Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

ponedeljek, 26. junij 2017

12. Nove besede Novega časa
1.7.17, sob.

 splet
Človek včasih ne more verjeti svojim ušesom in očem: v Sloveniji, najbolj zaostali krščanski provinci v vicah, se prebuja BESEDA O LJUBEZNI Z GOSPODOM! Že sem zasledil in mi je bilo sporočeno, da celo nekateri ruralni župniki znajo odločno-sramežljivo Ljubezen do Jezusa Kristusa omenjati. In zadnjič je novomašniku enako lepo povedal duhovnik, ki je na Dolenjskem po lastni naivni neumnosti spoznal sam poden pekla služenja ljudem, ne pa Gospodu, ki je Kristus. Vendar je ta duhovnik vstal z novo vero, ne več vero v zvitega človeka, ampak v Ljubezen z Gospodom, in svojemu novomašniku svetoval enako: Jezusa Ljubiti. Rekel je sicer 'po moško Ljubiti', kar je nesmisel in ostanek materialnega verstva, kjer nune ljubijo Ženina, nunci pa sveto Mati. Kar je seveda absurd, kajti, resnično, resnično, povem vam:

V duhovni Ljubezni ni niti najmanjšega drobca posvetne senzualnosti, želja in hotenj! Ni niti moškega niti ženske, ker svete duše v nebesih nimajo spola. Po naravi nebes pa je Gospod 'moški', ker je Izvir, Ogenj, duše pa so 'ženske' narave, ker smo Njegove iskre, zato je Odrešen tisti, ki se do Gospoda vede ljubeče podrejeno, saj je On Gospod, mi pa smo večni srečni služabniki. Na tak način postanemo tudi Njegovi prijatelji in VEČNI osebni spremljevalci.

Mar ni brat Yun napovedal, da bo Slovenija postala Božje seme novega časa? Morda to pove vsaki deželi, kamor pride, ampak meni se zdi, da se Beseda pri nas počasi spreminja, in da znajo duhovniki in nekateri škofje že sramežljivo o Ljubezni z Gospodom govoriti, česar še ne zmore niti brat Yun, niti papež Franščišek, ki sta še v 'stari veri'.
  
Ne spreglejte pa tega jonovskega opozorila: posvetna vera vse prenese, vsakršne besede in tudi dvoličnosti, Beseda o Ljubezni s Kristusom pa ne prenese laži in ni je moč ukrasti! Samo od nekoga jo lahko dobiš in le če tako živiš, boš dobro 'čez prišel', kdor pa je vajen po starem nekje besede krasti, in jih na prazno naprej podajati, da izpade pameten, bo tukaj naletel na nekaj zelo hudega. Kajti kdor govori Besedo o Ljubezni z Gospodom, a je še nima v srcu in telesu in umu, BO ZELO HUDO PREIZKUŠEN – da bi jo zares zaživel. Zato tukaj odsvetujem klasično tradicionalno potuhnjeno krajo in prazno ponavljanje Besede!!! Nikarte, nikarte na silo in po zunanje govoriti o Ljubezni z Gospodom, ki je Kristus! Tega si tudi brat Yun in dobri papež ne upata privoščiti. No, ker pa so se kakšni naši škofje nečemu Končnemu odprli, takole povedo, in kako lepo je to slišati, kajti Prva Božja zapoved se po 2000 letih prebuja, da oživi Novi čas.

Gospod nadškof so dali zelo življenjske nasvete novomašnikom in tudi vsem drugim duhovnikom (ne bodite pocukrani krofki!), škof Štumpf pa je povedal Besede o Ljubezni do Gospoda, ki jih še ni bilo slišanih v tej križani dolini! In kot je ta Jona napovedal, ko je duše gledal: štajerski škofje bodo novo Božje seme, ker so jim duše takšne, kot jim že besede postajajo! Aleluja, Gospod je velik!



29.6.17, sre.
11. Nov izziv za kandidate duhovnih poklicev: biti UPORNIK


Aliexpress KLIKNI

Včeraj smo napisali, da kdor je resničen, lahko v katerihkoli okoliščinah postane duhovnik. Ker je človeška narava takšna, kakršna je, samovšečna in zase-delujoča, mnogi potencialni kandidati za duhovne poklice odnehajo, kadar je družbena klima proti Cerkvi in je duhovnik nespoštovan. Takih je morda več kot polovica, a ti osebki so pri Bogu itak številčno mašilo, kajti samo tisti, ki tudi v neugodnih okoliščinah slavijo Gospoda in Ga oznanjajo, so resnični Jezusovi učenci.

Zadnjič sem naletel na zadnji del oddaje o mladostnem uporništvu nekaj desetletij nazaj, in ker sem na ekranu zagledal kak meni osebno znan ksiht, sem jim prisluhnil. To so sicer rokerji, ter bivši drogeraši in seksarji, a po krajšem poslušanju sem dojel nekaj, kar sem v Bogu že pred časom pozabil: UPORNIŠTVO!

