Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

torek, 12. september 2017

70. Izvor tvoje moči in karizme

Kako obrniti svojo usodo v Srečo

Klikni za video 
14.9.17, čet.

Danes bi pojasnili, od kod točno določeni osebi točno določena Božja karizma in moč.

Vse ima svoje nasprotje: v zemeljska hlepenja usmerjeno življenje ima svoje nasprotje v Življenju v Nebeškem Kraljestvu; Gospod ima svoje nasprotje v hudiču na Zemlji; sveta blažena Devica v demonki lilit, ki pohotno napada moške; in Božja Pot ima svoje nasprotje v mamonu, ki je kralj denarja. Želja po denarju pa je izkaz našega nepreseženega spolnega nagona, ki se odraža v treh pokazateljih:

-želji po dobičku,
-želji po premagovanju drugih,
-želji po biti viden.

Kot vidimo, so težave Mariborske škofije zasidrane v mamonu oz. nepreseženem spolnem nagonu. Dokaz za to je bil tudi tisti 'famozni' pornografki kanal. Vse to so sicer naravne želje, naš resnični in končni Dom pa je v nadnaravi, v duhovnem, v svetem, pri Gospodu.

Kdor je resničen na Poti, se začne boriti proti svojim pretiranim zemeljskim težnjam, in če je po dolgih letih težkih in tudi precej jalovih bojev še vedno iskren, ter kliče Gospoda na pomoč, POTEM GOSPOD ZAGOTOVO NAKLONI SVOJO MILOST TAKŠNI OSEBI. Spomnimo se denimo sv. Favstine Najsvetejše (ker je ona poosebljeni Jezus), ki je v mladosti veliko prosila za svojo čistost, in prišel je duhovni sveti trak okoli bokov, in odtlej ni imela nikakršnih skomin več. Tudi temu bednemu Joni je Gospod, še preden je slišal za sv. Favstino in druge, povedal, da je potrebno nekatere Milosti izmoliti, izprositi in izboriti, kot sta npr. Milost čistosti in Milost srečne smrti.

Konkretno

Divji Savel je nenehno mislil na Jezusa in Njegove, da jih polovi in po možnosti pobije. Na tak način je kanil služiti Bogu. Ker pa je s tem nenehno mislil Nanj, se mu je Jezus razodel, in mu strast do preganjanja PREOBRNIL, ter spremenil v Milost skrbnosti in branjenja Jezusovih sledilcev ter Nauka.

Drugi primer je Magdalena grešnica, ki postane daleč NAJZVESTEJŠA. Stara teologija, ki se je zavedala pomena Spreobrnjenja in jo poudarjala, je v Mariji Magdaleni našla tisto nečisto žensko, ki so jo šli kamenjati; novodobna posladkana teologija pa je 'odkrila', da je bila Magdalena domala nitya siddha, duša torej, prihajajoča iz nebes v svoji čistosti. Kar pa je seveda bedarija. Ko pa je prišla resnična nitya siddha, in ime ji je sveta Favstina Kowalska Najsvetejša, je večina katolikov sploh ne prepozna, ampak raje slavi njenega najnižjega slugo v nebesih, sv. Janeza Pavla II., pa še njega samo mehansko, ob uradnih dnevih. 

Tretji primer je lahko Zahej: ker je bil majhen in odrinjen, najdlje od tistih, ki so se drenjali Jezusa videti, je, zaradi te radovednosti ali Ljubezni, dobil Milost, da pri sebi gosti Božjega Sina.

Pa sveti Peter, ki ga Cerkev rada naslavlja s Peter-zajec, da bi jim bil ja čimbolj podoben, no, ta Peter je bil velik heroj in junak, kar je na koncu dokazal tudi z lastno varianto križanja, da ne bi onečaščal Jezusovega križanja. Prosil je, naj ga križajo z glavo navzdol. Se vam zdi, da je to znak strahu? Ne, to je znak velike Milosti herojstva.

Pa sveti Tomaž, ''hehe, Tomažek-nevernik-lolek'' za mnoge katoličane in glasnogovornike, je bil najpogumnejši od vseh, ko je hotel z Njim skupaj umreti med Judi; je pa tudi EDINI V ZGODOVINI VSEH VESOLJ IN VSEH DUŠ, KI MU JE BILO DANO DOTAKNITI SE POVELIČANIH RAN VSTALEGA GOSPODA.

Ste še vedno 'he he'?

Kaj pa mi?

Resnično, resnično povem vam:

Med nami so ljudje, ki so bili veliki prešuštniki, pa so zdaj - ko so šli ali gredo skozi Božji plavž in kovačnico - najzvestejši.
So, ki so bili zajci, pa so zdaj Božji tigri in levi.
So, ki so bili lažnivci, pa zdaj govorijo neomajno Resnico.
So, ki so bili pohlepni, pa so zdaj najradodarnejši v Božjem Imenu.
So, ki so bili preračunljivi, pa so zdaj kot otroci, ki jih Jezus služi.
So, ki so peli svinjarije, in zdaj pojejo Gospodovo in nebeško slavo.
So, ki so se drogirali, zdaj pa so opiti od Božjih sladkosti, ki so jih deležni le Njegovi večni osebni služabniki in spremljevalci.
So, ki so bili šibki in ničevi, a so zdaj kot Nebeški zmaji, ki s svojim zgledom tresejo vesolje.
So, ki so želeli reševati ljudi, zdaj pa rešujejo duše. Kajti ljudje smo duše, ne telesa.

In žal še več, in ne le to:

So, ki so bili blagrovani, celo zlate rakete na glavah so nosili, a so zdaj, ko jih je Pravičnost stisnila, v stanju prepirljivih demonov in prestrašenih živali.
So, ki mislijo, da vedo Nauk, a živijo v predpeklu.
So, ki živijo od vernikov in Gospoda, a so jim duše temne kot noč.
So, ki se delajo prijazne in čiste in pokrižane, a so v srcih divji in gnusni.

Imamo nas torej dve sorti. V čem se razlikujeta? Druga sorta modelov ni naredila še NIČ, pa četudi je kdo od njih kardinal, a je povezan z mafijo - táko ali drugačno. Ti ljudje so samo še okrepili in pomnožili svoje zemeljske težnje in s tem tudi grešnost. Ni jim bila dana Milost Živega Kristusa, ker so si želeli le mumificiranega, ki se bi Ga dalo dobro prodajati. Želeli so si Gospodovega obilja, ne pa Njegove ubogosti, ki je vhod v svetost.

