Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

torek, 26. september 2017

78. Razveseliti svete
29.9.17, petek

Še vedno smo pri nedeljski pridigi župnika Simona Potnika. Sicer je dobro povedal glede veselejšega življenja in odnosov, da bi jih imeli med seboj, pa sveti Filip Neri mu stoji ob strani - mi pa bi se danes in v nedeljo dotaknili dveh stvari, spodbujenih od radijske pridige. Prva je moj namen že nekaj časa, da poveselim sveto Favstino Najsvetejšo. Zato sem, med odmori prejšnjih dveh dni, takoj tekal na računalnik in (brez primernega znanja in programov), skušal iz 'uradne cerkvene drže' svete Favstine prikazati takšno Favstino, kakršna je bila v Kristusovem duhu, ko je bila redovnica. Že so jo nekateri na novo narisali z blagim nasmeškom, nisem pa še opazil dobre fotomontaže, ki mi je prišla na misel, odkar sem prvič gledal njeni fotki in bral knjige o njej. No, tole je nastalo:
  

Naj bo ta fotka spodbuda tistemu izmed vas, ki se na računalnik malo bolje spozna in ima primerne programe (npr. fotoshop ali corel-a), in naredi res originalno fotografijo vesele svete Favstine-zamenišene-v-Kristusu.

Mimogrede, v informacijo za meni podobne PC revčke: vsako od fotk sem najprej obdelal v Windowsovem ubogem 'slikarju' (radirka), potem na spletu našel brezplačno crop orodje (obreži), da sem odstranil ozadje na eni od slik, zatem pa sliki vstavil v običajni Wordov program za pisanje tekstov, ju sestavil v eno, in jo fotografiral s Ctrl in Print-screen gumboma na tipkovnici, ter jo shranil v 'slikarja', kjer sem jo povečal in pomakljivosti na robovih posprejal ali porisal z barvo. To je kako neandertalec naredi veselo sveto Favstino.

Čakam, da sedaj nekdo med vami naredi boljšo montažo in mi jo dostavi za objavo. Ta nekdo že ve, kdo je to.

Bistvo tega postopka

Je v tem, da sem nenehno gledal sveto in Kristusa v njej, in sestra Favstina je bila ves čas živo z menoj. To je bistvo tudi vseh teh Jonovih pisanj: niso le podajanje informacij, ampak: več ko pišeš o Bogu in Njegovih, več ti povedo in bližje si Jim in bolj so s teboj, in bolj so veseli in bolj si Živ. ŽIV! ŽIV!

Tudi urejanje te slike je prineslo neko tako srečo v moje srce, da je na trenutke postajala neopisljiva, nek sveti tihi skriti zanos, nekaj, kar sploh ni možno na tej Zemlji opisati, in zdi se mi, da se odtlej Favstinin nasmejani obraz v mojem srcu nahaja. Skupaj s še nekaj drugimi in Gospodovim. Seveda pa istočasno vidim tako njeno trpljenje ob bolezni, kot ta njen obraz, ki je bil njen/Kristusov karakter.

Kdor razglaša Svete in Kristusa, so Sveti in Gospod z njim, kot da bi bil že v nebesih.
No, vi pa kakor želite, še naprej.

Jutri pa bomo razložili edino fotografijo našega svetega Slomška, ki jo je omenil pater Simon, da boste tovrstne obraze prepoznali v pravi luči, kajti veselje je po Božji Milosti, Božja Moč pa je duši in telesu v podporo in zaščito.
Aleluja!


77. Pridiga

27.9.17, sre.

V nedeljo sem na radiu poslušal sveto mašo. Ko je duhovnik prebral evangelij, sem se zjokal od Milosti. Tudi zdajle. Potem je sledila pridiga. Začudil sem se, kajti kdaj sem še kje slišal pridigarja, ki je živ? In pridigo, ki ni le triminutno jamranje in iskanje besed? In čakanje na kor, da ga s petjem odreši? Ta možak pa je veselil ušesa in srce.

Potem sem čakal na posnetek maše na spletu, da ujamem njegovo ime, ker sem ga prvič zamudil. Simon Potnik. Simon Potnik. Ga pa prešine Duh. In sem nekje iz malih možganov začel vleči sanjo, da sem to ime že nekoč slišal. Prišel je angel, moj pomočnik in dobrotnik iz nebes, in mi šepnil v uho: ''Pisal si že o njem!'' Šel sem brskat in sem našel tale svoj zapis:

Pater Simon Potnik, župnik pastoralne zveze, je dejal:

»Moramo se prenoviti ter postati goreči za Gospoda. Izziv za pastoralne delavce je, da živimo veselje, ne samo izpolnjevanje nekih norm. Katehet je vprašal: “Kaj ti je ostalo od veroučne šole?” Nekdo je odgovoril: “To, da je Bog Ljubezen, mi pa se bomo cvrli v peklu.” To v paketu dajemo svetu, ko s kislim obrazom govorimo, da je Bog Ljubezen, mi pa nismo Odrešeni.«