Bistvo vsake mladosti je uporništvo. Poskus ne-ponotranjenja moralnih norm pod pritiskom avtoritete in poskus osebnostnega osamosvajanja. Imamo dva tipa upornikov: upornike z razlogom in upornike brez razloga. Prve zadevajo krivice sveta in odraslih, drugi pa so enostavno hormonske - driske. In: starim rokerjem, ki ne kapirajo, kako je lahko današnja mladina sprejela narodno glasbo in zavrgla rock, se je v oddaji inteligentno zoperstavil modrijanski Blaž Švab, ki je dejal, da je tudi sprejetje 'lagodne' domače narodne glasbe ene vrste uporništva, recimo proti tuji glasbi. Točno, mi je kliknilo:

Tudi ne-uporništvo današnje pohlevne hedonistične mladine, ki se upira svetu z nenehnim kokošjim brskanjem po ekrančkih in žuriranjem, JE UPORNIŠTVO. In ker gre dandanes trend v to smer, in ga tudi krščanska mladina prakticira, morajo že okuženi bogoslovni kandidati storiti samo še en korak naprej od tega - in vrnili se bodo k originalu, k Prvotnemu:

Upreti se klimi ne-verovanja, proti-cerkvenosti in hedonizma, celo v Cerkvi sami, ter vstopiti v semenišča ter cerkve SAMO ZARADI UPORNIŠTVA SAMEGA. Tudi na tak način - da se upreš upiranju, ki je ne-upiranje - lahko najdeš samega sebe in posledično tudi Gospoda, ki je Jezus.

Če bi morala Cerkev znova oditi v ilegalo, v katakombe, bi ta bedni Jona žalostno preklinjal svojo nesrečno usodo, da je že prestar, da bi v katakombah opravljal prepovedan duhovniški poklic. Kakšen navdih!! Živo krščanstvo je pravzaprav UPOR: upor zoper nesmisle in praznost sveta, zoper smrt, zoper lastno nesnago in lenobo. Če dandanes manjka duhovniških kandidatov, je to zato, ker niso pripravljeni upreti se samim sebi. Zato je kar prav, da jih ni – le kaj bi Gospod z njimi??? Cerkev in vera bosta zelo dobro preživeli tudi brez tovrstnih olupkov, ker, kar bo ostalo, bo zlato zrnje in kvas sveta. Četudi v katakombah. KAKŠEN NAVDIH!! Juhuhu!! ALELUJA!!


29.6.17, sre.
10. Pri Gospodu je vse mogoče

Priprava na sveto mašo v porušeni cerkvi; Irak.

Poslušal sem avdio posnetek intervjuja nadškofa Zoreta (KLIK). Dobro govori, a prizadetosti ni moč spregledati in tudi sam sem se zvil v dve gube: le kako boš živel brez Cerkve in Boga, Slovenec?

Potem sem govoril s starejšim možakom. Takole je dejal:

Med nemško okupacijo Gorenjske prav tako ni bilo duhovnikov. Ali so jih izselili ali internirali ali so odšli. Nemci so določili enega svojega duhovnika, bil je znan po vsej Gorenjski, in pisal se je Beuke. V 'ledrasti' obleki se je z motorjem vozil po Gorenjski in imel maše po določenem urniku. Včasih so ga kje ustavili partizani, ki so vedeli, kje se bo peljal, da je pokopal katerega izmed njih. Okupacija na Gorenjskem ni bila huda stvar, hudo je bilo po osvoboditvi.

Celotne maše zatorej niso bile vsako nedeljo, morda na dva ali tri tedne, ko je prišel duhovnik. Vmes pa so se ljudje v cerkvi zbrali kot pri maši, dva starejša ministranta sta brala berila (eden je kasneje padel v vojni, drugi pa je, če me spomin ne vara, na Koroškem Novo mašo pel). Imeli smo torej 'besedno bogoslužje'. Petja se ne spominjam, pa molili smo. So pa Nemci pustili po večjih krajih po kakšnega ostarelega duhovnika, tako da sem šel s teto na vlak in v Kranj, da sem se spovedal.

Kaj pa v Rusiji, v času komunizma! Kaj vse so delali, da bi uničili Cerkev, vero in vernike, pa ni uspelo: ljudje so celo Sveto pismo skrivaj na roke prepisovali! Vero pa so obdržale živo – babice, ter jo prenašale na mlade.

Tako. Kdor hoče, mu bo po Gospodu vse mogoče. Gospod Zore pravi, da je bil v stari Avstriji odlok, da mora biti sveta maša od vsakega vernika oddaljena največ eno uro hodá. Danes pa lepo v avtu sediš in se pelješ: mimo koliko cerkva s svetimi mašami boš lahko peljal in izbiral? Torej ni panike:

Gospodu se da Služiti tudi izven Cerkve, če je duša že dozorela, a vedno ostane povezana s Cerkvijo. Za tiste, ki zares iščejo Boga skozi Cerkev in po njej, pa bo VEDNO mogoče priti do zakramentov. Kajti stala bo do konca sveta, in Gospod bo v njej. Amen.


