Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

sreda, 11. oktober 2017

86. Ču, češ, če in odsotna ZNANOST Ljubezni z Gospodom

Gledališče v Gospodovi Hiši?
12.10.17, čet.

Tole naj dobro preštudirajo tisti, ki so pred tem dobro preštudirali včerajšnji 85. čiv.

Naj mi naša Cerkev ne zameri moje Ljubezni do nje.

V starejši št. Družine (38, 17. Sept. 2017, str. 2) sem naletel na odličen članek z naslovom »Sveti Duh je arhitekt Cerkve«. Prepričan sem, da ste si ga vsi zgrajeni katoliki že prebrali, če pa niste, se malo zamislite nad seboj. Dr. Alek Zwitter, mlajši duhovnik, šolan do skrajnosti, je imel zanimivo predavanje na temo krsta. Razdeljeno je bilo v tri sklope: vero, ljubezen in upanje, kar so tri 'teologalne kreposti' (ste že kdaj slišali za besedo 'teologalni'? Kako sem neuk!).

Pozorno branje predstavi izjemno umetelen verski sistem, del njega: krst. Zaznati je nekaj novejših pogumnejših poskusov, katere smo že pisali tako tu kot kje drugje, npr. da bi moral biti takoj krščen vsakdo, ki bi to zaprosil in bi samo z eno besedo priznal Kristusa, pa četudi se naslednji dan tega ne bi več spomnil ali bi se sramoval (ker bi prišel k sebi). Kakorkoli, o tem sem že veliko pisal, na več mestih, zdaj pa prvič slišal še od kakega eminentnega duhovnika. Po farah pa bodo to sprejeli v naslednjih desetletjih in stoletjih.

Da ne bom predolg: dobro pove, duhovnik. Skuša tudi ločiti teoretično versko znanje od Srečanja z Gospodom. Ko pa človek vse skupaj prebere, v tej juhi manjka soli, v tem kruhu manjka kvasa, v teh besedah manjka tisto, kar so zahtevale: Duha! Zakaj manjka? Ker Duha dobiš le od tistega, ki Ljubi Gospoda. Če sta si medsebojno trajno NAKLONJENA. Ko si boste prebirali srednji del njegovega predavanja, tisti, ki naj bi Ljubezen vseboval, boste videli, da je daleč najkrajši in da v njem ni NIČ (od) Ljubezni. Da ga boste sploh našli, iščite pod naslovom: »Krst nas vmesi v občestvo«, in naslednjim. Videli boste, da je za visoke teologe pojem ljubezni možen samo v povezavi z drugo Jezusovo zapovedjo, nič pa ne vedo povedati o Prvi Zapovedi, na kateri visijo vse druge in celotno krščanstvo. Mi pa smo že neštetokrat povedali:

- Kdor ljubi svet, v njem ni Božje Ljubezni, ampak le potuhnjeno poželenje (računica).
- Najprej se nauči Ljubiti Gospoda in Njegove svete,
pa se ti bo začelo svetlikati, kakšna naj bo Ljubezen do ljudi in sveta:
- ODREŠENJSKA, ne pa poželjiva in preračunljiva,
- kot smo jo lahko te dni žal opazili pri našem dobrem papežu: ker je Špancev več, jih ljubi in zagovarja, za katalonske vernike, ki si želijo POŠTENE države, pa se ni zmenil prav nič: posredno je podprl eventualno nasilje nad njimi: KLIKNI. Red mora bit'!

Brez Ljubezni z Gospodom je vsa Cerkvena teologija le trgovstvo
in vsa evropska demokracija le demon-kratura.

Problem torej

Ko sem bil otrok, je bila na TV neskončna nadaljevanka z naslovom Pozorište u kući (Domače gledališče). Mislim, da sem moral iti vedno spat, kot tudi ob Bonanzi. Od Bonanze sem si zapomnil samo naslovno melodijo: tn drn drn drn bonaaancaaa …, od Pozorišta pa naslovno pesem, ki so jo peli otroci okoli blokov:

Ču, češ, če,
obečamo sve
čemo čete če
radimo ko pre

Prevod: ''Hočem, hočeš, hoče; obljubljamo vse; želimo, želite, želijo - a delamo po starem.'' To je bila skrita srbska parodija na jugoslovansko politično in praktično praznobesednost: velike besede, a brez učinka. Na to pesmico sem se spomnil, ko sem prebral o tem zanimivem predavanju doktorja, najbrž teologije.