Prvi zgoraj pa so Spremenjenci. Niso samo spreobrnjeni v kristjane, ampak so Spreobrnjeni v Gospoda. Obrnili so svoj pogled in srce k Njemu. Šli so skozi lastno smrt posvetnosti in se prerodili. Kaj se zgodi tem redkežem? Resnično, resnično, povem vam:

V čemer so bili najgrši, so zdaj najlepši,
in v čemer so bili slabotni, so zdaj najmočnejši,
in v čemer so bili najgrešnejši, so zdaj svetniški.

Torej že naša zgodnja leta kažejo na potencialne karizme svetega služenja Gospodu:

Kdor je v mladosti s palico in kamni pretepal šibkejše, bo njih in svete branil s svojim življenjem,
kdor je bil zapuščen od grešnih ljudi, bo najden in objeman od Gospodovih svetih,
kdor je bil ugrabljen od satanovih slug, bo povabljen od Gospodovih svetih,
kdor je bil zanemarjan, bo po Božje skrben do ubogih in svetih,
kdor je bil učen laži, bo grmel Resnico,
in kdor je prej stokal, bo zdaj jokal od sladke Milosti Žive Resnice …

"Zdaj lahko oznanjam Ime Jezusa Kristusa!"

Pa vendarle,

dragi moji, potrebno je najprej iti skozi plavž iskrenosti, da se skala loči od kovine. Da nekdo stopi v ta Božji plavž, mora imeti srečo, ta sreča pa je Milost Gospodova, da nam je naklonil v Ljubezni z Gospodom realiziranega duhovnega vodnika. Ne le škofa, duhovnika in Cerkve, ampak kot sem povedal. Gospod je v Svetem pismu, je v našem srcu, je nad nami na Nebu, je v vsakem znamenju ob poti in v vsaki cerkvi in križu, in je v Njegovem Svetem Imenu, a to NI dovolj:

Morate si IZPROSITI posebno Milost, da vam Gospod pošlje duhovnega vodnika. Sveta Favstina in sveta Tereza Avilska sta goreče molili in hudo trpeli, da bi dobili takšnega vodnika. Dobiti ga, je edini dokaz, da se je Gospod nekoga resnično Usmilil. In kot sem že povedal: ta vodnik mora biti še v fizičnem telesu, če pa smo že napredni učenec, ki je blizu svoje smrti starega življenja, in nenehno v hrepenenju išče Gospoda, potem pa nam bo poslal svetega vodnika v duhu, svojega svetnika. A če ga ne boste PREPOZNALI v svojih solzah veselja in Milosti in Ljubezni do njega/nje, bo tudi ta PRILOŽNOST šla mimo vas, in - adijo Sreča. Kajti Srečo imajo tisti, ki nemudoma in pogumno zgrabijo Priložnost.

Delo tega bloga in tega ničevega Jone ter komentatorjev je, da dušam ponujajo Priložnost. Potem pa 'kako koji, mili moji'. 

Ko imamo svetniškega vodnika (ne le teološkega teoretika), s katerim smo si medsebojno naklonjeni (pa naj je v živo ali že v duhu), Gospod to blagoslavlja, in ko vodnika poslušamo ter sledimo napotke, nam uspe svoje največje pomanjkljivosti preobraziti v največje karizme za Gospoda. Tudi sveta Favstina je imela šibkost slabega zdravja, a jo je po Gospodovi Milosti preobrazila jezusovsko v trpljenje v dobro iščočih duš. Zato je Najsvetejša, ker je Eno z Jezusom, mi, bedni črvi v dreku in sluge, pa moramo opraviti svoje Delo.

Kaj je tvoje Delo?


69. Biti varen pred Gospo sveto

 Glosa?
12.9.17, tor.

Zadnji čiiiiivki so bili malo trša beseda, kot je bila Gospodova, ko je opominjal in svaril, pa naj bo današnji bolj kratek, bolj čivku podoben, in komu tudi zabaven.

Po kosilu sem prižgal TV, in zagledal 'našo Uršo', kako ponižno vstopa v sveto Marijino cerkev - s čelado na glavi. Ker nisem vedel konteksta, sem takoj pomislil na nekak boj - le s kom: s hudičem ali župnikom?, me je zaskrbelo. In nobenega Krjavlja ni bilo zraven, medvedastega, ki bi bil njen mož strašni Jure, da jo brani. Vsekakor se mi je reva zdela v obrambo glave namenjena. Spomnil sem se tistega avtoštoparja pred par dnevi, pisal sem o tem, ki ga je župnik dodobra nalomil kar pred oltarjem - tja ga je zvlekel. Aha, torej je prišla na pokoro! OK, razumem. Menda je šefica za biznis na radiu Ognjišče, ali kaj - ji je je mamon štalo naredil? Kot škofom v Mb? Tiha in ponižna je vstopila:
  

Potem si oddahnem, strašna napetost popusti, ko vidim, da gospod ne udarja z mikrofonom, Urša pa je v mirni pobožnosti. Aleluja! Pol je pa vse v redu. Hvala Tebi Gospod!
  

Ps: ko sem nekoč obiskal Vodnjansko cerkev, polno nekakšnih mumij, morda svetniških ljudi, ali pač, je mimo mene skočil špičasti župnik, ki je tam pravi sv. Mihael, in zavpil na nemškega mulčka, po hrvaško, naj si sname kapico s šildom. Mali se je usral, starši tudi, zato so gospod župnik desnico uporabili in izbili čepico z nevzgojene glavice, mali pa bo vse svoje žive dni pomnil, da se v cerkev takle ne hodi. No, od takrat je minilo mnooooogo let, kakšnih 10, in zdaj so drugačni časi in drugačni ljudje. A slišim, da je v Vodnjanu še vedno oni župnik, in primojdunaj, ne bi si upal s kapo notri vstopiti. Naj kar poskusi, kdor ne veruje. Čelada pa bi izzvala mučeništvo.