Ps: Cerkev je porodnišnica, vrtec in OŠ za Božje duše, prav tako jih pospremlja s tega sveta. Le kako misli narod živeti brez Cerkve in duhovnikov? Kdor je resničen, bo v vsakih okoliščinah postal duhovnik, kdor pa želi le lagodno življenje v Cerkvi, se bo temu klicu v današnjem času izognil. A če te Jezus kliče, pa se izogneš, se kasneje ne pritožuj nad usodo, ki si si jo sam izbral. 


28.6.17, sre.
10. Kako služiti svetim


V osmem čivku spodaj sem prosil, da se vprašamo, KAKO služiti svetemu ali Božjemu človeku, ki nam ga je poslal Gospod pred Seboj. In da o tem povprašate svoje duhovne vodnike. M. pa je napisala takle odgovor:

Brala ponovno blog 33+10, kateri so trije načini za dosego Popolnosti, kjer je izjemno razloženo duhovno služenje Gospodu: služiš Mu lahko le skozi karizmo, ki te je nagovorila, kar pomeni, da si služabnik Gospodovega služabnika v nebesih. In moramo nenehno razmišljati o tem delu Njegovega delovanja, poleg tega nas mora srčno nagovoriti eden od Jezusovih osebnih spremljevalcev, očara nas njegova karizma, približati se mu moramo v duhu, in dobiti njegov blagoslov. Ter nenehno HVALEŽNO ves čas misliti na tega služabnika ...

Ker je to domala popoln odgovor, naj dodam le tole: v zadnji številki Družine (dvojne, duhovniške, št. 26-27, 25. jun. 2017), je na strani 3 objavljen pogovor s prelatom Jožetom Lapom. Nekoč davno (ravno pred 30. leti), sem ga srečal, in ni bil kaj dosti srečen z menoj, nemara upravičeno, a glej - moja pot me je pripeljala zdaj do tukaj, njegov blagi opomin pa je postal Živi Gospod. No, gospod Lap govori o svojem odnosu s svetniškim kandidatom, svetim Antonom Vovkom. Kdor vidi izza posvetnega, lahko prepozna njuno dolgotrajno najprej karmično, potem pa Božjo povezanost. Gospod Lap lepo opisuje, kako so se njune poti nenehno prepletale - IN SE ŠE SEDAJ. No, ta njegov opis je za izrezat in nekam na vidno shranit. Je skorajda kompletna podoba Odnosa z Gospodovim služabnikom, ki ga moramo imeti, če želimo Gospodu osebno služiti.

Na koncu gospod Lap na vprašanje: "Se kdaj priporočite škofu Vovku?", odgovori: 

Midva sva prijatelja, razumeva se tudi brez besed (nasmeh). Pogosto mi pošlje kakšno znamenje iz nebes. 

Ko sem te besede prebral, me je zvil jok Milosti, kajti res je tako, ko imaš prijatelja med Gospodovimi Božjimi in svetimi; tako na zemlji, kot v nebesih. ALELUJA!!!!!


28.6.17, sre.
9. Moč in nemoč pobožnega življenja

Pobožna vera je še vedno predvsem materialne narave, saj si od Gospoda želi uresničenje materialnih želja, kot so družina, preživetje, zdravje, uspeh, zmaga, sreča, ljubezen … Zaradi teh ciljev, ki niso Odrešilni, ker so zemljeni, ljudje hodijo v cerkve, templje in mošeje. Pobožnost ima moč, da duši onemogoči padec v pekel, ker opravlja določene verske strogosti, kot so romanja, molitev, darovanje miloščine, obiskovanje obredov, postenje, dobrodelnost, nenasilje … Vendar vse to NI dovolj za Mir, za Odrešenje, za vrnitev Domov. Zakaj ne?

Ker vse te dejavnosti dušo resnično sproti čistijo dušnih dolgov, NE MOREJO PA JO OČISTITI PONOVNEGA GREHA. Kajti um osebe je še vedno usmerjen v zemeljske želje in zato hudo grešen. Posledično pobožna duša nenehno pada nazaj v greh, se kesa ter opravlja pobožnosti, s tem pa se spet začasno očisti. To so moči in nemoči pobožnega verskega življenja, to je cerkvenega življenja. Na tak način se prav tako pride v nebesa, a mora duša ob Cerkvi bivati nekaj stoletij, da ji končno uspe.

Služenje Gospodu osebno, z Ljubeznijo (Prve zapovedi), pa je popolnoma druga kategorija, je uresničenje Evangelija in smisel Jezusovega prihoda. Kdor svoje celotno srce posveti samo prostovoljnemu ljubečemu služenju Gospodu skozi neko specialno karizmo, postane Gospodov OSEBNI učenec in sopotnik, z edino željo, da Ga veseli. Gospoda, ne pa sebe, kot to počno pobožni ljudje. Zato ljubečni do Gospoda najdejo Srečo, pobožni pa še naprej ostajajo neizpolnjeni in zato bolj kot ne nesrečni. Veter iskanja jih preganja še naprej, zato so vedno nemirni. 


