Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

nedelja, 16. julij 2017

32. Si tudi ti drhal?

20.7.17, čet. 

Ko sem bil še v začetni puberteti, sem na domačih policah našel tri debele stare knjige: Srbska trilogija, Sremska fronta. Nič natančnega se več ne spomnim, razen da je vame prišlo nekaj svežega, nekaj, kar je ostalo del moje osebe, ter da mi je oče omenil nekaj, o čemer bom danes pisal: psihologijo množice. Razložil mi je, da človek, ki se skrije v množico, ki ima neko smer delovanja, postane del te množice, pri tem pa 'čudežno' izgubi prejšnjega sebe in lahko postane zver.

Odtlej sem razumel, kako so lahko Jezusa po krivem obdolžili, lagali, vpili Nanj, Ga tepli, mučili in križali. Kasneje sem izvedel, da so enako storili z deset-tisoči ljudmi v Sloveniji: ob in po koncu vojne so jih brez sodbe zverinsko pobili. Večina morilcev je bila seveda pred tem krščenih, potem pa so jih prevzeli demoni.

Mnogo kasneje sem bral o standfordskem eksperimentu, kjer študente prostovoljce razdelijo na dve skupini: ena so zaporniki, druga pa pazniki. In potem se čudimo, kako zelo kruti in zlobni so postali 'pazniki' do svojih sošolcev. Podoben eksperiment se je dogajal, ko so prostovoljcem dali v roko ročico za dvigovanje električne napetosti, ter jim po zvočniku predvajali kričanje nekoga, ki je bil v drugem prostoru pripet na žice. In glej, bili so tipi, ki so ročico navili do skrajnosti, kjer je pisalo: smrt. Seveda je tisti na oni strani muko le igral, a dobili smo sliko o psihi 'dobrih ljudi' okoli sebe.

V šoli in vojski je bilo enako: če je bil kak revček na razpolago, so se neki spravili nanj - brez meja. Takrat sem vedno posredoval, in z nemalo trme, diplomacije in pa sprejemanjem hudih pretenj, rešil mučene. Dvakrat pa sem kar fizično obračunal z glavnim – no, bil je dovolj le psihični bum in po en sam udarec.

Zadnjič je bil na TV D. Brown, ki je nek strašni 'čarovnik' in psihik. Teh stvari ne gledam, a kdaj pa kdaj naletim. Kar sem videl me je nenehno odganjalo od ekrana, a nekaj mi je govorilo, naj počakam do konca. Z velikim gnusom sem se prisilil, in splačalo se je. Zbral je celo dvorano ljudi, mladih, dali so si pol-maske na obraze ter postali brezimna množica. Potem je predstavil fanta, ki ga je prenesel naokoli, in ta ni vedel, da ga nenehno in povsod snemajo. Sodelujoči so imeli vedno na razpolago, da za fanta določijo nekaj dobrega, prijaznega, ali pa nekaj nesramnega, neprijetnega ali groznega. Glasovali so z 'daljinci'. Ne bom vsega opisoval, a kar so se odločili, so prikriti igralci na terenih potem fantu tudi naredili, folk pa se je krohotal. In, seveda, večina je vedno izglasovala najbolj podlo možnost. To so bile podlosti izven vse morale, od lažnih obtožb, lažne kraje v trgovini, policijskega pridržanja, vdor v fantovo stanovanje, razmetavanja stanovanja in razbijanja televizorja … Le konec je bil lažen: avto ni podrl fanta, ampak kaskaderja. Potem so vsi v dvorani utihnili, sneli so maske, Derren pa jim je razložil, da so navadna drhal. Bili so poparjeni, negibni in osupli. Spoznali so, da so človeški gnoji.

Seveda je bilo med njimi pri vsaki izbiri od 15 do 40% tistih, ki so bili proti grdim stvarem, a množica je prevladala, ti pa so ostali tiho: nihče ni vstal in rekel: »F… off, kaj pa počnete, idioti pokvarjeni?«

Torej, kdor je proti, a je tiho, prav tako spada v drhal. Spomnimo se, kakšna drhal so postali Celjani, ko so skozi Celje peljali ljudi na Teharje in potem na morišča: kričali so, brcali in pljuvali po njih, četudi žrtve niso bile sojene. Tega je bilo po vsej državi veliko - in vsi v drhali so bili krščeni, z neizbrisnim znamenjem - seveda pa to niso bili več kristjani.


Imamo politika, katerega je zadelo že 160 kazenskih ovadb, a ni nobena uspela na sodišču, pa je vendarle nekaj časa po krivici prebil v zaporu. Medijska in politična stihija proti njemu je dosegla, da so ga črtili celo inteligentni kristjani, ter zapustili mnogi prejšnji podporniki. Le malokdo mu je stopil v bran. Posledica tega so bile lažne volitve in zdaj imamo na oblasti pač tako vlado. Posledice pa hudo čuti tudi krščanski rod in Cerkev, ki se je v drugi fazi prav tako delno obrnila proti pomladni opciji in mnogi so volili brezbožne ali hinavsko-verne, ki so brezmoralni ali celo nemoralni. In zdaj imamo posledice.

Kaj dogaja? Dogaja psihologija množice, kjer večina prevlada, ter uživa v trpljenju njihovih žrtev. To je ena zelo temna stran človekove psihe. Seveda so v tej drhali ljudje, ki se ne strinjajo, a če tega nestrinjanja ne pokažejo, ampak so tiho, so drhal tudi sami. In ta drhal, pa naj je verna ali neverna, je ubijala svetnike, mučenike, nedolžne in Gospoda Jezusa.

Že res, da včasih sploh ni pametno lulati proti burji, bolje je biti tiho, a svoje nestrinjanje se lahko izvede drugače: z informiranjem o stanju ali s skritimi zapisi, ki kasneje postanejo pričevanja, in podobno.

Božji človek, ki širi novico o Jezusovi slavi in Milosti, bo rado ostal sam, ker bodo celo podporniki utihnili ob prvem vetru. Na to mora biti pripravljen, kajti vedeti mora, da je človek, kljub Božji iskri v sebi, tej Iskri v glavnem uporen, zato je po svoji naravi žival, oziroma slabši od živali, je demonski.

Nekajkrat v življenju sem naletel na situacije, ko se je skupina razposajenih spravila na kakšnega revčka, invalida. Sprva šaljenje, je postalo laganje, zavajanje, peklenski načrt; potem pa se je začela vesela izvedba, ki je ni in ni hotelo biti konca. Takrat sem vedno posegel v dogajanje, z vso možno silo in taktiko, in vedno je prišlo do konflikta, potem pa so popustili. Jasno mi je, da če bi bil takrat v dvorani, kamor so pripeljali svetega Grozdeta, bi na koncu končal skupaj z njim - kako lepo in srečno! Če pa bi bil malo starejši, bi vso situacijo na skrivnem natančno popisal, z vsemi udeleženci skupaj, in ob priložnosti objavil. Zato ne morem razumeti, da mnogi, tudi krščeni, molčijo do lastnega groba, in s tem dodajo skalo na grobove mučenih. Oziroma ne storijo nič, ko se drhal spravi na pravičnega. Kdorkoli tako naredi, zaradi kateregakoli vzroka, je del drhali, ki je ubila Gospoda. Si tudi ti?


31. Včerajšnja molitev ob 20h

slika splet

19.7.17, sre.