Pa rec …










26 komentarjev:

  1. Nedavno sem (na žalost ujela samo del) oddaje o našem mojstru Plačniku, ko je bil ravno prizor, kjer gre na sprehod po Ljubljani, mimo znamenja in kako se tam odkrije in naredi rahel priklon. Tudi naš stari oče je naredil enako. Danes pa se daje «kapo dol« pred vsakim, ki mu rata en gol zabit. Tudi ženske šle v cerkev z ruto ali klobučkom na glavi, ker se je spodobilo ženskam glavo pokriti – morda pa se po ta novem to s čeladami dela :) 

    OdgovoriIzbriši
  2. :) Ja, pa na levi strani so sedele, na svojem, rute pa so bile, da se ne bi kdo vznemiril ... Kje je že to ... A tisti župnik na morju tudi ženski ne bi dovolil kape s šildom, gor pa npr. Sun mix, včasih pa Delial ...

    Fosili smo ... Če poslušaš spoštovanega gospoda Juhanta, in njegovo sliko o ženskah, je tudi on fosil ...

    Boga Cerkev ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Jona hvala za tole 'bombo' zdravega humorja, ki dušo poživi, jo na edinstven način Božjega sveta uči. To vedno občudujem, da Njemu predani po Svetem Duhu iskrivo predočijo določene stvari, situacije.

    Še nekaj se ob tem porodi, ko kateri pomislijo, kako so revčki, ko se morajo čemu zemljenemu odpovedati, da se h Gospodu Pot odpirati začne. Pa tole v razmislek - kaj vse prinaša Sveti Duh tistim, ki te vzgibe zamenjajo za boljše. Um je jasen, energija je, da ustvarjaš Božja dela in v srcu je živa kreativnost, ki brsti, konkretno kaj naredi. In tudi tukaj brez Gospodove Milosti ne gre.

    Sv. Terezija Deteta Jezusa je napisala (knjižica Na mali Poti): »Kako zelo Jezusovi nauki nasprotujejo naravnim vzgibom! Brez pomoči Njegove Milosti bi jih ne mogli razumeti, kaj šele udejanjati.«

    Se bo kdo vprašal, čemu o tem pišemo; da nas vsak dan spremlja zavedanje, da nič dobrega ni brez Njega in Njegovih. Gojiti srčno hvaležnost vsak moment in ponavljati Njegovo sv. Ime. To je vesele!

    Hvaljen Jezus, aleluja, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hmm m, misli mi bereš: ravno na to temo ZAMENJAVE naših prvotnih vzgibov za karizme v Služenju, sem mislil pisati v naslednjem prispevku.

    Ta hip pa ne vem, ali naj hrbet malo pozdravim, ker sem včeraj 200 kg betona moral dvigniti in premakniti, pa hrbteničarskemu šoferju razlagal, kako si z veliko žogo hrbtenico ozdravi, in je zgleda name prešlo :), ali naj grem delat, ker je sonce, pa ga menda spet ne bo.

    Ja, naše grehe in nerodnosti je treba PREOBRAZITI v njih nasprotje. To je možno z iskrenostjo, ki jo Gospod opazi, in po Milosti doda kar manjka, in še mnogo, mnogo več. Aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  5. Dobro jutro.
    Kom. na 68 čivk; Ja, blagoslovljena voda.............
    Naš župnik je takoj po osamosvojitvi z ravnateljico podružnične šole sklenil dogovor, da bo verouk učil kar v šoli po končanem pouku. Takrat so se razmere med Cerkvijo in državo precej omilile, zaradi krščansko usmerjene vlade in ker so se trdi komunisti začasno umaknili v ilegalo. Tako je sebi prihranil delo in stroške, ker mu ni bilo treba ogrevati veroučne sobe po zimi, staršem pa je prihrani pot do dobre tri kilometre oddaljenega župnišča, otroci so pa imeli pouk in verouk vse v enem kosu. Šola pa zato ni imele nobenih dodatnih stroškov in sitnost. Stvar je do lani delovala. Lani pa se je v to zatakni en "pravoverni" in ravnteljica je dobila ukaz, da se mora to prekinit. Ta primer nam jasno dokazuje, da se vračamo v najtrše čase socializma.

    Kar se pa blagoslova tiče je pa veliko odvisno od krajevnih oblasi ; pri nas imamo zelo dobrega župana in župnik blagoslovi vse nove pridobitve (razen šolskih), pa naj se gre za fontano sredi vasi, obnovljene občinske stavbe, do slehernega posodobljenega dela ceste, ali novega mosta itd..........

    Kar se pa naše vrle ministrice za šolstvo tiče, pa upam, da ji bomo Slovenci na predsedniških volitva povedali koliko jo "cenimo".

    Kom. na 69 čivk.
    Božja pot v Cengrobu je pa v mojem kraju. Stara božjepotna cerkev je zelo lepa, umeščena v prelepo vaško okolico. Če ima kdo priliko naj jo le obišče. Vendar, kot skoraj vse v tej naši nesrečni Sloveniji nosi senco preteklosti. Ne daleč od cerkve je množično grobišče povojnih poboje. Pravijo, da so bili pobiti pretežno Hrvati. Pobitih je bilo tudi veliko otrok (menda okroh tristo). To je naša žalostna preteklost
    BOG SE USMILI ŽRTEV IN KRVNIKOV!!!

    Želim vam lep dan, ki izgleda, da bo zopet sončen.
    BOG Z VAMI
    babica.

    OdgovoriIzbriši
  6. Juhuhu babica!

    Kar nekam cvetiš. Zdaj boš tudi bolje razumela Jezusova priporočila in moje izkušnje: spremeni se lahko le tisti, ki zapusti svoj dom, kjer mu vse deluje avtomatsko, od prižiganja luči, do starih grehov. Zdaj pa grehi nimajo hrane, ekranov, in moč ti narašča. Ko se vrneš, če se še nisi ali si se že, pa poskrbi, da te energije in tempa ne izgubiš, in čakajo te lepa leta, ob Gospodovi prisotnosti.

    Hvala za komentarja. Lepo je tam na vašem koncu, tam sem bil kot mulc dostikrat, malo naprej in desno od Železnikov. Dobri ljudje in trdna vera, vmes pa trdonje, da jim ni para - kot hribi in doline pač.