27.6.17, tor.
8. Tesnobneži


Med verniki je vedno precej tesnobnežev, ki se jim je težko redno javljati, težko se jim je česa odreči in težko biti malo poslušen, zato zaman čakajo na kake blagoslove in mir v dušah. Če samo z nekimi tesnobami pritiskajo, ne bo nič, kajti vse Gospodovo se dobiva po Ljubezni, ne pa po zavistni tesnobi.

Zaman so blagoslovi za takšne, ker se jih ne primejo, zato tudi ne čutijo njih dobrote. Se pa jim blagoslov naloži v osebni zamrzovalnik, in se otopli ter zaživi, ko oseba končno pride k pameti in se na Božje ljudi in Gospoda obrne z vsem srcem, odprtimi ušesi in z Ljubeznijo. Potem pa je vse mogoče. Do tedaj pa so romanja od karizmatika do karizmatika in od svetišča do stolnice navidezno jalova, ker se ne gre le za en blagoslov, 'pa bo', ampak se gre za konstanten vsakodneven odnos in služenje iz srca v srce.

Na kar pa je krščanstvo s katolištvom na čelu že zdavnaj pozabilo, še prav posebej pa slovensko. Radi bi imeli svetniški Vovkov glas, a kako, za Boga svetega, če z njim (svetim Antonom Vovkom) ni pravega osebnega vsakodnevnega stika?? In nihče več ne ve, kako ga vzpostaviti, vidim. Zato pojdite k svojim župnikom in spovednikom in profesorjem na teologiji, pa k škofom, ter jih povprašajte o tem. In če bo vsaj eden od njih prav povedal, boste spoznali, da so vse vaše tesnobe do Boga zaman - kajti po Ljubezni Gospod odmerja sedišča po ložah svoje Palače – in tudi sladkost v srcu.

Torej - KAKO služiti svetemu, ki je PRED Gospodom, saj ga je Gospod poslal? S tesnobami in hotenji prav gotovo da ne. Na delo, lepo prosim, v Gospodovem Imenu. 


26.6.17, pon.
7. Ne biti vezan le na eno osebo?


slika: splet

Ne bom po spominu ugibal, kdo je pred časom izjavil, da sedanji papež ni človek, ki bi bil vezan le na eno osebo, zato taki niso za zakonsko življenje. In to naj velja tudi za vse duhovnike? Da lahko vodijo fare? A ne-biti-vezan-na-eno-osebo je duhovna in duševna PATOLOGIJA. Bolezen. Kajti izvorni odnos duše z Bogom je: Ti-jaz. Najgloblja narava naše duše je, da je vezana na eno samo Osebo, to je na Gospoda. In to je tudi EDINA naloga v našem življenju na zemlji – iskati in najti Boga.

Družinsko življenje in poskusi večne ljubezni med moškim in žensko, ali pa prijateljstva med prijatelji, so le bolehni približki izvornemu Odnosu. To je kot prisilno prijateljstvo med sozaporniki, dokler so v zaporu. Mi pa smo duše in naša duša takoj najde Mir in Srečo, ko se spet spomni, kdo je ona in Komu lahko z veseljem in popolno predanostjo služi. In če pri tem sreča še eno tako Bogu popolnoma predano dušo, je to Veselje.

Bolj je duša zrela za Boga, bolj je zadovoljna le z enim Gospodom, enim partnerjem (prijateljem, sodelavcem), enim domom, eno sobo, preprostim življenjem. Kajti vse to so že znaki Božjega Kraljestva. Verniki pa imajo po mnogo src ('ljubezni'), zato niso nikoli izpolnjeni, Bog pa jim je tujec. Kaj šele brezbožni, ki si potem žele nekega komunizma-socializma na zemlji, ustvarijo pa pekel. Za zrelo dušo pa je dovolj en Gospod, ena molitev srca, en sodelavec na zemlji in en svetnik v nebesih. In morda ena družina, če vsi člani željno iščejo Boga. Temu se reči doseči Enost v Gospodu, kar duši prinese Mir in Srečo. Izvira iz enega srca. V tej Enosti srca z Gospodom so potem tudi vsi ostali, ki so v Bogu, predvsem vsi sveti. Kdor je duhoven, a blodi in srfa po svetu med mnogimi dejavnostmi in 'prijatelji', je le od hudih duhov preganjana duša. To se na duši zelo dobro vidi.

Razmišljaj o tem. 








13 komentarjev:

  1. Hvala Jona za napisano, je dal misliti odgovor na spodnjem komentarju, in je še dodatna utemeljitev v današnjem čivku in v blogu - Gospodova končna poslanica za Novi čas. Gre se za prenovo vernika kot Cerkve v Ljubezni do Gospoda, za odnos en človek in Jezus, vsak posebej in Jezus. Za slediti je le tiste, ki so Njegovi ljubečni, ti lahko vžgo plamen Ljubezni do Gospoda v drugih iskrenih dušah. Dobri Gospod nam ponuja to, se pa ne vsiljuje.

