Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

petek, 20. oktober 2017

92. Same lepe stvari: skrivni blagoslovi in druge 'skrivnosti'

Poglejte sliko: človek na kolenih (prav zato) dobiva blagoslove. In postaja svetnik. 
Avtor fotografije: naš hieronim s poti k sv. Favstini

22.10.17, ned.

Danes sem fizično povsem pretepen od težkih del ta teden, pa še otečen od zoba, v srcu pa je pečica in Gospod mi pravi: ''Nadaljuj.'' Juhej!

Ko smo včeraj delali, se je zjutraj mimo nas usulo mnogo dece - v neko šolsko dejavnost so morali iti, kakšni tudi s starši zraven. Mnogi so šli mimo, in nihče se še ozrl ni na nas. Potem se približujeta še dva: približno 11-letnica nekaj vneto dopoveduje malo mlajšemu fantiču, morda bratu. Gledata v tla. Ko prideta do nas, nas punca ošine z očmi, in glasno ter prijazno reče: ''Dobro jutro!'' Jutro je bilo že itak dobro, a zares dobro je bilo šele odslej. Odzdravim ji z enako mero, mali mujo je tiho, in že ju ni več. Nikoli pred tem je nisem videl in nikoli zatem je najbrž ne bom. Vendar. Nekaj bo odslej za vedno drugače.

Kajti, ko je odšla, sem ji podelil Gospodov blagoslov za vse življenje in večnost. Gospoda sem prosil zanjo, ker je nekaj začutila in se nehote odzvala. Njen pozdrav ni bil kot od nekaterih drugih starejših, ki ne veš ali pozdravijo ali zehajo.

To je del skrivnega življenja Božjih duš. Nisem napisal krščenih, ampak Božjih duš. Če kdo misli zase, da je Božji, naj se kar takoj preveri:

Si dal Gospoda na PRVO mesto,
drugega in tretjega pa ni?

Kdor je tak, je Gospod z njim, in ko podeli blagoslov v veselju Duha, ga v resnici Gospod podeli. Kaj se potem dogaja? Kdo ve, kaj se dogaja, to lahko ve samo Gospod, ki ve vse, in to vnaprej, a tudi ta beda od Jone ve nekaj, ker je sčasoma tole opazil:

Duša takšnega blagoslovljenega se nehote in nevede na nek neviden način poveže s tistim, ki je blagoslovil. Pravzaprav se poveže z Gospodom, a duše, ki so v reševanju, nikoli ne pozabijo tistih, ki so jim vrgli rešilni obroč. Takšni blagoslovljeni živijo svoje življenje naprej: grešijo, trpijo, iščejo in se mučijo kot vsi ostali, a v srcu imajo link, LINK vseh linkov, in ta jih bo rešil takoj, ko bodo zaposlušali prvo Ptico v sebi (beri nekaj čivkov nazaj) in bili spoštljivi do Gospodovih jecljavcev Ljubezni.

In sem se spomnil potem včeraj, kako je Jezus Gospod koga rešil, ko se je ta obrnil k Njemu; kako je tisto, ki Ga je za haljo prijela, ozdravil in rešil … Sicer pa je šel skozi množice revežev in hudičev, a se ni potrudil kaj zanje storiti, saj so bili vsi vabljeni na Njegova predavanja in čudeže, če so hoteli priti. Kdor pa Ga je za rokav pocuknil ali zavpil Njegovo Ime - ta, ta, TA pa je dobil, kar še sanjal ni. In tako je tudi DANES.

Nekaj Družin nazaj, se mi zdi, so bili opisi škofovskih govorov na Marijin praznik, in spomnim se, da je naš apostolski nuncij ponovno vabil priti k njemu po poseben papežev blagoslov. Mar ni to omenil že nekajkrat, včasih kje zasledim? Zakaj imam občutek, da ni kakšnega navala k njemu? Zato bom tole povedal:

Že res, da papež ni svetnik, in da kak blagoslov, ki bi bil le iz te funkcije, ne bi bil drugo kot mehanika, mehanična vera. Ampak naj vam bo še kaj drugega jasno: tu je tudi gospod nuncij Juliusz Janusz. On pa ni kdorkoli. Spet ne zaradi te funkcije, ampak, ker je bil in je še prijatelj in služabnik svetega Janeza Pavla II. Ta pa je služabnik in prijatelj v svetem s sveto Favstino Kowalsko, ki je bila in je za večno ENO z Gospodom, in je največja apostolka Njegovega Usmiljenja.
  

