Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

torek, 5. september 2017


66. Svetniška zabloda naše Cerkve in dokazljiv vzrok

Ruševine Kureščka pred prihodom Božjega moža.
Istočasno pa simbolna slika našega odnosa do lastnih svetnikov.  
7.9.17, čet.

Zjutraj sem imel namen nekaj napisati, a mi je glas rekel, naj sežem v kup starejših Družin, ki jih še nisem 'predihal', in bom imel navdih. Prijel sem eno vmes (junij 2017, št. 25), ki me je vabila, in odprl - zadnjo stran. Zadnja stran je vedno zanimiva, kajti gospod Alojz Rebula odpira verske in Cerkvene teme, ki so vedno aktualne in bi jim lahko dodali še mnoge misli in Božje komentarje. No, tokrat je upravičeno pojamral isto, kar jamramo tukaj tudi mi:

Slovenska Cerkev je bila vedno nemarna do svojih svetnikov.

In ne le nemarna, celo zavistna in zlobna. Zato:

Slovenci nimamo niti enega 'uradnega' svetnika,
potrjenega od svete katoliške in apostolske Cerkve.

Mojster besede, gospod Rebula, našteje kar nekaj naših nedvomno svetniških osebnosti, in pravi, da je od teh blažen le eden: Anton Martin Slomšek, pa še on bolj po sreči, da smo imeli slovanskega papeža Janeza Pavla II. Na koncu teksta gospod Rebula napiše:
  


Govori seveda o Francu Špeliču, ki je zdaj v svetem, za naš kler pa je nula. Tu si preberite o njem:


Na koncu teksta kliknite še »Naslednja« in preberite intervju z njim.

Tu pa zijajte in zaman iščite Špeličevo ime, četudi je govor o Kureščku, ki ga je obudila le njegova svetniškost - v zadnjem odstavku se cenjeni avtor naravnost potrudi, da svetega Špeliča ignorira:



O vzroku takega ravnanja iz prve roke

Če iščete vzroke za takšno nemarnost Cerkve do lastnih svetih, jih ne iščite daleč - samo 15 cm desno od Rebulovega teksta je tekst ljubljanskega pomožnega škofa monsinjorja Franca Šuštarja. Odgovarja na vprašanje bralca glede 'počitka v Svetem Duhu', ki ga zna vernikom prenesti karizmatik pater James Manjackal (googlajte o njem). Pa si poglejmo kaj visoki duhovnik odgovori, prav tako na koncu:


Kot vidimo, gospod škof jasno namigne dvom in ga skuša vsaditi v sledilce karizmatika v Duhu. Pove tudi, da te počivanje v Svetem Duhu lahko privede do stiske (??), a ne pove, kako neki bi bilo to možno. Pri tem bi rekli dve stvari:

1. Škof Šuštar s svojo obrazložitvijo stori veliko teološko napako, ki jo delajo vsi, ki ne poznajo svetosti drugače kot iz knjig - ki je sami niso doživeli. Pravi namreč, da če bi kdo 'malikoval' katoliškega karizmatika, katerega knjige prodajajo tudi naše verske založbe, in pozabil na Gospoda ob tem, bi bila to velika nevarnost. Že beseda malikoval je zvijačna in sugestivna v napačno smer. Je v tem kontekstu klerikalna. Kaj pa, če bi Božjega moža kdo občudoval, mu bil naklonjen, hvaležen, mu pomagal, mu služil, ga vozil naokoli, ga predstavljal drugim? Hja, to pa bi bilo v Sloveniji že malikovanje! Resnica je seveda popolnoma obratna, in Jezus jo v Evangeliju jasno govori - Matej 10,42:
         
Kdor dá piti samo kozarec hladne vode enemu izmed teh malih, ker je ta imenovan Moj učenec, resnično, povem vam, ne bo izgubil svojega plačila.

Že smo povedali, kdo so Jezusovi mali, in so le oni Njegovi mali: tisti, ki so Njegovi osebni služabniki in prijatelji. Seveda bi bila vsaka malo večja naklonjenost takemu malemu v Slovenski Cerkvi smatrana za malikovanje. Resnica pa je OBRATNA:

Če je nekdo Božji človek, ga ni mogoče malikovati, ker je malikovanje možno samo za posvetni svet in želje po posvetnem dobičku. 

In četudi bi Božjega človeka nekdo hotel malikovati, bi pravzaprav Gospoda slavil. To nam dokazuje tudi odgovor nekega patra v neki drugi Družini, ko na vprašanje glede čaščenja relikvij odgovori, da se seveda ne časti koščica, ampak se časti oseba, ki je sveta, s tem pa se časti Gospoda. To pa je pravilno razumevanje transcendentnih odnosov pri Gospodu.

Transcendenca ni mesnato teološko paberkovanje: v duhovnem svetu ni razlike med Gospodom in Njegovim svetim Imenom, prav tako ni razlike med Njim in Njegovim svetim človekom, in ni razlike med razpelom ob poti in Gospodom, in ni razlike med nohtom svetnika in Gospodom. Seveda Gospod NI noht, ni lesen križ, ni verski simbol in ni nek človek, a istočasno JE POLNO PRISOTEN prek njih. Ne prek vsega in vseh, ampak preko bitij in stvari, ki Ga predstavljajo, kadar so v stiku s svetim. Te ISTOČASNE ZDRUŽITVE navideznih nasprotij kamniti um ne zmore, četudi je morda klerikov. Zato postane vzvišen in zavisten. A če tega ne zmore, je zagotovo heretičen. 

In tako je bilo vso preteklost: male bedne duše v vodilnem kleru so hotele, da se človek koncentrira nanje in njih Duha-prazne pridige, na darovanje Cerkvi kot zgradbi, ne pa na služenje Gospodu s tem, da z Ljubeznijo služiš Njegovemu svetniškemu služabniku, kar je edina prava Pot. Takšen zmoten odnos je VELIK GREH IN TUDI HEREZIJA. Kajti duše usmerja stran od srca, iz Jedra, na pozunanjenost. Posledica je demonski narod, ki že 70 let obožuje brezbožne politike in jih voli. Cerkev pa potem javka. Ljudje imajo notranjo potrebo služiti svetniškim soljudem, ker pa je Cerkev vmes postavila zid, so si 'svetnike' našli med leporečnimi politiki, in kristjani volijo blagozvočne levičarje. Na občinah pa so si naredili svEtnike. 

