Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

sobota, 14. oktober 2017

90. Skrivno življenje Božjih duš, 4/4
Božja 'norost' Ljubezni

Ta zapis je drugi del ključnega 28. bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI).
  

avtor fotografije: naš hieronim z romanja k sv. Favstini

18.10.17, sre.

Danes bomo dopisali, kako Božje duše živijo svoje dni na Zemlji. Pred tem bi še rekel, da se zavedam, da Jonova Beseda ni izbrana za današnje t.i. 'izbir(č)ne vernike', ampak za tiste, ki so goreči v želji po Gospodu. Nekateri mi gotovo zamerijo, ko kaj o Cerkvi napišem, in sklenejo, da je nimam rad - ker je sami v resnici nimajo. Kajti le kako ji boš pomagal, če pred tem njenim članom ne ponudiš DUHA RAZLIKOVANJA. Brez tega duha je vsakdo hitro žrtev kvazi-nauka, ki si ga vsaka doba rada prilagaja po svoje. Npr. v katekizmu katoliške Cerkve vse stoji kot mora, v praksi kristjanov katolikov, pa ni domala nič od tega. In - ločiti je treba dobroto človeka od tega, ali je v njem res Sveti Duh ali pa je le teoretično od Duha. Kajti: kdor je v Svetem Duhu, natančno ve, če je še kakšna druga oseba v Svetem Duhu, ali pa je le igralec ali le dober človek, kar pa ni dovolj za služenje Bogu po Njegovi Volji.

V prejšnjih zapisih smo pripravili dušo, da lahko začne DELOVATI tako, da je ona z Gospodom in On z njo, ne glede na kakršnekoli zunanje, svetne, materialne, telesne ali socialne okoliščine. Kajti ko nekoga zgrabi 'Božja norost Ljubezni', je to domala nenehen Stik, nenehna evharistija v duhu in telesu, kajti Gospod pride k tej duši in ta oseba Ga objame, in izmenjata si srci. To je za večno. VEČNO, a je to komu jasno, kaj pomeni VEČNO!!??

Vsakdanjik tistega, ki je Gospodov

Kdor pride v takšno stanje, Gospoda vidi in čuti v srcu, še preden mu umre fizično telo. In kar je bilo sprva majhno, sčasoma samo še narašča, kar je znak Božjega, kajti na Zemlji je obratno: kar je tu velikega, kmalu postane majhno in odmre - tako je z našimi 'ljubeznimi'. Zato so zemljani vedno nemirni, vedno v iskanju nečesa novega, da bi si potešili srca. A to ni mogoče, ker Mir in Blaženost sta le pri Gospodu, in takrat se vsa iskanja ustavijo.

Kako je videti vsakdanjik tistega, ki sta si z Gospodom res blizu? Zelo je preprost:

Na Gospoda ljubeče misli ko se zbudi,
čez ves dan,
večer
in del noči.

Misliti na Gospoda pomeni nič drugega kot IMETI GA RAD. Njega in Njegove svete, še posebej tistih nekaj, s katerimi ste se približali enako intimno, kot z Gospodom. Ko Božja duša misli nanje, je z Njimi, in včasih ga zgrabi takšno veselje, da skorajda umre, ali pa je videti, da bo 'znorel', a se obvlada in vse skrije v svoje srce. In potem ta zaklad deli po cekinih svetu, kot da bi hostije delil ali bloge pisal :)

Končno: KAKO Ljubiti Gospoda skozi ves dan?

Kakšne svetovno ali lokalno znane senzualne pop-pesmi ponavljajo ime tiste-ga, ki sta ga/jo oko in strast opazila, in ga/jo želita zase. Podobno, a še čisto drugače je v svetem, duhovnem svetu:

Ime svete Osebe = sveta Oseba

Zato ljubeče ponavljanje Gospodovega svetega Imena, z namenom da Ga veselimo, postane življenje v nebesih z Njim. Seveda - ČE NE ŽIVIMO V GREHU. Ker če si ob tem želimo še čutnega uživanja ZASE, je naše ponavljanje Imena v grehu, in prinaša le majhne napredke. Kdor pa živi, kot smo opisali v prejšnjih zapisih, in se VES posveti Gospodu, je z Njim TAKOJ in zdaj. To je Kristusov Evangelij (KLIKNI, KLIKNI).

Gospodovo sveto Ime je: JEZUS KRISTUS. Kdor to Ime:

- poje,
- izgovarja,
- tiho šepeta,
- neslišno šepeta,

kadar le more, kadar je le mogoče, vsak dan in ves dan, tisti je zelo kmalu Odrešen že na Zemlji in Gospod bo prišel ter se mu razodel iz srca v srce in iz oči v oči. Njegovo življenje se bo popolnoma spremenilo navznoter in navzven. Če kdo trdi, da ga je Jezus Odrešil, živi pa po starem naprej, več ali manj, je v veliki zmoti, kajti Živi Jezus je ogromen zaklad, namišljeni pa je prazen in kmalu izpuhti v nič, ker je bil le naša domišljija. 

Kako torej začeti?

Če si ODLOČEN za Gospoda, postopoma zapusti vse in hodi za Njim. Umakni se v odmaknjenost, predse postavi Gospodovo sveto podobo, in: LJUBEČE ponavljaj Njegovo sveto Ime. Tako se začne, tako se z Ljubeznijo išče in kliče Gospoda. Včasih pa ponavljaj sveta imena tistih, ki so ti zelo ljubi, in so Gospodovi in so v nebesih z Njim. Eno tako ime, ki bo vsem zelooo koristilo in pomagalo, je:

sveta sestra Favstina Kowalska,

ker je zadnja in največja apostolka Gospodovega Usmiljenja. Pa kakega svetnika dodajte, ki vas je prevzel, in je v karizmi Služenja deloval, kakršna tudi VAS privlači in kliče.

                   avtor fotografije: naš hieronim z romanja k sv. Favstini

To je vse. Dobro študirajte, potem pa STORITE. Božja Pot je skrajno preprosta za iskrene in skrajno zapletena za polovičarje in posvetne vernike. In, kot smo že rekli in je 'naša m' napisala (KLIKNI), pomembnejše je ODVREČI vse odvečno, kot 1000 blagoslovov pred tem iskati. Kajti sveta Mala Terezija je razložila ključ od nebeških Vrat:

»Moja tolažba je v tem, da na Zemlji nimam nobene.«

To pomeni izpolnitev Prve Božje zapovedi o Ljubezni do Boga, kajti

Gospoda dati na prvo mesto pomeni,
da drugega mesta ni.

To je Kristusov Živi Evangelij. Hvala Tebi Odrešenik!


89. Skrivno življenje Božjih duš, 3/4
Zapustili so svoje mreže in čolne in očete, ter odšli za Jezusom

Sveti Hieronim: poglejte njegovo imetje in KAM je zazrt. Nima v desnici kamna (za boj proti svojemu grehu),
ni ob njem lev - Božja Moč?