 Kraj, dva km od doma, kamor je mladoletna sestra Favstina hodila k maši. 
Foto: naš hieronim

Pa to še ni vse: ali tisti prenapeti slovenski katoličani, ki jim gre Jonova Beseda v nos, ker ni pristranska, vedo, da se tudi v našem kleru obujajo možje, ki so že preko Drugih vrat in so resnično, ne le mehansko - Gospodovi? Kako so v zadnjem času tja prišli, ne bomo pisali, da ne bo kakega topovskega grmenja, a dejstvo je, da so prišli. So morda kakim neznanim Jonam ob cesti 'dobro jutro' rekli? So bili morda naklonjeni kakemu jecljavcu Božje Ljubezni, ki je nad vsako vero v Gospoda? Bog ve, pa ne pove, nekaj pa vedo tudi tisti, ki so Njegovi. Ostali pa žal ne vedo domala nič. Ker mislijo, da je objemati kogarkoli enako kot objemati Gospoda in Njegove. 

Vesel sem takih pohojencev, kot smo npr. naša m in tale jonek in morda kmalu tudi naš hieronim, a morda še bolj sem vesel, ko kak od klera pride do Gospoda in je njegova duša taka, kajti od tukaj priti tja je lahko, od tam priti tja pa je zelo težko. Pa razumi, če ti je dano.

Božji sklepi (''mili té, ki se tukaj Ljubijo, sklenili'').

Pristranski verniki, ki naj bi ljubili Cerkev, pa jo le molzejo zase, in se hudujejo na Jonovo Besedo o njej, ker je ne razumejo: povejte, kdo so možje med vami, ki jih je Gospod izbral? Ne veste, kajne? Jonovo srce pa se veseli, ko lahko vidi dva škofa iz Štajerske, enega nad in enega pod, tretjega pa smo že omenili zgoraj. A tudi kak drugi se že približuje, vendar mu manjka POGUMA.

Zdaj pa čakam, čakam ko opazujem, kako sramežljivo se odpirajo te dve, tri rože, kako obotavljivo in oprezno se jim prebuja Beseda Ljubezni, kako na skrivaj častijo Gospoda v Ljubezni, a govorijo še vedno o 'uradni' veri. Zakaj ste tako zadržani? Vas ne bo Sveti Duh razpočil? Povem vam zakaj. Ker preden usta odprete, greste vsak stavek v katekizem preverit, da ne boste kaznovani. Kajti Cerkveni slepci v veri hudo kaznujejo tiste Božje med seboj, ki bi zaplesali kot kralj David pred Gospodom v skrinji: noro in nago, brez lažne preobleke. Poglejte si ta ples: 



Vidite, tale jonek pa pleše, ker ni v Cerkvi nihče, a ve, če bi pred Cerkvijo plesal, bi bil na mestu ustreljen. Od maziljenih in 'prenovljenih', ki jim pa duše tega ne kažejo. 

No, ko se tile trije (in še kak) do konca zbudijo, in začno govoriti iz osebnega Prijateljstva z Gospodom, ne le iz mehanske pozicije v Cerkvi, potem pa bo veselje v narodu, a bo nemara kdo med njimi tudi mučenik, da bo Pečat pritisnjen. Takšna je pač pot tistih, ki dajo Boga na Prvo mesto, drugega in tretjega pa nimajo. Aleluja!

Skoraj bi pozabil. Kaj da je papež Frančišek dejal našemu nunciju: da naj podeli ta posebni blagoslov tistim, ki so mu blizu. Vidite, posebni blagoslovi gredo tistim, ki navežejo stik s srcem, četudi le za nekaj sekund. Ne gredo vsem, ampak tistim, ki nekaj od srca pokažejo. Tako je živel tudi Jezus, ko je bil med nami kot človek, in so drugi to VIDELI, in zapisali, in TO je naša vera. 

In kdor tako blagoslovi, lahko tudi grehe zadrži, če od mimobežnega ni niti smehljaja.