Ta katehetova beseda resnice: »… mi pa nismo Odrešeni«, je ključ vseh ključev. Učimo, a sami nismo Odrešeni. To je izjava velike poštenosti, v katere srcu ni zvitosti. Odrešen je, kdor je srečal Gospoda iz oči v oči in bil podrt od brezmejne Milosti in je svoje življenje spremenil v evangelijsko ali vsaj približno temu. Nehal je piti alkohol, poživila, »prešuštvovati« na razne načine, ter dal spolnost, finančne posle, politično diplomacijo in vse razne skrite grdobije duše v popolno duhovno askezo, v preobrazbo ljubečega služenja. To pomeni resnično poznati Gospoda Jezusa Kristusa, a to je samo začetek, nadaljevanje pa je še vse kaj drugega kot le te začetniške askezice. Srečati Gospoda v duhovnem telesu je možno le, kadar nad nami ni več posledic grehov. To je beseda starih svetih Odrešenih. Pazimo tukaj: ne govori se o grehu ampak o posledicah grehov, kar pomeni, da je nekdo že zdavnaj nehal grešiti in živi čisto, a posledice še vedno prihajajo, zato čisto ljubeznivo VDANO SLUŽENJE Gospodu še vedno ni možno, in oseba potrebuje obredja in nadaljnji trud in iskanja. Ko je ta trud dolgotrajen in resničen, pride Gospod in nam v hipu odpihne vse dušne dolgove ter nas napolni z Živo vodo do roba in še čez. Seveda vse to lahko tudi izgubimo, če spet začnemo z grešnim življenjem, a resnični Gospodov Služabnik se tega izogiba, kajti začutil je opoj Gospodove Milosti, ki Odrešuje za vedno.

Poznati torej Gospoda Jezusa Kristusa iz Svetega pisma in iz teologije, še ni dovolj. Biti moramo Odrešeni in to tudi dobro vedeti v svojem srcu in dokazati s svojim predanim služenjem.

No, pa smo spet skupaj. Dobro si k srcu vzemite njegove in moje besede, pa bo nekaj. Nekaj, kar je večno, večnost pa je Gospod.

Evangelij in pridiga se začneta od 10:50 minute naprej (potegnite drsnik). Kliknite na: 

Sveta masa 2017 09 24 zupnija Slovenj Gradec masevalzupnik Simon Potnik

Še tole sem našel:


... in lepa pesem na koncu. Tile Štajerci nekam razturajo, v duhu. Ta je že tretji, ki je v njem videti ne le suho besedo, ampak tudi Božjo Moč. Pravzaprav so ekipa - in v tem je skrivnost - ker ko eno jabolko že skoraj dozori, ji tudi druga sledijo. 

O Ljubezni z Gospodom, in o Prvi zapovedi, ki je sveti žebelj, na katerem visijo vse te lepe slike, pa kdaj drugič, je upati. 


76. Boga ni, OK - a kaj pa Ljubezen?

slika: splet 
26.9.17, tor. 

Če dobro pogledamo vase in Gospoda, in če dobro pogledamo uspešne ateiste, ne moremo mimo jasnega dejstva, da imajo budisti morda prav, ko govore, da vse izvira iz našega uma. Tudi sam ugotavljam, da zna biti Bog bolj kak pasivec, kot aktivnež; se pa odziva na NAŠE NAMENE, MISLI IN DEJANJA. In potem spoznaš, da je tisti rek:

Sam si pomagaj in Bog ti bo pomagal,

resničen. Če se česa lotim, mi Bog pomaga, če pa se ne lotim, tudi z Bogom ni nič. To je dostikrat dejstvo, čeprav zagotovo ne vedno. No, zaradi tega pozunanjenega opažanja zlahka razumem tiste duše, ki so šele v stanju 'jaz sem vse' ali 'Bog ni ključen, ampak moji nameni'. Lahko razumem ateiste in tudi moniste (budiste in Šankarjeve mayavadije), pa tudi cinike, kajti znotraj neke faze življenja je videti, da imajo celo prav.

A to nam pove le ZUNANJI pogled. Kaj pa NOTRANJI?

Notranji pogled

Notranji pogled, ko se vidi stanje duš, pa pove Resnico; navzven je nekdo lahko uspešen v svojih namenih in načrtih, in zato bi moral biti srečen, a ni. Nekdo drug pa je bolehen in ničev med ljudmi, pa mu duša kaže Luč in Mir in zlate žarke. Kdor to zazna, ima problem, ker se nujno vpraša, zakaj ima Božji niče zlatkasto dušo, običajni človek sivo-črno, izjemneži pa po navadi črno kot noč in brbotajočo ali kot razbito steklo škripajočo, ker je polna dušnih dolgov. Ki indicirajo trpljenje: nemir, strah in tesnobe.