V čem je problem? Problem je, da religija še vedno spada v materialni svet, skupaj z ekonomskim razvojem (Katoliški ekonomski inštitut v Ljubljani!), čutnim uživanjem (mesa, vina, napuha in posvetnih romanj), in željo po osvoboditvi (molimo le takrat, ko nas kaj zadane, vmes pa grešimo).

Problem je nezmožnost religije, da bi dojela in v prakso spravila Evangelij in nadaljevanje Evangelija: veselo Služenje Gospodu in Prijatelju, z Ljubeznijo.

Zakaj pišem Ljubezen z veliko začetnico? Ker je duhovna Ljubezen možna le, ko ni več nobenih zemljenih, posvetnih upanj in vezav. Od tu naprej se šele začne

duhovna ZNANOST Ljubezni do Gospoda:

kje priti do semena, kako pleviti lažni plevel okoli, kako seme vzkaliti, kako razviti to Ljubezen, kakšne plodove prinaša, in kaj z njimi.

O vsem tem ta bednež od Jone piše že dolgo, in vsak duhovnik v Sloveniji bi lahko že kaj zaznal, če ne bi bil v nekakšnem napuhu. Kajti katoliška teologija ne vsebuje ZNANOSTI Ljubezni do Gospoda, to bo treba šele uvoziti. In šele potem jo bomo razumeli v lastnih svetnikih. In to Jona počne, na način, da noben teolog ne more oporekati, kajti vse je v Evangeliju, če ga sploh znaš brati (kar je možno le po Svetem Duhu). Četudi je katoliška teologija domala najvišja, ji MANJKA praksa Ljubezni z Gospodom. O tem pa ne vedo povedati NIČ, četudi je to Prva Božja zapoved:

Ljubi Boga z vsem, kar si!

In četudi je katoliška teologija na nekaterih mestih z vseh vetrov skupaj dana (kar očitajo temu Joni), samo sv. Tomaža Akvinskega se spomnimo, bodo odtlej na vsako spodbudo 'od zunaj' in od znotraj vpili: ''herezija, sinkretizem!!''

Resnično, resnično povem vam: Gospod je poslal, da se o Poti k Ljubezni govori. In vsi tisti teologi in duhovniki in župljani, ki tega ne sprevidijo, bodo godni le za v predpekel, kar naj bi bil spodnji del vic, kamor so v svoji sodbi poslali svete: Mojzesa, Samuela, Elijo in druge Božje može pred Jezusom. Ampak, če so bili ti sveti ljudje po katoliški dogmi poslani v predpekel, a so seveda SVETI, saj so Bogu osebno služili in se pogovarjali z Njim in Ga videli - le kako bodo naši dvomljivci lahko tam z njimi? Se nam ne zdi, da je to malo previsok položaj zanje? Biti v predpeklu skupaj s svetim Elijo? Tu torej nekaj hudo ne štima, anede? Ta teologija je dobra, najboljša, a še vedno dokaj škrbasta.

Ne se zanašati le na zastonjsko Jezusovo Usmiljenje in pri tem grešiti naprej! Kajti če kdo pride k tebi in govori o Ljubezni z Gospodom, ti pa ga zavrneš, si tisti, ki ponovno križa Jezusa, ponovno kamenja Magdaleno. In četudi spiš in obeduješ v Njuni Hiši, o Ljubezni do Boga, kar je Prva Zapoved vseh zapovedi, pa ne znaš povedati nič, to pomeni, da o tem ne veš - nič (beri včerajšnji komentar naše m.). Kako lahko taka duša resnično evangelizira? Mar ni 'jehovija' potem boljša od takega pripovednika?

Evangelizira naj tisti, ki je Srečal Gospoda in bil Odrešen in zato živi, kot so živeli takšni Njegovi: dela samo še to. Imeti teološke šole brez Srečanja Kristusa pa je le en sam neskončni ču, češ, če … radimo ko pre: žalostna jalovost.

Link z zapisom o odličnem predavanju, a … : KLIKNI.




85. Kdor res služi Gospodu, je, poleg križa, tudi blažen

Jezus opazi Zaheja in pride k njemu. Odtlej je Zahej Jezusov večni gostitelj. 

11.10.17, sre.