    To z več srci je kot če bi imel voz in vprežene npr. tri, štiri konje, en bi šel na desno, en na levo, en pa naravnost, le kam bi prišel?

    In ta opisan odnos src, tudi to je gorčično zrno Božjega kraljestva. Vse se manjša le na eno končno nezlomljivo vez, a priti do nje se potrebuje le eno veliko 100 % srce. In potem se tudi vse stvari v življenju takega človeka začno drugače odvijati.

    Slikica osreči, in tisti otroški napis spodaj.

    »Pustite otroke in ne branite jim priti k meni, kajti takšnih je nebeško kraljestvo.« (Mt 19,14)

    Hvaljen Jezus, aleluja, hvala Jona za jutranje Božje čivke, lep dan želim, M.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro si vse skupaj zaključila, Bog daj, da bi tudi do odločilnih duš prišlo in bilo razumljeno v srcih, sicer bo prihodnost vere precej mračna, kot je vedno mračna prihodnost vseh, ki so ohlapni do Gospoda.

    Res,'štiri srca v enem' je kot vprega štirih norih konj. Pravzaprav je pomen večglavega zmaja prav v tem, da ima ena oseba več interesov, ki pa se med seboj, več ko jih je, bolj izključujejo. Takšno srce je kot skregana družina - nobene moči nima.

    VSE JE LE V ENOSRČNOSTI. Otroci so pogosto enosrčni, DOKLER JIH SAMI NE UNIČIMO Z MNOGIMI OBŠOLSKIMI IN DRUŽINSKIMI AKTIVNOSTMI, KI SLUŽIJO LE NEKEMU UŽIVANJU. In res, kot praviš po Gospodu:

    otroške duše bi Boga, starši pa so morilci teh duš, ker se sami samo-zadovoljujejo na njihov račun. Tudi med 'vernimi' je veliko takih staršev, in ko jih gledam in poslušam kdaj, pomislim, da bi raje umrl, kot bil glavna žrtev teh zverin: mestni župnik.

    Taki časi so, zato: Reši se, kdor se more! In šele potem lahko rešiš še koga zraven.

    Nadaljuj M, vesel sem živih duš!



    OdgovoriIzbriši
  3. Z veseljem prebrala in hvala za nova Božja zrna, pišem pa na čivk št. 8, na vprašanje, ki je bilo spodaj – KAKO služiti svetemu?

    Brala ponovno blog 33+10, kateri so trije načini za dosego Popolnosti, kjer je izjemno razloženo duhovno služenje Gospodu: služiš Mu lahko le skozi karizmo, ki te je nagovorila, kar pomeni, da si služabnik Gospodovega služabnika v nebesih. In moramo nenehno razmišljati o tem delu Njegovega delovanja, poleg tega nas mora srčno nagovoriti eden od Jezusovih osebnih spremljevalcev, očara nas njegova karizma, približati se mu moramo v duhu, in dobiti njegov blagoslov. Ter nenehno HVALEŽNO ves čas misliti na tega služabnika. ...

    Hvala za uk Božje besede v praksi, Sveti Duh je zavel po dolini tej, lep dan želim, M.

    OdgovoriIzbriši
  4. M, vesel sem tega tvojega odgovora, zaključka, na vprašanje KAKO služiti Božjim služabnikom! Bojim se, da mnogi bralci niso v stanju narediti takšne preproste analize, četudi je že vse napisano. Vzrok je v grešnem življenju, ki nam um prekrije z odejo duhovnega neznanja. Zato rabimo čas, čas pa zeloooo hitro mineva in sodba se približuje ...

    Bom iz tega tvojega odg. naredil naslednji čivk, le da najdem nekaj časa.
    Lep pozdrav!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Dragi Jona, hvala, da si se vrnil s svojimi čivki, ki so res dobri.
    Ko si zaključil svoj blog sem bila kar malo zgubljena, saj me ti tvoji zapisi nekako varujejo, da ne zdrknem nazaj v preteklost. Z menoj se dogaja točno tako, kot si mi napovedal, počasi, počasi se premikam naprej,smeti zelo po malem odpadajo, vendar če pogledam celotno obdobje od kar berem tvoj blog je pa le precejšen napredek. Sem še zmeraj v območju "POBOŽNE VERE", vendar pa več in redno molim, berem duhovne knjige (trenutno življenjepis Favstine Kowalske)itd....
    Ob tvojem zadnjem čivku sem se pa živo spomnila svojega otroštva. Ob nemški okupaciji so tudi nešega župnika pregnali že prvo poletje, potem smo celo vojsko ostali brez duhovnika, samo dvakrat, ali trikrat na leto je prišel tak potujoči duhovnik, da smo imeli mašo. Vendar smo se vsako nedeljo zbirali v cerkvi kjer je mežnar molil rožnji venec in litanije, tudi pri pogrebih je cerkovnik opravil pogrebne molitve. Otroke smo pa nosil h krstu v tri ure oddaljeno župnijo,kjer so imeli župnika.Tako sem tudi prejela prvo sv. obhajilo, ena dobra žena nas je naučila verouk, potem je pa prišel tisti potujoči duhovnik in opravil zelo lepo sv. mašo. Ja tako je bilo.....
    Pa je VERA obstala!!!
    Lahko noč.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ooooooooooooooooooooo, Babica!!!!! Aleluja, kar si napisala! Naj prebere duhovščina in se veseli!! Nemogoče je ubiti vero - niti z nasiljem, niti s hedonizmom in lagodnostjo, ki je še hujši satan.

