliti,moliti,da ti Bog pomaga zemljo(navezanosti in napuha) z duše pometati.
    Včeraj sem si spremenila naroč.paket(telefonski),da bom lahko tudi med dopustom spremljala Tvojo besedo Jona.
    Knjigo F. Kowalske sem hotela naročiti pri Družini,a registracija ni uspela,sem telefonarila,nihče dvignu,bom poskusila danes spet..ker jo iamjo v akciji za 19.90(sicer je nekje tudi za 29),a ta mesec smo imeli veliko stroškov ..sicer pa je tudi v "pdf" obliki na netu cel njen dnevnik,tako,da se da brati tudi tako.

    DA SI LE ČAS ODTRGAŠ-OKLESTIŠ DRUŽINO-za dober namen(kaj dober namen-za Jezusa) je NUJNO!

    Hvala Jona,spoznala sem,da mi je blog dal več uvida( v svojo bednost) in več razumevanja Božje besede kot vsa branja in vsi avtorji dozdaj . Veliko moram obrniti v svoji glavi...ravno razmišljam o tem(med delom),ko pride en fant(pacient)z napisom na majici BLOW YOUR MIND.Najraje bi mu rekla :res je,hvala!

    Kar ene čudne reči se dogajajo...sinoči me tamali preseneti,ko reče: "ej,a misliš,da lahko moliš tudi ,če govoriš samo DIJO BONO,DIJO BONO.. IN TO PONAVLJAŠ".Sem kar debelo pogledala!
    DIJO BONO pomeni namreč v Italijanščini DOBRI BOG in v naših krajih se ta beseda pogosto uporablja...Ampak od kod mu to,da bi to PONAVLJAL?
    Ne spominjam se,da bi mu kdaj to omenila..Pa sem ga vpšrašala od kod veš,da je Bogu ušeč,če ponavljaš njegovo ime,pa mi reče:to vem že od rojstva. Včasih ima take,da samo gledam-pač v zvezi z temi temami..

    ...praviš:"če si tu zadovoljna,se nimava kaj pogovarjat".
    Lej,hvaležna sem pravzaprav za vse.
    Vse darove in grenkobe(ki so tudi darovi učenja),ki nam jih Bog namenja,da bi ga spoznavali pa ponižno sprejemam-in se učim.
    Vedno sem bila prepričana,da ,če si prevečkrat nezadovoljen s vsem, imaš pač "prepolhno rit"in takrat se spomni na trpeče,boš hitro utihnil.In,če se ti zdi ,da trpiš,se spomni na Jezusa in boš še bolj tiho. " Moli in delaj",pa mine govori moja mama..
    Tudi mene že od malega "muči primerjava cerkvenega življenja in tega kar uči-prav ona sama- v teoriji"in veliko stvari se ne sklada,veliko jih v nebo kriči...zato s tem "verskim življenjem" NISEM ZADOVOLJNA-IN S TEM VZPOREDNO VIDIM SVOJO LASTNO BEDO (NE)RAZUMEVANJA.
    TU PA RES RABIMO LJUDI KOT SI TI IN BOGU HVALA,DA NAM JIH POŠLJE NA POT-ČE JIH IŠČEMO.
    Bog vse blagoslovi!
    mm

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.