Včasih vas bežno povabim na večerno skupno molitev od 20h do 21h. Le redko kdo se je sprva priključil. Zdaj je že malo bolje. In vidim, da se priključi tudi nekaj duš, ki so tiste posebne karizme, ki se ji duhovništvo reče. Vse to 'vidim' seveda le v duhu, in lahko zamahnete z roko, da pač fantaziram. Nekaj pa lahko ocenite sami:

V kakšnem stanju duše je neka duša, se najbolje vidi zgodaj zjutraj, zvečer, v času nedelje, v času praznikov, dopustov. Takrat, ko jo 'zalotimo' brez neke maske, ali pa prav sredi Božjih opravkov. No, včeraj sem kakšnih 20 min čez osmo prenehal z OBIČAJNO molitvijo in malo 'pogledal naokoli'. 'Videl' sem tiste, ki tukaj komentirate ali ste, v najrazličnejših stanjih duha. Najbolj so hecni trije: H., mm. in T., ki molijo (če sploh) v svetu umetnih nebes, kateri izvira iz ego-misli, kako zelo fletno je tole zdaj v Jezusu! Bom enkrat to lestvico stanj duha objavil, če jo že sami ne poznate, da se bomo bolje razumeli. Stranske padle duše so bile v svetu prepirljivih demonov ali še nižje: živali ali lačnih duhov. Ti seveda niso molili z nami, ker niso pokorni, ampak samouspešni. Nad mejo, ki kaže na neko spodobnost na Poti je bila sicer mm, a za 1 mm. Malo dlje v trdni veri je bila babica. M. pa je itak kot je treba, le neka stiska jo žuli. Tudi kak klerik, ki je prišel zraven, so bili komaj kaj dlje od mm. Imam občutek, da mm ne moli tam na vikendu, ampak le misli na nas?? Srce jo rešuje, a tako se ne pride zelo daleč.

Kakorkoli, to je bilo mimogrede. Zato sem začel 'moliti' v tišini in bližini Gospoda. Tam nekje je bila edino M. Pet minut pred koncem molitve sem vse še enkrat pogledal: vsi, razen padlih, so bili vsaj po eno stopnjo višje. Kaj se je zgodilo?

Ponoči sem imel sanje, ko je prišla sveta, in rekla za neko osebo: »Prebila se je.« Vprašal sem: »Kako - prebila??« Mislil sem na to: sama? Sveta mi pokaže Gospoda, in vidim Njegovo kri. Gospod je plačal s svojo krvjo. Le kako to, sem pomislil? »Ker si mislil nanjo in je ona mislila nate, ti pa si molil PRI Gospodu.«

Vidite, tako to gre: NI KRŠČANSTVA, če se naša duša z naklonjenostjo ne pridruži napredni duši, ta pa se pridružuje sveti duši oziroma Gospodu osebno. Tu je krščanstvo, tudi katolištvo, POGRNILO NA VSEJ ČRTI. Kako se boš priključil naprednejši duši na Poti, če si pa že sam popoln, eno z Jezusom Kristusom?? Morda pa si že Bog osebno? Ta hudičevi napuh krščencev, Cerkve dela umazane, duše pa pogublja. Je tako težko biti malo ponižen in pokoren v lastni revščini, in se nehati perjiti in napihovati, ter se pridružiti kakšnemu revčku, Gospodovi ničli, ki pa je gorčični semenček? Ja, to je težko za 90% krščenih, zato je enako, kot da ne bi nikoli bili. Krščeni. Njihove duše so enake demonskim in nikjer na njih ni videti 'neizbrisnega znamenja'. To znamenje namreč zažari le v Ljubezni, ki je duhovna, kar pomeni, da ni niti trohice materialnih poželenj več.

Ko sem bil še mladec, sem bral o tem, kako se po starem učijo japonskega lokostrelstva (Eugen Herrigel, Zen v umetnosti lokostrelstva). Prva leta streljajo v tarčo z razdalje dveh metrov! V čem je štos? Gre se za NENAMERNO izpustitev tetive loka s puščico. Podzavestno, a ob pravem trenutku. Za tak dosežek človek potrebuje morda 5- do 10.000 ponovitev - to vem iz drugih veščin. No, Nemec Herrigel se je mučil s tem in svojim egom leta dolgo, opisal pa je dogodek, ko mu ni šlo več, in je mimo prišel učitelj (ki je na veliki razdalji lahko ustrelil puščico v puščico, pa še v mraku, če se prav spominjam), vzel njegov lok v roke, ga napel, spustil, in mu ga vrnil. Odtlej je bil isti lok popolnoma drugačen: imel je duha v sebi.

Potem sem nekaj let tudi sam živel v Vzhodnem templju in živel v zelo zahtevni askezi in služenju. Veliko smo sedeli v tišini. A opazil sem, da če pride zraven sedet še učitelj, je odtlej nekaj tednov vse drugače. Tako to gre, in brez tega ni krščanstva. Krščanstvo ni v cerkvah in brezosebnih žegnanjih, ampak v PRISOTNOSTI in naklonjenem ODNOSU z naprednejšo dušo, katera že služi Gospodu z Ljubeznijo. Take duše bi morali biti vsaj škofje, kot apostoli današnjice, a če sami niso sedeli in molili s svetim, jim preboj v višino nikakor ne more uspeti. Zato je moja misel veliko namenjena prav njim - če oni niso svetniški, je vse le farsa. Potem pa se jim človek približa, a doživi bližino velikega hladilnika v megamarketu. Tudi prav, tudi prav, Gospod ni vsiljiv …

No, odtlej sem vedno in nenehno enako doživljal kjerkoli: če sem samo svoj stari avto peljal k mehaniku, pa je ta naredil poskusno vožnjo – in avto je bil nekaj mesecev povsem drugačen. Ali pa je stara teta prišla in pokazala, kako se mesi kruh - odtlej je bilo vse lahko in uspešno. Gre se torej za duha, namero, neko energijo s točno določeno karizmo.

Tisti, ki ste vsaj malo dovzetni, boste odslej te stvari opažali tudi sami. Vedno govorim, da si (brez hudičeve krščene zavisti) najdite napredno dušo, ter se ji pridružite. Talentirane duše se lahko takšnim dušam približajo v duhu, začetniki pa potrebujejo takšno osebo v mesu.

To je, kar zmore dati tale Jonek; piše in moli tako. Vse ostalo je na drugih; če v tej puščavi ne najdete kaj boljšega, se lahko pridružite, v duhu. Kajti če moli verni, in se mu pridružiš, dobiš plačilo vernega; če moli prerok, in se mu pridružiš, dobiš plačilo preroka; če moli Božji, in se mu pridružiš, dobiš plačilo Božjega. In če moli pol-verni, in se mu pridružiš, dobiš plačilo pol-vernega; če pa moli demonski vernik in se mu pridružiš, dobiš plačilo tahudih. Vse je SAMO V TEM, V KAKŠNI DRUŽBI SE NAHAJAŠ. To pa je odvisno od tebe samega, karme, kajti prevaranti najdejo prevarante, lažni najdejo lažne, iskalci svetosti pa najdejo svete, kar je enako, kot najti Gospoda osebno.

To je Kristusov Evangelij. Hvala tebi Mili Kristus!

PS: obstajajo razne vrste molitev, odvisno od zrelosti duše. O tem kdaj drugič. Vsekakor pa mora naša molitev zadeti tarčo: služenje Gospodu z Ljubeznijo. Če tega ne dosežemo, je naše življenje, trpljenje in filozofiranje popolnoma ZAMAN.  


30. Pogovor o …

Relikvija sv. Favstine; mala koščica

17.7.17, pon. 

Danes nisem mislil čivkati, kajti včerajšnja nedelja, dan za počitek, se je obrnila, zaradi zahtev narave, v precej naporno - tako da danes le volja telo okoli priganja, kar je nujnega storiti.

Mm je mnoge napisala, pa dobre. Bom neke stvari izluščil ter kakšno rekel.

… Rada pa bi rekla to, da si ti eno (ali stotisoč) štengo nad njimi (duhovniki), ker oni morajo ljudi naučiti najprej biti človek, hoooo kje je šele Božji človek.
Biti človek, pa je čisto malo več kot biti żival----če pa dobro pomislimo je današnji človek SLABŠI, veliko manj človeški kot żivali. Tu bi lahko kar novo temo odprli...