    Babi, zadnjič sem bil opozorjen na tvojo definicijo sreče na onem drugem blogu, šel sem prebrat - in nisem navdušen. Naj ti prišepnem definicijo Božje sreče:

    spoznati KDO SI v resnici: "Sem Gospodov večni služabnik!" To je POPOLNA definicija Sreče, Sreče, Sreče, Sreče! Ko to odkriješ, ti Gospod postopoma navrže karizmo, in začneš služiti - že kar v nebesih.

    Ker bereš, zdaj veš, da je KONSTANTEN stik sedem-milijardokrat boljši od le kakaga blagoslova. Kajti reden naklonjen stik krepi srčne vezi in obnavlja molitev za drugega. Zakaj ni dovolj le en blagoslov nekega potujočega karizmatika, četudi te reši peklenske pogube? Ker se vmes duše rade pod vplivom hudih duhov premislijo, in rade pozabijo, in se celo uprejo tistemu, kar so nekoč že sledile. Zato mora biti vedno možnost razhoda, kajti Ljubezni do Gospoda ni za vsiljevati dušam, ker nekatere rabijo kak krajši ali daljši ovinek skozi pekel, da razumejo, kaj je hudič in potem tudi lažje, Kdo je Odrešenik.

    V tvoji naravi je včasih obrambna jeza, ki je enaka tardeči napadalni, a poglej: kadar misliš na Gospoda in Njegove, bodi kar se da nežna in ljubeča v srcu, mislih in glasu, potem bo napredek hiter, občasna upravičena jeza pa postane Božja jeza, ker je pravična in zato tudi zveličavna. Kajti Božja jeza je vedno le Ljubezen, ker Bog je absoluten, in ker je On Ljubezen, je vse, kar stori - Ljubezen.

    Aleluja!! Ne skrbi, bodi zvesta Gospodu vsak dan in čaka te veselica v nebesih - ker si temu slugi všeč, in bo tudi plačal zate.

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvaljen bodi dragi Jezus,hvala Ti za našega Božjega glasnika,Jono!!!
    Spremlam vse bloge-od začetka,tudi komentarje.hvala!
    Sem že kmalu po nastanku tega bloga hotela napisati kak komentar,pa nevem zakaj "ni prijelo"...ali sem tehnično bolj butelj(kar je gotovo res),ali pač Božja volja-naj ne stegujem še jezika,kaj vem(-po pravici povedano..tudi sedaj nisem ziher,da bo poslalo,ker to pišem že tretjič v par mesecih..
    Prej se mi je po glavi podilo vsesorte vprašanj zate,sedaj,ko pa spet "zares tipkam",so se nekje izgubile,pa kar je ostalo je le to:rad bi stegniiiiiiiiiila svoje roke,dragi Jona in te objela.Še sama ne vem kako ,da je Božja milost hotela,da sem po velikem naključju naletela na ta blog. Naj ti povem,da semte en dan sanjala-pa ne tebe kot osebo,slišala sm tvoj glas,ko si mi v sanjah kazal neke zapise-kao neke skrivnosti...še vidim slike,vzorce....zanimivo--ko sem se zbudila,mi je bilo tako zelo lepo,kot,bi bil res tu in mi res razlagal....sanje so včasih zanimive,včsih zelo glupe,a te,nevem...so bile drugačne... Bog ve-da ni res,kar si mi kazal??? kot bi pomešal krščanstvo z nekim hindu.znanjem.....oplemenitena Veda..
    bom poskusila poslat--a mi bo dovoljeno??
    hvala,če me sprejmeš v pogovor.mm.