2. Gospod Šutar na koncu pomenljivo zaključi, da moramo imeti duha razločevanja. V tem kontekstu ne potrdi karizmatika Jamesa, ampak nam, gledano psihološko, namigne: 'Malo bolje poglejte in razločite: ne njega, mene in mojo združbo blagrujte!' In če te nekdo vpraša za konkretno osebo, patra Jamesa, tvoj odgovor velja za to osebo, sicer ni odgovor. 

Glede dotičnega gospoda, ki naj bi imel duha razločevanja, bi lahko rekli še tole zgodbo, ki sem jo slišal: pisec Božje knjige, ki je na lastne stroške napisal in izdal veliko knjigo o Ljubezni do Gospoda, težko dva kilograma, in jo brezplačno delil, je kontaktiral škofijsko knjigarno, kjer so ga prijazno napotili še v škofijski dvorec, naj knjige najprej predstavi gospodom škofom. Neka dobrodelna oseba se je namenila k njim in prijazna gospa na šalterju je bila vesela osmih knjig, a je pripomnila: ''A škofov in pomočnikov je več.'' Skupaj jih je naštela okoli 20, zato so dobili 23 knjig. Gospa je bila vesela, se zahvalila in obljubila, da se bodo škofje zahvalili. Čez nekaj dni sledi klic, pred tem pa je bilo obiiiilo hude tesnobe. Na drugi strani je bil gospod pomožni škof Šuštar, v vlogi 'vhodnega kontrolorja' (inkvizitorja). Nervozno je zavrnil vse knjige, rekoč: ''Malo sem prelistal, to so samo razni navedki, iz vseh vetrov skupaj prinešeni.'' Četudi je knjiga izpoved avtorja o OSEBNEM Srečanju Gospoda, bere pa se nekaj mesecev. Ko je bil vljudno naprošen, naj knjigo razdeli škofom, saj je to zanje, in je bilo tako DOGOVORJENO, in je bilo tako OBLJUBLJENO, je to gladko zavrnil. Na vprašanje zakaj, je dejal:

''Zato, ker sem se jaz tako odločil!''

Kakšno strašno dušno breme gre odtlej na tako dušo, če se samo ena oseba zaradi te odločitve ne bo zveličala, pa bi sicer se! (Berite opozorilo Gospoda Jezusa sveti Favstini Kowalski.) Očitno so duhovi razločevanja različni, in neki ločijo med položajem v kleru, vero in Ljubeznijo do Gospoda, drugi pa ne. Ti, zadnji, so vzrok, da Slovenci nimamo niti enega svetnika, in smo danes pretežno demonski narod.

Ps: Tisto knjigo pa so radi sprejeli mnogi verni, izgubljeno verni in neverni, skupaj z gospo, ki je dejala: ''Škofje takšne stvari neradi sprejemajo, vzamejo jih zase in ne dajo naprej. Raje jih prinesite k … redovnicam, so bolj odprte in bodo vesele.'' Ja, a le dokler jih 'duhovni vodniki' brez duha razločevanja med vero (religijo) in Ljubeznijo (Evangelijem) ne zavrnejo, NE DA BI JIH PREBRALI.

Gospod nam ne bo dal svetnikov, če si jih ne zaslužimo. Sicer pa nam jih je že dal - njih svetniškosti ne more zavrniti nihče na Zemlji, lahko pa jo ignoriramo še naprej, v lastno pogubo. Kajti veliko je verskega demonstva med nami. 

Napisano v duhovni edinosti in Ljubezni z nebeško Cerkvijo. Z zemeljsko pa toliko, kolikor ona sprejema svoje svete in jih obožuje ter služi z Ljubeznijo. 

Pa Bog nam pomagaj.


65. Dve žalostni

5.9.17, tor.

Tole si dobro preberite, potem pa zelo preverite, kdo vam bo dajal sveto rešnje telo v usta in kdo vam bo otroka krstil in ga učil vere:


Druga žalostna pa je trgovina Lidl: 


in


Pri nas pa nič: limlni bodo še vedno kupovali junk-hrano, gospod nadškof pa se bo še vedno počutil OK, kar se prve novice tiče. 

Komentar

Vsakdo naj počne, kar želi in za to bo pač odgovarjal pri sebi in Bogu. Kdor pa hodi za Kristusom, mora imeti 'duha razlikovanja' in pa trdno voljo, da se takim čerem IZOGNE in si reši večno Življenje. 

Kaj je Življenje, se nekdo sprašuje, slišim. Življenje je imeti Ljubezen v srcu, Božjo Ljubezen. Kdor je nima, je mrtva duša, četudi duša nikoli ne umre. Mrtve duše so pokopane v mesenih telesih, ko pa telesa odmro, so pokopane v večni komi, vrteč se v groznih sanjah po spodnjih svetovih vesolja. 

Kdor Gospoda zanika, je ljubljenec smrti. In kdor zanikovalčevo hrano golta, uživa smrt.

To je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Gospod!










27 komentarjev:

  1. pozdravljeni,

    razmišljam,da je seveda prav,da take svinjarije(opleg spolnih tudi denarne..) pridejo ven v medije...vendar levaki tko lakomno čakajo takih novic...
    Vendar,če bi bilo Cerkvi(cerkvenemu sodišču) resnično mar za njeno kakovost oznanjevalcev Božje besede,bi to takoj (znotraj svojih zaprtih sodišč)urgentno uredila.
    Saj MI res ne rabimo vedet vseh teh raznih njihovih afer...njihova sodišča pa! ker jim MORA bit mar!
    Sicer pa je gejevski lobij cerkve nedvomno rojen v Vatikanu..
    ..tam zraven njihovih razkošnih kardinalskih bivališč imajo že zelo dolgo savno z bazenom--only for man--razkošno uživaštvo...jeb....
    na netu je veliko ..klasična gejevska scena...žal za izbrance s turnom na glavi.. JUNK FOOLS

    Hvala Bogu,da so v večini tisti "ta pravi",katerim lahko zaupamo otroke v verouk in sebe seveda...

    Vendar je tudi problem,da jim manjka "uradnih" oznanjevalcev-po vsem svetu,tko,da raje hitro vse slabosti skrijejo,kot,da v resnici kaj naredijo.