In ko sem se tole spravljal pisati, sem opazil nov komentar v prejšnji seriji čivkov (KLIKNI) in tale Martin, sicer zadržan in tudi strog, ki je boter mojega bloganja, je Joni rekel: ''Dobro jutro!'' Gospod, naj tudi njegov čas odslej ne bo enak, kot je bil doslej! Aleluja! Kaj pa šele tisti, ki vsak dan pozdravijo Gospoda in Božje reveže!! V tem je moč Božjih duš: da vsako jutro pozdravijo Gospoda in svete, in to počno ves dan in vsak dan. 

Vse to je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Gospod nad gospodi!

PS: kdor je res Njegov, je jokal, ko je gledal Davidov ples.


91. Odgovori na dileme Poti z Gospodom:
o čistosti in ranjenosti


 Dve ptici: ena vodi, druga sledi
foto: naš hieronim
20.10.17, pet.

Dela je toliko, da človek komaj še hodi: hudič je poskrbel, da se drug za drugim izvajajo dela, ki so mirovala 40 in 55 let, pa še istočasno drva za druge … Brez tega bednika pa da ne gre. Vidite, takole 'mračni' skrbi, da bi Jona utihnil, potem pa ga še v zob useka. A ne bo šlo: Božje delo je Beseda o Ljubezni do Gospoda, in beton ne more biti pred tem, pa če se ves svet na glavo postavi.

Kdo, ki bere o tem, kar pišem tu in tam, se mi kdaj javi, s kakšnim vprašanjem ali prošnjo za molitev. To navadno store povsem neidentificirano, in tudi tako je OK. Prvi problem:

1. Neka gospa sprašuje, kako živeti čisto, s svojim možem, 'kot brat in sestra', ko pa se je možu to uprlo, brez spolnosti da ni življenja in 'ljubezni', pa še Boga lahko zasovraži, in tistega, ki takšne nasvete deli.

Takim svetujem postopnost in vztrajnost, ne glede na posledice - če so res spoznali praznost svetnega življenja in spoznali, da je Gospod Odrešenik od vseh trpljenj. Potem svetujem dobro premisliti tale navedek:

»Ne mislite, da Sem prišel zato, da prinesem mir na Zemljo; nisem prišel, da prinesem mir, ampak meč. Prišel Sem, da ločim;

- človeka od njegovega očeta,
- hčer od njene matere,
- snaho od njene tašče;
in človekovi sovražniki bodo njegovi domači.

Kdor ima rajši očeta ali mater kakor Mene, ni Mene vreden; in kdor ima rajši sina ali hčer kakor Mene, ni Mene vreden. Kdor ne sprejme svojega križa in ne hodi za Menoj, ni Mene vreden. Kdor najde svoje življenje, ga bo izgubil, in kdor izgubi svoje življenje zaradi Mene, ga bo našel.«

Ko se oseba odloči slediti Jezusa, vedno pride do upora njegovih najbližjih. Zato sveta Tereza Avilska svojim učenkam svetuje, naj molijo zanje, a naj nimajo stika z njimi, ker ti stiki prinašajo neverjeten kaos in muke. V takem stanju pa je težko razviti Ljubezen z Gospodom. Potem se je za spomniti velikega števila svetnic, ki so bile hudo trpinčene ali so celo umrle, ker so branile svojo čistost. Torej čistost pred Bogom očitno veliko pomeni. Eno je delati otroke in jih vzgajati za Boga, povsem drugo pa je užitkariti za LASTNI spolni užitek. Kdor te čistosti ne zmore in se ne bori zanjo, tudi sam s seboj, naj živi družinsko življenje in hodi v cerkev, ter ji pomaga. Kajti takšen še ni pripravljen na Zadnji korak Domov, to je na začetek uka Ljubezni, ki je duhovna in nima s tem svetom in željami ZASE popolnoma NOBENE povezave. Kdor se uči Ljubezni do Gospoda, misli le na to, kako NJEGA veseliti, ne pa sebe. Posledično se lahko veseli večnega Življenja v nebesih ob Jezusu Kristusu.

Kdor pa te askeze ne zmore, naj bo v cerkvi, kajti cerkev spodbuja spolnost in rodnost - a potem je treba otroke k Bogu spraviti, SICER STE V HUDEM GREHU.