17.10.17, tor. 

Zaradi zanimanja bralcev bloga sem sklenil podaljšati tokratno temo na štiri dele. Danes se bomo še bolj osredotočili na življenje duš, ki so Boga postavile na PRVO MESTO njihovega življenja. Vendar to ni tako lahko, kot rada pove naša mati Cerkev.

Če poslušamo sedanje cerkvene predstavnike, si Boga na prvem mestu zamišljajo nekako takole: ''Boga daj na prvo mesto, potem pa ženo in otroke, službo, pa smučarijo, nov motor, konja, jahto, fitnes, masažo, zabave in morda še kakšno skrivno 'simpatijo'. Saj bo šlo, tudi mi delamo tako - pomembno je le, da je Bog na prvem mestu.''

Seveda je takšna novodobna krščanska filozofija poganska, ker v praksi ne deluje in ni nikoli delovala, ampak duše postopoma, a zanesljivo vodi v trpljenje in pekel. Takšno pridiganje je res od hudiča.

Kako to počno svetniki?

Svetniki skozi izkušnjo življenja in Nauk pridejo do spoznanja, da je imel Jezus popolnoma prav: če želiš Mir in Odrešenje od trpljenja, moraš odvreči VSA posvetna upanja, namesto njih pa imeti rad Gospoda in Mu z veseljem služiti.

To pa ni možno, če si poln navlake. Prvi korak, VELIKO POMEMBNEJŠI OD KRSTA IN BIRME IN SVETE MAŠE, je, da se odpoveš prijateljskemu druženju z običajnimi čutnimi uživalci sveta. Da se odpoveš žurkam, ohcetim, veselicam, žrtju, nastopaštvu, pohlepu, maščevalnosti in želji po praznem spolnem uživanju. Kdor najprej čimveč te družbe odvrže od sebe in jo zamenja z Božjo Besedo, zgledom svetnikov, umikom in molitvijo - tisti je resnično pripravil dobre temelje za hojo za Kristusom.

Dandanes pa se odvija obratna pot, tudi v Cerkvi: posvetnost, preračunljivost in uživaštvo lezejo vanjo. Boga se izriva, zato v cerkve vstopa svet. Vsi pa vemo, kdo je kralj sveta, po Božjem dopuščenju in nam v testiranje: sam peklenšček.

Zadnjič smo objavili pismo matere petih otrok Cerkvi (čivk št. 84, KLIKNI), v katerem pomenljivo napiše:

Ima to kakšno povezavo z liturgično revolucijo zadnjih 50 let, ki je bila izvedena pod močnim vplivom posvetne ideologije? 

Tako izvemo, kar smo že dolgo slutili: posvetnost je prišla celo v svete maše. Popolnoma isto trdi in opozarja tudi bivši papež Benedikt XVI. Preberite si teh nekaj stavkov:


Katoliška Cerkev je postala posvetna ustanova še bolj, kot je kdajkoli bila, Jezus Gospod je zamenjan s papežem, Ljubezen do Boga pa je postala 'ljubezen' do (muslimanskih) ekonomskih emigrantov. Semenišča se praznijo, kljub dejstvu, da tam vlada čokoladno vzdušje, ven pa prihajajo blaženi krofki. Morda bi se kdo iz Vatikana odpravil v srbske in grške pokrajine, ki so nabite samostanov in samostani nabiti z mladimi redovniki - in vse skupaj malo premislil?

Tisti, ki so resni v želji do Gospoda, ki je Mir in je Sreča in je Prijatelj, se torej sami od sebe odpovejo svetu v čim večji možni meri. Samo tako lahko dajo Boga zares na prvo mesto. Pravzaprav pomeni dati Boga na prvo mesto le eno:

Zapustili so svoje mreže in čolne in očete, ter odšli za Jezusom.

Lovec je zlomil svoj lok in odšel za Svetim.

Če pa nekdo vse to zapusti, potem pa gre 'ribarit' - za svoje tuzemno zadovoljstvo - v Cerkev, se bo njegov greh samo še POVEČAL, ne zmanjšal.

Z Božjo ekipo (beri včerajšnji čivk) torej NI MOGOČE priti v stik, če si poln navlake, le Boga skušaš dati na prvo mesto, na kup tega zatohlega gnoja. Tako NE GRE, četudi pridigarji zavajajo, da je to mogoče - samo njih da naj pogledamo. A ni mogoče. Hoja za Kristusom je podobna vrhunskemu športniku, ki vlada v svoji panogi dolgo vrsto let: mnogim stvarem se mora odpovedati, in le eno imeti v srcu. Če pa se ne more odpovedati, postane še en zmedeni prevc ali đoković, iščoč napake okoli sebe, ne pa v svojem na več kosov razdeljenem srcu.

Gospod želi, da Mu damo celotno srce, in On nam daruje Svoje celotno srce. Kdor je Božji, si namreč zamenja srce z Gospodovim. Seveda pa Gospod ne menja za polovična ali četrtinska srca - takšna odkupuje nekdo drug, ki je kosmat, zvijačen in sovraži človeka.

Sklepna poanta današnjega zapisa:

V odmiku od želja sveta
ves dan misli le na Gospoda in Njegove svete.
In ko se trudi dati jim svojo Ljubezen,
brez želja zase,
pridejo in se mu razodevajo.
Sladkost!

To je Kristusov Evangelij. Hvala tebi Skrivni Razodeti!

Naslednjič pa o tem, KAKO Božje duše Ljubijo Gospoda: zelo preprosto je. 


88. Skrivno življenje naših duš, 2/4
Enako privlači enako

Božja ekipa
slika:splet
16.10.17, pon.

V drugem delu teme o dušah bomo pogledali, kaj se dogaja s tistimi dušami, ki začno poslušati Prvo ptico v sebi, to je Božji glas. Seveda je skrivnega življenja duš še veliko več od poslušanja Božjega šepeta v sebi in zunaj sebe: vsi vemo, kako se med seboj 'zvohajo' določeni tipi ljudi, npr. kriminalci, trgovci, uživači, levičarji, desničarji, zatiralci demokratičnih sprememb (primer Katalonija), podporniki pravice do samoodločitve; pa prešuštniki, dilerji droge, dobri ljudje, kajnovci, abelovci …

Osnovni zakon vesolja in življenja duš se torej imenuje:
Enako privlači enako.