    Čehi pa so očitno najbolj zaveden narod.Čestitamo jim lahko..in se kaj naučimo:torej bojkot! Ne obiskujte več Lidla,to je to!
    Zanimivo,da še nikoli nisem bila v tej trgovini...

    pa Bog nam pomagaj!
    mm

    OdgovoriIzbriši
  2. Hiernomim piše:
    Ljubi Jezus, glej, kaj si delamo !! Narod ima takšno vodstvo, kakršnega si zasluži: politično, gospodarsko, cerkveno,… Recimo, kolikokrat so že bili pozivi, naj bi bojkotirali obisk trgovin v nedeljo, pa ni bilo nič iz tega. Cela veriga izgovorov, zakaj ne in zakaj da. Koliko je samo reklam, se ti kar zavrti ob pogledu na njih. Kaj šele, da bi jih bral.

    To, da v grehu deli hostije, spoveduje in vse kar spada zraven, mu bo sojeno, kot vsem nam, in to KMALU. In da kdo zlorablja verske simbole za komercijalne namene. Pa tisti hudički na lizikah … !!!

    Kdo in kaj je dobro in kaj ne, je težko razsoditi, če se prepuščaš ''toku događaja''. LE molitev, STALNO zavedanje Božje Prisotnosti, le tako se nam mogoče po Božji Milosti razvije dar razločevanja. Ušlo mi je, kar si, Jona, pisal o sprejetju smrti, ker nisem bil VES ČAS POZOREN !! Poplava nekoristnih informacij, digitalna demenca, … črni nas ves čas vleče stran od Bistva, v času debelih krav pa še toliko bolj.

    Skobacati se moram iz te točke. Vem le toliko, da zelo malo vem, pa še to ne čisto. Iskati Ljubezen z Gospodom je za korajžne, takle čivk pa daje voljo ! Jona, HVALA TI za vse ! Včerajšnji tvoj odgovor je bil vedro mrzle vode ene od streznitev. Ves čas sem vedel, da nekaj zelo bistvenega ni v redu…..
    Gospod, usmili se nas ! h.

    Ps.: Babica, tudi jaz, ''mala sruta'' , se spomnim nate pri Gospodu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zjutraj napisala en komentar, pa ga v naglici prilepila v spodnji sklop komentarjev, ki sem jih prebirala, dodajam tukaj, spodnjega pa zbrisala.

    Brsti brsti na čivkih, srce veseli, duše h Gospodu hite, oči se jim odpirajo, hočejo Ga še. Prebirala večkrat odgovore Jone, notri so ključi. H. - tudi sama z veseljem pogledam slike, kje sta te Gospod in Najsvetejša vodila.

    Pesem 64. čivka (6+4 pa je 10, za števkofile) pa pretrese in slika, v duši zagrmi, v ravnodušnosti več nihče ne spi. Kdo še tiho zavzdihne I'm so Jesus right po tem? Ves svet rine v silne bolečine, Jezusa bodo klicali, v srcu Gospodova Resnica jih prešine. Ljubi Gospod, hvala Ti za Tvoje, ki na to nas pripravljajo, Pot nam kažejo …

    _____________________________________________________

    Današnji čiv o dveh žalostnih je krik tistih, ki jim JE MAR, hvala za poduk motrenja s srcem, Jona.

    Jasno in odločno ukrepanje v zablodah greha, ki se vleče, je nuja, ne stvar izbire. Brezbrižnost in tišina sta morilca kali zdravega življenja skupnosti. Položaji poleg raket na glavah prinesejo tudi odgovornost. Odgovornost brez osebne moči in poguma je pogrebščina, lastna in tistih, ki so ti bili zaupani v vodstvo. Grmenje in vztrajanje pri tem, kar je prav v duhu razločevanja ne glede na nasprotovanja, je Očetova Ljubezen.

    Brisanje in radiranje križev s cerkvic bo prineslo trpke plodove. Kako tuj in mrzel je ta svet, kako iskana in ljubljena je samota umika, da poiščeš Gospoda v srcu. Po čemer svet hlasta, je mrkovina in česar se iskalec Gospoda veseli, je za svet praznina.

    Hvaljen Jezus, zgodi se, kar je Očetova sveta volja. Lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  4. Šla malo počivat in prihaja babica pred oči. V mislih z njo pa stavek - zaupaj v Gospoda, ki se je ponavljal. Kar vzdignilo me je pokonci ...

    Babica, zaupaj v Gospoda!

    In javi se, ko prideš nazaj, drži se, m.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdravljeni vsi skupaj!

    Ves dan trdo delo, opreznost in boj z ... tudi pokvarjenci. Občinskimi. Le kako bi jih papež Frančesko sprejemal, ko jim daš vse, občini: dva umikališča, da ni več nesreč, hidrant, 60 cm ceste, da se gospoda ne bo po luknjah vozila, pa ti glavni inženir pride in se lepo menimo, a isti dan pošlje inšpekcijo na nas vse, ki nam že 185 let iz strehe hiš na cesto voda curi, ker so ceste ob hiši. Zagrožene hude kazni. Zamislite si staro teto, ki ne zmore - kmalu so takšne obresti, da je hiša že od občine in hči ne more dedovati. Komaj čakam, da naletim na tipa ali županjo, in ji dam nekaj krepkih o obnašanju, mujovstvu in piz....stvu. Podleži potuhnjeni. Počakajo, da je vse pod asfaltom, potem pa dva dni kasneje - prijavo naredijo, občina, brez vseh opozoril, tako da so stroški in delo in skrbi odtlej desetorni. Jaz pa sem jih hvalil, šele zdaj slišim, kaj vse počno. To seveda ni človeško.

    Kako reagira pravi kristjan na take podlosti? Malo vpije, dokazuje, reagira torej, potem pa barabam popusti in reče: Ljubi Gospod, prosim Te, blagoslovi vse poštene in jih varuj, podležem pa dovoli, da pridejo tja, kamer rinajo. Amen. Rezultat takih blagoslovov so osebne tragedije pokvarjenih, in smrti čez nekaj let. Ker kdor reveža zajebava, je že mnoge druge pred tem, in resnično, resnično povem vam:

    ZA TAKE MODELE NI MIRU NASLEDNJIH 15.000 LET, RAZEN, ČE SE SPOKORIJO, DA SE BO 'ŠE HUDIČU GRAVŽALO IN SE BO SOLZIL'.