2. Druga oseba prosi za molitev, ker je tako polna dušnih ran, da brez tega ne bo zmogla začeti Ljubiti Kristusa. Odgovor:

Ravno nezaceljiva srčna rana je najvišji pogoj, da se lahko nekdo začne učiti Ljubiti Boga. Zakaj mnogi brezmadežni kleriki ne zmorejo Ljubezni do Gospoda in NISO Odrešeni? Ker jim je prefletno, ker so moralni in živijo tako, da jih kak hud greh ne more ujeti v zanko. Takšni srečneži so nesrečni zato, ker tolovaji in pocestnice srečujejo živega Kristusa, ONI PA NE. Mnogi grešniki in hudo-ranjenci Ga srečajo ob zadnji uri ali tik po njej - ONI PA NE. Mnogi od hudiča preganjani, a spreobrnjeni v Ljubezni, gredo v raj h Gospodu, ONI PA NE: v vicah po navadi pristajajo, četudi so tisoče maš darovali in dece nakrstili. Kaj jim manjka, popolnežem? Manjka jim trdo življenje na zemlji, polno zemeljskih ran, ki so neozdravljive. Zato vam ponovno na srce polagam, ŠTUDIRAJTE tole še enkrat in še enkrat in še enkrat, oglejte si te variante dokončnih poražencev, katerih je Nebeško Kraljestvo:  

Oseba mi odgovori, da ji to ni padlo na misel in se lepo zahvali. Kdo pa se bo v obupu vrgel pred noge Rešenika, in se Mu popolnoma predal in Ga prosil za Usmiljenje in vodstvo, če ne tisti, ki je po svoji krivdi ali po krivdi drugih ali usode nepopravljivo ranjen v srcu? Takšni imajo vsa Vrata v Gospodovo blaženost odprta na stežaj. Kajti, kakor nas je 'naša m' spomnila besed svete Male Terezije:

»Moja tolažba je v tem, da na Zemlji nimam nobene.«

Kdor na Zemlji nikakor ne najde več tolažbe, ker je srce preveč in dokončno ranjeno, ima vso tolažbo pri Gospodu. Brez te rane torej ni Gospoda, ker Ga sicer ne iščemo in ne kličemo dovolj iskreno. Iskati Gospoda zaradi radovednosti ali 'krščanske kulture', v katero si bil izvaljen, ti Gospoda približa približno toliko, da je le ena drobna pikica v najboljšem daljnogledu. Zato je Gospod objavil:

In glej, so zadnji, ki bodo prvi, in so prvi, ki bodo zadnji.

To je Kristusov Evangelij v praksi vsakdanjega življenja. Hvala Tebi Sveti!
  

Ps: Kogar kaj tišči, naj kar vpraša. In kdor vpraša, naj POSLUŠA. Potem bo Gospod z njim/njo. 










6 komentarjev:

  1. Sveža sprememba, so konkretne situacije razvozlane in napotki dani za poslušne in iskrene v 91. čivku. Predvsem za tiste pripravljene na boj, če pa še niso, pa naj si pripravijo meč, telesno kondicijo za vznik moči in naj začno urit pozornost.

    V misli prihaja izkustvo, ki je potrditev napisanega o Jezusovem meču. Sorodstvo rado pritiska in se širi kot živelj v naravi in se zaletava v tistega, ki se je odločil hoditi za Jezusom. Oz. jim hudi duhovi šepečejo, da začno nekorektno stegovati roke tam in po tistih, ki so svežemu sledilcu Odrešenika blizu. Zato je tudi fizični umik skoraj nujen. Takrat je priložnost, da se zasidramo v odnosu z Jezusom in Njegovimi.

    Z muko, dolgotrajnim bojem in vztrajnostjo se vzpostavi nek začasen red s sorodstvom. In tako jim ponudiš prst, čez miglaj časa pa že začutiš, da žele obglodat celo roko. »Daj mi to …, kdaj bomo pa mi …?« se sliši z agresivnimi toni njih zahteva.

    Od kje, kako …? Manjka jim Luči, ki jo daje le stik z Gospodom in Njegovimi. Če so celo življenje delali le zase, egoistično ali živeli celo nemarno do Gospoda in Nauka, jim je mračna stiska v prsih velika. Sploh si ne upam predstavljati tega. In ostanejo velikokrat nezavedno sluge ta hudih, da povzročajo nemir in kaos kot je bilo zgoraj pisano.