Kje je razlika? Tudi faraonovi duhovniki-čarovniki so delali enake čarovnije kot Mojzes, a on jih je delal po Božjem delovanju. Ker Mojzes je služil Bogu, oni pa faraonovi nečimrnosti, ki jih je zeloooo drago stala.

Vse torej deluje, vse se da, samo Ljubezni, ki prinaša Mir in sladkost v srce, ni mogoče po svojo volji in delu ustvariti. In ta Ljubezen, ki te popolnoma poživi in Oživi, se lahko ustvari le skozi medsebojno naklonjenost med dvema osebama: eno Sveto osebo in eno, ki prvi sledi. Zato je prva zapoved za resne iskalce Gospoda:

Če želiš Ljubiti Gospoda in biti Odrešen vseh trpljenj,
LJUBI SVETNIKE IN SVETE DUŠE.

Brez tega je npr. papežev Amoris Laetitia/Radost ljubezni samo razdražilni paragraf. Brez tega 'kristjani' omahujete in nevede sprejemate brezbožne in monistične razlage vseenosti (vsegliharstva), ter herezije kot je tista, da mora Gospod storiti vse kot mi želimo, če smo pravilno opravili vse rituale. A Gospod ni bankomat za vogalom, in ker tako ne gre ter so rezultati takih praks JALOVI, se naša vera še bolj SKRHA in postanemo krščeni ateisti. Morda navzven še vedno kristjaniziramo, pogled na naše duše pa je gnusen. Še posebno pa je žalostno, če ima takšne duše višja duhovščina.

Ljubezen je tista, ki dela razliko med življenjem in Življenjem, med smrtjo in Zveličanjem. Ljubezen pa se ne more roditi iz gledanja v ogledalo, niti iz svoje volje in namena, ampak le iz svetega Odnosa med dvema osebama, ki sta si v medsebojni naklonjenosti. Zato je Jezus prišel iz nebes in nam dal Sebe in svoje svetnike: da imamo sploh kaj, kar je vredno Ljubiti - in biti s tem Odrešen. Vse izven tega so le neki magični poskusi, ki na koncu dušam prinašajo obup. Duhovna Ljubezen med Božjimi pa je Življenje in je Odrešenje in je Cvetenje in je večna, neumrljiva. Je nekaj, kar nas dvigne nad ta svet nemira in samega sebe, nad čas in nad grob in kakršnokoli smrt. Ta Ljubezen izvira samo iz Gospoda, in ker je samo pri Njem, je tam tudi Mir, kjer pa je Mir, je Sreča, ker sreča brez miru ne more obstajati.

Amen. 










12 komentarjev:

  1. Res je, take LJUBEZNI se ne da ne kupiti, ne primoliti. Sprašujem se zakaj nekateri tako težko stopamo na pot LJUBEZNI.............

    Še eno vprašanje; priliko imam iti na SEMINAR ZA POŽIVITEV VERE IN IZLITJE SVETEGA DUHA, kaj misliš Jona, ali bi mi to kaj pomagalo na moji poti ?

    PS. "Moja" dojenčica lepo napreduje, je prava borka, ko pade nič ne joka ampak se začne takoj pobirati ( tudi tukaj velja; POMAGAJ SI SAM IN BOG TI BO POMAGAL. Hvala vsem, ki ste molili zanjo in tebi Jona, ki si jo blagoslavlja (prosim za molite še naprej).

    In še ena novica me je danes zelo razveselila; že nekaj let molim za mlad zakonski par,ki ni mogel zanosit, prav danes sem izvedela, da se je to zgodilo,HVALA TI GOSPOD.

    Danes se bom pri molitvi samo ZAHVALJEVALA !!!
    Hvaljen JEZUS.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vesel, babica, koliko se potrudiš za druge moliti, kljub temu da malo pojamraš glede Ljubezni. Odgovor na prvo vprašanje: manj grešnega življenja, več Ljubezni z Gospodom. Problem tukaj je, da kristjan ne sprejema več, KAJ JE GREŠNO, ker se špegla po Vatikanu, tam pa je cel hudič, po sporočilih tamkajšnjega življa. Najvažnejše je NE DRUŽITI SE PRIJATELJSKO S ČUTNIMI UŽIVALCI, AMPAK SAMO s TISTIMI, KI JIM JE GOSPOD VSE. Saj zdaj že ločuješ tole: ljudi srečevati v službi ali v mestu, bloku, vasi, trgovini - ali pa živeti z njimi in načrtovati z njimi. Tako kot doktor pomaga vsakemu, ki je pomoči potreben, živi in druži pa se s svojimi. To je ključno, a tega povprečen kristjan ne bo nikoli sprejel, čeprav je zapisano v Pismu.