Gospodu služiti le mehansko, pozunanjeno, le-Cerkveno, načitano, teoretično in ritualno oblečeno, je sicer lahko neko služenje, a ko spoznamo resnično Služenje, je le ena pustota. In gluhota. Enako je, če služiš Cerkvi in ljudem, in predvidevaš, da s tem služiš Gospodu: pusta bo tvoja duša, puste duše pa so depresivne in pogosto tesnobne. Taka je tudi duhovščina. Ko pa jim človek ponudi Življenje, napihnejo ustnice in jezik jim postane bič.

Gospod Bog je vseveden, večen in blažen. Kdor Ga Spozna iz srca v srce, dobi Božji razum, zato lahko kar precej ve; postane Gospodov večni spremljevalec; in postane Srečen: sladkost se mu vliva v srce, čemur bi po staro rekli, da je blažen. Mnogi mučeniki so bili kljub mučenju blaženi, ker so Poznali Gospoda in oči v oči in iz srca v srce. Danes pa je ogromno duhovnikov, ki nimajo niti Znanja, niti niso v Miru, ki je SAMO  pri Gospodu. Četudi ves dan begajo po Cerkvenem svetu in spletu, so nemirni, negotovi in tesnobni. So kot tisti berač, ki nenehno hiti, da bi čimveč naprosil, zvečer pa ima v malhi tri drobtine.

Ena od Gospodovih lastnosti je torej Blaženost. In kdor je OB NJEM, tudi on dobiva kapljice te Sreče v svoje goreče srce. EDINA kvaliteta, ki jo mora imeti je, da je popolnoma gorečen za Gospoda. To je Kristusov Evangelij. Jezus reče:

Kajti Moj jarem je sladek in Moje breme je lahko.

Kaj je Jezusov jarem? To je tistih nekaj nasvetov, ki jih je dal za tiste, ki resnično želijo biti Njegovi učenci (= večni spremljevalci). Ta jarem je tudi Njegov križ. Leseni križ. Pa si poglejmo tisoče let pred Jezusom, česa je 'Božji les' sposoben. V 2 Mojzes 15,25, piše:

Zaklical je h GOSPODU in GOSPOD mu je pokazal kos lesa; ko ga je vrgel v vodo, je voda postala sladka.

Tudi naše srce postane sladko, ko v srce sprejmemo Jezusov les, ker je Jezusov.

Kako pridemo do tega stanja Služenja, pišemo ves čas, a še enkrat, za vse številčnejše zamudnike. Gospod vas vabi:

Ljubi Me, vsaj poskušaj Me Ljubiti,
in prišel bom, ter se ti razodel.

To je sporočilo in zapuščina tega Jone tukaj (KLIKNI). Ampak danes smo prišli nekaj drugega povedat. Svetnik neke druge religije, ki pa o Ljubezni do Boga Osebe govori že tisoče let, je dejal:

Večno osvobojena duša, ki deluje za Gospoda,
uživa v Njegovi družbi skozi svoje dejavnosti.

Pa razčlenimo to sveto izjavo, ki je ključ delovanja in Življenja z Gospodom, in ne le pozunanjeno teoretiziranje in ugibanje, polno tesnob:

- Večno osvobojena duša: kdor je osvobojen svojih bolestnih vezanosti na svet (kar je prvi pogoj, da smo lahko Jezusov učenec), postane osvobojena oseba, in če ta oseba Ljubi Gospoda, postane Odrešena, Zveličana. Kdor stopi v to svoje izvorno stanje, je 'večno' Odrešen, kajti mi smo duše, duša pa živi večno. In če živi ob Gospodu, je večno Odrešena.

- … ki deluje za Gospoda: kdorkoli Gospoda spozna osebno in je v srcu Odrešen v Ljubezni z Njim, Zanj opravlja neko specifično, specialno Služenje. To opravlja prostovoljno in z velikim veseljem. In ves čas, vsak trenutek dneva. Takšna oseba ne potrebuje dopustov in potovanj z motorjem in bednih hobijev. Vsaka duša, ki je 'videla' Gospoda, Mu odtlej služi s tem, v čemer ima največ Ljubezni do Njega: Zahej in Marta Ga gostita, Magdalena Ga služi, Favstina deluje z Njim in v Njem ter razglaša Njegovo Usmiljenje; Pavel Ga oznanja in piše o Njem, mučeniki dajejo zgled trpljenja Zanj, Tereza Velika uči molitve z Njim; Vianei vodi voljne duše k Njemu … Nekateri pomagajo Njegovim svetnikom in svetim; tale nadomestni Jona pa piše o Ljubezni do Gospoda; in tisti, ki mu pri tem pomagajo, postajajo Gospodovi večni spremljevalci.