Na ta način se privlačijo duše in sile in bitja, ki so v enakem ali podobnem 'frekvenčnem stanju'. En še topel primer: danes je 'dan D' za Katalonijo, ki ji je španska vlada postavila popolnoma nedemokratičen ultimat. No, tu lahko opazimo takšno navezo podobnih duš:

nedemokratična španska vlada - fašistični general Franco - nemoralni šef evropske komisije Jean-Claude Juncker - ter naš dobri papež Frančišek;

vsi ti so se odločno zavzeli PROTI upravičenim težnjam Katalonije za večjo avtonomijo (= pravičnost) oziroma odcepitev, ker poštena avtonomija ni mogoča. Vsi imajo enak izgovor: pristranska nedemokratična ustava Španije, napisana v Francovih letih, z edinim namenom, da onemogoči odcepitev Katalonije. Vsi našteti osebki imajo enako travmo: ne pustiti ujete kokoši na prostost, ker jim nosi zastonjska jajca. Če bo nujno, jo bodo zatrli tudi s tradicionalnim nasiljem (Barcelona je bila s strani Špancev bombardirana že krepko preko 100-krat!)

Opisali smo samo en primer skrivnega povezovanja enakih ali zelo podobnih duš, in videli ste, da je to polje, ki je skoraj brezkončno, zato se bomo sedaj osredotočili na bistveni del življenja naših duš: hojo za Kristusom, Pot Domov. Pogledali bomo v zakulisje življenja duš, ki so se v resnici odločile iskati, najti, slediti in slaviti Gospoda, ki je Jezus Kristus.

Povezave duš, ki poslušajo Božji šepet v sebi

Misliti, da če si krščen, kristjan, da si že na Poti Domov, je velika zmota. Kajti brezmejno je število duš, ki odhajajo v spodnje vice in pekel, četudi so bile v krščansko kulturo povaljene. A Gospod pravi (Matej 7,21-23):

»Ne pojde v Nebeško Kraljestvo vsak, kdor Mi pravi: ›Gospod, Gospod,‹ ampak kdor uresničuje voljo Mojega Očeta, ki je v nebesih. Veliko Mi jih bo reklo tisti dan: ›Gospod, Gospod, ali nismo v Tvojem imenu prerokovali in v Tvojem imenu izganjali demonov in v Tvojem imenu storili veliko mogočnih del?‹
In takrat jim bom naznanil: ›Nikoli vas nisem poznal. Pojdite proč od Mene, kateri ravnate nepostavno!‹«

Pa so v Njegovem Imenu delali čudeže in gradili bolnišnice, a jih vseeno ne bo prepoznal. Današnji pol-kristjan pa še teh dobrih del ne opravlja, ampak mu je dovolj, da je le krščen. Ne, ne, tako se ne pride Domov, kjer je večni Mir in Sreča. Pozunanjena vera je torej enaka neveri. To si je dobro za zapomniti.

Ko pa se človek enkrat - z neozdravljivo rano srca – vrže pred Gospodovo podobo in se Mu popolnoma preda, mu Gospod takoj odvzame vse dušne dolgove, ga blagoslovi in začne voditi osebno (pred tem so duše vodene preko Njegovih zakonov narave in karme). Takšna duša začne spoznavati skrivnosti Božjega sveta, četudi ni teološko šolana. Gospod ji neposredno vliva Milost in Znanje, ker sta v medsebojni Ljubezni. Takšna duša ne potrebuje semenišča, teologije in tudi ni odvisna od zemljene Cerkve, ampak je v občestvu Božje Cerkve, zemljeno pa podpira v tistem delu, ki je čist in brez greha in je resničen v Bogu. Takšna duša dobiva evharistijo vsak dan, vsak trenutek, direktno od Boga. Lahko živi v osami puščave, gozda ali velemesta in lahko je na tej poti popolnoma osamljena, kot so bili mnogi svetniki in preroki, četudi so sicer živeli v Cerkvi ali občestvu. Lahko je celo popolnoma nespoznana od svojih bližnjih, da je to res Božja duša.

Pa vendar …

Po zgoraj opisanem zakonu medsebojne privlačnosti, takšna duša nikoli ni sama: ker je NAKLONJENA svetnikom, so tisti svetniki z njo; ker je ljubeča do Gospoda, jo Gospod Ljubi, in ker želi delati Zanj, se ji približajo tiste duše, ki imajo enako ali podobno karizmo Služenja Gospodu. Vsi lahko opazite, da obstaja nekaj tipov svetništva, in da so si svetniki znotraj določenega tipa tudi podobni v načinu življenja, dela in karizme.

Kdor je torej iskren do Gospoda in Ga Ljubi, je v nenehni povezavi z dušami, ki so na tej ravni. Kdor pa je neiskren kristjan, je nenehno v povezavi s tistimi dušami, ki so enako neiskrene. Takšni ljudje niso zmožni govoriti o Ljubezni s Kristusom, ampak zmorejo izvajati le razne postranske organizacijske posle in trike in zamisli. Če niso leni, pa opravljajo neko psevdo-krščansko dobroto, ki se vedno izrodi v grdoto, kajti v tej združbi se v resnici služi hudim duhovom.

Enost v Božji ekipi

Imamo torej kristjane, ki služijo neposredno hudiču; imamo jih, ki služijo hudim duhovom; imamo jih, ki služijo sebi; in imamo jih, ki služijo svetnikom, Materi in Gospodu. To so štiri RAZLIČNE skupine duš, od katerih je le zadnja prva, to je na Srečni Poti - vse ostale pa čaka vedno in samo nesrečen končni rezultat.

Zato je dobro čimprej začeti POSLUŠATI Prvo ptico v sebi, in ne ostati TRMOGLAV.

Zdaj pa pojdimo k največji skrivnosti tiste ekipe, ki je res Božji team: Gospod take duše poveže med seboj, in ker v svetem ni časa, so povezane tudi tiste, ki so na Zemlji živele že pred dolgimi časi. Tako lahko nekdo znotraj svoje karizme za Boga komunicira z vsemi v večnosti, ki Gospodu so ali še vedno služijo skozi določen tip delovanja Zanj.

Vrnimo se k našemu zgoraj omenjenemu Božjemu 'osamljencu': če se zaveda ali ne, je - zaradi Ljubezni - trdno povezan v ekipo, ki deluje v Gospodovo slavo, četudi se med seboj morda sploh ne poznajo. Temu stiku se v ezoteriki reče 'kozmična vez', mi pa ji, v Božji mistiki, recimo 'Božja vez'.

Zaključek

Sveta Tereza Avilska je dejala: Gospod sam zadostuje; solo Deus basta. Kot vidite, je to res; ko pridemo proti koncu svoje poti na Zemlji, ali že prej, smo pa popolnoma Jezusovi, spoznamo, da smo pravzaprav sami, a da je Gospod z nami. Gospod pa ni nikoli sam, zato tudi midva nisva sama, saj je z nama tudi velika ekipa svetih duš, ki nas je Gospod povezal med seboj, in funkcioniramo, četudi se na Zemlji ne poznamo. Tako lahko sodelujemo tudi z nekom na drugem koncu sveta, četudi se sicer ne poznava. Lahko je takšna duša tudi iz 'druge religije', a če je prava v Bogu, naju lahko Bog nevidno poveže, da opraviva svoj posel Zanj.