    Glede tvojega drugega vprašanja pa - veliko babic, kilava duša. Pa dobro napreduj, če pa boš jedla zdravila od različnih dohtarjev, ob istem času, vedi, da je to pot lahkoživk na ulici. Take 'gobarje' smo tu že imeli, in kje so zdaj? V svetu živali in lačnih duhov. Pojdi kamorkoli želiš, po infuzijo, a če tam ne boš navezala ODNOSA, ki bo trajen in predan in nenehen in oseben, z neko Božjo dušo, bo s tvojo Potjo konec oziroma se bo ustavila, kot bi se v goro zaletela. Kako je že zadnjič kolega rekel: "Kot bi se avionski motorji ugašali: puf, puf, puf, puf - in je vsega konec, črnina pade in ni več smeri."

    Pa take care in lep pozdrav.


    OdgovoriIzbriši
  3. hieronim piše:

    Hvaljen Jezus !
    Kakšno srečo imamo kristjani, da imamo Gospoda Jezusa Kristusa, Sveto Trojico, Mati, Svetnike, angele, vso to vojsko neomajnih in čistih, ki so in nam še vedno posredujejo Božjo Milost, da lahko poslušamo in se učimo od Njih. In Božjega človeka, ki se ukvarja z nami grešniki. Vsak trenutek se zahvaljujem za vse Vas, ker ste me rešili in me držite pokonci !

    Ubogi Sveti oče Frančišek. Zdi se mi kot zgodba o gospodarju, ki je najel delavce v vinogradu in vse enako plačal. Kristjani smo se zaplezali na neko čudno pot in težko bo zopet najti pravo. Smo pač najštevilčnejši, ki smo se žal zaradi denarja in ugodja prelevili v nedotakljiv dvorec z vsem kar zraven spada. Nam malim iz te zmede pa ostane le to, če nam Oče nakloni, da sledimo Tistega, ki je srečal Gospoda in priznamo svojo puhlo ničevost.

    Kako Resničen je zadnji stavek v čivku. Vse je logično zaokroženo, z VELIKO Ljubeznijo in naklonjenostjo, ki daje ogromno, novo Moč in še večje upanje. Ponižna in STALNA misel Nanj in Njegove rodi Odnos, ker samo tako lahko napredujemo k Njemu, s pomočjo Njegovih Svetih. Aleluja, ko sem se zatekel, po Njegovi Milosti, k Pravemu še na zemlji.
    Prva zapoved je zakon zakonov !

    h.

    OdgovoriIzbriši
  4. Dobro jutro hieronim! Ob 5:30 sem dobil SMS od še enega takega kot si ti, da si objavil komentar. Potem človek vseeno misli, da vsa ta oznanjanja niso zaman.

    Kar si zapisal je resnica: biti zvest Gospodu, svetnikom, Božjim dušam in pa tistemu, ki te je rešil. Kdo te reši? Tisti, ki ti daruje seme Ljubezni z Gospodom, in ti ga pomaga vzkaliti, če seveda to želiš in sprejemaš. Tudi mene je rešila takšna duša, in moja prostovoljna dolžnost je, da sem ji hvaležen za večno in ji skušam pomagati na nek način, četudi je že davno v nebesih.

    Kot vidimo na primeru naše babice, je to začetniški nivo: poročena nevesta še vedno vrti oči naokoli, če morda ni najbolje izbrala. Kot tisti, ki si kupi čevlje, potem pa hodi po trgovinah gledat, če bi jih kje dobil ceneje.

    Takšni patroni nikakor še ne morejo doumeti, nočejo, da je zaroka, poroka ali zaveza tudi OMEJITEV, in le tisti, ki to doumejo, lahko z Očetom Zavezo sklenejo. Težko je tudi sprejeti, da le ODNOS, ki je trajen in konstanten, prinaša VELIKE rezultate. Vsakdo bi pa rad šel nekam za eno uro in tam dobil kak blagoslov in nekaj frendov za fejsbuk, pa bo. Od takih stvari pa je skrajno malo haska. In da kak od krščenih rožletov vseeno dojame: hoditi vsak dan na brezplačno kosilo v dobro gostilno je drugače, kot če gremo tja le enkrat ali dvakrat letno, pa še drago plačamo.

    Zato je tvoj stavek:

    "Ponižna in STALNA misel Nanj in Njegove rodi Odnos, ker samo tako lahko napredujemo k Njemu, s pomočjo Njegovih Svetih."

    ... za resne iskalce Gospoda vreden več kot zlato in diamanti, več kot dober zakon in družina, več kot vsi prijatelji, več kot zdravje in življenje telesa. Kajti Zaveza nas Ljubezni uči. A vsak začetnik - tudi sam sem bil isti - misli, da lahko svojim lovskim možganom dovoljuje vso svobodo, in potem pridejo lekcije, ki nas naučijo razliko med biti aboniran na brezplačno kosilo pri prijatelju kuharju, ali pa v svobodi sam naokoli iskati kosila in drobtine. Gospod nam je dal to svobodo zato, da se nekaj naučimo.