Tole, kdo je koliko nad kom, ta meritev, to je tvoja stvar (le kako lahko črva meriš kot visokega???); glede trditve, da je treba ljudi šele naučiti, biti ljudje, pa imaš prav. Nekoč sem si kar precej želel delati v kaki komuni za pomoč odvisnikom ipd., a sem spoznal, da res ni moje delo, učiti ljudi umiti se, pospraviti za seboj in reči hvala. Zato sem to raje učil otroke, so-vojake in so-menihe, ki so mi pač prišli v bližino. Vendar; kako jih bo pa duhovnik učil, če morda še sam ni tak? In: je duhovnik torej le karitas? Ne vem, nimam zmožnosti odgovorov na vse te zapletenosti, ker sam živim povsem drugače. Nekoč sem prijateljeval z po svetu znanim akademikom in dohtarjem nekih znanosti in poetom. Pa mi je dejal: Nič, kar ni neobhodno! Tako sta z ženo živela, in tako sem odslej živel tudi sam. Tudi kuhinjo pobeliti 60 let ni potrebno, če ni grozno nujno, sem videl pri njiju. Živela sta skrajno skromno, a bila vedno vedra, prijatelja in gostoljubna. No, jaz gostoljuben nisem več, ker mi je res preveč časa pokradlo gostiti ljudi-živali, oziroma nižje od živali, kot praviš. Kogar ne zanima Gospod in Pot, mu bom le kakšno rano obvezal, ga pobral ali ga urgentno nakrmil, pa adijo. Komur ni mar za lastno dušo, tudi meni ni hudo mar zanj, čeprav mi je v srcu mar za vsakogar, a kaj naj to revše s takimi, ki so si timer naravnali na nekaj stoletij??? Za popolne iskalce pa tudi umrem. Takšno življenje je zelo preprosto in brez vsakršnih dilem in dvomov. In ja, mnogo je psov, ki so bolj človeški od ljudi. To je dejstvo.

Mogoče pa je karma taka, da morajo plačevati za stanovske prednike, tudi tiste vrste pokristjanjevalcev, ki so želeli Evangelij širiti s krvjo. Strašne stvari so uporabljali za širjenje vere ... enkrat je treba plačati. O, pa saj jim ne privoščim, Bog ne daj, vendar karmično kolo pride enkrat spet do tiste točke ...

Tvoje razmišljanje je popolna resnica. Karmi se ni moč izogniti, ker je to zamrznjeno in odmrznjeno čustvo, tega pa izniči samo popolna absorbiranost v Ljubezen do Gospoda. Kristjan v svojem napuhu pogosto misli, da zanj ni karme, potem pa dvomi, ali bo prišel v nebesa ali ne?? Kje je tu kaj logike? A tista dejanja in klanja in ropanja, se zdaj valijo nazaj iz Afrike, Bližnjega Vzhoda, kmalu pa tudi iz Daljnega. Gospodu ni mar, če so kdo kristjani, če pa niso gorečni. Če nismo gorečni, nas čakajo le zemeljski zakoni karme (posledice dejanj), ki pa so prav tako Njegovi zakoni, le da skoznje Bog deluje POSREDNO, ne osebno.

Sv.Praphupad je govoril o SUPERIOR MANu, Jezus je pokazal krajšnjico do tja, nobenemu pa ni dovoljen ustop nanjo, če ni najprej A MEN (je ratalo po naključju amen).

Haha, res, amen. Nisem čisto prepričan, kdo je pokazal krajšnico, ko pa Prabhupada zdaj kristjanom kaže, kako se sploh Gospoda Ljubi in se Mu služi z Ljubeznijo, in kako zelo je Gospodovo sveto Ime sveto in Najvišje. Krščanstvo bo za sprejetje tega Evangelija rabilo 200 let, kar ni veliko. Po drugi strani pa lahko tudi Prabhupadovi potomci, če jim bi lahko to rekli, v Cerkvi najdejo življenjepise izjemnih svetnikov krščanstva, ki so bili čista Ljubezen z Gospodom. Npr. Franšišek, Favstina, mala Rezika - že jokam, samo ko ta imena pišem … Kristjani pa se od njih lahko naučimo znanosti RAZVOJA TE LJUBEZNI, kajti naši lastni svetniki niso kaj dosti znanja za seboj pustili, ker so bolj kot ne skozi lastne muke prišli do te Ljubezni. Zdaj pa so Cerkev in Hare Krišna v nekakšnem 'odbojnem klinču', kot da bi drug drugega nekaj demonizirali, a jaz pravim, da sta v ISTI VELIKI NEREŠLJIVI KAŠI. Kajti Ljubezni se ne da igrati, IN JE EDINA STVAR V DUHOVNOSTI, KI SE JE NE DA UKRASTI IN PRETVARJATI. Eno je sveti Frančišek, drugo pa so kristjani. Eno je sveti Prabhupada, drugo pa bhakte. Uresničenje Učenja o Ljubezni z Bogom ni ustvarjeno z navešenjem posebnih oblek, posebnim poklekvanjem in lepim duhovnim govorom in popevanjem. Bistveno je stanje duše, dušo pa Božji ljudje takoj vidijo, kakšna je v resnici. Kdor pa ne vidi, naj meri po tem kriteriju svete Favstine Kowalske (na tem blogu pa smo že imeli eno izkušnjo):

»Satanu uspe hliniti ponižnost, toda ne zna igrati pokorščine, in prav tu se razgalijo njegove zahrbtne zvijače.«

Mnogi verniki se približajo kot ponižni, ob prvem nasvetu ali spodbudi ali napotku ali ukazu, pa začno jeguljati kot kača, ki ji na rep stopiš. Istočasno začno oddajati obupno tesnobo, ki je drugačna od tesnobe zmedenega začetnika, ker je demonska. Takšne stvari Jezusov učenec hitro začuti, če pa jih ne začuti, NI UČENEC. In tale ničvredni Jona je vse to videl tako pri enih kot pri drugih, lovi pa tudi nekatere od vas tukaj, a stvar je videti, da gre na bolje. Pokorščina pomeni enostavno z veseljem storiti kak namig, ki ga dobiš od drugega, ki ima čisto srce, kaj šele storiti natančno po navodilih - vodnika ali Gospoda osebno, in je zapisano tudi v Svetem pismu.

Aja, dobila knjigo F.Kowalske DNEVNIK.
Sem se kar prestrašila kako debela je.
Povedala sem tašči o tem, pa je rekla, da ve zanjo in, da so lani v cerkvi celo otrokom delili neko brošuro v zvezi z njo, zraven pa je bil še košček njenega oblačila. Zanimivo …

Tistemu koščku se reče relikvija. Blagor se jim. Sicer pa kupi vse knjige, ki govorijo njej, ker vsaka doda še kaj drugega. Vsekakor nabavi tudi tisto, ki sem jo zadnjič omenil. Kdor dela tako, je pokoren Ljubezni do svetnikov, iz teh knjig pa se bo mnooogo naučil o Ljubezni do Boga. Kajti, resnično, resnično povem vam:

Nobena literatura ni svetejša od tiste, ki opisuje Ljubezen do Boga, Pot k Ljubezni do Njega, ter primere svetnikov in svetih, kako so Jo živeli in uresničili. Tudi Sveto Pismo se temu ne more približati. Sveto pismo je bolj na grobo pisano, za razvoj duhovne Ljubezni, pa so najvišja pisanja tistih in o tistih, ki so ta Ljubezen postali, in so zdaj Jezusovi osebni spremljevalci v nebesih, na veke vekov, amen.

Kdor je samo malo začutil aromo Ljubezni z Gospodom, ne more brati domala ničesar več, kot le o Ljubezni z Gospodom. To je pokazatelj Božjih duš. In prav nič se ne bojijo debeline teh knjig, četudi so škilavi ali slepi: bolj so debele, večja je njih sreča.


29. Trije nivoji duš in Nov začetek Cerkve

slika splet
16.7.17, ned. 