    In enako je s temi zgoraj v čivku. Lepo in pošteno ste povedali, kajti jasno vam je, kaj je prav in kaj ne, kaj je smrt in kaj je Življenje.

    Ko molite za babico, ne molčkajte, kajti iz tega ni nič, ampak mislite Z MOČJO nanjo, vmes pa Gospoda slavite z Ljubeznijo. Pol jo bo pa kar privzdignilo.

    Mm, pišeš o hiši svinjarij, ki se drži vatikanskih zidov, ja, bral sem o tem, pa tudi o kabelskem operaterju, ki je sporočil, koliko pornografije gledajo vatikanci. Nimam besed in ne sodbe za to, nisem sposoben, ker to je čez vso mejo. Gospod je Sodnik in On je strašen Sodnik za tiste, ki Ga zlorabljajo. Aleluja!

    Hieronim, nekaj je manjkalo, anede? Pravo romanje je polno žuljev in tudi skrbi, nevarnosti. Ti pa si romal kot v mestno slaščičarno in nazaj. No, Gospod je že vedel, zakaj je tako. A če strahu pred smrtjo na premagamo, je naša vera in pričevanje tak kompromisarski zmazek, kot ga vidimo pri škofih, ki skrivajo zločine svojih podrejenih podležev. Brez poguma NI NIČ, pogum pa je sestavina Ljubezni in premagane smrti - smej se ji, babi stari, naj straši lastno rit, ne pa tebe. Isto velja za hudiča.

    M, edina si zaznala, da pesem ni pesem. Je rekel pesnik, da njegove pesmi niso pesmi, in kdor to razume, se lahko pogovarjata o pesništvu. Tisto ni pesem, ampak je Strašni Dobri Gospod. Si jasnooka, naj tako ostane na veke vekov.

    Še to: ne boste verjeli, kako Gospod kljub tegobam skrbi za svoje sluge: dneve ali tedne vnaprej nekaj odvrže ob cesto, ko pa pride težava, tista stvar reši vse težave za naslednjih 15 let. Pa je čakala na odvoz, a po nekih slučajih se ni zgodilo. Nepojmljiva je Gospodova Previdnost, in tudi barabije se dogajajo znotraj nje: da imajo resnični pričevalci možnost grmenja in odpiranja Vrat; da imajo lažni duhovni očetje možnost v spodnje vice pasti; in da imajo podleži možnost, da se jim sesuje vse in pogledajo v pekel: vsem je to v uk.

    Oooo Gospod, kako si dober! Ko sem v Tvoji formi, so mi vse težave le v veselje in izziv! Srce kar škriplje od Božje strasti, Pravičnost je kot ogromna vojska, in Milost je kot Mati, ki ponižnim pred Bogom in neponižnim pred hudičem vse spreminja v vedrost in napoj Življenja.

    Aleluja! Držite se štrika, kot vrtčani na sprehodu. Potem je vse lepo in vse v Načrtu. Priklon.


    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala za napisano Jona in nasvet, kako misliti z močjo na babico in vmes slaviti Gospoda z Ljubeznijo. In tole z bockanjem s svetom, občinarji je pa tud križ, gresta energija in še denar lahko, čemu, da se jim duše spametujejo?

    Je bil pa včeraj god svete Matere Terezije iz Kalkute, lani 4. septembra jo je papa Frančišek razglasil za svetnico. Bilo je kar nekaj srčnih zapisov o njej, pa tudi tisti so se pojavili s strani lažnivih, ki ji še sedaj želijo krniti ugled, le kaj počno taki mediji in novinarji svojim dušam, da klevetajo Gospodove sluge, ki že pri Njemu Domujejo.

    Ganilo so njene podobe, njen obraz v pesmi:

    https://www.youtube.com/watch?v=XnHCjFoxtGc

    Naš svetniški škof Janez Frančišek Gnidovec, ki ga Slovenci z mačehovskim odnosom do svojih svetnikov še nismo pripeljali do priznanja svetništva, pa je tej svetnici ob odhodu v misijone podelil blagoslov in ji je kot duhovni oče.

    Tole spodaj pa je njeno pričevanje o škofu Gnidovcu v Rimu l. 1974:
    Naš škof Gnidovec je bil svetnik.
    Vsi smo ga klicali s tem imenom. Bil je pravi duhovnik po Jezusovem Srcu; blagega in ponižnega srca.
    Ko sem odhajala v misijone, je zame maševal, obhajal me je, me blagoslovil in rekel:
    'V misijone greste. Dajte Jezusu vse, samo Zanj živite, bodite samo Njegova, samo Njega ljubite, samo Zanj se žrtvujte. Naj vam bo Jezus vse v vašem življenju'.
    Prepričana sem, da prosi zame in da imam v njem pri Jezusu zaščitnika.
    (Mati Tereza, MC)

    Slovencem naj se zgodijo še ti časi, časi svetniških škofov, ako je to Božja volja. To je spodbuda, da se da in so že hodili po slovenski zemlji Bogu vdani, ki so smrti zrli v oči in se ji smejali.

    Ljubi Jezus, Ti si in Tvoji nam pomagajo, ko le kanček srca jim naša revšna da, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  7. Dobro jutro m! Bral tvoje vrstice in se solzil ... Sveti J. F. Gnidovec ji je povedal VSE: PRVO Božjo Zapoved. To ti je naveza, hvala ti, ker si našla primer, o čemer ves čas pišem:

    Moraš imeti svetniškega vodnika, s katerim sta si medsebojno naklonjena, oba pa popolnoma nora na Boga. To je ta sveti trikotnik.

    Nič ni: bom že sam. Sam ni še nihče prišel v raj.

    Ja, danes bo zanimiv dan: država želi, da je gor dol in da voda teče navzgor, ali pa da ponika v skalo in ilovico. Zato se spuščam v dolino na posvet k kraljici občine in njenemu Sančo Pansi. In če ne bo šlo zlepa, bo šlo pa z Božjo pomočjo malo manj zlepa, kajti delati grdo z rajo pa pri Joni ne gre skoz.

    Bog te živi!