    Izven trdne zvestobe NI Zveličanja, ker je Zveličanje ZVESTOBA.

    Pa nadaljuj hieronim. Nekaj bo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala Jona za 76. čiv – odvrtelo se mi je pred očmi o ZVESTOBI iz prejšnjih čivkov in komentarjev, sedaj pa je ponovno priplavalo na plano z vprašanjem babice.

    Pa je priskočila na pomoč sv. Favstina, prebirala sem njen Dnevnik, iskala sem o zvestobi. Skoraj na vsaki strani dnevniških zapisov je nekaj o zvestobi, zvestih, vztrajanju v zvestobi, zvestoba milostim, Božji Ljubezni … Takole zavzdihne ob neki priliki: »O Bog, ohrani me v zvestobi.« D 171

    Zvestoba je kot naveza z varnostno vrvjo na Božje ljudi in na Gospoda, če si bomo zvestobo predstavljali tako otipljivo, nam bo jasno, da to ni nikakršen suhoparni pojem neke človekove lastnosti. To pomeni tudi to, kar je Jona zapisal - omejitve in prenehanje z računicami, kje bi bil še boljši kos pogače. Moramo doumeti in videti, da je to bolni program v človekovi nravi.

    Zvestoba je kot redek dragulj, izbrusimo ga v sebi.

    Prg 20,6:
    Marsikdo sreča človeka, ki je dober, kdo pa najde človeka, ki je zvest?

    Hvaljen Zvesti, kdo doume to bit Ljubezni … Lep dan, m.

    P.S. Ko tole pišem, že 77. čiv prifrči, z zanosom plodovitih duri se tu Božja Beseda uči. Z veseljem bom prisluhnila njegovi pridigi in tudi intervjuju.

    Hvala Tebi Kristus.

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala m! Res; kdo pa sreča človeka, ki je zvest???

    Razmišljati moramo takole: tudi zvestoba je dar, dar Milosti. Sveta Mati Tereza je od svojih sledilk zahtevala uboštvo, ponižnost in pa tudi slepo pokorščino. Kolikim, ki so prišli pomagat, je čez kak dan ali tri rekla: "Tole ni delo zate".

    Zakaj je vera dar? Ker moramo verjeti Besedi in svetnikom, brez da razglabljamo kako in kaj in zakaj. Kdor lahko tako verjame Božjim, je izjemno obdarjen po svoji dobri karmi ali pač Božji Milosti.

    In še, in ne le to: Velikokrat ponavljam beseda Vzhodnega duhovnega učitelja izpred stoletij, ki je dejal, da je naj-žalostnejša stvar na svetu to, da neki ljudje iščejo pravega učitelja, in ga po sreči najdejo, A GA NE PREPOZNAJO, in odtavajo naprej v iskanju. On je takšno stanje ocenil za TRAGEDIJO. Poglej Jude: čakali so tisoč in več let na Mesijo, tisti čas je vse vrvelo v zraku od pričakovanja, zadnje stoletje ali dva pred Jezusom so Mesijo čutili in videli povsod, v vsaki senci in trepetanju grma; ko pa je prišel, so Ga ubili, in še danes ta skrajno nesrečni narod čaka nekaj, ker pa tega ni, JE SAMEGA SEBE RAZGLASIL ZA MESIJO!!! Norost! Judje so Mesija, pravijo, tako daleč je ta patologija že prišla. No, saj sami vedo, da nekaj ne štima.

    To se dogaja, pač, ker hudi duh tudi sodeluje, v ozadju. Že sem pisal, kako kak duhovnik ali redovnica brez Navdiha in Duha duše vodita domala v pekel, ker ko zavrnejo Živo Besedo, gredo vsi skupaj na rob pekla, ker ni več ovir za potuhnjene grehe. Živa Beseda je oživljena Beseda skozi Živa usta.

    PS: pa da ne bi kdo kolabiral (v nezavest padal), da tale jona kaj namiguje nase ali kake podobne dezorientacije. Samo Besedo govori, ki mu je v srcu Živa, na svoj način, ki pa ni le njegov. Vse ostalo pa je prepuščeno Cerkvi, karizmatikom, Pismu in duhovnim društvom za Duha in obnove. Vedno pa bom rekel:

    najdi si pravo osebo, ki vidi Gospoda, in jo sledi, če tudi živi tako.

    In ne bodi traged, da tako osebo najdeš, potem pa skleneš, da ni vredna tvoje pozornosti, ker je drugih patronov še dosti na voljo. Resnično, resnično povem vam:

    če ti je Gospod namenil TO osebo, zate ni druge. Če pa vseeno drugo iščeš, moraš najti še večjega v Božjih očeh, da bo Gospod zadovoljen s teboj. Kar pa bo krvavo težek posel.