Tudi sveti Pavel je v enem od pisem omenil, da so ga zapustili domala vsi, razen morda enega; a vendar je opravil svoje delo za Kristusa, in nikoli ni bil sam, kajti z njim je bil Gospod in veliko Njegovih svetih duš.

To je velika skrivnost Božjega delovanja, od katere pa polovičarji seveda nimajo NIČ: četudi so visoka duhovščina, četudi so teološko obarvani in trikrat posvečeni, in se zastonjsko v Hiši hranijo in redijo - ne bodo imeli od Božje ekipe NIČ, če spadajo v kakšno drugo ekipo, ki pa služi hudim duhovom. Obleka pri Bogu namreč ne pomeni NIČ, pomembna je samo čistosrčna GOREČNOST.

Pa še to: tisti neuki nepomembnež, ki samo jeclja besede o Ljubezni do Gospoda in z Njim, ima brezmejno večji blagoslov - da daje odvezo grehom ali jo zadrži - od vsakega najvišjega duhovnika, ki v resnici deluje v neki drugi ekipi, ker mu ni mar za Ljubezen, ampak je pravzaprav preračunljivec. Resnično, resnično povem vam: vsak najmanjši v Božji ekipi, ki pa je CELOSRČEN z Gospodom, lahko vsakemu 'knezu' v duhovniških haljah, z Gospodovim privoljenjem odvzame ali zadrži dušne grehe - na daljavo! Zato se moder človek vedno prikloni tistim, ki jecljajo Besedo o Ljubezni z Gospodom, jih ne prezre in ne omalovažuje. Kajti kdor dela tako, je v hipu preplavljen z vsemi tesnobami sveta. 

In obratno: če je kje kdo, ki je v duhu nedeljeno NAKLONJEN tistim, ki jecljajo Besedo o Ljubezni z Gospodom, bo dobil od teh Gospodovih malih in od Gospoda in Njegovih blagoslove, da mu bo duša lahka in mu bodo nebesa blizu.  

To je en delček Božjih skrivnosti. In to je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Gospod in Prijatelj iskrenih!


87. Skrivno življenje naših duš, 1/4
Poslušaš Božjo Ptico v sebi?

Dve ptici naše duše:
ena počne neumnosti za svoje ugodje, druga pa jo opazuje in ČAKA.

14.10.17, sob.

V mojem včerajšnjem komentarju (13. oktober 2017 08:47 - klikni na datum) sem nakazal na nekaj v našem življenju, čemur bi lahko rekli 'skrivno življenje naših duš'. Imamo odnose, za katere morda sploh ne vemo. Danes se bomo lotili uvoda: kako je sestavljena naša duša.

Zamislite si viteza v oklepu: ko se pogleda v ogledalo, misli, da je on vitez. In ko potem lošči oklep in ga lišpa in kleplje, kadar je kje poškodovan, se nenehno gleda v ogledalo, ter domneva, da je on ta oklep, ta zunanja podoba. Tako živi velika večina današnjih ljudi, tudi vernikov. S svojo notranjostjo nimajo pravega stika, saj mislijo, da so oni njihova družina, poklic, telo in imetje. A to je zabloda, ki nam jo ustvarja zvijačna čarovnica materialnega sveta. Pa poglejmo, kaj je znotraj oklepa:

Najprej naletimo na eno osebo, ki je čisto zemeljske podobe in narave, če gremo še globlje, pa naletimo na dušo. Ta duša smo resnični mi; kajti duša živi večno, telo in oklep pa slej kot prej propadeta. Tako propadejo tudi naša družina, poklic, telo in imetje. Nekaj pa ostane živo, in to smo resnični mi: DUŠA.

Analizirajmo še dušo - recimo, da je vse tisto živo, kar je v oklepu, duša. Kot vidimo, se deli na dva dela: en del duše je zemeljski, drugi del pa večen, torej je Božji, kajti kar je Božjega je večno. Večnost je namreč samo Božja. Pa pojdimo sedaj isto zadevo gledat še iz druge strani, Vzhodne:

Krščanstvo, še posebej njega našpičena teologija, semeniščnike uči, da je hinduizem en skupek raznih bogov, ena sama zmeda nekih verovanj, zato je krščanstvo nad-vera v primerjavi z njim. A to je seveda popolno neznanje, ki prihaja iz namernega zavajanja, ki ima v ozadju čisto zemeljske težnje. Če hinduizem pogledamo tak, kot je v resnici, vidimo, da obstaja en sam Bog, ki pa ima svoje ENAKOVREDNE EMANACIJE, potem pa obstajajo še polbogovi, ki pa so še vedno materialno vezani. Za duše začetnice so polbogovi (v krščanstvu so to popolnoma zemeljske prošnje Bogu in svetnikom - prošnje, ki želijo le tosvetno korist, ne iščejo pa Zveličanja); za naprednejše duše so na razpolago Božje enakovredne emanacije (v krščanstvu lahko rečemo, da sta Očetovi enakovredni emanaciji Sin Jezus Kristus in Sveti Duh); za najnaprednejše duše pa je Bog Stvarnik osebno. Nauk, kako se pride k Njemu OSEBNO, pa imajo izdelan do popolnosti, skozi Učenje o Ljubezni do Gospoda in z Njim, v primerjavi s katerim so razlage Evangelija in Apostolskih del le en ubog in negotov poskus, kako bi morda 1. Božjo zapoved končno že enkrat spravili v prakso. Kako razviti Ljubezen z Gospodom (kar je 'naša' Prva Božja zapoved), vedo povedati in skozi primere za dokazati v tolikšni meri, da se nevednim šolanim kristjanom sploh ne sanja. Seveda pa ta 'njihov' Bog ni monistična meglica neke energije, ampak je kot 'naš' Bog, s svojim popolnim duhovnim telesom, ki sliši, vidi, deluje in govori. In je tudi prišel na Zemljo v podobi človeka. Ter LJUBI. Tej Ljubezni z Gospodom rečejo bhakti. Če besedo bhakti primerjamo s slovenščino, ki izvira iz sanskrita, in katera je temelj večine evropskih jezikov, pridemo do pretresljivega odkritja, ki ga celo slovenski bhakte niso odkrili, temu bednemu neukemu joneku pa je kapnilo:

Bhakti bi neposredno lahko prevedli v BOG-TI. Kajti jezik se razvija najprej fonetično, preden je zapisan. Kaj vidimo iz te besede Bog-ti? Dve stvari: da nekomu dajemo najvišje priznanje, da je Bog, in da imamo s to Osebo oseben odnos, 'na ti'. Tako imamo lahko bhakti (= duhovno Ljubezen) do Gospoda, Matere, do svetnikov, do svetniških oseb, so-bratov in sester v Bogu, in do Gospodovih znamenj, podob in simbolov. Vse je takrat Eno v tej Ljubezni - Eno v smislu Jezusovega Govora na gori.