    Aleluja, Gospod je Dober, aleluja

    OdgovoriIzbriši
  8. pozdravljeni,
    Sinoči sem prebrala Jonov komentar in ob izkušnjah z "občinskimi hinavci" si na koncu rečeš le :dobrota je sirota..
    a tisti,ki je sirota zaradi dobrote,ga Gospod Jezus še bolj ljubi in mu
    osebno obriše pot s čela in solzo z lica.
    Hinavci pa... že zaradi tega kar so,ne morejo imeti nikoli miru v srcu..čeprav hlinijo vsesorte .
    Sklicujejo se na zakone ,birokracijo,..ti" primažejo klofuto" in se na koncu celo opravičujejo,da je vse v imenu zakona.

    žal je res včasih treba malo popenit nad kom tam gor,če ti še s plačilom grozi...imam podobno izkušnjo...na koncu ,ko sem jim jaz zagrozila,da bom kar novinarje poklicala,so se umaknili,sicer bi mogla plačati-za nič!

    Raje energijo skoncentrirat v bolj pametne stvari...

    Z vso močjo srca misliti na našo babico in z ljubeznijo slaviti Gospoda Jezusa! Hvala,to je moč molitve! Slava MU!!!

    Hvala m za informiranje o sv.škofu Grintavcu in sv.M. Terezo...bom šla še jaz brat o tem.
    hm,o njej nisem še kaj veliko brala...bo treba..

    Časi svetniških škofov so vedno možni,Gospod jih gotovo čaka..kot vse nas...se mora pa "vodstvo" najprej prebuditi iz udobja...za polno mizo pečenih pišk(mrtvih miši)...se bolj malo misli na svetniško siromaštvo...
    Naj jim (in nam bednikom) Bog nakloni milost spoznanja...LJUBEZNI!!!
    lep dan vsem!
    mm

    OdgovoriIzbriši
  9. Juhuhu, dobro poveš mm, in vse je res. Res je glede potuhnjencev na 'oblasti'. No, šel sem in dobre pol ure rogovilil, je bil hud odpor, a potem je popustil in so razumeli, kje so nečloveški. Žal Kraljice ni bilo, bom pa kak dopis napisal, saj sem 'pisatelj', imam časa na pretek - to je dalo misliti. Na koncu bom moral nekaj čarati, oni pa malo spremeniti odnos. A veš, da ne pošljejo kakega prijaznega listka z obvestilom, ampak kar izvajalce z bagerji in vse je v hipu v parhu, blatu in pesku; pa tudi opozoril glede meteorne vode ne. Pravi: Mi ne pošiljamo obvestil, mi pošljemo inšpekcijo. Rekel sem mu, da je zgrešil poklic, saj biti grad. ing. ni le betonirati, ampak tudi med ljudi iti, poslušati, in jim poslati vsaj tak prijazen listek, kot so tisti pred volitvami. No, bil sem kot skala, pa popustljiv, in na koncu je marsikaj sprejel. Drugače pa bi bile še druge varinate, ki jih ti omenjaš, pa jim nekam hudo smrdijo. Poskušal sem mu dušo rešiti, vse sem dal za to, zdaj pa 'kako koji mili moji' - Gospod vse gleda kakor orel, in plačuje dobro in slabo.

    No, zdaj pa delo naprej, z Gospodom, svetimi in vami v srcu. Pogumnim Gospod pomaga, ne se izgovarjat le na bojazljivega Petra, ki je kidnil, skupaj z drugimi, kajti oni so potem postali NAJPOGUMNEJŠI, šli po svetu in dali življenje Zanj. Naši pripovedniki pa tako radi govore, da je bil Tomaž, revček, nejeveren; Magdalena grešna; Peter zatajevalec ... Ja, pa tudi v plenice so kakali, a so potem postali sveti - kaj pa mi??

    Dobro si povedala tisto o babici in vseh, za katere se moli: Ljubi Gospoda, ostalim pa daj moč. To je prava PO-MOČ. In moč je tudi Gospodova.

    Aleluja, Gospod je vstal!

    OdgovoriIzbriši
  10. aleluja!
    ..po radiu je How many roads must a man......the anwser ,my friend is blowing in the wind.....of THE LORD!
    mm

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala za odgovor Jona in malo poročila, kaj se dogaja pri 'občinskih', tudi to je uk, kako se borit, če gredo ljudje predaleč v zbirokratiziranem delovanju, kar je diagnoza razčlovečenosti.

    Še nekaj glede svetega trikotnika, ki si ga pojasnil zgoraj. Zjutraj prebirala Na mali Poti, kratka razmišljanja sv. Terezije Deteta Jezusa za vsak dan, in takole pove: »Koliko ljudi bi doseglo svetost, če bi imeli pravo vodstvo!«

    Hvaljen Jezus in Njegovi, vsak dan je bitka, a v srcu naj bo Miru pristan, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  12. Hvala m za lepe misli sv.Terezije Deteta Jezusa.
    A zakaj se po večini vodstva s časom pozabijo na svoje poslanstvo...

    Enkrat sem nekje prebrala,da vsak,ki pride za polno korito postane svinja,..
    Ker od takrat naprej vidi le tisto korito...
    Vem,da to ne spada v kontekst besed sv. Tetezije D.J.
    Je bolj v kontekstu državnih,političnih,..vodij.

    Tolži in vliva moč,voljo,upanje..tvoj zadnji stavek.

    Hvaljen Jezus! Hvala ti za "štrik", da se ga lahko držimo,da nas imaš v navezi,tudi ko moramo včasih laziti čez nevarne previse in že napačen gib je lahko usoden..
    Držati se vrvi kot vrtčani! Lepa primerjava!
    Hvala in Bog z vami vsemi!
    mm

    OdgovoriIzbriši
  13. Vaše komentarje brati pa postaja duši med. Večkrat jih je treba. Ni prazne slame, vse več je rdeče niti, ki pomeni Življenje. Vesel!

    Ja, vodstvo je ključno, pa tudi sreča ali 'Božja karma', da nisi prevaran od vodnikov, ki so zasidrani v duhu živali, lačnih duhov in asur. Je pa sveti P. dejal: "Kdor je prevarant ali želi biti prevaran, bo dobil prevarantskega 'duhovnega učitelja'".