    Taki so zakoni Poti: en Gospod, en vodnik (v nekem obdobju), ena Cerkev, en dom, ena družina. Preden pa stopiš na Pot, si lahko sem-ter-tja-zajec, kot sem bil jaz, in se tam veliko naučiš, a vse skupaj je kot tisti smoki-puhci, ki jih ješ celo vrečko pol ure, pa si še bolj lačen. Kar zatem rigaš, pa je prazen zrak!

    Aleluja! Potem pa 'kako koji mili moji'. Pa nadaljuj m, nekaj bo iz vsega tega.

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala za odgovor in pojasnila, Jona. Je tragedija, naleteti na pravo Božjo osebo in iti mimo. Ker s tem si šel mimo možnosti izpolnitve edine Naloge življenja in kaj še potem ostane … tavanje v neskončnih variantah nesmislov. Ljubi Gospod, obvaruj nas tega.

    Tegale pridigarja s Štajerske pa Sveti Duh prešinja in navdihuje, je bilo veselje poslušati ŽIVO PRIDIGO! Aleluja! Se tudi nasmejala, a je ost besed po Duhu v srcu ostala. Ravno prava mera, unikat, ki je porojen iz Duha in se ga ne da kopirati, ampak preprosto se zgodi in je. Zaznalo se je, da je prihajalo iz NAMERE MAR MI JE in iz globin srca, ne le zunanji performans.

    V intervjuju smo slišali, kaj je povedal, Milo se je storilo: » … škoda je 98%, torej ne z vsem srcem, ali v družini ali v športu ali tu, hrepenenje po tem, da zapolnim srce s stotko, popolnoma, da se vržem v objem. Takrat sem začutil, da bom tu zmogel, vse drugje, ne bom zmogel, mi bo zmanjkalo. Tu pa kjer meni zmanjka, Bog napolni. Čutil sem res Ljubljenost in da bom sam v polnosti Ljubil …«

    Čutim iskrenost velikega iskalca Živega Gospoda, ki je zaobjel, da le pri Gospodu je polna Ljubezen, vse drugje bo MANJKALO, ne glede na njegov vložek. Aleluja, Gospod ga živi in pelji do konca in pred Tvoja sveta stopala. Prosimo Te, če je Tvoja sveta volja.

    Pa še tole se mi je porodilo ob poslušanju:
    2 Kor 9,7
    Vsakdo naj da, kakor se je v srcu odločil, ne z žalostjo ali na silo, kajti Bog ljubi veselega darovalca.

    Hvaljen Jezus in Njegovi. Izpolnjeno srce, je veselo srce, v tišini radost sije, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ha ha, si pa razveseljena. A pazi, takrat zna biti oko srca le priprto. Kajti ločiti moraš velike iskalce od majhnih. Veliki iskalci so tisti, ki skušajo Gospodu dati Ljubezen, pa četudi je sami še niso začutili, zato gredo k takemu, in sprejmejo od njega znanost Ljubezni do Gospoda in z Njim. To so veliki iskalci, ker so veliki v svoji želji priti Domov.

    Mali iskalci pa so, ki govorijo o veri v Jezusa in o ljubezni do ljudi, nič pa o Ljubezni do Boga - ker jim to še ni dano. Znanost Ljubezni do Boga namreč ne more priti po teoloških klopeh in plačanih pripovednikih tam, ampak po nekom, ki to Ljubezen ima, in ti daruje Začetek; ali pa od Gospoda osebno.

    Ima pa tale gospod takšen živ karakter, prirojen je, posledica dobrih karm, in zdaj ga poživljajoče uporablja v služenje Gospodu v veri ter poskusih ljubiti ljudi. Imeti takšen karakter je velik dar, ki pa bi bil lahko uporabljen v bendu Modrijani, a je uporabljen, da oživlja Božjo Besedo. Bogu hvala.

    Najbolj pa zadenejo tele Jezusove besede:

    "Kdor ostane v Meni in Jaz v njem, ta rodi obilo sadu, kajti brez Mene ne morete storiti ničesar. Če kdo ne ostane v Meni, ga vržejo proč kakor mladiko in se posuši. Te mladike poberejo in vržejo v ogenj in zgorijo. Če ostanete v Meni in Moje besede ostanejo v vas, prosite, karkoli hočete, in se vam bo zgodilo. V tem je poveličan Moj Oče, da obrodite obilo sadu in postanete Moji učenci. Kakor je Oče Mene ljubil, sem tudi Jaz vas ljubil. Ostanite v Moji Ljubezni! Če se boste držali Mojih zapovedi, boste ostali v Moji Ljubezni, kakor sem se tudi Jaz držal zapovedi svojega Očeta in ostajam v Njegovi Ljubezni."

    Strahotno pretresljivo! Ko pa bo kdo šel kakega župnika vprašat, kako se Ljubi Gospoda, pa bo naletel na debelo šipo. Zato je potrebno, da začnete spoznavati, kaj je izza te šipe, in jasno, brez zmede, govoriti o tem. To je zapoved, ne izbira.