    Poznam povojno usodo Crngroba, strašna je, in šele pred kratkim sem slišal za božjepotno cerkev. No, tudi tu doli ni nič bolje, še veliko hujše je. Kamor se obrnem - jame in kosti. In zdaj nam tovrstna duša želi še predsednica postati, pa inšpekcijo tera nad žegnano vodo. Res, dobro govoriš: ta nesreča je svoje že zapravila, v mraku večera ji je jasno, čas pa ji pokaže še ostalo. Kajti kdor Gospodu kljubuje s tem, da Mu onemogoča blagoslavljanje Njegovih otrok, je na Zemlji in na Nebu med največjimi.

    Grešniki.

    A kdo smo mi, da sodimo? Mi samo vidimo in vemo. Sodi pa Gospod - tistim, ki so dobri; ter Njegovi pravični zakoni - tistim, ki so zablodeli in postali zlobni, kljub nasmeškom. Objemajo svete duše Božje, kot je Nick Vujčić, potem pa duhovnikom in šoli delajo neprilike z inšpekcijami. Si lahko to misliš? To je nedoumljivo in to pač ni od človeka.

    Božji strah nas vodi v Ljubezen, in nič drugega.

    Aleluja s teboj babica, na onem koncu ste korenine.

    OdgovoriIzbriši
  7. BOGDAJ

    Najprej en vic za dobro jutro; Pride en hribovski župnik v nebesa, sv. Peter mu izroči "fičota", župnik je bil kar malo razočaran, češ tako sem se trudil za nebeško kraljestvo pa sem zaslužil samo "fičota". Ko se je še kujal se je mimo pripeljal, pred nedavnim umrli njegov škof, s starim beciklom. Župnik je sklenil roke v zahvali za "fičota!

    Sedaj pa resno; ko takole razmkišljam se mi zdi, da imajo tisti izvoljeni le neke prednosti. Devica Marija je bila obvarovana izvirnega greha, kar ji je omogočilo, da je lahko bolje živela. Svetniki kot so; sv.Favstina,Terezika deteta Jezusa, Fatimski pastirčki in drugi so imeli že kot otroci posebno milost pobožnosti, da so pozneje res, da s osebnim trudom dosegli svetništvo. Če moja razmišljanja gredo v pravo smer pa boš presodil ti Jona in dal napotke.

    GOSPOD in sonček z vami.
    Pozdrav babica.

    OdgovoriIzbriši
  8. Seveda, seveda babica. Prav poveš. Tisti izvoljeni so več ali manj že visoko dozorele duše, ki so se sicer utelesile kot vsi ljudje, a duše v njih telesih so bile že zelo blizu Gospod, ali pa celo z Njim, in poslane na Zemljo - kot je bil Jezus - z eno samo določeno nalogo, potem pa je sledil v večini primerov hiter odhod Domov. Niso pa vsi šli hitro, recimo sv. pater Mandić. Večina pa gre rada hitro domov, tudi Favstina Najsvetejša, ker Zemlja ni naš pravi dom, ampak je prevzgojni zapor za trmaste duše. No, takšne duše, svetniške že od plenic naprej, so imenovane:

    VEČNI GOSPODOVI OSEBNI SPREMLJEVALCI V LJUBEZNI.

    Vsi ostali pa smo duše, ki gremo od spodaj navzgor: vero šele začnemo iskati, jo potem brusiti skozi PRAVILA, ki so jih poosebljali Cerkev in Nauk in Božje zapovedi in očetovski vzgojitelji v veri. Takšne duše postopoma zorijo za sprejetje zadnjega Nauka, ki ga tale jona zdaj razglaša, to je Nauka o Ljubezni z Gospodom, kar je nadaljevanje Evangelija in končni korak na Poti.

    Na koncu oba tipa duš prideta do istega nivoja, to je stanje veselega Ljubečega služenja Gospodu, in med njima ni nobenih razlik več.

    Zakaj so 'izvoljeni' izvoljeni, pa je težko reči: jaz bi rekel, da so prav tako morali iti skozi križe in čase, da so postali sveti. Drugi tip pa je enostavno Božja emanacija. Kar pomeni biti enak del Gospoda. Za Gospoda Jezusa bi lahko rekli, da je Očetova emanacija, čeprav nekateri teoretiki to zavračajo in prepuščajo naši nezmožnosti doumevanja, ker ne razumejo, da je emanacija tudi Gospod. In sveta Favstina je postala Gospod: izenačila sta se. Vas ne vrže tole v ihtav jok Milosti? Če ne, potem še nič ne razumete in ne čutite. Sv. Favstina je Jezus prejšnjega in tega stoletja.

    Bistvo vsega: ko duša stopi v omrežje Božje Ljubezni, še vedno ostane individualna duša, istočasno pa je Eno z vsemi tovrstnimi dušami in z Gospodom. Duše nikoli niso enake Gospodu, ker On je brezmejen, mi pa smo le male iskrice, a po KVALITETI mu svete duše nebeške postanejo enake. Zato tale osebek tukaj trdi, da se Božjih ljudi ne da malikovati, kot je sicer opozarjal škof v Lj, kajti vse na njih je že duhovno. In zato ni nič narobe, če nekdo iz srca nekoga Božjega kar po človeško jemlje (četudi je to sicer grešno) - če bo vztrajen, bo tudi njega prepojilo novo Božje telo.

    Kdor je iskren, dobi novo Božje telo; lahko že sedaj, ko je še v tem telesu živ. To so svetniki.

    Preberi trikrat, saj ni tako komplicirano: Ljubi svete, to je vse.

    Aleluja, pa lep pozdrav in hvala za dobro vprašanje!

    PS: kvaliteta učenca se kaže po pozornem poslušanju in vztrajnem globokem spraševanju. Takšen bo nebesa začutil zelooo hitro.

    OdgovoriIzbriši
  9. Aja, pa hvala za vic babica: ne vem pa, če so v nebesih res še vedno zavistni: pisec je zamešal stvari, kajti zgodba se je morala odviti v spodnjem delu zgornjega dela vic.

    OdgovoriIzbriši
  10. PS babica: praviš, da so izvoljenci bolje živeli: ni čisto tako, kajti vsi, ki jim je veliko dano, na Zemlji nosijo težji križ. Sveti Materi je bil naložen zeloooooo težak križ, in sv. Favstini tudi, kaj šele Gosopodu, ki je bil tukaj kot Sin. A tak križ je tudi lahek in sladek, ker je od zaljubljenca križ.