Imam občutek, da želim mnogo zbasati v današnji čivk, zato bolj po telegrafsko. Babica je napisala: 

Jona ti pa res vidiš v srce, povedal si mi tisto kar sem že nekako čutila sedaj pa vem........... BOGLONAJ!
Tudi tvoje razmišljanje o duhovništvu je posebno in zanimivo. Res so duhovniki ubogi, če so preveč Božji, jih ljudje ne sprejemajo, če so bolj človeški, pa Bogu ni všeč. Za povrhu pa še občutek, da nimajo nobenega uspeha pri delu, saj so cerkve vedno bolj prazne.

Sledilce Gospoda se že tisoče let deli v tri razrede:

Tretjerazredni so tisti verniki, ki imajo vero, se je pa ne držijo preveč dosledno in je tudi ne znajo zagovarjati. Če jo zagovarjajo, v glavnem samo nekaj zavračajo, prvorazredne pa preganjajo, ker nič ne razumejo.  

Drugorazredni so tisti, ki svet razkoljejo na dobro-slabo in v neki meri že spodobno zagovarjajo Nauk s tem, da vedo navedke iz svetih Božjih spisov, ter živijo zgledno. Njihova vera je trdna, gorečna, zato le redkokdaj padejo.

Prvorazredni pa so povsem Božji Ljudje: v vseh bitjih vidijo Očetovo iskro, zato vse sprejemajo z enako Ljubeznijo. Precej so tiho, saj jih itak nihče ne bi razumel. In zdaj, pozor: če prvorazredni Gospodov služabnik pridiga svetu, MORA PRED TEM SESTOPITI V DRUGORAZREDNEGA, sicer bo pri oznanjevanju NEUSPEŠEN. 

Prav tako pa je neuspešen tretjerazredni služabnik, ker nima dovolj Znanja in ne živi svetniško.

Tudi Gospod Jezus, Bog v podobi Odrešenika, je ZAIGRAL drugorazredno vlogo, in karal hinavce in farizeje, da je lahko učil tiste, ki so Ga sledili. Tudi tale Njegov resnično črvivi in ničvredni Jona poudarja, da ljudje nismo enako zapisani pri Gospodu, da je Božji strah nujen, ter da so na svetu tako Kajni kot Abeli, in tako bo do konca sveta. Ker če prvorazredni Služabnik pričuje prvorazredno, vzgoji samo barabe in demone, kajti preveč je ljubeče potrpežljiv z njimi, saj jih vidi kot Božje otroke. Zato je Samuelov vzgojitelj duhovnik Eli sicer vzgojil svetega preroka, a njegova sinova sta bila ničvredni barabi, in tudi svetega Samuela otroka sta bili barabi. In tudi v našem času so bili sveti Božji služabniki, njih potomci pa so demonski. Zakaj? Ker so sveti očetje preveč prvorazredno pridigali oziroma niso bili drugorazredno ZAHTEVNI do svoje zalege. Pozabili so na ljubečno Sirahovo palico, ukrojeno po sinovi riti in hrbtu.

Nov začetek Cerkve

Iz te razpredelnice služabnikov lahko vidimo, da je naša Cerkev tudi zato šibka, ker nima dovolj drugorazrednih služabnikov, kaj šele Božjih ljudi, ki bi sestopili v drugorazredne. Večina duhovščine je namreč globoko TRETJERAZREDNE: imajo vero, ki pa je precej posvetna, in tudi sami so neodrešeni. To je zato, ker so se predolgo družili s svetom (slaba družba!), namesto s svetimi. Zaradi tega so že Cerkveni duhovni voditelji v STRAHOVITEM DUHOVNEM NEZNANJU: kljub neizmernim doktoratom teologij, so popolnoma nevedni glede Prve Božje zapovedi o Ljubezni s Kristusom. Celo papež Frančišek ne zna o tem povedati nič, razen enega stavka na leto. In brat Yun tudi ne, ker sta oba služabnika v VERI, LJUBEZEN z Gospodom pa je čisto drugo in končno stanje. Zato lahko zaključimo, da so Cerkve dandanes predvsem posvetne in tretjerazredni pričevalci. Nimajo stika s PRVOKATEGORNIKI: Božjimi ljudmi, svetimi in svetniki. TO JE DEJSTVO.

Ljubi duhovniki in škofje, ne jezite se na tega Jono zaradi teh besed, ker le sprejetje teh besed lahko rešuje ta strašni zaplet. Če pogledamo kakšen kader dandanes prihaja iz bogoslovja, vidimo, da je vse to res: že res, da popolnoma obvladajo teološko lingvistiko, a ker je teologija sama v sebi škrbasta, je škrbasta tudi Cerkev.

Kdo je srce Cerkve, razen seveda Kristusa? To je svetniško meništvo. Da dobite sliko, se spomnite samo svetega Janeza Krstnika: puščavnik, v eni cunji, asketski, prvorazreden, ki sestopi in vpije drugostopenjski Nauk ljudstvu, poln Božjega ognja. Vsi kasnejši puščavniki in menihi so poskus približka temu idealu. Janez Krstnik je bil Božje seme, saj je iz njega prišel Kristus, in Odrešil svet za tiste, ki želijo biti Odrešeni.

Nov začetek Cerkve je torej tak, kot ga kdo v Cerkvi že sluti. Recimo Branko Cestnik je blognil, v dneh obupa, da bi kar nekam odšel, npr. v neko velemesto v Galileji (????!!!!????), ter tam začel na novo, z eno malo grupo. To je dobra ideja, a ima hudo napako: tretjerazredni razglaševalec bo bedno propadel v takem poskusu, ker ga bodo demoni opetnajstili in požrli. NAJPREJ MORA ITI V UK K PRVORAZREDNEMU Božjemu služabniku, in šele ko ga ta potrdi, je pripravljen na Nov začetek.

Cerkev ne bo nikoli izničena, dokler bo ta svet. A bo morala iti nazaj v čase apostolstva: en prvorazrednik, ki govori kot drugorazrednik, okoli njega pa majhna skupina, v kakšnem kevdru. To je seme Božje Poti za Zemljo.

In, mimogrede: na misel mi je zdajle kapnilo, da je tale blog pravzaprav en tak skriti kevderček, kjer se zbira 'majhna čreda' in posluša Živi Nauk, in kdor bo vztrajen, bo že na Zemlji gledal Gospoda po 100x na dan, in v večnost. Tale naš blogec je seme in 'mušter' nove Cerkve. Zato je naloga Cerkve, da IZPOPOLNI svoje duhovno Znanje, v uku pri svetnikih, ker je zdaj preveč okužena s svetom. Samo prvokategorniki, ki govorijo kot drugorazredniki, lahko rešujejo duše, pa še to ne masovno, ampak eno po eno. Saj se tudi rojevamo eden po eden in umiramo eden po eden. Masovnemu odreševanju pa je v tem času odklenkalo, kot je bilo tudi v času, ko je Jezusovo sveto stopalo gladilo tisti kamen v stopnici h Getsemaniju. 

Pa naj sliši, kdor ima ušesa. Ker kdor jih ima, bo Odrešen. To je Kristusov Evangelij. 