    Kajti izza te šipe je Nebeško Kraljestvo. Ne po neki smrti, ampak ZDAJ! Aleluja!

    Jezus reče, da bo dal vse, kar Ga bomo prosili, ČE SMO V NJEM IN ON V NAS. Zakaj potem ne sliši duhovnikov in vernikov, ki prosijo za novomašnike? Zakaj 'nema ništa, dragi Pišta'? Kajti, če bi bili pravi, bi rekli: "Gospod, daj nam 35 novomašnikov", in Gospod bi jih poslal 36, ob letih pa po 40.

    Če pa iz teh prošenj ni nič, se vprašajmo, kdo je v kom in kdo ni, oziroma, katere duhove imamo v sebi, če so rezultati tako jalovi.

    To je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Sveti!

    OdgovoriIzbriši
  9. hieronim piše:

    Hvaljen Jezus !
    Hval za link pridige župnika Popotnika ! Takega lahko poslušaš z odprtimi usti in se čudiš njegovi iskrosti in veselju. Verjamem, da ni vsem všečen, je pa ŽIV ! Da ga le ne bo motor skipal, ker končno se je našel nekdo v naši državici, ki govori o Evangeliju na glas, na čisto svoj enostaven in razumljiv način. Dobro je komentiral, da ni mladine pri maši, ker so imeli včeraj nekak živžav,(verjetno je mislil tudi na odrasle).... to mi je isto povedal župnik iz fare tu okoli, da prihajajo redno k verouku, vendar le do izkušnje v rjuhah. Žal.

    Na obletnico svetega patra Pija sem šel k maši, na vrhu hriba, maševal je ''sposojeni'' župnik v skoraj prazni cerkvi. Prav hrepeneče sem čakal pridigo, da pove kakšno na to temo. No, pa je res, vendar le o življenjepisu in nič drugega. 5 minut. Če nebi doma pred tem prebral o njegovih dišečih stigmah, predajanju sebe celega Gospodu, spovedovanju do zadnjega, bolnišnici,… bi odšel od te maše lažno potolažen le v tem smislu, da sem opravil tisto enkrat tedensko obveznost. Ko sem odhajal, sem se zahvaljeval tebi, Jona ! Dokaz več, zakaj ostajam zvest blogu.

    Kdor ne probava in ni vztrajen, ne more uspeti ! Kdor pričakuje od Gospoda same tortice, tudi ne bo šlo. Kaj ni LE Ljubezen do Gospoda in Njegovih v tem, da jih s srcem poslušaš in izpolnjuješ Njihovo Besedo ? Kolikokrat me prešine stavek, ki gre nekako tako : Pretežka je ta Beseda za grešnega in čisto lahka za Pravičnega !
    Zadnje dni je nekako drugače kot do sedaj. Malo sem pod vtisom AD nadaljevanke, sploh apostola Pavla, potem še župnik Popotnik, blog,.. pojavlja se neka zbujenost, razčutost… ! Da le ne bom v tem kam skrenil ?

    Jona, naj ti Ljubljeni Oče podari še volje do pisanja. Molim za to, vsak dan, če moj pivkec sploh kaj šteje. Hvala ostali, pomagate.
    Ves čas z mislimi pri Njem in Njegovimi !!

    Dobri Jezus, usmili se nas !

    h.

    OdgovoriIzbriši
  10. Šit, hieronim - kaj ti župnik pove glede trajnosti verouka - ja, pa to je jasno, in Stična mladih je pravzaprav izgovor za iskanje stikov, ne pa Boga. Le Bog pa ve, kaj si misli tihi in kimajoči modrec, gospod Nadrah, če jih opazuje izza zavese v sklepnem delu dneva, kar pa bi bilo za pravega meniha seveda grešno. Bog ve, če je kdo od mladih kdaj kako njegovo knjižico v roke vzel.

    Kaj boš blogu zvest, Bogu bodi. Se pa služenja in Ljubezni do svetnikov šele učijo, malo po malo komu kaplja, in 200 let bo treba za kak splošen napredek. Sveti Pij je bil veliiiik svetnik, in mislim da se je dalo ravno v Stični dobiti knjižico o njem.

    Čudim se, da hodiš večkrat spat ob polnoči - le kako greš potem na šiht?? Da lahko gledaš AD, ki je tako pozno. In - ali res misliš, da se prebujaš po zaslugi pridige na netu in filma na TV??? To so lahko le dodatki, začimbe, ni pa to krompir in zelje.

    Me veseli, če se veseliš jonovega pisanja, in tema je neomejena, lahko bi tako pisal leta in leta. Seveda pa lahko vsak pisatelj potrdi, da pisanje v Duhu zahteva nek napor od telesa, kot vse, kar se dela po Duhu ali duhovih. Je potrebna neka askeza, ki se sploh ne čuti, čuti pa se, ko pridejo dnevi skrajnih naporov, ko je treba boj in urejanje drugih stvari in ljudi - a vi tega tukaj ne čutite. Danes sem npr. ves dan nosil drva, imel tudi pogovore ... Želim da tudi vi služite Gospodu na tak način, in Gospod vam bo omogočil.