    O ljuba, nenehna čuječnost, ti nam bodi stalnica, po Gospodovi Milosti in našem odločnem boju. Če začnemo spati, pomeni, da se jim »darujemo« za nedeljsko pečenko. In kakšna bo od tega korist za Gospoda?

    Ljubi Jezus, hvala Tebi za vse. V bitkah, ki sledijo odločitvi za Jezusa, se zrelost duše teše. Kdor to sprejme, mu Gospod doda. Lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ni kaj, vse drži m, kar si napisala: je kot katekizem svetnikov.

    Ves svet je naše sorodstvo, a sveti Janez pravi, kdor svet ljubi, v njem ni Očetove Ljubezni. Seveda, a ko si s svetom - le kako boš z njim, če ga ne ljubiš? Nemogoče! Zato svetniki ljubijo svet, ko pa mu obrnejo hrbet, Gospodu jadikujejo:

    Ljubi Gospod, Ti sam veš, da v meni ni niti kapljice Ljubezni do sveta, ker sem vso dal(a) Tebi.

    Tako je govorila tudi sveta Favstina in mnogi. Če nimaš nobenega upanja na Zemlji, kot reče 'Mala' sv. Terezija, pomeni, da nimaš odnosov z ljudmi in svetom, ki bi bili odnosi skozi Gospoda. Kajti:

    bolj ko iščem po sebi, ali je v meni sploh kakšno upanje, ne najdem NOBENEGA. In ko sem šokiran nad tem, se nekaj začne svetlikati, in ko tisto vzbrsti v misel, pride Upanje kot dež v puščavo, in to Upanje spoznam:

    BITI S SVETIMI.

    Ne nekoč, nekdaj, po smrti ali kdaj, ampak TA HIP. In pa s tistimi, v katerih se kažejo semena svetosti, ker POSTAJAJO NORI NA BOGA. TO J' ŽIVLENE!! To je Življenje! To je Življenje: biti v Enosti s svetniškimi dušami, ki se lahko ure in dneve in vedno pogovarjajo o Gospodovih skrivnostih. In Gospod vedno PRISEDE v take pogovore in dela, ker Ga neizmerno privlačijo!

    Vidim, vidim m, da tudi ti živiš brez upanja, a je v tebi to isto Upanje. Ki pa ni več le Upanje, ampak že uresničenje. Vse, kar preostaja je, KONTINUITETA, brez padcev, hip za hipom, in tako se spleta Večnost.

    Aleluja! Ves dan zelo težko delo in težave, a Gospod je zraven, in ko preberem takle komentar, je enako, kot če bi bral najslajše resnice o Kristusu.

    Pa še ena skrivnost: prej puste in težke knjige, v katrih ni bilo življenja, zdaj odkrivajo in potrjujejo Gospoda, ki smo Ga srečali v Živo, zato te pustote postajajo vrelci solza Milosti, in samo obžalujem vse tiste, ki jih znajo na pamet, te zapise, a so še vedno v spanju, v nezavesti duše. Kajti:

    Vse se začne, ko te obhodi živi Gospod - takrat veš kaj je kaj in kaj ni, in kar Ga slavi, je zate Živi Gospod.

    Pa razumi, komur je dano. Hozana je na višavah.

    OdgovoriIzbriši
  3. To je bilo pa tako veselje brati, 92. čiv, da je kar pokalo po stenah srca. Lahko je ena drobtinica, a tista brez mask, preračunljivosti, na odprtem in od srca – ta je vez veselja Božjega. Kot je ta punčka zjutraj pozdravila … blagoslov Gospoda pa je odšel skupaj z njo. In kaj se z našimi škofi dogaja, ki jih je Gospod izbral … o, hvaljen Gospod na višavah.

    Ko Gospoda čutiš v prsih, in vse brbota, ne moreš, da ne bi o Njem govoril že po parih stavkih, v notranjosti je polje dehtečega in govorečega cvetja, ko usta odpreš, delček izkušnje z Gospodom še drugim odstreš. Pridejo pa trenutki in stavki, ki so strele udar v srce, Milostni jok pokosi in takrat samo še: »O moj Gospod« zmoreš zahlipati.

    Je lepa beseda o stiku srca v svetem in vez naklonjenosti sv. Favstina, sv. Janez Pavel II. in gospod nuncij Juliusz Janusz, in še nekaj, danes pa goduje sv. Janez Pavel II. Nič ni izven takšnih navez srca, ker jih Gospod blagoslavlja in blagruje.