19 komentarjev:

  1. Mm je na koncu komentarjev prejšnjega šopka čivkov napisala komentar, ker vedno spregleda, da je tukaj že novi blog. Mm, vedno OSVEŽI spletno stran, tisti gumbek puščice v desno pritisni. Njen komentar prenašam sem, tam pa ga bom zbrisal: koliko dela! Torej, mm je napisala:

    Anonimni 16. julij 2017 17:11

    Pozdravljeni,
    Končno sem si uspela priboriti malo časa,saj te dni pazim še na dva druga mladička(6,7 in ).
    Za branje dobim čas,za pisanje bolj težko,saj se mi je spet pobrisalo ...
    Najbrž preveč besed?
    Tudi sama jih (duhovnike)imam več al manj vse rada,vendar sem se naučila,da se nekaterih tem raje ne dotikati,pa je vse lepo in prav.
    Letos smo imeli starši otrok 1.raz.srečanja v župnišču in govor je bil o Cerkvi,kot naši barki,pa kako moramo skup držati in ne kritizirat.
    Pa je naš župnik rekel,da mu ni bilo nikoli težje kot sedaj,ko smo vsi prek medijev,internet,takoj obveščeni o vsakem škandalu,ki bi ga raje hitro skrili...
    On pravi,da je sicer prav,da se resnica razkrije,vendar to naj nebi uplivalo na našo vero.
    Res ne na vero,vpliva pa na vero do čistosti do naše barke Cerkve.
    Zgodovina prinese vse živo..tudi razrahljanost vijakov in cvekov,ki to barko skup držijo..
    Ti vijaki pa so kleriki in,če pri njih zaškripa,če niso zadosti trdni, začne barka razpadati.
    Torej je kvaliteta materiala vijakov zelo pomembna.
    Danes je pa vse bolj instant...
    Sem brala eno staro bukvico,ki jo je pisal en starejši vaški župnik o razmerah v "današnji "mestni duhovščini.Govori o času okoli 200 l.nazaj.
    Kritiziral je razpuscenost postnega časa skozi čas.
    Ko sem bil mlad,pravi,smo imeli takrat 40 dnevni post le ob vodi in malček
    kruha .Potem so uvedli,da je tak post le ob petkih,ostale dni se samo preveč ne smeš najesti. Ko pa je prišel cez mnogo let spet v mesto k svojim bratom,so jih kuharice že razvajale in tudi na petek ni bilo več pravega posta,saj so se vsi strinjali,da ribe pa že niso meso in jih smejo jesti..
    Tu je kvaliteta trdnosti teh "vijakov",zato popuščanje,da voda že marsikje noter vdira..
    Ne more mati kadilka zahtevati od svojega otroka,da ne kadi,če to počne sama...
    Ne poznam prav nobenega klerika,ki bi zagovarjal vegeterijanstvo,prav zato,ker niso v stanju razumeti božjih zapovedi.Oziroma odpovedi..-to pa dela vijake kvalitete.
    Tu so kreposti,-krepkosti....
    Poskusite jim to omeniti,kot sem jim pred 20 l.sama-ampak v smislu,da je to ena od zapovedi,bojo kar poskočili. In dodali,da to pišejo neke sekte,ki hočejo cerkev spodkopavati,zato so to demonske razlage..
    Dolgo let nisem obiskovala cerkve,ker nisem želela biti del te skupnosti,preveč stvari me je motilo,sporekala sem se z nekimi duhovniki...veliko bi lahko napisala..
    Šele ko sem dobila otroke,sem se uklonila svoji zameri do Nje,samo zaradi vzgoje..
    Bom koncala tukaj,ker se bojim,da mi spet zbrise
    Bog z vami
    mm

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo konstruktiven komentar, mm, hvala lepa! Naj malo odgovorim in komentiram.

    Pred 20. leti, praviš. Ja, tudi sam sem jih takrat od višjih klerikov (vsaj dveh) kar dobro dobil po glavi, ko sem ves nadebuden hitel poročati o mojem nekajletnem duhovnem asketskem treningu na Vzhodu. Keri odzivi! Na kratko: hlad, grimase, zariplost, narasla lice - in kupi tesnob zatem. HVALA BOGU NA VIŠAVAH IN NA ZEMLJI DOBRIM LJUDEM, da nimajo več tega, te AROGANCE v tolikšni meri, četudi so še med njimi, tudi kak nižji škof, ki so se dali v inkvizo in si prislužili zelo tegobno Sodbo.

    Izjemno prispodobo o vijakih ladje si dala! Točno tako je. Po Božji Milosti imaš, zaradi močnega srca, sposobnost zdrave pameti in izražanja, četudi 'komaj pišeš'. Tu smo sami taki revčki, nobeden ni lingvistični teolog, a Gospod je polno tukaj.

    Ravno zdajle sem se dvakrat po uro in pol pogovarjal z dušo, ki je krepko na Poti in mlela sva samo eno: kako pomagati ljudem, veri, Cerkvi, v teh časih. Takšni pogovori ti IZLUŠČIJO TVOJO LASTNO KARIZMO, glede drugih pa samo naraste tesnoba nerazumevanja, kajti ni mogoče razumeti nekaterih duš, tudi vernih, še posebej če so klerične, a sploh ne doživljajo Gospoda, kakršen v resnici je. A na koncu takega pogovora, kakršne imajo med seboj zagotovo tudi očetje škofje, storimo nekaj, kar prinese Mir in Gospodovo bližino, škofje pa ostanejo zamorjeni in depresivni. V čem je razlika, kar se tega Joneka tiče?

    Vedno se vrnem nazaj, na SVETO BOŽJE SEME, opisano v 28. blogi Jona gre v Ninive:

    http://jonah2-10.blogspot.si/2017/03/28.html

    T O J E V S E !

    Kako mi služimo Gospodu v svetu, je le odmev tistega Sladkega, Lepega, Milega, Ljubega, kar je kot nekaj najdrobnejšega v vesolju skito v v mojem srcu. Nihče nič ni povprašal glede DROBNE MOLITVE, a samo ta molitev te pripelje neposredno k Gospodu, in v trenutkih SI NANOVO EVHARISTIRAN! Grozna je usoda sveta in tegoba matere Cerkve, jaz pa sem po tem STIKU, poln olajšanja in veselja, in to veselje doživlja norost, ko vidim, da še kdo takole Jezusa zajema.

    Vendar, resnično, resnično, povem vam:

    TEGA NI MOGOČE DOŽIVETI, ČE OD GOSPODA PRIČAKUJEŠ LE NJEGOVO OBILJE, ampak le, če GA SPREJEMAŠ V UBOGOSTI, V NAJ-DROBNEJŠOSTI, ALELUUUUUJAAAA!!

    Preberite si ponovno tole:

    http://jonah2-10.blogspot.si/2017/02/22.html

    Gospod je tu, Gospod je tu, Gospod je tu, juhuhu!! Če se ne reciklirate, resetirate vsak dan v Njem - kako lahko sploh živite v tem svetu kosti in krvi? Kako lahko plujete na tej razmajani ladji?? Kako ste lahko le zarjaveli in pretegnjeni vijaki?

    Vse je samo v srcu, v ljubečem odnosu do branja svetih stvari, KI GOVORIJO O LJUBEZNI Z GOSPODOM, v odnosu do svetih. Vse to je izven Cerkve, vse to je v srcu, v moji duši. Cerkev je le poligon služenja, in če se tja odhaja nenapolnjen, je tudi Cerkev mesto in vir velikih muk. Mm živi tako, ko so me učili predniki, dokaj zgledni ljudje in kristjani: "Pojdi k maši, daruj, moli, in pojdi domov. Kaj počno pred tem po po tem, ni tvoje delo, ker imaš svojega." Na tak način so bili zgledni ljudje - in zdaj so Doma - tudi zato, ker so tegale tukaj imeli radi, on pa jih ima rad.

    T O JE V S E. O D N O S. V S R C U.