    Zato ne smemo jamrat, ko nas kaj stisne. Prešeren, ko je umiral, ni hotel spiti požirka vode, in ko so ga vprašali ali trpi, je dejal: "Trpim, a Jezus je trpel še bolj." Aleluja, kdor tako umira, je nebeški kandidat, ne glede na prejšnje življenje.

    OdgovoriIzbriši
  11. Jona BOGLONEJ.
    Prebrala enkrat(trenutno nimam več časa) bom še pozneje.
    Tisto, da so izvoljeni bolje živeli,je bil slab izraz, mislila sem, da so lažje živeli po Božji volji.
    ZBOGOM.
    babica

    OdgovoriIzbriši
  12. hieronim piše:
    Hvaljen Jezus !!
    Hvala,Jona, za razlage. Težko je doumeti tolikšno veličino Gospoda, zato bi lahko človek bral in bral….
    Gospod se kaže v svetnikih, ki so Jezus sam, saj v nasprotnem primeru nebi mogli zdržati tolikšnih mučenj, z nasmeškom in solzami sreče. S tolikšno voljo in odločnostjo pokazati, da je Gospod v njih in s tistimi, kateri so jim iskreno in v Ljubezni naklonjeni.
    Hvala za dragocene razlage, nikoli sam nebi vsega povezal in kolikor toliko razumel. Najtežje od vsega je sprejeti ODPOVED vsemu. Razumemo hitro, vendar ne sprejmemo zaradi strahu, da bo izgubljeno odločilno za naše izginotje iz zemeljske scene. Vse te Razlage je potrebno takoj začeti Živeti, sicer kmalu postanejo le megla in mora ter slaba vest ali pa nastopijo lastni ponaredki, ko damo demonom prednost. Mogoče bi se bilo dobro ponižno spomniti svetega Nadangela Mihaela….Samo čakati, da se zgodi čudež, utegne predolgo trajati… Pavel je bil ves čas aktiven !
    Jona, imam vprašanje : Ali ni le čista iskrenost način za borbo z demoni ? Izničiti lažni ego ? In molitev k Božjemu Usmiljenju, da nam razkrinka delovanje črnega ? Vem, da si že razložil, vendar nisem še uspel dojeti. Mogoče smo pa res pretežko iskreni zaradi skritega strahu pred še kakšno izgubo ! O, grešni mi !!
    Sem razmišljajl o rekreativnih romarjih, ki morajo naenkrat ugoditi : cpp predpisom, firmi, katero predstavljajo, fotografu, pa še Svetim na koncu,… jasno, da potem taka malenkost s čeladico vsem prisotnim uide…. In je temu tudi primeren radijski program.
    Babica, hvala tudi tebi !
    Usmili se, o Gospod, nas grešnikov !
    U, gre ura… Mirno noč vsem tukaj in … hvala, dobri Oče, za današnji dan.
    h.

    OdgovoriIzbriši
  13. Prvi del

    Dobro jutro hieronim! Dobro govoriš: nekateri zelo poudarjajo Jezusovo trpljenje na križu, a kar je strašno ni Njegovo trpljenje samo, ampak ZMOTA ljudi, ki ne vedo, kaj si počno in KDO je On. To je strašno, sicer pa vsak dan umirajo ljudje, ki morda še bolj trpijo in so še bolj mučeni. In, kot praviš, res je: kdor je v Ljubezni, mu je lahko celo muka v sladkost, kar je dokazala tudi sveta Favstina Najsvetejša. Pa tisti svetnik tudi, ki so ga cvrli na železni plošči, in je mučiteljem rekel: "Tu sem že pečen, lahko me obrnete." Res, kot praviš, dokazujejo, da je Gospod v njih. A vsi niso taki junaki, in so tudi verne duše, ki jokajo in stokajo, a to ne pomeni, da pri njih ni Gospoda.

    Pomembno je le eno: OB TRENUTKIH SMRTI 'MOLITI' LE JEZUSA, IN TO Z LJUBEZNIJO. Za kaj takega storiti v času umiranja, pa potrebujemo DOLGOTRAJEN ISKREN TRENING, sicer takrat postanemo žival ali demon - in po smrti odidemo v take kraje.

    Verniki pa se še vedno samo nekaj zezajo.

    Sprašuješ o demonih. Ti bom kar na zadnjem primeru povedal: Včeraj sem moral iti kupit neko stvar, a tam ni bilo mojstrov, so bili na malici. Še z drugimi smo jih čakali 50 minut, potem pa jezni odšli, iskat drugo trgovino. Vmes je klical prvi lastnik in rekel, že drugič, da prihajajo. Sem mu rekel, naj ne hitijo, lahko gredo pa tudi nazaj, ker smo vsi odšli in nas ne bo nikoli več k njim.

    Našel sem drugega ponudnika in tam so bili že tisti, s katerimi smo čakali prej. Spet sem se načakal, vmes pa razmišljal, zakaj mi je Gospod vse te neprilike poslal. Na pisalni mizi je bil list papirja, kjer je pisalo: X ONI. Takoj sem postal pozoren. Oni po japonsko pomeni DEMON, DEMONI. Seveda je pisalo INO X (nerjaveči pleh ali kaj). Potem sem videl človeka tam. Neurejen, sposoben, a 'prikrit' alkoholik. Dolgo časa sem ga lahko opazoval. In slišal Gospodov glas: BLAGOSLOVI GA!

    Ko sem prišel domov, sem se uredil in izgnal hudiče iz tiste osebe in prostorov. Prosil Gospoda zanj, potem pa zadremal. A vsi hudiči so k meni prišli, le da tega še nisem vedel. Ponoči pa je bilo hudo, in kajti realne demonske sile treh vrst so začele zalezovanje in potem napad. Ko mi je bilo dosti tega, sem klical Gospodove svete lastnosti, Ga prosil, hvalil in jih izgnal še enkrat. Če pomislim, kako se to dela: biti mora mešanica lastne velike odločnosti, Božje moči, Slavljenja Gospoda, poguma, izganjanja v Njegovem Imenu, in predvsem: Ljubezni.