    Ko nekdo dobi 'okus za Gospoda', in je bil rešen, nima druge izbire, kot da se tega drži odtlej pa v večnost. To ni naloga ali zapoved, ampak je naša izvorna narava in Ljubezen. Držati se pomeni VSAK DAN. Vsak dan imeti čas Zanj in za učenje Ljubezni do Gospoda in za dela Zanj. Kdor je le kampanjski, je na poti v prepad. In kdor ne zmore, ker je preveč zaposlen s svetom, mu Gospod Jezus Kristus prinaša lahko in direktno rešitev:

    PUSTI VSE IN HODI ZA MENOJ, reče.

    Le v Njem je Mir, a tudi sladkost. Mora pa biti moč, da varuje to Pot.

    Tu dežuje, megle so, jesen je prišla. Človeku pa je toplo pri srcu.

    Hvala Vam tudi! Ko začno ljudje Govoriti čiste besede srca do Gospoda, so to nebesa.

    OdgovoriIzbriši
  14. oooooooo,to pa je bilo branje!¨
    HVALA TI!
    ..Da je g. Rebula velika osebnost vemo,enkrat pred leti sem bila na njegovem srečanju v Stični....velika duša,pa še nasmeješ se mu,ker ima veliko smisla za humor...
    Sedaj,po prebranem intervjuju,pa vidim,da je še večji...
    Preko njega(NO PRAVZAPRAV PREKO TEBE ,JONA),spoznamo še to Veličino g. Špeliča. Priznam,nikoli še nisem ,BEDNICA slišala zanj.
    Hvaležna ,hvaležna,da si nam ga pokazal..dal spoznati,kakšni ljudje živijo med nami. Prav sram me je,da se nikoli nisem kaj dosti zanimala za to...
    Lahko se Mu do tal priklonimo,on je čisti svetnik....
    Kaka veličina ! Kaka milost samo slišati zanj!

    A tisti,njegovi klerobratje ,ki ga "ne vidijo",so že zaradi tega do kolen v lastnem dre...
    Katerga ponesejo gotovo s sabo,pač kamorkoli že pojdejo...nekega dne..

    hm....žalostno..
    ha,"Tisti" pisatelj,ki pa se je namartral,ne zase,ampak,da bi kako dušo obudil,jo za Nega in Njegove ogrel...".mu povej",da NJEGOVO DELO NI(BILO) ZASTONJ!
    Za tiste prevzvišene , tam gor,pa je kazen že ta,da imajo tko ozko srce,tko slepe oči in tko zaprte ušesa,da se z Gospodom ne bojo nikoli srečali...vsaj ne dokler jim hudi duh nad glavo čepi...

    Pisatelj pa je že v njegovem objemu,čeprav še tu na zemlji.

    ..ha,če ga srečaš,ga objami še zame

    lp! rada vas mam!
    mm

    OdgovoriIzbriši
  15. Šival fliko na 30 let stare hlače od trenerke, ki sem jih nekoč našel na podstrešju. Za doma bo že. Bogi sosedje, ker bodo 'grdo videli' :)

    Veš kaj mm, midva sva oba idiota, zapoznela kristjana, pa sva marsikaterega svetnika spregledala, a se tudi izognila mnogo cerkvenega cigu-migu, in tako ostala 'čista' za končni Nauk, Nauk Prve Zapovedi. In ker se staramo, je treba še bolj vestno po Poti hoditi, verski cirkus pa samo od strani videti.

    Ja, patra Špeliča premalo poznamo, tudi jaz. Ti pa boš moža kmalu nahecala, da gresta na Kurešček? No ali pa Gita-sina.

    Tisti spisatelj je kot megla, zdaj ga vidiš, zdaj ga ne vidiš, a kdaj kako novico izvem ...

    Za Gospoda Rebulo so zavistneži enkrat rekli, da "veruje v Cerkev', hehe", a je tudi zdravo kritičen do nje, na blag način. Hehe-jevci pa so v deprah.

    Je pa težava, poslušal sem novice in res: Gospod prihaja in hudo bo mnogim. Kajti: Evangelij niso prevarantska cerkvena zemljišča v Tuzli, niti porno-program na T2 ali kje že. Gospod prihaja, tiho a strašno, in slišal sem Ga, kako si žvižga tisto: "Prijatelji stari gdje ste?", da poplača in še obresti določi. Skril sem se v grm in slavil svetega Sina, ki ima tako dobrega Očeta, in nam Ga je predstavil.

    Aleluja! Kot je napisal Ryokan: "Če piha veter, naj piha; če pada dež, naj pada", samo da srce žari od Gospodja.

    OdgovoriIzbriši
  16. Hieronim piše:
    Hvala, Jona, da si nas opomnil na gospoda Špeliča in velika škoda se dela, da takih škofje, ki bi morali opozarjati na njih, ne prepoznajo ali pa se jih boje.
    Takšne iskrene duše obstajajo, le ne vidimo jih zaradi naših nečistih duš ali pa se tudi zaradi varovanja Najvišjega držijo bolj ''nazaj'' in čakajo pravo priliko, katero jim je namenil Gospod, med tem pa v Ljubezni trpijo. Mnogo jih vmes obupa, klonejo pred bleščicami sveta ali pa se vdajo obljubam in cerkveni hierarhiji.

    Imel sem priliko spoznati mladega kaplana, ki deluje v manjši župniji. Mogoče nimam prav, ker ne morem in ne znam pravilno ocenjevati, vendar je name napravil močan vtis. Tudi otroci pri verouku ga imajo radi, mladi hočejo njega za pogovor (kolikor jih pač še je v cerkvah), na pogrebu se tudi zjoka, mašuje iskreno, s srcem. Z veseljem bere 2-kilsko Knjigo in pravi, da je res DOBRA ! Pove, da ga poiščejo po navadi tisti, kateri hočejo od vere ''nekaj več'', in nerad samo gladi.
    Le to sem hotel povedati, da so močne iskre Gospodove v cerkvah, le poiskati jih moramo, jih močno podpreti ter prositi Gospoda zanje !!
    Usmiljeni Oče, naj Te nikoli ne preneham iskati !
    Hvala vsem za komentarje, mnogo se naučim od vseh vas, čisto Usmiljenje. Čedalje manjšega se počutim pred vami.......
    Aleluja !! h.

    ps. Kadar imam jaz težave z oblastjo ali ljudmi nasplošno,... to je tako grozno, ker takrat črni dela najbolj in moraš biti resnično močno povezan z Jezusom, da lahko obvladaš žival v sebi. Bolj ko sije sonce, bolj je potrebna stalna ljubeča misel na Gospoda, ker Bo potem tudi v času neurja z nami.