    OdgovoriIzbriši
  8. Pozdravljena MM! Daj prosim piši vedno pod aktualni blog, za nazaj le težko najdem in odgovarjam. Bom prestavil tvoj komentar v naslednji čivk. Pa aleluja naj bo s teboj! Ti kar piši, vsakič bo lažje in jasnejše. Lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  9. O,hvaljen Jezus!
    hvala,da se je moj čivk zalepil in si me ti dragi Jona slišal,sprejel v pogovor.Ogrelo mi je dušo in telo,hvala.
    Zjutraj takoj,ko sem prišla v službo(nestrpna kot mali otrok,ki upa,da ga pod drevescem čaka darilo)sem skočila na komp in UPALA,da si me morda opazil.YES!!! kar plesala bi! hvala ti,hvala!
    ..zravnala hrbet,udahnila,sprostial ramena-tudi to rabim ,hvala..srce mi je namreč tolklo v prsih in trebuhu,kot bi imela tremo pred tabo...
    ...še vedno.
    .potem,ko sem začela brati,sem se malo pocmerila,vendar sem se spomnila,da sem na šihtu,pa bo vsak čas nekdo potrkal na vrata,šef bo kmalu tu...solze na stran,zravnaj hrbet,udahni,sprosti ramena--a je to kaka čudežna formula? začnem delat,a misli so skozi drugje(le kje drugje kot na tem forumu..),tko,da se moram prav trudit,da slišim "navodila" kaj početi.noro!
    odstiraš mi tančice,lupiš me kot čebulo,ki je zaradi zaščite polna plasti. ..več mi poveš,bolj ugotavljam,kako v resnici še nič nevem-čeprav me ta tematika privlači,me draži,izziva,provocira,že nekaj let,le,da vedno bolj-
    od vsega prebranega v življenju,od vseh "duhovnih" avtorjev,mi je največ povedal ravna JONA!Ti ,ja! nalagaš mi nove domače naloge,ene lažje,druge težje.. Kje pa,nisem še naredila vseh..mogoče bo kak popravni,ni važno,važni so mali koraki,le,da gredo v pravo smer-konstanta ,fokus v LJUBEZEN (LJUBEZENSKA LJUBEZEN) DO BOGA-PREKO JEZUSA KRISTUSA!
    Ja,naj ti povem tudi,kje sem "obstala"brez besede spodbude( s tvoje strani)kot bi se naenkrat pot ne videla dobro-nazaj pa tudi ne morem več....
    Zdi se mi,da so naleteli na ta vpršanja tudi mnogi drugi bralci tega bloga,pa so se nazaj potegnili-morda prav zaradi tega
    "PUSTI VSE IN HODI ZA MENOJ" :,JA ,PRED TEM STAVKOM MORAMO VSI PASTI NA KOLENA,res je za zveličanje potrebno samo to in to 100 predano..
    Ko sem bila precej mlajša,sem vedno govorila,da nočem biti nikoli poročena,nikoli vezana(razen na Boga)..želela pa bi imeti en star kombi(po možnosti porisan z rožami),poln sirot brez staršev,katere bi vozila na okoli in jim želela kazati lepote sveta,ki so Božje delo-in se veseliti življenja,vsak trenutek..No,pa je imelBog z mano druge načrte-očitno.Ja,zaljubila sem se do ušes,skoraj zbežala od doma(ker zanje itak ni bil nihče dovolj dober)
    ,..no,od tega je že 23let in vsa ta leta sem Bogu hvaležna ZA TO,da ne govorim o treh preljubih otrocih,ki mi jih je podaril On(da jih probam naučiti LJUBITI GA)
    da ne zaidem v dolgovezenju(kar mi pogosto dobro uspeva):kaj v situaciji ,ko imaš družino z tudi mlajšimi otroki pomeniPUSTI VSE?
    Če živiš samsko življenje,je to pomojem pravi ideal-živiš SAMO ZANJ,ko pa imaš dolžnosti(si enkrat pisal Hieronimu),fizično ne moreš vsega pustiti,niti v duhu ne,nebi bilo odgovorno do njih..
    Tudi do "družinskega" življenja nisi navdušen-kot možna pot da se uresničiš- Zanj seveda. Dobro razumem,kaj je ideal takega asketskega,svetniškega življenja,brez vseh želja za ta svet..samo ZANJ. Kaj pa ponujaš ,dragi Jona,nam,ki smo -ker smo "družinski"-v slepi ulici?Pa še v iluziji živimo,da je tudi družinsko življenje lahko z roko v roki z Njim,Jezusom Kristusom. ali kaj??
    In -kar je spet vezano na druž.življenje--in je problematično:iskreno povedano,težko je neimeti v svojem srcu tudi malih srčkov svojih otrok-lagala bi,če bi rekla,da jih ni-pred Bogom pa moramo itak biti popolnoma razgaljeni...Vendar je to najbrž le drugačne barve srček..Če je Bog zlato-rdeč,so moji otroci recimo oranžni.
    Saj vem,da me boš morda malo kregal-da blodim al kaj-pa nič hudega,veseal bom tvojega opomina-sej zato tudi pišem,da se zmeda odpravi.In,ja,zmedel si me ti,ker si mi pokazal drugo resnico(od prejšnjega prepročanja)
    Joj,dragi Jona,kar pisala bi,pa vem,da bom predolga,dolgočasna....vprašanja kipijo,pa naj še malo brzdam svojo radovednost.
    Zaenkrat je že to,da lahko govorim s Tabo MILOST IN SREČA.
    BOG TE BLAGOSLOVI,NAJ TVOJE PISANJE DOSEŽE ČIMVEČ ČLOVEŠKIH SRC!
    PS-upam,da sem pisala na "ta pravi strani??"
    mm

    OdgovoriIzbriši
  10. Prosil sem te samo dve stvari: 1. piši pod zadnji aktualni blog, in: 2. zlektoriraj preden pošlješ. Ker nič NE UPOŠTEVAŠ (= ni ti mar za druge), smatram, da imaš neke druge namene. Zato bom odslej brisal.