    Gospod je resničen. Stvar je bila opravljena v nekaj minutah. Brez Njega bi bilo konec s začasnim Jono. Hvala Tebi Gospod, kako zelo si resničen!

    Če je iskrenost dovolj? Ali je iskrenost dovolj, da pozdraviš bolnega, da nahraniš skupino lačnih? Iskrenost je le beseda, če zadaj ni Ljubezni, moči in žrtvovanja. Trdega dela.

    Kje sem naredil napako, oče Amorth pa jih očitno ni, ker trdi, da hudiči ne gredo na druge ljudi zraven. A jaz sem videl že kar nekaj uradnih izganjalcev Cerkve, ki so pod obleganjem hudih duhov, torej niso v Svetem Duhu. Sprašuješ o molitvi k Božjemu Usmiljenju, da nam razkrinka delovanje hudih duhov. Moliti v ta namen pomeni UKVARJATI SE S HUDIMI DUHOVI. Bi jih tako rad videl? Saj so povsod! To ni Pot Ljubezni. Ko moliš h Gospodu, vedno moli tako, da OBSTAJA LE GOSPOD IN LJUBEZEN DO NJEGA - tebe in tahudih pa ni več. To je povsem dovolj.

    Povsem druga pesem pa je boj, kadar so hudi duhovi zelo močni in so spuščeni z verig po Božjem dopuščenju, da se nekaj naučimo. Takrat pa moraš imeti tudi Moč. Ti te moči še nimaš, in večina duhovnikov je nima, ker kdor živi v grehu, ali iluziji posladkanega življenja ali je spolno aktiven za lasten užitek, takšna oseba nima prave moči in ostrine za tak boj, razen če je nek poseben izbranec. Kar pa mi najbrž nismo.

    OdgovoriIzbriši
  14. Drugi del

    Res, radijski program Ognjišča je pogosto taka nula, da se kar čudim. Na Marijin praznik zjutraj, ali na praznik Svetega Križa: malo omembe, minutka novic, potem pa goveja muzika. In pa ponovno tisto famozno romanje s kolesi, kot na TV, a sogovornik je predstavnik deželne banke. Potem se sliši le: banka, banka, banka, banka, banka, banka - to sem poslušal včeraj med čakanjem v avtu. Ugasnil sem jih za nekaj mesecev, hvala Bogu za gumb.

    Ko dam na Hrvaški katolički radio, pa je vsaj kaj dnevu primernega. In tako je vsak dan, zato ne poslušam kaj dosti, ker prižigam naključno, na telefonu, ker radija nimam, ali pa v avtu.

    Hvala ti in nadaljuj. Če nisem vse odgovoril, vprašaj ponovno. Lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  15. PS: ne vem, če sem bil dovolj jasen, glede moje napake, ki je bila posledica utrujenosti in domnevanja o povprečnosti temnih sil pri tistem človeku, a so bile nadpovprečno močne. Torej:

    Če molite za koga, ali prosite, ali 'izganjate' z blagoslavljanjem v Gospodovanjem Imenu (to ni uradni exorcizem, ki pripada duhovnikom!), je za učinek dovolj lahko že minuta ali dve ali pet ali deset, POTEM pa je potrebno nadaljevati molitev slavljenja Gospoda, z duhom, kot da 'predavate' vsej deželi naokoli: oznanjenje Gospodovih slav, lahko pa molite Vero, kot da jo moli tisoč ljudi obenem. Te molitve javnega glasnega razglašanja (seveda v duhu) Gospodove slave, se hudiči bojijo največ od vsega. Takrat jih lahko izženete v puščave, do konca sveta, in Gospoda prosite, naj nimajo več moči nad človekom in bitji. Potem se to uresniči.

    Molitev z namenom je torej kot dobra kuhinja: ni dovolj le krompir in voda, ampak mnogo prijemov v kombinaciji, da je slavnostno kosilo v Gospodovo slavo popolno in učinek velik ali celo trajen.

    Aleluja! Če Gospod ne bi vstal, bi bili mi večno mrtvi.

    In: ne lotevajte se takih stvari, če niste izzvani ali vas Gospod ne usmeri!

    OdgovoriIzbriši
  16. Hvala Jona za odličen 70. čiv in nadaljevanje komentatorjev in še odgovorov. To se dotika sleherne duše, ki išče Gospoda in smisel življenja, vsaj tako se sprašujemo na začetku. Zelo se me dotakne, kako duše svoje pomanjkljivosti, 'felerje' lahko le z Božjo pomočjo obrnejo v največje kreposti v služenju Gospodu. In kar se nam zdi, da je bila najhujša stvar v življenju, ki nas je pripeljala do ekstrema, do roba prepada, je po preobrazbi največja skrita sila v delovanju za Gospoda. Le kdo lahko 'zreciklira' take odkruške, če ne Gospod in Njegova Milost.

    V situacijah življenja spoznavam, kako ljudje trapasto odreagiramo. Spomnim se pred leti nekega pogovora z mlajšo osebo, žensko, ki si je zelo želela iti v tujino. Vleklo jo je, da bo našla svoje sanje v velikem mestu med ogromno knjigami domišljijskih zgodb ... Ker je bila inteligenta in nadebudna, sem jo mimogrede vprašala: »Pa komu boš s tem služila?« Joj, joj, kakšen pogrom je sledil nad bednikom m, ki takšno dahne. Beseda služila jo je vzdignila pol metra od tal, vsaj. Pogledala me je, kot bi jo hkrati napadale vsaj tri falange. »Da bi jaz komu služila???« se je glasil njen ogorčen odziv. »Sem samostojna, nikomur nič ne dolgujem, veliko let sem se učila in delala na tem, da nekaj naredim iz sebe in grem v tujino …«, nakar se je zavrtela na petah, s privzdignjenim nosom in v črnini odvihrala naprej po ulici.

    No, tako ljudje mislimo, da smo gospodarji, da smo sami svoj šef. In da nikomur nič ne dolgujemo. A če nismo bili ranjeni in nekje kar ornk v življenju zabredli, bomo zgleda še dolgo gojili miselnost, da mi pa smo nekaj »edinstvenega« in služili tako – komu ali čemu? Lastnim čutom, domislicam in umotvorijam. Če ne služimo Gospodu in Njegovim s konkretno karizmo in Delom v praksi, prav zagotovo služimo – lastni ta zadnji, ker vmesne variante ni.