Kako se v sanskritu reče, srce? Spet se boste čudili: hridaja. Po naše bi lahko rekli: KRI-DAJE. Pa beseda vedeti: prihaja iz besede VEDE, ki so zapisi o Bogu, tisočletja starejši od Svetega pisma.

Kot vidimo, ne bi bilo narobe, da krščanstvo spet kaj 'tujega' sprejme, kot je to storilo po svetem T. Akvinskem (tomizem), ki je iz 'poganskih ved' sestavil temelj našega Nauka. Danes pa prihaja čas, da se kristjani končno nauče Prve Božje zapovedi v praksi, kajti ta ne govori o VERI  v Gospoda, ampak veliiiiiiiko več: o LJUBEZNI z Njim, ki edina Odrešuje kar takoj: TUKAJ IN ZDAj. Aleluja!

Sestava naše duše

No, od njih se lahko naučimo naslednje; naša duša je sestavljena iz dveh narav: osebne in Božje. Bhakti Nauk pove, da sta to kot dve ptici na drevesu Življenja (glej zgornjo sliko): ena ptica je naša Nadduša, ki je Božja iskra v nas in v vsakem živem bitju, kajti vsa živa bitja imajo to svojo osebno Božjo dušo-Naddušo, sicer ne bi bila živa. Bog je velik Ogenj, mi pa smo Njegove drobne iskre. Zato imamo Božjo naravo in smo ustvarjeni po Njem, le da iskra nikoli ne bo Ogenj, kajti premajhna je. Smo torej enaki Bogu, a nikoli ne moremo biti Bog, ker je On Najvišji Gospod in Stvarnik.

Drugi del naše duše je druga ptica, ki pa lahko počne, kar si želi. Dana ji je svobodna volja. Na voljo ima dve možnosti: vrniti se v raj ali ostati ujeta v ugodje in trpljenje materialnega sveta. Naloga te druge ptice je le ena: da posluša Prvo ptico, Božjega vodnika, in jo sledi. Prva Ptica je Bog v nas, ki je vsak hip pripravljen, da nas uči in vodi Domov. Če jo druga ptica posluša, jo Prva vodi in uči. Če pa je ne posluša, Prva ptica občepi in samo še OPAZUJE drugo ptico, kaj ona počne v svoji neumnosti in neznanju. Kot vidimo tudi tukaj, Bog vse vidi in vse ve o nas, kajti Prva ptica je 'lokalizirani Bog' v nas samih.

Glede na to je popolnoma nesmiselno na silo nekomu vsiljevati Božji Nauk; dovolj je, da ga PONUDIMO, da dušam dajemo PRILOŽNOST. Povedali smo že, da Srečo dosežejo le tisti, ki zgrabijo takšno priložnost. Tudi Gospod Jezus je bil proti nasilnemu pokristjanjevanju, saj je rekel, da je neposlušne treba zapustiti in prepustiti njihovi bedni usodi (KLIKNI). Usodi, od katere se bodo veliko naučili.

V nas je torej Bog, ki nas je pripravljen voditi, če Ga želimo POSLUŠATI. Po domače bi lahko rekli, da nas od znotraj vodi vest, četudi bi bilo enačenje Nadduše z vestjo seveda precej neprimerno. Vendar 'lokalizirani Bog' v nas ni dovolj za Odrešenje. Potrebujemo še Boga v dveh drugih oblikah: zunanjega Boga in Živega Boga. Zunanji Bog so naši zunanji duhovni vodniki: Cerkev in njen Nauk, Sveto pismo, osebni duhovni vodnik, svetniki, duhovniki in zdravo-verni ljudje, cerkve, kapele, znamenja …

Živi Bog pa je Gospod Jezus Kristus oziroma Bog Oče Nebeški in Sveti Duh Ljubezni, ki veje med Njima. Tu pridemo tudi do stanja, ko duša, ki se začne dotikati nebes, ne ve več, kje je meja med enimi in drugimi vodniki: pri takšni napredni duši so Bog Oče in Jezus in Mati in svetniki in sveti in Cerkev in Božje podobe in simboli - vse to je za takšno dušo Živi Bog. Za nas zemljane pa se je Bog preuredil v Jezusa Kristusa, ker Ga takšnega lažje spoznamo in vidimo in Ljubimo, saj je bil kot človek na Zemlji, prav zaradi tega vzroka.

Mi smo torej vse kaj drugega, kot le naše telo. Naša duša v nas živi svoje življenje, in skozi trpljenje zmot postaja vse bolj poslušna Božji duši, ta pa nas potem usmerja v Nauk Odrešenja, ki ga lahko POSLUŠAMO od svetnikov, Evangelija, svetniških duš in duhovnih vodnikov, nekaj malega pa lahko razberemo tudi iz jecljanja neodrešenih teologov in posvetne duhovščine - če drugega ni, so tudi te drobtinice dobrodošle, ko nam začne teči voda trpljenja v grlo pohlepa in neumnosti.

Kaj pa se zgodi, če individualni del duše začne poslušati Božji del naše duše? Takrat krenemo na Pot Domov, in postopoma transcendiramo (presežemo) materialno življenje, ter se Z VSEM, KAR SMO, zazremo v Živega Gospoda, ki je Kristus. Zreti v Gospoda pa pomeni Služiti Mu z Ljubeznijo in imeti sladko, goreče srce, ki je vedno v Miru. To je Kristusov Evangelij. Kdor je v Miru, tisti Služi, tisti je POSLUŠAL.

Toliko za uvod, v naslednjem zapisu pa se bomo lotili skrivnega medsebojnega odnosa duš: četudi se ljudje ne poznamo, se duše poznajo, med seboj pa imajo takšne ali drugačne interakcije.

Pa lep vikend želim, naj bo Gospod z vami, če Ga boste POSLUŠALI in slavili, kajti zasluži si slavo, o kakršni se nam še sanja ne.  










15 komentarjev:

  1. Današnji 87. čiv mnogo pojasni in sem ga večkrat prebirala. Res je, kot je pisano, da se daje priložnosti. Ob tem pa sem se spomnila, kolikokrat je bila v življenju meni dana priložnost, da bi začela slediti Gospoda, pa je bebček nisem zgrabila, je pa nekaj od tega ostalo v notranjosti in tlelo, ko je vse drugo trpelo, ter čakalo, da se še ostale okoliščine poklopijo.

    Je pa ob vsem tem spreletelo, da je bila druga ptica »v nekem svojem filmu«, Prva pa je le opazovala in se verjetno malo nasmihala, no za to slednje ne vem, mogoče malo.