    Hvala ljubi Kristus, ker si poslal hieronima, ki pa ga je bilo treba kar dobro obdelovati, da je iz kosa lesa postal nekaka figura. Upati je, da je prišel do Zvestobe, kajti Zvestoba je mati Zveličanja.

    Pa Bog s teboj.


    OdgovoriIzbriši
  11. Vesela, vesela sem bila … ko sem zagledala nasmejan obraz sv. Favstine, iz podobe je buhnila predanost dveh duš, zazna se, naklonjenost odnosa in veseliti svete v ustvarjanju slike. Četudi je z neprofi orodji narejeno, Najsvetejša nasmejana zažari v srce.

    Iz lastne izkušnje pritrjujem, kar je napisano v 76. čivku in v 78. čivku videno v konkretnem izdelku. Gospod in Njegovi se odzivajo na naše namene, misli in dejanja. Ko nekaj narediš za Njih ali o Njih ljubeče komu govoriš, Njihova prisotnost samo narašča in v srce se zlijeta Mir in veselje, ki nista od tega sveta.

    Te dni sem neki starejši osebi spregovorila o Gospodu in svetih. Jih začutila, da so zraven in v srcu je bilo sladko. Tako notranje veselje in sila takrat ženeta, da govorimo o Njih. Pa še nekaj sem potem ugotovila, četudi sem bila telesno malo šibkejša, nisem čutila nikakršne utrujenosti več po tem. OŽIVLJENA, kar vse se spremeni, ko z Ljubeznijo človek o Njih govori.

    Hvaljen Jezus in sveti vsi, lep dan, m.

    P.S. Danes zjutraj prebrala na Hozani, goduje sv. Hieronim.

    OdgovoriIzbriši
  12. Oj, m, kero pisanje je to! Bog je s teboj.

    Jaz pa se kak trenutek kdaj na Njega jezim, ker nekaj govori v Pismu, v življenju pa dela drugače. In kako naj dam Gospoda ljudem, ki iščejo neke koristi, ne pa Mir in konec trpljenja? Kako dati Gospoda ljudem, ki ne trpijo dovolj, da bi iskali Odrešenje od trpljenja, Odrešenje, ki je večno? In ko vidim ta svet, vidim, kako jalov je posel Gospodov v njem, in svetniški posel, in duhovniški in moj - vse je jalovo, ker svet ne potrebuje več Boga - ima hipermarkete. In Cerkev jim je enaka - komu v njej je res mar za Zveličanje, vnebohod in nebesa??????? In čeprav psalm pravi, naj imamo veselje v Gospodu, pa nam bo dal, kar si naše srce želi, to seveda ni res. Kajti, resnično, resnično povem vam:

    Imej veselje v Gospodu in dal ti bo, kar si On želi (dati).

    Ker, v jedru našega srca je Nadduša, Božja iskra, Bog v nas. In ta nas uči: Pojdi Domov! To si torej naše srce najbolj želi, če morda ne veste, kaj si res želite: priti Domov. Ker Mir je le Doma.

    In na koncu koncev, ko vse to spet premeljem, pa ne zaradi mene, ampak zaradi sveta, mi ne preostane drugega, kot da si jaz res nič ne želim, ker mi Gospod itak ne bo dal, kajti dal mi bo tisto, kar je najboljše, da pridem Domov. Aleluja!

    In mi ostane spet le ena želja: veseliti Gospoda. Od te želje pa res ni nikoli razočaranja, nikoli letargije, nikoli jezljivosti ali depresije. JUHEJ, JUHEJ, JUHEJ, JUHEJ!!!

    Ostane nam torej samo zaupanje v Gospodovo Pred-vidnost. S to Previdnostjo pa je takole: Gospod vanjo vkalkulira celotnega nas, z vsemi plusi in minusi, grehi in neumnostmi. Bi radi slišali, kako potem Previdnost deluje v praksi? Resnično, resnično povem vam, takole:

    Če nas Gospod želi odpeljati v živalski vrt gledat Slona, nas, zaradi naših specifičnosti in potreb, najprej odpelje v umobolnico, zapor in na urgenco, da na koncu pridemo do Slona.

    Tako dober je Gospod, in manj mislimo na zmede Pisma, sveta in sebe, ter Ga več veselimo in Ljubimo, bližje smo Domu, oziroma SMO ŽE DOMA! Ne glede na strahote 'realnega' sveta in nas samih, ki se nam odvijajo pred fizičnimi očmi, ki so slepe.

    To je kar je tega bednega Gospodovega jone, in vidim, m, da si tudi ti na tem balkonu.

    Pa Bog nam pomagaj, a ne tako, kot si želimo, ampak, kot si ti Predvidel. Pa kar bo, pa bo. Amen.

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.