    Amen. In hvala.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hieronim piše:
    Spet se je pokrilo. Ista tema... Zakaj tako malo pravih ljudi v cerkvi.... ??
    Ne vem, ampak zadnje čase mi prihaja v glavo naš, (ki je pozneje odšel v prekomando)župnik, kateri me je prvi obhajal, birmal in poročil ter krstil enega mojega otroka. Močan, glasen, z močnim glasom in STROG ! Ter pravičen. Njegova karizma je bila zelo močna, vendar pa le do tistih, ki so ga bili pripravljeni razumeti in sprejemati. Velikokrat so ga kritizirali, češ da je ne vem kakšen grešnik in da na račun glasnega razglašanja Jezusa Kristusa dela to in ono, kar ni čisto v skladu z Besedo. Ja, kar nekajkrat so ga križali... Ko pa sedaj pogledam nazaj,... imel sem ga rad, čeprav me je pri verouku včasih za ušesa, ko pa je dvignil gromeč glas, je vedno zaleglo !! Še v stari Jugi, ko se je pojavil kje na ulici ali uradu, so vsi stali MIRNO. Šele sedaj vem: ker je nosil s sabo BOGA, je bil trden, pravičen in STROG. Na splošno, ljudje so se ga malce bali, bi rekel, in niti niso hodili kaj veliko k njemu k maši. No ,ko pa je odhajal v novo ''službo'', je pa završalo. '' Joj, zakaj odhaja, pa saj smo ga imeli radi, pa tako fejst je bil, res malo strog, pa vendar....'' Ljudje še sedaj, po mnogih letih, priznavajo njegov način, ki je bil pravi. Sedaj pa se pojavlja, kot je pač trend v cerkvi: pomanjkanje strogosti, pomanjkanje ''življenja'' in nekega živega vzdušja v fari in iskrene Ljubezni ! Prva zapoved !
    Ja, imeli smo priliko, pa Ga nismo poslušali, ker smo bili nedozoreli in nismo razumeli. Nekje istočasno z njegovim odhodom sem tudi jaz, žal, za preveč let zapustil cerkev.
    Naj ga Dobri Oče obvaruje in naj nam še kaj pove, dokler je še na svetu. Takih ne delajo več.

    ps.:
    Včasih slišim: '' Kako fejst župnika majo v tisti fari tam !'' , se avtomatsko ustrašim : '' Mar ni preblag ? Ali mogoče ni preveč popustljiv in žegna vse po vrsti ter z farani kakšnega spije, pa pride na vaško veselico, daje blago pokoro in se pomenkuje s starejšimi ženicami ?'' Zapletena situacija, nikakor je v moji skromni pameti nebi znal razvozlati. Čista zbrka. Na koncu nam res ostane le iskrena molitev in upanje, da bo Gospod Oče uredil po svoji Milosti. Naj vsaj tisti, ki so že pri Gospodovih nogah, vsaj oni ne klonejo, če že mi nimamo toliko moči. Amen. h.

    OdgovoriIzbriši
  4. Spet mi je objavilo kot 'eli', namesto Jona. Zato brišem in še enkrat:

    Nekaj me je prisililo, da sem šel prižgat in pogledat sem, in glej, ravno je Hieronim nekaj napisal!

    Imam slutnjo, da sva srečala istega možaka. Le da je meni bil mnogo manj vsega kot tebi, ker sem na drugem koncu bival. Prednost tega duhovnika je njegova moč, ki spominja na župnika Aljaža ali primskovškega Humarja. Res, takih več ne delajo, ker morajo na trdnih kmetijah, npr., biti ustvarjeni.

    Ta problem duhovništva, predvsem župnijskega, je res nedoumljiv. A pri meni je kot na fronti: najslabše je, če človek samo nekaj čaka, nekje na sredi. Zato se resen iskalec vedno takoj odpravi v ogledništvo ali napad: ČIM BLIŽJE H GOSPODU.

    Pot h Gospodu pa je preprosta: doumeti, da živimo z dozdevno žlahto, dozdevno ženo, dozdevnimi otroci, in da s pomočjo teh minljivosti svoje klinčevo dozdevno življenje vodimo v dozdevno srečo. Pot h Gospodu se začne s ČISTOSTJO, čistost se začne s prenehanjem spolnega življenja, ta pa se začne z odhodom iz slabe družbe. Slaba družba pa so tisti, ki si želijo uživati, ne pa VSE DELATI LE ZA GOSPODA.

    Zato je med religijo in Evangelijem brezmejni PREPAD. Cerkev spodbuja meso: na krožniku in med rjuhami; pije vino in si želi denarja. Vse to je en veliiiiik mamon. Greh torej. Če kdo teži k čistosti, kot je to opisala mm, ga gladko in malo DEMONIZIRAJO. Zato je imela celo sveta Favstina SMRTNI STRAH svojim lastnim so-sestram povedati o srečanju Živega Jezusa. Strah, da se je kar tresla, kajti vedno so sledili pogromi.

    Le kdo lahko razume duhovščino? Osebno lahko, bo Božji Milosti, razumem Gospoda, Besedo, večino svetnikov, nikakor pa ne morem razumeti nekih teoloških bravur, govora večine duhovnikov, niti njih življenja. Zato smatram, v svoji obupni omejenosti razumeti katerokoli POL-POT:

    Duhovniki so popolnoma drug razred človeštva, nekaj, kar je neprimerljivo z čimerkoli na tem in onem svetu. Sveta Cerkev bi mojo ugotovitev potrdila, češ, da so živi Kristus, a jaz ne mislim tako. Vidim jih kot usodno in tragično razpete med posvetnost mesa/neznanja (folk), ter Evangelij, ki je Kristus. Torej so križani med dva svetova, in to jim je v križ. Torej so res kot Kristus, a niso Kristus, ampak na Poti k Njemu. To križanje je pri njih mešanica dveh svetov: karme iz želje, biti med ljudmi in jih tudi menadžirati; ter Evangelija. Zato je duhovništvo domala nedoumljivo:

    -Božjim ljudem,
    -vernim ljudem,
    -pol-vernim ljudem,
    -nevernim ljudem.

    Razumejo jih le Gospod in pa demoni. Duhovništvo vse bolj vidim kot del Poti Domov, kot posebno karizmo, kjer se skozi križe in težave duša čisti za:

    1. Sprejetje Semena Ljubezni do Boga.
    2. Kaljenje in rast Semena v sveto bilko.
    3. Čakanje na plod te bilke, ki nam prinese sladkost Služenja in Milost, v dušo in srce.

    Zato je težko z duhovniki, in tudi njim med seboj: Poslušati MORAMO njih Božjo Besedo, veliko manj njihove razlage te Besede, ne glejmo pa preveč natančno njihovega življenja. In podpirajmo Cerkev. TO JE DOBER ZAČETEK.

    Za kaj več, pa: sprejmi SEME Ljubezni do Jezusa od tistega, ki ga ima in je v tej Ljubezni; zapusti vso slabo družbo navideznih in minljivih odnosov; išči Gospoda noč in dan ter Ga služi z nenehnim ljubečim ponavljanjem Njegovega svetega Imena, IN:

    Prišel bo k tebi in bil s teboj.

    Odtlej pa imaš samo še eno nalogo na tem svetu, kar pa je le zunanja naloga tvoje duše: Oznanjati Kristusa in umreti s tem.

    Če na koncu ni velikih del Zanj, je vse skupaj samo filozofiranje in posel.

    Pa hvala, Bog s tabo H., in vsemi.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvaljen Jezus!

    Se že v naprej opravičujem za vse slovnične napake,ki jih morate z mojimi
    komentarji prenašati.
    Ker sem na dopustu lahko pišem le po
    telefonu in s tem gre bolj težko.

    Jona,ti spodbujaš človeka k svetosti,kar je časti vredno delo.
    Hvala za tvoj neprecenljiv trud,le Bog sam ve koliko ljubezni je v teh Besedah,pa tudi strogosti,ki je zelo nežno dobronamerna.

    Rada pa bi rekla to,da si ti eno (ali stotisoč)štengo nad njimi(duhovniki),ker oni morajo ljudi naučiti Najprej biti človek,hoooo kje je šele Božji človek.
    Biti človek,pa je čisto malo več kot
    biti żival----če pa dobro pomislimo je današnji človek SLABŠI,veliko manj človeški kot żivali. Tu bi lahko kar novo temo odprli...
    Imamo psa,ki je že starček,skoraj gluh,zadnje čase več spi kot teka naokli....VENDAR,ko začuti ali zavoha,da prihaja v bliżino parcele kak nepridiprav,zarenči kot volk(še videti je tak)in v hipu bi dal življenje ,da bi SLUŽIL GOSPODARJU.
    Enosrčnost?,čeprav pasja.
    Saj ste že videli mravlje,ko kdaj ena drugi pomagajo,brez,da bi karkoli pričakovale v zameno....živalski svet je torej poln"človečnosti"
    Človeški pa veliko polnejši živalskosti.
    Duhovniki imajo danes res veliko dela...ki je najbrž res križ,vsaj tistim,ki delajo z ljubeznijo.
    Mogoče pa je karma taka,da morajo plače vati za stanovske prednike,tudi tiste vrste pokristjanjevalcev,ki so želeli Evangelij širiti s krvjo.
    Strašne stvari so uporabljali za širjenje vere...enkrat je treba plačati.
    O,pa saj jim ne privoščim,Bog ne daj,vendar karmatično kolo pride enkrat spet do tiste točke...