    Verjetno pa se skoraj vsak bralec teh čivkov spomni kakšne poteze v prelomnem času življenja (npr. blog št. 21 opisuje te možnosti), ko je sledil notranjemu navdihu, ki je izhajal ravno od Prve ptice, čeravno se tega takrat ni ovedel. Zagotovo so se čudili v njegovi okolici takšnim ravnanjem, lahko da je zadeva presenetila tudi njega, a v naslednjih letih se potem izkaže, da je bila to prava stvar. Gospod tako izkaže Milost, da nas navdahne za dejanja, ki nas počasi privedejo do Poti, Njegovih.

    Čivki so življenjski in vodijo, da prihaja tudi nek uvid v preplet delovanja Božjega sveta in naših življenj. Nas ne presune, ko vidimo, kolikokrat nam je bila dala priložnost?

    Hvaljen Jezus in Njegovi, za Božja Učenja, za pisano o delovanju Gospoda, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro jutro m! Tudi ti daješ PRILOŽNOST dušam, spadaš zraven. Potem pa kakor kdo želi, samo da ne bo potem jokal za zapravljenim časom, je vedno rekel moj učitelj.

    Ti svoje zrdse imenuješ nežno: 'bebček', jaz pa si rečem kar: 'idiot!' Za začetek prehlada je dovolj le pol lekadočka, če pa je že hudo, je najbolje začeti kar z dvema - mar ni vsak zdrs in spregled VELIKANSKI pred Gospodom?

    Ja, poglej sliko: ena ptica pohlepno žre jagode, namesto da bi jedla Besedo Ptice zraven, ki ima zlati čopek. Takšni so mi; vsi smo takšni, razen svetniki. Kajti - kadar ne POSLUŠAMO, takrat žremo.

    Prav govoriš: pet bratov je, vsi so iz iste družine, a eden bo sledil traktor, drugi mesto, tretji alkohol, četrti teologijo, peti pa Živega Gospoda. Kajti njihove duše so RAZLIČNO dozorele, četudi so telesa skoraj enaka. In zato smo si ljudje tako zelo različni. In zato pri nekaterih prihaja do presenetljivih preobratov: nekdo začne poslušati Božji glas v sebi, drugi pa Ga preneha poslušati (= karma de majolka). In enim Priložnost (=Jezus Kristus) postane Odrešenje, drugim pa je v padec - je napovedal že starec Simeon v templju.

    Vse starodavne kulture poznajo to dvojno naravo človekovega srca. Indijanci npr. govorijo o dveh volkovih v srcu: belem in črnem, ter opominjajo, da je treba belega poslušati, črnega pa stradati. Tudi naše zgodbe o Kekcu in Bedancu nosijo v sebi ta opomin. Pa tudi borta Pehta se na koncu izkaže za dobro baburo, četudi je sprva videti, da sledi črnega volka v sebi. Zdaj pa štunfe prodaja na TV, da lahko Mojca laufa po hribu za ovcami, Kekec pa za njo.

    Vse to so drobtine skrivnega življenja naših duš. Pa lepo nedeljo želim, ki bo danes pela:

    "Veliko je namreč poklicanih, a malo izvoljenih."

    Kdo jim je kriv, da niso izvoljeni? Pri Bogu smo poklicani, da bi bili vsi izvoljeni. A so le tisti, ki POSLUŠAJO Boga v sebi, zunaj sebe in na Nebu. Aleluja Gospod, da sploh SI! Kaj bi brez Tebe - hudiči bi nas raztrgali in naša neumnost bi nam prinesla peklenske sadove! Tako pa imamo PRILOŽNOST. Gospod je Priložnost! Bodite Priložnost tudi vi, kajti Gospod take Ljubi pred vsemi. Če pa boste velike rezultate pričakovali od požrešnih ptic, boste jokali in stokali po zakristijah.

    Le nadaljuj, m.

    OdgovoriIzbriši
  3. hieronim piše:

    Hvaljen Jezus !
    Vedno me zaboli, ko župnik udriha po drugih religijah in ne priznava drugega kot le nauk tiste, kateri pripada. Mogoče hoče zaščititi na pol izoblikovane vernike, da jih ne mede kakšna drugačna razlaga Poti do Gospoda ? Gospod pa je Eden in Edini, drugače ne more biti. Če je Bog Oče stvarnik vsega, potem Je eden, v krščanstvu ali kje drugje. Če so pred več tisoč leti pisali identično o Njem, potem je to isti Bog, nam pa se je razodel po svojem Sinu.
    Je treba kar hitro razumeti, čas teče in naša Pot na zemlji je lahko že naslednji trenutek končana. Ne trgovati z Očetom, dajati Mu je treba, z Ljubeznijo ! In dvojno naravo krotiti, za kar nam Jezus Kristus pošilja Božje Usmiljenje, preko vseh svetnikov in Božjih . Biti pozoren in krotek, živeti bhakti.
    Čivki so dnevna Hrana, zaužijmo Ponujeno in se Mu zahvaljujmo. Tudi za naše idiotske zdrse. Aleluja !!

    h.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdravljen hieronim! Ravno sem pisal osnutek za 88. čiv o življenju duš, ko sem vmes čutil mešanico tesnobe in Ljubezni, in pomislil: to je hieronim! In res - pisal si. Sprosti se, zaplavaj v Božji svet. Je pa res, da je to težko za tiste, ki so kak Jezusov nasvet glede družine prezrli. A Gospod nas vodi osebno, če smo iskreni, in upošteva naše osebne okoliščine.

    Ravno včeraj je s tvojega konca preko vršanja Duha prišla novica, da je nek župnik pridigal o reinkarnaciji - da je Jezus dejal, da je ni. S čim postranskim se kak revež ukvarja v svoji gorečnosti, ki pa ni do Duha, ampak od duhov! In res: vsi govorijo: "naš Bog", kot da je Bogov veliko!! Bog je le EDEN in edini, naš Oče, ki se nam je prikazal kot Jezus Kristus, ker smo sicer prebebavi za Nauk. Nekoč drugič in drugje pa se je lahko razodel tistim kulturam primerno.

    Kdor govori: "NAŠ BOG", pravzaprav spada v najnižji del hinduizma, ki je namenjen popolnim začetnikom na Poti in je zato politeist, mnogobožec, ker verjame v veliko bogov, potem pa se bori proti njim. Takega župnika naj prosim Gospod blagoslovi s Pametjo.

    Hieronim, ti še ni padlo na misel, še nisi našel časa, da vsako fotko zmanjšaš na 50-100 kb in mi pošlješ za objavo? Je družinsko življenje res tako strahovito zahtevno, da ne najdeš ure in pol v vseh teh mesecih? Kdaj si bil že Tam, material pa je še vedno neobjavljiv. Pa so dobre fotke. Mi ne misliš nič olajšati dela?

    Čakam kot tista Ptica in OPAZUJEM. In imam upanje. Pa lep pozdrav in hvala.