- … uživa v Njegovi družbi skozi svoje dejavnosti (Zanj): Najprej sprevidimo, v čem je razlika med Služenjem in mehanskim služenjem? Mehansko služenje (religija) spada, skupaj z ekonomskim razvojem, čutnim uživaštvom in željo po osvoboditvi pred trpljenjem, še vedno v rang MATERIALNEGA, pogojenega in sebičnega življenja. Vse takšne dejavnosti ne prinašajo duši in Gospodu NOBENIH resničnih rezultatov. Resnični rezultati so: Vednost, Večnost in Blaženost. Kajti to je Gospod, in kdor je z Njim intimno, iz srca v srce, je deležen kapljic teh Njegovih Milosti. Naše osebno, z-Bogom-intimno delovanje nam tako postane veliko veselje, saj je to način, kako se lahko vsakodnevno, domala vsak hip, DRUŽIMO Z GOSPODOM IZ SRCA V SRCE.

Sveta Favstina Kowalska je napisala:

576. O presveta Trojica, večni Bog, moj duh tone v Tvoji lepoti. Veki so nič pred Teboj. Ti si vedno isti. O, kako veliko je Tvoje veličastvo! Jezus, kaj je vzrok, da skrivaš Svoje veličastvo, da Si zapustil nebeški prestol in prebivaš z nami? Gospod mi je odgovoril: ''Moja hči, priklicala me je Ljubezen, Ljubezen me zadržuje. Moja hči, ko bi vedela, kako veliko zasluženje in plačilo ima vsako čisto dejanje Ljubezni do Mene, bi umrla od veselja. To govorim zato, da bi se po Ljubezni neprestano združevala z Menoj, ker je to življenjski cilj tvoje duše!''

Točno tako in samo to: edini Cilj, edina naloga, ki jo imamo je: iskati Boga, najti Gospoda, ter Mu služiti z Veseljem.

Zaključek današnjega sporočila: NAJPREJ sprejmi seme Ljubezni do Gospoda od tistega, ki to Ljubezen ima in jo razglaša (druge poti NI); razvijaj to Ljubezen; in Gospod se ti bo razodel. Takrat Mu začni Služiti osebno, s karizmo, ki jo bo On izbral. In resnično, resnično povem ti: sladko bo tvoje srce. Še posebej, če boš istočasno v Ljubezni služil kakemu svetniku ter to Znanje uspešno predal kakemu iskrenemu iskalcu.

To je Kristusov Evangelij. Vse je res.










7 komentarjev:

  1. 85. čiv je kot bi veter v jadra Naloge zavel, duša dobi zanosa, ni meja delovanja, ko Sveti Duh priganja. Vreči sebe celega v to, celosrčno in postati orodje. Služenje Gospodu in Njegovim je naravno stanje naših duš.

    Kot npr. mlajši razumejo, da je šola namenjena za vzgojo in učenje, ni nek bar, tako je naravno stanje duše, da služi in ne da sama uživa s čuti po materialnih sferah. Najti poslanstvo v določenem služenju Gospodu in Njegovim je vir vsega zadovoljstva, ki ga duše iščemo.

    Včasih slišim koga govoriti, da je našel svoje poslanstvo v življenju, pa ne izusti ničesar o tem, njegov obraz pa je kisel in izpraznjen. Četudi je kdo našel nek začasni elan v pridobitniških rajonih, bo prej ko slej trpljenje, na kakšen mir srca pa ni moč niti pomisliti.

    Gospod je vse in zahteva vse, nič ni zastonj. Nekoč je nadškof gospod Cvikl povedal, da če se tudi na obrazu ne vidi, da se te je Bog dotaknil, ne bo dobra bera.

    Kdor ima v srcu poslanstvo, srce pa čisto, ne more govoriti pet ali deset minut, ne de bi izustil, kaj ima v srcu.
    Kdor ima v srcu poslanstvo, a je srce nečisto (skriti motivi v njem) ne bo zinil nič in naredil nič, a morda stori, če se ga prosi ali ukaže.
    Kdor ima v srcu poslanstvo, srce pa čisto, v umu nenehno premleva, kako bi ga izpopolnil in izpolnil. In o tem rad kaj pove.