    Glede družinskega življenja se prosim z Jezusom zmeni, jaz le povem Njegove besede in jih v sveži luči predstavim. Če ti je Njegova beseda pretežka, ne vem, kaj bereš, ker takim vedno toplo priporočam: živi s Cerkvijo in za njo. Vedno imaš odgovor, pa ga ne vidiš. Odvrzi malo sebe, ker sicer pogovor ni mogoč. Lp

    OdgovoriIzbriši
  11. Dragi Jona,
    kaj naj rečem,žal mi je,ampak to s tem "zadnjim blogom" očitno nisem čisto razumela(zato sem tudi to napisala kot zadnji stavek),glede lektoriranja pa...se očitno nisem dovolj potrudila-čeprav sem "šla skozi",očitno preslabo--je pa res težko pisati na način,da vidiš samo en košček besedila.
    Lahko tudi vse mirno zbrišeš,naj mi je pa to neka šola..
    Nevem pa kake namene bi lahko imela??-razen tega,da sem skozi tvoje Besede marsikaj uvidela,zato sprevidela,da marsikaj vidim narobe in bi samo želela,da me usmeriš,popraviš in ja,zaradi mene tudi okregaš ali pa nekam pošlješ.
    In,ja,njegova beseda se zdi res na prvi pogled težka,a,ko malo razmišljaš,se začno stvari jasniti.
    In prav zato ,ker se oblaki umikajo,se vidi bolje,v drugih barvah,slika dobiva drugačno vsebino.In prav ti,Dragi Jona, si mi to razložil bolje od vseh dosedaj.
    Žal teh(oziroma takšnih) odgovorov nisem dobila v Cerkvi,duhovniki imajo drugačen pogled kot Ti-no,najbrž le večina njih..
    Cerkev ima tudi precej negativno mnenje do tistih,ki smo se odrekli mesu in raznim razvadam...pred leti sem se skoraj skregala z enim glede tega(se je kar razburil,češ,da to je sat...izem),da najraje nebi šla več k maši...od tega je že dolgo...vzadnjič pa se pogovarjam z našim ta novim župnikom(zelo vredu človek),pa mi pravi,da molitev,kjer kličeš,oz.ponavljaš božje ime ni "naša"vera,ampak to delajo muslimani ..
    Vidiš Jona,ti svetuješ eno,Cerkev marsikaj drugače-zato ratamo zmedeni...
    To,da moliš in ljubeče ponavljaš -kličeš Jezusa Kristusa(se v duhu povežeš)-cerkev ne odobrava-meni pa se zdi to prav nekaj posebnega-Preden sem prebrala to na tvojem blogu-sem to videla samo pri Krišnovcih(ko mantrajo)--ja ene parkrat sem bila pri njih pred mnooogimi leti--boljkone ,da vidim kako pa oni molijo Boga.
    Res je odgovori so vedno pred nosom,ampak,ker jih včasih resnično ne vidimo,rabimo "koga",da nam jim pokaže....ali pa jih iščemo 40let.
    Hvala Ti za odgovor,upam,da me ne boš skenslal.
    ps,oprosti za razmetano pisanje,s tem imam težavo-od vedno-imenuje se disleksija
    Bog te blagoslovi!!!
    mm

    OdgovoriIzbriši
  12. Ok, sem želel vedeti, kaj te tako muči pri pisanju, zdaj vem in hvala. Pišeš pa lepo, le sentimente na moj račun izpusti, dovolj bo neka normalna naklonjenost, ki je pripravljena prisluhniti pravim stvarem. Glede tistih trditev duhovnika o satanizmu vegetarijancev in da ni krščansko ljubeče izgovarjati Gospodovo Ime, pa kaj čivknem, do takrat pa vedi - hudi duh najraje preganja prav posvečene in iskalce Gospoda. Pa lep pozdrav, še RAZMAKE malo popravi - gre se tudi za druge bralce, pa bo.

    Javljaj se v aktualen blog - je to tako težko? Kaj se skrivaš tukaj?

    OdgovoriIzbriši
  13. Hvala za čivke Jona in komentarje, redno spremljam. In tudi drugi se javljajo, saj so po Gospodu prepoznali Njegovo živo besedo, aleluja.

    Samo nekaj v pomoč, zato pišem tukaj na spodnjem komentarju – mm, predlagam ti, kako boš lažje uredila tekst. Napiši najprej besedilo v wordu, naredi razmake, po potrebi lektoriraj, in prilepi v okvirček orodja za komentiranje. Deluje brez problemov, pa še tekst ostane, če blog orodje kaj ponagaja ali zbriše. Pa srečno. Lep dan želim, M.

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.