    OdgovoriIzbriši
  5. To je veselje, brati o družinah duš, ki so si naklonjene in povezane v Gospodu, ter kot take delujejo in služijo Gospodu. Ne samo, kar je karma napaberkovala in smo se rodili v zemljene družine, v katerih pa mogoče nekaterim članom ni mar za Gospoda ali pa Ga jemljejo kot bankomat/mlekomat, le za posvetno ugodje in priboljške.

    Tole s Katalonci pa je kot tisti bodoči duhovnik ali nuna, ki se je odločil/a z vsem srcem stopit na novo Pot, pa ga domači zaskočijo in se na vse kriplje trudijo preprečiti, da bi to realiziral/a. Čivk 88 govori o življenju in povezanosti duš, ne pa o življenju našega telesa, s katerim se ljudje enačijo.

    Mt 10,37
    »Kdor ima rajši očeta ali mater kakor Mene, ni Mene vreden; in kdor ima rajši sina ali hčer kakor Mene, ni Mene vreden.«

    Zanimivo, del hoje po Poti je tudi najdenje svoje prave družine, povezane v Gospodu in v srcu je toplina, zazna se držanje Gospodove roke nad tem. Ni meja, ko Ljubezen veje iz srca.

    Mr 10, 28-30
    Peter pa mu je začel govoriti: »Glej, mi smo vse zapustili in šli za Teboj.« Jezus je rekel: »Resnično, povem vam: Nikogar ni, ki bi zaradi Mene in zaradi Evangelija zapustil hišo ali brate ali sestre ali mater ali očeta ali otroke ali njive in ne bi zdaj, v tem času, skupaj s preganjanji, prejel stokrat toliko hiš, bratov, sester, mater, otrok in njiv, v prihodnjem veku pa večno življenje.«

    Opažam pa nekaj, da Gospod in Njegovi ponujajo PRILOŽNOSTI, vendar veliko ljudi gre mimo, ne zagrabijo ponujenega. To me je čudilo in žalostilo, pa so svete knjige, ki govorijo o Ljubezni z Njim, bhaktiju, razkrile čemu je tako. Ta zmožnost prepoznati priložnost je Gospodova Milost, ker od Njega prihajajo spomin, znanje in pozaba.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, to je ena družina, to je tisti en dragulj, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  6. Res je m, zmožnost prepoznanja Žive Besede, zmožnost imeti 'slepo' vero v Jezusa - to je koncu koncev milostni Božji dar. Ki pa ne pride po načelu loterije, ampak ko je duša pripravljena. Če torej nimate vere v Gospoda in vero v Ljubezen z Bogom, je to znak HUDOOOOOOOOOOOOOO grešnega življenja. Kajti samo vztrajen greh zastira zrenje v Gospoda.

    S Katalonci pa je tudi takole: papež Frančišek in Juncker sta PROTI njim zato, da se še drugi ne bi odcepljali. Tako sta povedala. A je takšen stav popolnoma nekrščanski: "Temu revežu na cesti ne bom pomagal, ker bom moral potem pomagati še drugim!" Ni to malo satansko? Čisto druga stvar je, da se Katalonci niso dobro pripravili, niti diplomatsko, niti vojaško. Sicer pa sem o tem že dosti napisal v zadnjih blogih patra Cestnika. Gre se za Božji Princip poštenja - da zagovarjaš kar je prav, četudi ni upanja na uspeh.

    Kajti kdor dela tako, bo lahko v Božjo ekipo vstopil in dal Boga na Prvo mesto - a ne tako, da je le jagoda na kupu gnoja, kot se danes vsesplošno pridiga.

    Pa nadaljuj m, in HVALA, a nikoli ne zamenjaj živih ljudi z Gospodom in svetniki, kajti to bi bilo hudičev šepet. Na sliki današnjega, 89. čiva ima sv. Hieronim v pesti kamen, da se udarja po prsih v kesanju, ob njem pa je lev, simbol svetnikov, ki je Božja Moč, da se ostane pa pravem Tiru. Brez teh atributov je pot Domov le iluzija in postane senzualnost.

    Pot je torej enostavna, preprosta, ni pa lahka za žival v nas. Svetniki so storili vse, da si jo zatrejo, sicer Gospod ne more biti na prvem mestu. Pa lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  7. Zbirka teh štirih čivkov bo kot knjižica – Skrivnega življenja duše. V življenju iz dneva v dan pa se kot ena prikrita grožnja, če tako rečemo, vleče in pojavlja to, kar je bilo v 89. čivku izpostavljeno. To je prijateljsko druženje s čutnimi uživalci sveta. Ljudje to večkrat na lahko jemljejo in se družijo, v srcu ne naredijo reza, distance, kar pomeni zavedati se, da je pri tem nujno uporabiti kontrolirano norost občenja s svetom. V nasprotnem primeru je druženje »morilsko« za razvoj služenja in tudi zvestobe Gospodu, svetim in Njegovim.

    Ljudje pa se družijo tudi za iskanje utehe, ker je ne zmorejo začutiti pri Gospodu, saj z Njim ni stika – to je posledica grešnega življenja. V tem druženju pa si izmenjajo predvsem dušne dolgove, ker nikjer ni dostopa do Žive vode Gospodove in verjetno tudi ne kesanja in priprave na novo življenje.
    Sv. Terezija Deteta Jezusa je zapisala Na mali poti slednje: »Moja tolažba je v tem, da na zemlji nimam nobene.«

    Odmreti morajo vsi upi, da je v tem posvetnem življenju karkoli oprijemljivega, in dokler še kakšno upanje tega živi, še ne bomo godni za popolno predajo v Gospodove širine in poklek pred Njegovimi svetimi stopali.

    Hvaljen Jezus in vse, kar prihaja od Njega, tudi ti čivki, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  8. M, kaj pa ti pišeš:

    je srce Poti Domov.

    A vedi, od sedaj naprej te tudi škofi ne bodo prepoznali, in če boš odpirala usta, bodo vsi bežali. Ker pa besede ne bodo same, ampak bo nebeška sladkost z njimi, ki se jih bo držala, iz srca ven, jim bo korak v begu zastajal, in skrivaj bodo za grmom ali vogalom k tebi pogledovali. Kajti Gospod v njih jim enako govori, če pa še Evangelij odprejo, jim več ni pomoči!

    Takšna so pota Domov, hvala ti, zdaj pa grem pisat četrti del. Aleluja!!!

    OdgovoriIzbriši
  9. Kar pa je Mala Rezika napisala, je zadnja kaplja tega sveta, in kdor te njene besede spozna v svojem življenju, ali znori ali pa spozna Gospoda, ki je Kristus. Juhuhuuuu!!

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala za 90. čivk, s slikami romanja hieronima. Lepo sovpade povezava, družine duš in njihova odtegnitev od minljivih stvari ali vezi, ki so se včasih zdele zacementirane.