    Mogoče me je tisto dekle v mislih kasneje s čim še ošvrknilo. Lahko pa ji bo to vprašanje in beseda SLUŽILA, ki je bila ost v njeno srce, pomenila ključ. Ključ razločevanja, po mnogo mnogo bridkih izkušnjah iskanja sreče v življenju, med kupi knjig. Ne vemo, kje nas počaka Gospod in ponudi PRILOŽNOST.

    Hvala Tebi Kristus in hvala Ti za Tvoje najmanjše, ki nas Poti in Ljubezni s Teboj uče, to je Tvoje veliko Usmiljenje od nas bednih duš, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  17. Dobro si brala: iz minus prve se moramo nazaj na noge postaviti: kar imamo, imamo, in to nam postane moč. A le po Božji pomoči, če smo iskreni. Pravijo, pripovedniki z zastonjskim kosilom ob 13h, da je S(P)avel, ko je bil vržen po tleh, na poti v Danmask, vse dobil brezplačno, ker je Božja Milost tako cenena. Ker tako mislijo, nimajo Božje Moči, ne rezultatov. Resnica pa je taka:

    Savel je bil zelo iskren v služenju Bogu, prav zato je hitel ubijati kristjane (z vsem srcem, dušo, mišljenjem in močjo), in nenehno je mislil le na apostole in na Jezusa, ZATO se mu je Jezus prikazal in ga spremenil v svojega svetega Pričevalca. Torej: najprej je iskrenost in iskanje in askeza (Savel ni nič delal zase), potem pa je preobrat, po Milosti Gospodovi.

    Tvoja znanka, ki noče služiti, je pač v hudičevi pasti. Kajti: vsi služimo, nobeno živo bitje ne more živeti, ne da bi služilo. Služiš pa lahko Bogu (kar je naša izvorna narava), sebi, zemljenemu svetu ali pa hudiču. Kdor služi sebi in svetu, kmalu služi hudiču. Ta frajla se je odločila služiti sebi - in le kje je sedaj, komu sedaj služi? Ker kdor sebi služi, mora nenehno grde ljudi na tazadnjo kuševati, da dobi dovolj denarja za to. Kdor ne služi Gospodu OSEBNO, vedno po kratkem užitku ZELO TRPI. In v njem sta tesnoba in depresija. Četudi je duhovnik.

    Prav poveš: to, da smo edinstveni, nam je položeno v vrtec, ker moramo biti tega mnenja, da se poženemo ven iz vse te trave, in da nas kdo opazi. A ko človek zori, mora zoreti k Bogu, in če zori prav, bolj ko spoznava Boga, bolj spoznava tudi sebe: svoj originalni Odnos z Njim in svojo ničevost. Tedaj sklene, da je le Gospod vreden Služenja, kajti dobil je Življenje.

    Kdo je Živ? Le tisti, ki je osebno spoznal Kristusa. Mehanska vera, obredje in krst niso Kristus, če nismo v Svetem Duhu. Zato je mnogo klerikov, ki niso Živi - Jezusa še niso spoznali, so pa slišali Zanj.

    Pa si ji le dala PRILOŽNOST. To je vse. In res: Gospod nenehno nudi Priložnosti. Tisti alkoholik, ki se ga je Gospod usmilil in skrivaj molim zanj, četudi je bil demon, je dobil nevidno priložnost, ki jo lahko čuti le v duši; ti pa si ji dala vidno priložnost, a ker je tako reagirala, ji bo Gospod, ker je dober, omogočil, da pride tja, kamor rine - da se bo tam nekaj pomembnega naučila, skozi trpljenje. Ja, ljudi je treba pustiti, da dosežejo dno, sicer so tako pomembni, da ti kaj hudega store, ko jih želiš spametovati.

    Namen mojega zapisa na to temo je bil, da bralec neha svoje minuse objokovati in pestovati, ampak da jih skozi spoznanje Jezusa spremni v veliko moč v Služenju Gospodu. Mislim pa, da razen tebe tega ni nihče dojel.

    Aleluja in hvala, ker razumeš - s tem tudi drugim pomagaš.

    OdgovoriIzbriši
  18. M res globoko razmišljaš !
    Pa se mi je pojavilo vprašanje; s čim misliš, da bi ena stara babica lahko AKTIVNO služila GOSPODU ???
    Bog te blagoslovi.
    babica

    OdgovoriIzbriši
  19. Ps: na koncu sem vprašal: KAJ JE TVOJE DELO (SLUŽENJE)? In potem vse tiho je bilo :). Tvoje služenje, m., mi je povsem jasno in hvala zanj, od vseh drugih pa je še prikrito v nekih semenih, zavaljenih po razpokah.

    OdgovoriIzbriši
  20. A babica je vmes vskočila. Babica, TI nam povej, prosim, s čim lahko AKTIVNO služiš Bogu, pa boš izvedela. Lep dan.

    OdgovoriIzbriši
  21. babica; to mi je težko povedati ker ne vem..............
    Morda z molitvijo, vendar težko in verjetno tudi slabo molim. Morda z zgedom, za to se trudim, ali se kakim pozitvnim komentarjem ????????????????
    Ti Jona to gotovo bolje vidiš, kot jaz !!!
    Bolago9slovljen dan.

    OdgovoriIzbriši
  22. Ok babica, če ne veš, DOBRO POSLUŠAJ, kaj ti bo Jona povedal, ker ti bo Gospod povedal:

    1. Kdor ne sreča Gospodovega predanega služabnika, in sta si medsebojno naklonjena, je vse zaman, karkoli je doslej počel: askeze, molitve, prošnje, postenja, filozofije in teologije: vse to NI DOVOLJ, da začne kliti seme Ljubezni do Gospoda in se Vrata v nebesa odprejo.

    2. Mnogo si počela v življenju: molila, podpirala in branila Cerkev, brala, razmišljala, se spovedovala in tudi pozabljala na Boga v grehu, pa Ga spet iskala: a vse to ni bilo dovolj, da bi duša našla Mir. Manjkal je še zadnji korak: imeti srečo ali karmo ali Milost, da srečaš vsaj najmanjšega Gospodovega bednega slugo, ki je z Njim 'na ti'. In da sta si naklonjena z njim. Potem Gospod to vidi in blagruje.