    Sv.Praphupad je govoril o SUPERIOR MANu,Jezus je pokazal krajšnjico do tja,nobenemu pa ni dovoljen ustop nanjo,če ni najprej A MEN.(je ratalo po naključju amen).

    Aja ,dobila knjigo F.Kowalske DNEVNIK.
    Sem se kar prestrašila kako debela je.
    Povedala sem tašči o tem,pa je rekla,da ve zanjo in,da so lani v cerkvi celo otrokom delili neko brošuro v zvezi z njo,zraven pa je bil še košček njenega oblačila.Zanimivo..
    Za babico:se pridružujem molitvici za dojenčico...danes zjtraj so kar rime nastajale:Dragi Jezus,ljubim te,malo dojenčico usmili se ,prosim,prosim te.
    Dahni zdravje v njeno šibko telo,
    Ko odraste slavila Te bo.
    Ljubi Jezus usmili se,
    dahni punčki zdraveljce.
    bodite dobro
    mm

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdravljena mm! Dobre iztočnice, hvala! Bom en čivk skupaj sestavil. Pa dobro dopustuj; takole koristno je zares nekaj vredno.

    OdgovoriIzbriši
  7. mm BOGLONAJ da mi tako lepo pomagaš moliti za mojo punčko. BOG ti povrni.
    Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  8. Moja molitev verjetno ni kaj prida vredna, vendar z njo dosežem kar je zame pomembno. Umirim se in grem zadovoljna spat.
    Lep dan.

    OdgovoriIzbriši
  9. Zakaj se moj komentar skoraj zmeraj dvakrat, ali celo trikrat objavi, pa za "zihar"samo enkrat pritisnem na OBJAVI ????????????

    OdgovoriIzbriši
  10. Živjo Babica! Daj, malo opiši glede te punčke. Če jo imaš tako rada, rezultat pride.

    Mogoče pa držiš prst predolgo na tipki? Mogoče je vzrok v stari 'miški'?

    Ni problem, bom pobrisal. Lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja, verjetno bo res "miška" kriva, saj veš, pri meni kje vse staro.

    Ta dojenčica je bila zaradi predolgega poroda nekaj časa brez kisika in sedaj nazaduje v razvoju, Daj, Jona reci še ti kako dobro besedo pri Bogu, verjetno bo več zaleglo, kot moja molitev.
    Zbogom.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ok babica, zdaj razumem. Takole ti bom povedal, in vsej žlahti:

    Tudi mi imamo takega člana, ki se mu je to zgodilo po zaslugi nočnega žuranja medicinskega osebja in samostojnega poroda. Teh okvar ni moč povsem odstraniti. Kajti, TU JE BOG ZRAVEN. Tak otrok je BLAGOR za družino; spremenil jo bo v dobro stran, vsakega posebej, če so vsaj malo normalni. Veliko dela je z njim, a, odvisno od okvare, lahko zelo veliko napreduje. Npr. naredi posebno OŠ in ima krepko preko 30 let delavne dobe, kot pomočnik. Te osebe potrebujejo veliiiko volje in trme in tudi nekaj strogosti, predvsem pa srce in urejen dom. Potrebujejo vsaj eno osebo ob sebi, da se lahko zanesejo nanjo. Potem lepo uspevajo in je vse Ok. Gospod ga je poslal, da ne bi ničevost sveta prevladala tiste, ki so otrokovi. In da jih drži skupaj. Ne moli več za neke čudeže, samo Gospoda Ljubi in tega otroka, pa bo šel blagoslov z njim in vse bo v redu. Spet je vse odvisno od tebe, tvojega odnosa.

    Zgoraj si rekla, da moliš v svoje zadovoljstvo, ko pa boš molila v zadovoljstvo Gospoda, s tem, da Ga imaš zelo rada, boš ne samo v nebesa prišla, ampak tega otroka blagrovala na veke vekov, potem pa on tebe. To je Evangelij.

    Vse je torej v redu: SPREJMITE. Lp

    OdgovoriIzbriši
  13. Hieronim piše:

    Iz bloga št.22: ''Gospod začetnikom na Poti torej obilno daruje in oni Ga poznajo kot Gospodovo OBILJE, resnim iskalcem Njegove bližine pa odvzema vse zemeljske vezi in jih priteguje s svojo žarečo ljubeznijo. '' O, ljubi Bog, kar dan se je naredil !! Še pater Branko Cestnik je nekaj podobnega ''nastavil'' v svojem blogu o delu Gorenjske kot najbolj gospodarsko uspešni regiji in z največjim številom posvečenih duhovnikov. Hvala,hvala, Jona, da mi odpiraš dušo, da iz te trdote zemlje počasi špejam ven. Kaj ne govorijo o tem ravno Gospodovi blagri ? Pa saj jih poznamo vsi, le nekdo ti jih mora ''osvetliti''. To je lahko le čuječi učitelj, ki je srečal Gospoda. V solzah,...hvala Ti, Oče, kakšen dar sem zopet dobil ! Aleluja !!

    ps.: O ne, nočem biti del drhali !

    OdgovoriIzbriši
  14. Hieronim še nekaj;

    Tudi jaz imam v sorodu človeka, ki je od rojstva nesposoben za kakršno koli delo. Zato, Babica, ti lahko še jaz skromno povem, da je otrokova mati tista, najmočnejša, (tudi poleg ostalih) ki ga neguje ter močno veruje v Gospodovo dobroto in se Mu zahvaljuje za ta dar. Sama pravi, da brez Boga bi že zdavnaj obupala. Ta človek že vsa leta močno povezuje njihovo družino. h.

    OdgovoriIzbriši
  15. Živjo Hieronim! Vesel sem, da melješ prejšnji blog, to bo veliko veselje na koncu. In, da si izbrskal srce celotne hoje z(a) Kristusom: biti v Njegovi ubogosti. V 22. blogu pa piše:

    "Če si znanje o besedi 'Bog' sposodimo v Vedah, ki so mnoga tisočletja starejši zapisi o Gospodu in tudi o Ljubezni z Njim, od Svetega pisma, izvemo, da ima beseda Bog mnogo pomenov, od katerih sta dva za iskalca najpomembnejša:

    Prvo je, da Bog svojemu ljubečnemu služabniku odvzema vse neprimerne stvari 8ki ga ovirajo pri razvoju Ljubezni do Njega), drugi pa, da mu srce in um priteguje z gorečno ljubeznijo do Gospoda.

    Kot sem v teh blogih že pisal, Gospod deluje popolnoma DRUGAČE z nevernimi in polvernimi (preko Pravičnosti in naravnih zakonov povračila: 'kar si sejal tudi žanješ'), in drugače s tistimi, ki Ga sprejmejo z vsem srcem, vso dušo, vsem mišljenjem in z vsem telesom. Ti so Njegovi predani prijatelji in prostovoljni srečni služabniki."

    To je to. To si je treba vgravirati v srce. Naslednja gravura pa je na koncu prejšnjega, 31. čivka:

    Če ne dosežemo LJUBEČEGA PREDANEGA SLUŽENJA GOSPODU, je naše življenje, trpljenje in filozofiranje popolnoma ZAMAN. A je to čisto jasno: VSE JE POPOLNOMA ZAMAN, če moliš v svoje zadovoljstvo in če ne služiš vsak hip Gospodu v nebesih.