    O, kako dober je Gospod
    preko Svojih predanih
    biserov nam suje
    polna srčna iskrenost
    do tistih, ki Ga Ljubijo
    vrata nebeška odpira
    v Božjo Besedo se prodira
    s kančkom Ljubezni do Milega
    mehke solze se ulile
    Kralja src duše v tišini slavile.

    Hvaljen Jezus in Njegovi. Lep dan želim, m.

    OdgovoriIzbriši
  4. Težko je kaj dodati tvoji izkušnji, zato le HVALA tebi in Gospodu, pa hvala vsem vam in Bog z nami. Aleluja!!

    OdgovoriIzbriši
  5. hieronim piše:

    Hvaljen bodi Jezus !


    Hvala, Jona, za objavo slik, vsako ko zagledam, Oživi in v srcu porodi svobodo. To je slika oltarja s svetnikom v klečanju, v mogočnem svetišču na Jasni Gori.
    Bilo je polno ljudi, ta pa je v eni od stranskih kapel, ki ni obiskana. Klečal sem z Njim.

    Kakšna sreča, ko zaslišim, kjerkoli, Pravilno besedo o Gospodu ! Duše, nad katerimi bi kar zavriskal od veselja: ''Še je kdo, ki se ga Oče dotika !'' Ko si ves čas z mislijo pri Njem, ko najdeš logično razlago dogodkov, ko prosiš Sveto Božjega Usmiljenja, črni izgubi moč, v srcu pa je Mir in Zaupanje.
    Kako lep blagoslov deklice, gane do solz. Kako je pomembno, kdo ti posreduje blagoslov, te krsti, obhaja, mazili, kdo govori o Bogu. Naši kleriki so dobili to Milost, le črni, preoblečen v strah, tisti zemeljski strah pred izgubo ugodja, ta jih ovira. Imajo ta privilegij, da so uradni nasledniki apostolov, pa se ne zavedajo, kako močan vpliv in odgovornost imajo do vernikov okoli sebe, kaj Vse nam lahko posredujejo. Danes sem končno poslušal župnika, ki je govoril o Ljubezen in Prvi Zapovedi ! Ogromno veselje me je preplavilo, naj ga ta Navdih drži pokonci, naj ne upade in naj bo resnično !

    Davidov ples je tako poln, da bi človek kar izskočil in šel ven na dež slaviti Gospoda in kričati Njegovo Sveto Ime, pa kaj, ko te res kanijo kamenjati. Bolj normalno je če odplešeš kakšno polko pa valček pred cerkvijo pa še malco dobiš za nagrado …..


    Ubogi tisti, ki ne poznajo ubogosti, v nezaceljeni odprti rani. Aleluja !

    h.

    Naj Jona še piše, prosim Te v imenu vseh nas !

    OdgovoriIzbriši
  6. Živjo hieronim!

    Hvala za opis slike IN PROSIM TE, NE BODI SKOPUŠKI IN VSAKIČ POKOMENTIRAJ TISTE, O KATERIH NE VEM NIČ.

    Klečal si z njim ... Solze ...

    Če si slišal župnika, ki mu je jezik srca končno Oživel, potem ga blagoslovi in sv. Favstino prosi zanj in ga skrivaj z naklonjenostjo spremljaj - in počasi bo tam, kjer so izbrani. To je naše delo, če je priložnost. In nihče ne potrebuje vedeti o tem, ker plačilo daje Gospod, ne svet.

    Haha, glede plesa ...

    Bila je misel, da neham pri 100 čivkih, a imam problem, ker Gospod pravi nadaljevati, in ker je še veliko tvojih slik za objaviti. Jona je svoboden končati, ko Gospod namigne, kajti že napisano je za nadarjene dovolj, da bodo sčasoma frčali v nebesa, če bodo le želeli. Gledal sem Obzorja duha o stičanih, in bil malo 'žalosten', ko sem videl, koliko garanja je vrženega v prazno, koliko molitev gre mimo: če bi namesto psalmov klicali Njegovo Ime z ljubeznijo, kot je povedano, Rim 10,13:

    In res: Kdor koli bo klical Gospodovo Ime, bo rešen.

    Pa hvala in Bog s teboj in vami.






    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.