    Je sladek pristan
    konec sanj in iskanj
    Milostni Gospod živi
    Njega ljubeči Ga v srce ulovi.

    Vedeti, kaj je tvoje služenje Gospodu in Njegovim in tisto opravljati z vso silo srca, to je sreča.

    Hvaljen Jezus in Njegovi. Aleluja! Aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  2. Juhuhu! Vesel, da je Duh tudi tebe oživel, da razumeš! Si en odstavek napisala, da sem mislil, da sem ga sam napisal:

    "Kdor ima v srcu poslanstvo, srce pa čisto, ne more govoriti pet ali deset minut, ne de bi izustil, kaj ima v srcu.
    Kdor ima v srcu poslanstvo, a je srce nečisto (skriti motivi v njem) ne bo zinil nič in naredil nič, a morda stori, če se ga prosi ali ukaže.
    Kdor ima v srcu poslanstvo, srce pa čisto, v umu nenehno premleva, kako bi ga izpopolnil in izpolnil. In o tem rad kaj pove."

    To je TO. Tako je tudi sv. Favstina rekla: če imaš, boš govoril. Koliko je kristjanov in župnikov, ki, ko jim rečeš Živo besedo, samo v tla gledajo, govorijo o vremenu in letini ali pa gredo brskat na tele-fon.

    Kdor je srečal Gospoda, govori ali drugače pričuje o Njem. To govorjenje ali pisanje ali karkoli je lahko nerodno, neuko, a že tisoče let se ve:

    ko taki jecljajo, modri hvaležno poslušajo - ker sami še niso našli Gospoda.

    Danes pa samo visokopostavljene besede slišiš v oceno, neki površni bralci se nemarno javijo, in z jehovijo zmerjajo. Resnično, resnično povem vam: lahko so celo v Cerkvi imenovani 'visoki-sveteži', a če so njihove ocene takšne, jim samo še služenje hudim duhovom pripada, dokler se ne spametujejo. In ni jih malo. Niti sanjajo ne, kako je pri Gospodu in z Njim.

    Aleluja, Gospod daje PRILOŽNOST, in kdor jo zgrabi, ve, kdor pa omahuje, ne ve nič, četudi je plačan za svojo prazno Besedo. Pa lep pozdrav tebi m.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za pojasnjeno in razlago, kaj se dogaja. Res je, Jona, spomnila sem se ob današnjem čivku, da sem te tvoje besede nekje prebrala in si jih zapisala, danes pa so se priplavale na plano skupaj z zgornjim zapisom.

    Sladkost srca v tišini ždi
    duše voljne h Gospodu budi.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  4. hieronim piše:

    Aleluja !!!
    Nekomu pač moram na kratko napisati:

    Zopet se je vse pokrilo: zjutraj sem ravno razmišljal, kako prečudovito je imeti Gospoda ves čas v mislih, kako Usmiljen je do nas !
    Potem mi pove ena najdena duša na one strani hriba, da kako resnično misli na Jezusa Kristusa ter se Mu samo zahvaljuje, ker za prošnje sploh ni več prostora, v vsem ga prehiti.
    Nato sem čakal na en opravek, ravno pred cerkvijo, in ker nisem imel v tujem kraju kam, sem stopil ( kam pa drugam) v cerkev.
    Po opravku sem zavil še na pokopališče, prižgal svečko in se zahvalil in zmolil za vso Milost, katero Gospod izliva, tudi preko Svetih, na nas in rajne, z Ljubeznijo !
    Doma sem se ustavil pred trgovino, ko se je ena korajžna dokaj glasna ženska malo razburjala pred sogovornico : '' Živim med dvema cerkvama, sosedje pa se pritožujejo, da preveč doni, ko pojejo zvonovi. Če se mene vpraša, bi moralo zvoniti na 5 minut, ne na četrt ure !!''

    Kako malo je treba, pa si ves čas lahko z Njim. Večen in Dober je v vseh dimenzijah ! Jarem postaja jaremček, ubogi le tisti, za katere je pretežak in ga na Poti odvržejo.
    Tudi sam sem poizkusil s kakšnim župnikom spregovoriti o Ljubezni, vendar so se v glavnem vsi takoj izvili in preklopili samo na zemljo. In ni jih več blizu. Daleč od tega, da bi bil jaz kakšen poznavalec Evangelija, niti približno ne. Verjetno so ocenili da nima smisla zapravljati čas (?).
    Brez teh čivkov v Gospodu, bi tako ostal sam s svojo neko novo religijo v glavi……

    Hvala, Jona, da se tudi mi ta mali imamo kam zateči. K Stopalom in odprtim ranam …

    h.