    Se spomnim, mi je pripovedovala izkušena znanka, da je pred časom naletela na ožjega sorodnika, ko je šla po opravkih. Njeno življenje je šlo čisto v drugo smer in ji je bil kot bežen znanec. Spremenjen, suhlajt, usahel in siv, četudi je bil njegov glas nekam znan, a pojava pred njo je bila druga, drug svet, druga frekvenca … tudi besede kar niso šle iz ust. Zaveje praznina in mi poreče: »To je vse, kar ostane od krvnega sorodstva.«

    Zato le z Gospodovo Milostjo iščimo si Božjo družino, s katero bomo opravili Delo Zanj. Hvaljen Jezus Gospod. Lep dan, m.

    Src plesočih dan
    je Ljubezen daritve sijaj
    v priklonu Njemu sedaj
    budijo se duše zemljenih sanj.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja, hieronim se je končno potrudil v tolikšni meri, da sem lahko velik paket slik sprejel, in odslej jih bom predstavljal tukaj, kajti dobre so in veselja dajejo iskrenim. Da sem prišel do kakega pojasnila kakšne fotke, pa sem se moral kar potruditi, kajti naš h. je tak, da veliko daje, ko veliko prosiš :)

    Žal je tako z žlahto, kot pišeš, kajti duše prihajajo na svet v različnih merah, in ene so v Bogu nične, druge majhne, tretje srednje in četrte velike. Posledično padajo v zelo različne svetove in so napolnjene (pnevmatizirane) z zelo različnimi duhovi. Včasih se zgodi, da celo družinski partner/ka pride domov zaplinjen/a s kakim čudnim duhom, ki se ga ne da izgnati, ker ga lastnik nezavedno divje in vztrajno zagovarja. Takrat je nujen RAZHOD, ker pa v Cerkvi razhod PREPOVEDAN, se ljudje tradicionalno razhajajo kot je Angležinja zapisala: s sekiro. Kajti težko je biti s hudičem poročen.

    Obstaja kri zemlje, večja od nje pa je Kristusova kri, in kdor je z njo poškropljen, ker je pod razpelom zaupljivo stal, ta dobi drugo Družino, kot veliš, in ta je večna in je Srečna.

    težka dela te dni
    a srce se moje medi
    z Gospodom začenja se dan
    z Gospodom živim sredi sanj

    Aleluja! Zbujajte se duše in zaživite, ker ta svet je le minljiva sanja. Aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  12. hieronim piše:

    Pridi Sveti Duh !
    Razviti Ljubezen do Gospoda Odrešenika, ko se odrečeš posvetnim neumnostim in vplivom. LJUBEZEN le narašča, večja ko je, manj je prostora za svet v naših srcih.
    V prejšnjem čivku je pisalo, kako cerkev razlaga prvo zapoved, da še vedno pušča prostor za motor ali napačna druženja. Bil sem priča podobni pridigi. Da bi Ljubezen delil z mopedom ?
    Gospod Je Ljubezen, oseba, in se piše z veliko začetnico. Prebral sem zloženko iz ene od okoliških cerkva in v njej je Ljubezen napisana z malo, tako kot ljubezen do ljudi. Poudarek je bil ves čas na ljudi, kako biti dober in usmiljen do vseh, ker to od nas zahteva Oče. Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe. Ja, pa imaš sebe res rad ? Je Oče zadovoljen s tabo ? O tem je premalo govora, enostavno se ta del malce preskoči. Kot bi se skrivali in opravičevali za pomanjkljivim odnosom do bližnjega. Ne se čuditi, iste vrste ptiči skupaj letijo, zato je bila sestra Favstina osamljena med ljudmi, pa vendar v najboljši Družbi.
    Najlažje je reči hvala, pokazati hvaležnost Božjemu Usmiljenju pa je nekaj drugega.

    h.
    ps.
    Ravno med tem mojim pivkom se je v nadstrešek našega domovanju z avtom zaletel ostareli sosed. Avto total, streha skoraj. Hvala Bogu, rane so bile majhne. Po končanem dogodku mi pravi mož postave: '' Ste pa mirno prenesli .'' Ja kako pa naj ? Strehca se bo že zrihtala, veliko več dela bi bilo z jezo ali paniko. Zahvala le Gospodu in Njegovim !

    OdgovoriIzbriši
  13. Hmm, ta je pa dobra! Tudi nam se je to dogodilo dvakrat. Gruntal sem in prišel do spoznanja, da to počno hudi duhovi, ker ti drugače ne pridejo blizu, pa takole razbijajo. Vedno pridejo v izbranem času. Ker si mi končno uspel svete slike poslati. To jih žre hudič. Revež v avtu pa ni kriv, razen če vpije, da si ti kriv.

    Ta ljubezen do soljudi je res bedna: jih boš ljubil toliko kot sebe? To je pa res malo, ravno da ni za umret. Seveda je Jezus Gospod mislil vse kaj drugega: Najprej Ljubi Boga, in ko boš čutil Njegovo Ljubezen, kako te ima rad, potem boš duševno in duhovno ozdravel, ker boš samospoznan: spoznal boš svoj izvorni odnos z Gospodom. In kot takšen jim lahko daješ Odrešenjsko Ljubezen. Ki pa je drugačna od posvetne, katera je v resnici le prikrito poželenje. In seveda je večina ne bo želela, ker imajo v srcih drugo ptico za direktorico.

    Kar se pa Poti tiče, smo prišli do konca:

    Gospoda dati na prvo mesto pomeni,
    da drugega mesta ni.

    Ravno sem govoril s fantalinom, ki je perspektivnež z žogo. Vprašal sem ga, kaj mora imeti v srcu. Ustrelil je (še nikoli se nisva menila): ENO STVAR! In katera je ta tvoja ena stvar? Hmmm, je spravljal ploščico v žep, na katero je prej dolgo drajsal tam ob cesti. Povedal sem mu: "ŽOOOOGA! Ena žoga!!" Odrešeno se je nasmehnil. Je en starejši poslušal in povedal za bližnjega človeka, ki ga po svetu hvalijo kot predavatelja. Rekel sem: On ima službo v srcu, ti imaš žogo, jaz pa Boga, zato stotine berejo, ko pišem o Bogu.

    In smo bili vsi srečni in odrešeni, vsak s svojo eno stvarjo v srcu. A ptice gazdarice so bile različne. V tem je poanta.

    Pa nadaljuj.

    OdgovoriIzbriši
  14. Jona, hvala, tale serija je bila izvenserijska, še posebej 90. čivk. Mogoče je ravno zato Peter prvi izmed učencev: ni treba dosti pameti za odnos z Jezusom, je pa treba biti trmasto vztrajen.

    OdgovoriIzbriši
  15. Pozdrav tebi, Martin! Odgovor na tvoj komentar najdeš v današnjem, 92. čivku. Hvaljen Jezus!

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.