    OdgovoriIzbriši
  17. Kakšen komentar hieronim, za dobro jutro! Vidiš, vidiš, Gospod ti je dal talent za pisanje o Njem, ti pa ga razvijaj naprej, da boš zaslužen mali-hieronim, in ne postaneš minoreih.

    Še vedno se malo meriš velikega ali majhnega pred kom - pozabi na to. Naše naravno stanje je, da smo prijatelji z Gospodom, če pa smo prijatelji, spoznamo, da je On brezmejni Ogenj, mi pa smo le Njegove iskre. Smo kot ogenj, a nismo Ogenj. Posledično ne delamo z Njim kot dela povprečen vernik, ki si Gospoda skuša podrediti v mlekomat ali bankomat.

    Praviš, da so v Cerkvi tudi močne iskre, a vsakdo, kdor želi biti Kristusov do konca in naprej, mora ZAPUSTITI VSE, IN HODITI ZA NJIM, kar pomeni na nek način zapustiti tudi Cerkev-staro mamo, in se k njej vrniti šele, ko se Gospoda trdno držiš za ogrinjalo. Ni nujno Cerkev tudi telesno zapustiti, čeprav je tudi to možnost, in se kasneje na nek način vrniti. Na to temo je možno veliko povedati, pa bomo, ob priliki.

    Imaš prav: ljudje, ki imajo probleme z nečloveško oblastjo, ponoči po navadi ne spijo od groze in jeze - kot praviš, treba se je dati na uzdo, da nisi žival. Res, ZBRANOST na Gospoda na Nebu in v srcu, mora biti utrjena do te mere, da imaš Mir kljub nemiru in bitki, celo kljub mučeništvu. Tako je nastajalo krščanstvo: skozi take težke preizkušnje, in ne v semeniščih, kjer diši po krofih. In vedno je treba biti na koncu koncev človeški in spravljiv, če je le drobec znamenja za to. A mnogo hudičev se ne zmeni in potem je treba stvar požreti, ali pa jih razgnati in v strah vzeti, sicer se ne ustavijo nikoli in nimajo meja, do kje bodo reveža tlačili.

    Pa to me kar kap zadeva - kakšne komentarje vam je Gospod naklonil pisati! Zdi se mi, da ker ste tukaj Jono obiskali, da bo tudi pisanje o Ljubezni z Gospodom vaše služenje. Naj vam pri tem povem tole sveto resnico naših svetih praočetov:

    Ne gradnja cerkva in samostanov, ne pridiganje naokoli, ampak pisanje knjig o Ljubezni z Gospodom, o prostovoljnem ljubečem Služenju Njemu in Njegovim svetim, o čistem življenju - to je najvišje delo za služabnika na Zemlji. Če mu je pač dano. in če taki zapisi obstajajo, in so iz 'prve roke', potem bodo cerkve in samostani Živi, Služenje bo Živo, in čisto življenje bo Gospodovo.

    Pa lep pozdrav in hvala za novice!

    OdgovoriIzbriši
  18. Prebrala 66. čiv in o patru Špeliču, do srca je šla njegova Pot h Gospodu. Vedno znova spoznavam, da se prikrade zavist v tiste, ki ne okušajo vsaj malo Gospodove sladkosti v srcu in se vse naredi, da se npr. pravega človeka ne omeni, da se ga preprosto »zbriše« kot npr. pri opisu Božje poti in cerkve na Kureščku. A to je najhujša zmota, saj ravno takšni ljudje odpirajo vrata. Ali pa sklicevati se na 'Duha razločevanja' in sam biti v pomanjkanju le Tega. Oblačila še ne narede ostrookosti srca. Naredijo pa lahko grenko ostrino tam, kjer ni potrebna.

    V intervjuje na linku se iz opisov razbere, kako je Gospod deloval čez patra Špeliča, ganilo do solz. Kako so se ljudje sami vračali k njemu in še druge pripeljali, na pripravo prejetja zakramentov, ker sta jih sv. Marija in Gospod priklicala nazaj in Milost je delovala čez patra Špeliča. Je to možno le po človeku? Nikakor. In sveti kraj je zaradi svetniškosti njegove osebe.

    Res je Dobrota Gospoda velika, ker pošilja nam Svoje ljudi, kot je tudi v primeru patra Špeliča. Slovenska cerkev, doklej še, doklej še ta boleča mlačnost do svetih?

    V ljubeči misli na Gospoda ure naj danes gredo, bo kmalu večer, se srca ljudi razodevati začno, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  19. Pa to ni res, m! Skoraj isto minuto sva poslala komentar!

    Prav ocenjuješ glede zavisti pri tistih, ki pa nečesa nimajo. Pravzaprav je zavist koristna stvar, ker nas priganja NAPREJ. Ko pa ostane le zavist, duša postane bolna: živalska, tatinska, lažniva in zlobna.

    Dobro govoriš glede patra Špeliča. Vse to je po osebnem trudu, ki pa pritegne pozornost Boga Očeta in On nam nameni Milosti. Če bi zavistni to vedeli, ne bi bili nikoli zavistni.

    Zdajle pa morem ven v manjši boj, se zbirajo skobci in se bo treba nekaj zmenit.

    Pa hvala ti, in Bog je s teboj. In vami.

    OdgovoriIzbriši
  20. Dobro jutro,
    hvala za odgovor,sem prebrala sinoči.

    Ja,res, po vsem prebranem o Kureščku, pa o g. Špeliču, se je že med branjem zbudila želja,da bi ta sveti kraj obiskali.
    Kar vse "moje"4 fante bi peljala...kako bo,bomo pa videli...
    Mi smo kake 3,5 ure od Ljubljane ,zato mora bit cel dan na razpolago...
    Bom dala na "hišni svet",haha

    O,..h!,ti pa veš za to"dvokilsko knjigo"...nice!
    ...a se jo da kje dobiti?kupiti? postajam radovedna..