    OdgovoriIzbriši
  5. - Vidim, vidim m, da so besede svetega postale moje, moje pa tvoje, in ko tvoje berem, ne vem več, čigave so. Temu se reče Enost, Enost v Gospodovem svetu. Nadaljuj in bori se, da nikoli ne padeš s te Poti. Aleluja!


    - Haha, 'neko novo religijo' v glavi, pravijo? Svojega Očeta ne prepoznajo? Poti do Njega? Hieronim, tako je že 2000 let: eni se imajo za lastnike Gospoda in Ga zaklepajo z velikim železnim ključem, drugi pa imajo Gospoda ves čas v srcu in Ga godnim delijo.

    Dobri ste, da vam Gospod kar vnaprej že uresniči kak namen ali prošnjo; jaz pa sem se glede tega tudi kdaj malo zjezil Nanj (ker sem imel enak stav kot ti), pa mi je dal vedeti, kako se moli, da se uresniči, in je navedek v Pismu povedal. Tedaj mi je šele dokončno kapnilo v vsej količini, zakaj pišem in govorim, kar pišem in govorim. So prošnje, ki so zelo specifične in nujne, in jih Gospod uresniči prej in drugače, kot če le čakamo Nanj ali prosimo, kot to uči naša Cerkvena knjižica. Kaj pa vem - vem samo še to, DA NIČ NE VEM, da je moje Življenje samo še trenutki, ko sem z Njim in Njegovimi, v moji obliki Služenja.

    Le nadaljujta, tu, kjer sta, jih je že zelo malo, četudi se nam smehljajo vzvišeno: "A je to kaka evangelizacija? To je bolj ena jehovija", sem izvedel včeraj od nekoga, ki mi je zatrdil: "Jaz se raje evangelija držim!" Ko sem ga povabil, naj iz SMS preide na pogovor, da vidimo to čudo, pa je poniknil v tišino. Čuden neki župnik; Gospod mu ponudi PRILOŽNOST, a če v njem ni NAKLONJENOSTI, je lahko pajek v tabernaklju, pa ne bo služil Gospodu še doooolgo, ampak še naprej hudim duhovom. Kajti kdor Gospodu res služi, tistemu Gospod daruje OKO SRCA, da lahko prepozna duše, ki Ga avtentično čivkajo, četudi pri tem jecljajo, ali so nemara celo tiho. Druge pa so tiho, da bi poudarile svojo uresničenost, a ko jim pogledaš v dušo, je tam samo kamen samostanskih tlakovcev, ker samo tja gledajo vse življenje.

    Vesel sem vaju, aleluja in hozana k vama! Postajata resnična, zato vaju ne bo nihče prepoznal, brez skrbi.

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo zanimiv 86. čivk in najprej sem kar pogledala, kakšne slike, po drugem branju pa so utrinki zacveteli skupaj. Ljudje se odzivamo na tisto, kar je v notranjosti nekoga, ne kar se kaže navzven. Kot je rečeno v Mt 7,16:

    »Po njihovih sadovih jih boste spoznali. Se mar grozdje obira s trnja ali smokve z osata?«

    Spomnim se nekega posnetka nastopa mladega fanta na glasbenem festivalu, ki je »oduval« žirijo, tako se je sama izrazila. Odpihnila sta je moč in duh, ki sta delovala čez njega. Tako pa je tudi v prisotnosti Njegovih, preprosto se nam usta zapro, ko je Sveti Duh v Njih in Božja sila z Njimi. Zato le na suho govoriti in teoretizirati o Svetem Duhu ne bo prineslo sadu, le veliko prelitega črnila oz. potiskane celuloze kot se je izrazil naš znani slovenski pravnik v enem intervjuju.

    Pa še nekaj je, kar ne more uiti zaznavi - ali je oseba tako korenito spremenila svoje življenje, da ga je pa res nekaj moralo 'zadeti', kot se izrazijo po domače. Ga je spoznanje, stik z živim Jezusom tako predrugačil, da je praktično neprepoznana oseba po prejšnjih merilih. Če ima oseba še vedno isti krog ljudi kot včasih, iste navade delovanja v znanem okolju, verjetno ne gre za neko večjo preobrazbo.