    Hvala za dodatek glede blagoslova prek invalidov. Babica pa je pokazala tisto pod kožo: zahvaljevala se je za molitev puncam, ki se ob 20h sploh ne priključijo molitvi, ko pa ji človek poda kompletno sliko in rešenje celotne družine za naslednjih nekaj milijonov let, to ignorira, še muksne ne, še pisne ne. To vedno stori, ko omenim njeno smrt in večno življenje. A to je pač Kristusov Evangelij ter Ljubezen do Njega in ubogih, ne pa nesprejetje križa (invalidnosti) in gluhost, ali pa vsaj nevljudnost. Bo njen odg. špičast?

    Človek po 50. letu starosti bi moral prekiniti stike z družino, ter se popolnoma ves dati v iskanje Boga. S tem bi z zgledom in zaslugo rešil tudi mnoge duše v svoji družini. V duhovno razvitejših deželah gradijo domove za upokojence poleg romarskih svetišč, da se starejši pripravijo za smrt in novo življenje. Gledam pa primitivne starce, ki pri 75h gledajo mladenke in spuščajo mastne opazke, ali pa se bojijo o smrti pogovarjati, ali pa so vezani na družino kot klopi, kar jih bo stalo rešenja. To je Kristusov Evangelij.

    le naprej Hieronim, a MOČ tvoje zbranosti na Gospoda je za zdaj primerna načinu življenja. Treba bo iti globlje, to pa je možno edino, ko se uresniči večji del tega, kar si citiral v drugem delu citata. Aleluja s tabo!

    OdgovoriIzbriši
  16. Hvala Jona za tvojo razlago glede male, pa tebi Hieroni tudi. Tvoja razlaga Jona me je precej prizadela zlasti zato ker čutim, da je realna. Jaz z deklico nisem nič v sorodu, dobro pa poznam njeno družino, ki je zelo v redu.
    Veš jaz ne molim za čudež, pač pa, da bi bila rehabilitacija, katero ji sedaj nudijo uspešna. Kakor koli, jaz bom molila naprej, Gospod Jezus naj pa odloči, ali bo deklico ozdravil, ali pa njene starše pripravil, da jo bodo sprejeli tako kakoršna bo.
    Glede molitve pa tole; mislim, da je pozitivno, da namesto, da bi gledala TV molim in da mi to,daje zadovoljstvo mir, ZA ENKRAT !!!
    Lahko noč.

    OdgovoriIzbriši
  17. Zvestim in pametnim Gospod VSE OBRNE V DOBRO. Vsi ostali pa na tem svetu, v tem vesolju in v vsej večnosti ne bodo našli niti trohice resničnega Miru.

    To je Kristusov Evangelij.

    OdgovoriIzbriši
  18. Lepo pozdravljeni

    Pišem pod ta tekst,ker za zadnjim ni opcije "komentar"

    Če se vrnem malo nazaj,ko si pisal v kakem stanju je kaka duša...torej 18.7.,si dobro zadel vsaj kar se moje tiče.
    Tisti dan je najstarejši sin naredil za
    bajtico piknik,saj je imel 19.rojstni dan,pa še za konec šole in uspešno končano maturo....
    Seveda me je prosil,če bi kaj spekli..in z veseljem sem se aktivirala zza špargetom. Saj si je zaslužil...on je res garač..
    Okoli sedmih,pa so začeli prihajati meni večina neznani fantje..potem sem izvedela,da so mu prišli igrat fantje,s katerimi vadi na glasbeni šoli...
    Naenkrat je blo vse polno lačnih ust in treba je blo malo pomnožiti vso hrano.
    Sredi hitenja za stedilnikom,dobim klic,da so mogli mojo mamo urgentno odpeljati nazaj v bolnico.
    Bila sem čisto iz sebe....duša v skrbi...Telefoni gor in dol....
    Kdaj je bila ura osem?nimam pojma

    Saj se ne opravičujem,ker Jona bo najbrž reku,da ni pametnih opravičil..

    Tko,da sem mali molivici za ubogo deklico dodala še mojo mamco.
    Učeraj sva jo šla s sinom obiskat v bolnico,Hvala Bogu,je že bolje...a ker smo od bolnice oddaljeni skoraj 3ure,sva prišla pozno ,gre kar dan naokoli. Jutri pojdem spet in tako na dva dni še cel teden.
    Tudi za spremljanje Tega bloga in molitev mora biti čas,čeprav vedno ob osmih je trenutno skoraj neizvedljivo.

    Zelo izčrpni blogi...ti povem glede zadnjega,ki govori o drhali...
    Moj oče je ,še pod jugo,ko so drugače misleče martrali na razne načine,imel "jajca"in razne prigode nedolžnih ljudi objavljal v zamejskih časopisih.
    Ceprav so imeli udbaši povsod-tudi tam nastavljene ovaduhe.
    Seveda se je šlo za razne povojne poboje nedolžnih ljudi-ki niso uklonili duše tem barabam.
    In ,ko je enkrat navedel imensko enega prašiča se je začelo...iz Slovenije je bil pod mus premeščen dol na jug dalmacije za par mesecev,tko,da smo bli ptroci sami z mamo... Čez nekaj časa je dobila mama poročilo iz psihiatrične bolnice,daso očeta spreji-KAKA PSIHOZA ZA MAMO-pa tudi telefonov ni blo kot danes...Da je bla mera polna,je čez čas prispela kuverta SOŽALJE ob smrti vašega moža....
    Spomnim se,kako se je mami kar mešalo,kako je telefonarila na podjetje,kjer je oče delal....pa niso nič vedeli...policija,ki itak ni smela nič brez komande...
    Ko je koooooončno prišel domov,je mogel mami obljubiti,da ne bo več pisal o tem...
    A,ker,ko neki takega veš,ne moreš dolgo molčat,je čez par let spet začel pisati v obliki nekih basni,a dalo se je razbrati namen pisanja.....zato,ja ....sledili so telefonski klici sredi noči,grožnje,policija je hodila na dom in otroci smo morali lagati,da ga ni doma....
    No,naj povem,da je imel po vsem tem še hude travme,začel je jesti antidspresive,takšne,da ga nihče več ni poznal in nekega dne sem. zela tiste tablete in jih vrgla proč.To nisi več ti,sem mu rekla,končaj s tem.
    Sreča,da je začel s tekom,meditacijo...da se je spravil k sebi,med tem pa so ga še invalid.upokojili...sama sreča!!
    Čakalo ga je sojenje,zaradi KAO lažnih obtožb morilca,ki je bil narodni heroj.
    Ravno takrat se je menjala država,na oblast so prišli tudi nekateri z poštenimi nameni,med njimi Janša in njemu osebno gre zahvala,da so sojenje in morebitni zapor IZBRISALI.
    Danes pa,kot omenja ,Jona,po toooolikih letih ni dosti bolje.
    Tudi zoper Janšo so skonstruirali gnusne obtožbe...in,več kot polovica kristjanov je PROTI njemu,zelo proti,
    Nevedneži? Hinavci? Zavedenci?Zabiteži?
    Kdo so? Kajnovi potomci,ceprav v prvi cerkveni klopi in najbolj glasni pred volitvami.
    Malo se sreminja na bolje,a premalo za optimizem.
    Sprava,sprava vzklikajo in si brišejo kri okoli ust v katere jim potem položijo sv.hostijo.
    Brrrrrr.
    Molimo zanje?
    Ne,hvala...jaz ne morem,čeprav moj oče pravi,da je nujno,da odpuščamo-zaradi nas samih,sicer jih ne zradiraš iz uma in se skozi spominjaš nanje..
    Da mi ne pobriše spet-že tako imam srečo s tem..
    Lp
    mm

    OdgovoriIzbriši
  19. Dobro si napisala, še Cestnikov blog oplemenitila. Vse to je res, marsikaj smo tudi mi izkusili. Zdaj ne piši več tukaj, ampak v novega. Jaz ne morem okvirčkov za kom. dajati in odvzemati, malo je najbrž treba počakati, ali pa je bila veza slaba, pa se ti je stran še nalagala.

    Mama PREMALO PIJE VODE. Mnogo je te dni bolnih, prehlajenih, tudi otrok, ker ne pijejo vode.

    Pa hvala za izčrpno informiranje, imaš pa duha - to je glavno. Lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.