    še to....praviš Jona,da šivaš stare cunje...ja pol si tak ku jaz..
    ..čimveč stvari reciklirat,ponovno oživet...obleke,"smeti"..
    haha..VSE JE LAŽJE PRENOVITI(reciklirati) KOT ČLOVEKA-

    Pri nas skoraj nobenih cunj ne kupimo,ker imam to srečo,da veliko dobimo od vsepovsod...Še preveč tega rata včasih,potem pa tudi sama dajem naprej...
    najslabšo izkušnjo pa imam (ŽAL!)z Karitasom--glede cunj.
    Že leta jim nosim vreče cunj(tiste,ki so po moji presoji še dokaj uporabne),a izgleda,da imajo tega že tooooliko,da dobesedno mečejo na smetišče.
    Resnicabižja!
    .. mi je povedala ena(kitam dela pri cunjah),da so (ko se je pač preveč nabralo)najeli kamijon,da jim je škatle (čistih speglanih )cunj odpeljal na smetišče!
    Nisem mogla verjet ušesom!
    Od takrat naprej ne nosim tja več nič.
    A kaj narediti z tem blagom? Šla sem na net vtipkala:"recicling old clothes" in dobila ogromno idej.
    Mož mi je naredil preprosto statev in nastala sta dva zelo lepa,pisana,trdna tepiha!

    In še otroci se učijo kako stvar porabit "do konca".

    Lepo bodite,moliiiiite,preveč ne hitite(razen po Poti) in upajte,da kak blagoslovček dobite ,da pameti ne zgubite!

    mm








    OdgovoriIzbriši
  21. Link, ki sem vam ga dal o patru Špeliču, sam nisem prebral (sem ga že pred časom), zato sem šel brati še enkrat, ko patra tako hvalite :). Že ob branju življenjepisa sem se od Milosti zjokaval kot otrok. In bil napolnjen do vrha duše.

    Brat! Gospodov klic v tebi je bil močnejši od sveta! In na trdo te je vzgajal, kot vse taprave. Na tleh pred teboj.

    OdgovoriIzbriši
  22. Mm, vidim, da sta se posta križala, potem pa sem hitel v arcnije kupovat za ljudi.

    Ja, ko sem bral intervju z njim, ga drugače dojemam, kot leta nazaj - koliko Milosti, in tudi križa! Kdor zna brati, lahko izlušči domala vse.

    Kaj pa vem, če je dobro brezvoljne mujadine s seboj na Božje poti voditi - včasih je bolje iti sam ali v verskem aranžmaju. Je pa pretresljivo: iskali so ga (p. Špeliča) iz vse Evrope, naši pa bolj malo, a škofje so bili poskriti. Pa to je za crknit! Raje so razmišljali o denarnih zadevah, njih potomci pa bodo žal romali v areste??? (Berite novice.)

    Možak, ki živi sam, potrebuje le pralni stroj in pa trikotno akumulatorsko metlo za 30 evrov, pa morda še šivalni stroj, pa je mir pri hiši in red tudi. A potem ljudje rečejo: Ja, s kom se pa potem lahko kregaš? Res, Jezus je povedal pravo Pot :)

    Bom glede knjige vprašal, kaj dogaja. Bog z vsemi.

    OdgovoriIzbriši
  23. ..haha,"brezvoljne mujadine",dobre maš...

    z "aranžmaji" pa nočem hoditi nikamor --več.
    Že kake 10let sigurno.
    ...ne z verskimi,ne s kakimi drugimi...

    Vedno bolj me moti biti predolgo z množico ljudi...

    Toliko čebljanja o bedastočah....ko sem bila kdaj(romanje ali izlet) z njimi(pa še to sem šla,ker me kdo posebej prosil-torej bolj usluga drugim ,kot sebi),sem vedno imela občutek,da sploh ne spadam tja in komaj čakala da se vrnem domov..

    Najbrž,ker sem kot "mula" toliko pohajala naokoli,želela sem jesti življenje z največjo žlico,obiti vse možne koncerte,žure...
    kljub vsemu "norenju" ,je bil del mojega srca vedno Tam.
    Svetinjica Međugorske Matere je bila vedno z mano...šele dve leti nazaj,sem jo dala ven iz denarnice,saj je po več kot 20.l. skoraj razpadla ..

    Hvala za pozanimanje o tej knjigi! Občutek imam,da je nekaj posebnega.

    Je pa tudi ves ta Blog,ki je Božja Beseda,če bi se ga natisnilo, vreden več kot velika večina knjig!!!

    Hm,Bog ve kaj bi zanj komentiral g.Šuštar...?
    Bi ga dal brati svojim bratom? ali bi tiščal glavo v zemlji?
    Bog ve!
    lp
    mm

    OdgovoriIzbriši
  24. Tiksim, zbrisal sem tvoj komentar, ker ne želim mešetarjenja. Prosim, spravi se na Pot direktno, ne naokoli. Pa hvala lepa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jona, iskreno se opravičujem, nisem mislila delati zbrke, videla sem kot priložnost da pomagam, a sedaj vidim, da ni bil pravi način. Tebi hvala!

      Izbriši
  25. Na Božjo pot se gre sam, v družbi je takoj potuha, stara znanstva, ljudje te imajo na disketi in težko se še s tem ubadaš. Tudi sama sem šla pred leti na Božjo pot sama, nihče me ni poznal od tistih, ki smo se skupaj zjutraj usedli na avtobus. In si res le ti in misli na sveto Marijo, kam grem, kaj se dogaja … to ti že hodi po glavi, a srce ima jasno smer, potem pa se zgodi, kar se zgodi.

    Kolikor se odpreš, toliko je lahko novega nalitega ... mm pogumno naprej, to je med teboj in Gospodom.

    Hvaljen Jezus in Njegovi mali, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  26. Hvala obema za odgovor.

    Ja,tudi v tem primeru moraš vse pustiti,da greš Njim na proti...
    ...sice res nisi cel tam,je vse razdrobljeno...
    ..jap,to ni planinski izlet.

    Sem pa razmišljala o tem,kako to,da sem kar napisala da bi rada prebrala tisto knjigo,?
    Gotovo bo vredno.

    Ampak samo,če jo ti svetuješ?

    Bog z vami
    mm

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.