    V srcu »od Ljubezni z Jezusom dotaknjenega« človeka pa tako brbota in se oklepa v nekega tihega, sladkega odnosa z Jezusom in Njegovimi, to je kot pajčolan nevidnega ljubečega tkiva, ki povezuje in vse prepleta, kot poseben premaz čez oči in svet.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, Ljubezen z Njim je živa kal, ki se goji in kali, ko so uresničeni pogoji za to, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  7. Pozdravljena m! Ko sem prebral tvoj 4. in 5. odstavek, so mi prišle solze Božje Sreče: velikansko veselje, da še kdo čuti Gospoda, ker je z Njim! Aleluja!

    Kar je m. napisala, je 1000% Resnica: si se res Spremenil ali nisi? Imaš iste prijatelje, iste rituale? Potem lahko govoričiš karkoli, a Gospoda zanesljivo nisi Srečal. Ali se vam sploh sanja, kaj pomeni Gospoda Srečati???

    Zamislite si utrujenega gradbenega delavca ob cesti, ki malica v grabnu, popackan od betona, in misli, kako je srečen, ker je danes lepo vreme, in ni podivjanega delovodje v bližini, za konec tedna pa se bo odpeljal spat v Bosno. Vidite, to je stanje največjih modrecev in teologov in duševnih pripovednikov. Vem, ker sem bil oni.

    Ko pa srečaš Gospoda, je, kot da bi kilo kave popil, milijon zlata v srce dobil, kot milijarda ohceti naenkrat, kot milijon svetih maš v sekundi, kot da se je izgubljeni otrok po mesecih tavanja v naročju ljubečih staršev znašel, kot da bi čebelica naletela na milijon kvadratnih kilometrov medene paše, kot da bi star vrabec mlad orel postal, a bi bil še vedno vrabec navzven (turbo-vrabec); kot da bi sredi puščave Misisipi eksplodiral, kot da bi pek sredi vojne lakote dobil sto ton moke in kvasa ...

    Kako boš po takih šokih ostal isti??? Pripovedniki pa so ISTI; le dietno hrano počasi zauživajo, pa ritno 'pametno' ploščico zamenjajo, pa nov duševni govor skupaj sklanfajo - in ... in ... in ...:

    NEKAJ DENARJA SI TUDI ŽELIM!

    NEKAJ DENARJA SI TUDI ŽELIM!

    Zamislite so katoliške založbe, pa ustvarjalce filma o škofu Vovku (le kje ga lahko kupim?), da bi kaj brezplačno dali naprej - IMPOSSIBILEEEEEE! Predavajo, da Gospod brezplačno daje, zato brezplačno dajejo naprej; a ker niso nič dobili, razen ene drobtine, še to drobtino skušajo ... skušajo ...:

    PRODAAAAAATIIII!

    Ampak: resnično, resnično povem vam:

    Kdor je naklonjen pisanju tegale brezveznika Jone, je naklonjen Prvi Božji Zapovedi o Ljubezni do Gospoda;

    Zato njegova duša cveti, in če se izogiba grehom, se mu Božja Vrata približujejo. Povem vam: 'naša m.' gleda nebesa, naš H. pa nebeška vrata, a to še ni vse: tu so tudi nekateri, ki se niso nikoli oglasili, a ker so popolnoma NAKLONJENI Jonovemu pisunstvu, jih Gospod blagoslavlja 100 na uro! Med njimi je tudi kak prikriti škof. Kajti sv. Favstina je napisala, da je čudežno, kako se duše 'štekajo', četudi se njihovi lastniki ne poznajo med seboj.

    Ostali pa štekajte tole: nič vam ne bo pomagala puhla vera, nič ne pomaga potuhnjena zavist ali oholost, prav nič ne pomaga užaljenost, nič ne pomagajo smeti v vaših srcih: REZULTATA NE BO. Je čisto vseeno, če se kar nakupovanju smeti vržete v objem, kajti med vašimi dušami in dušami tistih, ki jim ni mar za Gospoda, ni nobene razlike, ko se jih vidi v duhu. Včasih so še grše.

    Aleluja! Ena po ena duša v Gospoda zre, aleluja!

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.