    3. In prineslo te je na Jonove bloge, in PRVA si se oglasila in komentirala, zahvalila in podprla. Zato ti je ta bedni sluga NAKLONJEN za večno, če le ne zagrabiš hudiča za rep. In zato ti je Gospod hvaležen, in te ima nenehno na očesu in srcu. In zato ti ta pisun tukaj nenehno govori, da NE SKRBI IN SE NE BOJ.

    4. Ker, če veš ali ne, si že pečena in pohana v služenju Gospodu, s tem, da pomagaš tukaj s komentarji - pomagaš temu ničetu od Jone in bralcem. Kaj bi še rada? Umiri sem in sprejmi Mir. Ljubi Gospoda in Njegove, in delaj kar je povedal, in to je tvoje Služenje in to je tvoje Zveličanje.

    Aleluja! Gospod je umrl za nas in vstal, ter nam dal Življenje enkrat in za vselej. Samo vzeti si ga moramo, s tem, da služimo Njegovim služabnikom v Ljubezni.

    In to dela tukaj m. z vso silo, h. z vzponi in padci navdiha, ostali pa kakor kapne, kakor luna stoji.

    Potem pa so še mnogi, ki so zavistni, a tudi mnogi, ki so naklonjeni, in tudi ti rastejo z nami. Med njimi je tudi kak apostolski, in ko pri njih narašča Kristus v duši, je ta pisun od drobtine srečen, ker Gospod vidi vse, malo pa tudi Jonek.

    Ne komplicirat: kdor je naklonjen tem pisanjem, že služi Gospodu, kdor pa bo ta Nauk širil dalje, bo apostol apostolov.

    PS: imam problem: želel bi vam podati samo jedro Nauka, pa ne vem, če je že čas, ker je čas za Svetega Duha po evangelistično razširjati, to pa sta dve popolnoma različni fazi: ena je šele začetek, druga pa je končni Konec, ker je prehod skozi Vrata Domov. Zato le študirate in bodite na vrtčevskem štriku, in Gospod bo dodal in pridal in pomnožil.

    Kako ta babica Gospodu služi: špeglajte se po njej!

    OdgovoriIzbriši
  23. hieronim piše:
    Jona, hvala za odgovore in vsem tukaj. Tako direktnih odgovorov ne najdeš nikjer niti jih ne slišiš. Vsakič, ko jih preberem je notri nekaj novega. To so biseri. Ne vem, koliko je v naši deželici 'profesionalnih' teologov različnih nivojev, pa nisem do sedaj zasledil podobnih zapisov. Po moji skromni logiki je eden od faktorjev te zavrtosti tudi to: BITI VIDEN. V tem primeru je to želja po BITI NEVIDEN, predvsem zaradi morebitnih posledičnih težav z''vrha'' in izgube ugodja .
    Zadnjič sem naletel na Youtubu na pravoslavnega meniha, ki je povedal zgodbo: Krasen kristjan, zelo veren, v stalni askezi, skromen, neviden, doma urejeno stanovanje z polnimi stenami nabožnih slik, kipcev, križev, romar,.. skratka, navzven vzor za kristjane. Vendar pa, kot je menih povedal, je to zanj navaden in grešen egoizem, ker drži to Znanje in Ljubezen LE ZASE, sebi za lastno zadoščenje. Se pravi, služi sebi. V nadaljevanju sem združil še s tvojo krasno razlago o demonih iz ozadja.
    Blagor blagoslovljenemu INO trgovcu, pa sploh ne ve, kako je naenkrat blizu. Ko bi vsaj vedel, od kje Prihaja ! Tudi jaz sem zmolil zanj, (kolikor je v moji moči) naj mu Gospod obrne pozornost k Sebi. Tvoj napotek sem vzel zelo resno: …''.POTEM pa je potrebno nadaljevati molitev slavljenja Gospoda, z duhom, kot da 'predavate' vsej deželi naokoli:….''
    Kakšno srečo sem imel, da sem s pomočjo Dobrotnika na zemlji imel možnost spoznati , kdo je edina možna Rešitev. Ko sem gledal Savla,(nekajkrat) sem se bridko zjokal. Kako odločen človek z neomajno voljo !! Škoda je čakati in ždeti v grehu ter čakati in upati, da je pač taka Božja volja in bomo enkrat že odrešeni. Čim kalkuliramo, lahko to počnemo v neskončnost. To nas ves čas opozarjaš. Odločen sem in živim KONTRA prejšnjemu življenju v zavedanju, da sem rešen LE po Njegovi Milosti in upam da bom lahko kdaj komu pomagal s to mojo grozno izkušnjo. Sovražnika sem kar dobro spoznal.
    Zato sem tukaj, med vami, in pivkam kolikor znam in morem.
    ''Boš služil Gospodu ali mamonu ?'' Tretjega ni.
    Danes na HKR: Sveti Leopold Mandič je rekel: Tudi če sem zaprt v svoji celici kot grlica v kletki, je moje srce, daleč čez morje, vedno pri vas !
    Jona in ostali, HVALA ! Naj odpade kar ima za odpasti, da bo korak lahek. V imenu Gospoda Jezusa Kristusa.
    h.

    OdgovoriIzbriši
  24. Opa, nisem videl zapisa od Babice in odgovor Jone. To vprašanje si zastavljam že nekaj let. O, kar sonce je zasijalo ! Aleluja !
    h.

    OdgovoriIzbriši
  25. Ok hieronim: v kraju, kjer očitno živiš, je mamon center. Ob njem spodaj okoli je trgovina z robo. Pojdi tja, in vprašaj za ceno ali kupi kaj za k tvojemu domu. Tako ga spoznaš. Ko boš odhajal, mu daruj ali samo skrivaj na mizi pusti križek ali podobico, ki se ga/je dotaknila Sv. Favstina. To naj bo tvoj začetek. In ker greš tja, pazi: eden od prej prisotnih demonov je bil nekoč tudi tvoj!

    Ker imeti Gospoda le zase, pomeni objemati hudičev rep. Kdor ima Gospoda ne more živeti, da Ga ne daje naprej.

    Da te Tata vidi. Bog s teboj in hvala.

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.