Ta blog je nadaljevanje bloga Jona gre v Ninive (KLIKNI). Namenjen je iskalcem Gospoda, ki jim je bil omenjeni blog všeč in koristen, in so 'preštudirali' vsaj ključne zapise: št. od 20 do 25; št. 28, ter vse nad 33, z najpomembnejšim, zaključkom: GOSPODOVA POSLANICA ZA NOVI ČAS (KLIKNI) - skupaj s komentarji. Vesel bom komentarjev, vprašanj, spoznanj ali navdihov takšnih skrajno redkih iskrenih duš.

Vsekakor priporočam branje zapisov od 1. naprej, ker se sporočila navezujejo in dopolnjujejo.

nedelja, 1. oktober 2017

81. Jezus ukaže nabavo mečev - mistična razlaga

4.10.17, sre.

Še vedno smo pri Moči - iz česa je sestavljena, in Komu mora služiti. Medtem ko npr. pater M. Rupnik oznani Elijevo polivanje grmade z vodo in preprosti klic Očetu, naj stvar dokonča On, je v praksi vse malo drugače, ker razlagatelji svete Favstine in svetega Vianeja povedo, da 'Bog rad vidi, da ob prošnjah delež plačamo tudi sami'. No, celo čislani sveti Elija se je moral kakšno uro kasneje presneto potruditi, da je poklal vso tisto duhovščino, čez 400 glav (kar pa ima tudi svoj mistični pomen). Zakaj enostransko razlagati Evangelij? Mar ni v Cerkvenem Nauku smrtonosna klavzula, da se Evangelija ne sme potvarjati, še po svoje razlagati ne, potem pa mi že zdaaaaaavnaj upokojeni verniki govoré, da še nikoli niso slišali, da je Jezus ukazal nabavo mečev: ''Le od kod ti to, kaj si izmišljuješ, smrkavec? Konvertit! K maši pojdi!'' Ja, Gospod Jezus je za nekatere še vedno stopljen putrček, a videli Ga ne bodo še prav kmalu.

Takole je bilo:

In rekel jim je: »Ko Sem vas poslal brez denarnice, brez torbe in obutve, ali ste kaj pogrešali?« Dejali so: »Nič.« Rekel jim je: »Kdor ima denarnico, naj jo zdaj vzame, prav tako tudi torbo; in kdor nima meča, naj proda svojo suknjo in si ga kupi.«

No, vidimo, da je dobro biti brez denarnice, če pa jo kdo skriva in jo vseeno ima, pa včasih prav pride. Od tod torej vsa ta moralna popustljivost katoliških finančnikov - za meče šparajo, če pa jih ni treba, pa za dobre 'avteke' (da gredo lahko na hitro kakšno babico pomaziliti). No, bodimo resni, kajti tema je iz žalostnega časa Jezusovega poslavljanja. Učenci so Mu rekli, da že imajo (!!!!!) dva meča, in On je dejal: "Dovolj bo."

Mistična razlaga glede mečev

Evangelij se razlaga črno-belo oziroma 'v oblicah' za začetnike, vsaka prilika pa ima povsem NOTRANJO zgodbo, mistično, ezoterično: meč pomeni moč. Ker slovenščina dokazano izvira iz sanskrita, in je temelj večine evropskih jezikov, lahko posredno pojasni skupni izvor besed MEČ in MOČ. Zelo sta si podobni, ker sta dvojčici: kdor ima moč, ima meč in kdor ima meč, ima moč. Podobna zgodba je z besedama DIH in DUH - ko pride zadnji dih, duh odide. Dokler dihamo, je duh v nas. Moč našega duha je odvisna tudi od dihanja. Človek s šibkim dihom je tudi šibkega duha, kajti duhove se s polnim dihom zajema; medtem ko se Boga sreča, ko gredo vsi zemeljski duhovi ven, na koncu priklona in izdiha torej. To bodo razumeli le krščanski mistiki. Ostalim pa bo šla od mojih besed 'pleša pokonci'. Ti pa naj se pozabavajo še z besedami: buda-buden; vede-vedeti; bhoh-moj Gospod; mama-moje; tritjam-tretji; ilam-ilovica; ankati-sankati; ekhati-tekati; sivjati-šivati, in še stotinami drugih.

Ko Jezus Gospod ukaže nabavo mečev, to v mističnem znanstvu pomeni, naj se odenejo v moč. Kdor je tega znalec, to stori v eni ali nekaj sekundah. Kovinski meč pa je leča te moči, ker jo še okrepi in naredi vidno običajnemu svetu. Jezus pravzaprav reče: Svetno bogastvo (denar) zamenjajte za nabavo moči. To pomeni, da je moč na Poti pomembnejša od denarja. Imeti osebno moč, ki se podredi Božji, pomeni svojo moč zliti skupaj z Božjo Močjo. Takrat smo brez moči, a smo v Moči. Torej sveti Pavel le ni bil tak švohne, na kar se izgovarjajo duševni cerebratorji, duhovni teoretiki. Kajti rekel je tudi: 

Pa bom k vam kmalu prišel, če bo Gospod hotel. In tedaj ne bom spoznal besed teh prevzetnežev, ampak njihovo moč.

Sicer pa zajemajte moč v Gospodu in sili Njegove Moči.

Držali se bodo zunanje oblike pobožnosti, zanikali pa njeno moč. Tudi teh se izogiblji.

Božje Kraljestvo namreč ni v besedi, temveč v Moči.

Kar se seje v slabosti, vstaja v Moči.

Zakaj je Jezus Gospod svetoval meče? Ker je vedel in čutil, da bo privršala vojska razdraženih norcev in krivičnikov, in v tistih trenutkih vsesplošne vznemirjenosti, tako prišlekov kot tudi učencev, bi lahko hitro skočila iskra, in učenci bi bili pobiti. To pa se ni smelo zgoditi, kajti poslani so bili svetu, On pa je bil določen za žrtveno Jagnje. Učencem je torej svetoval, naj bodo v tistih trenutkih 'v moči'. Japonci odhajajočemu na delo ali potovanje rečejo: 'Kjockete kudasai', kar dobesedno pomeni: ki o tsukete kudasai: prosim, uporabi notranjo moč, splošen prevod pa pomeni: 'Pazi nase'. A vidite, vse je povezano in jasno - Jezus je s tem zaščitil svoje učence.

Vendar …

Ko pa so razbojniki prišli ponj, je Peter vzel meč in zamahnil proti enemu od njih in mu odsekal uho. Vendar Jezus reagira takole:

»Nehajte! Dovolj je!« In dotaknil se je ušesa ter ga ozdravil.

Kaj smo se do sedaj naučili: Gospod Bog svetuje:

1. Imejte notranjo moč, moč volje in duha.
2. To moč boste dobili LE, če se odpoveste svetnim nečimrnostim.
3. A to moč ne uporabljajte za ta svet (samo za najnujnejše), ampak za hojo po Poti, za služenje Gospodu.

Ker so imeli moč, so se učenci OBVLADALI in dopustili, da se je začela izvajati Božja Volja. A to še daleč ni vse …

Jezusova Moč

Največja Moč v stvarstvu je Božje Ime. Kajti v duhovnem svetu je sveto Božje Ime ENAKO Bogu samemu. Bog Oče in potem tudi Bog Jezus, se v Svetem pismu neštetokrat predstavi s svojim 'skrivnim' Božjim Imenom:

Ina na, Jaz Sem

Jezus zase velikokrat tako reče, in poglejmo, kaj se zgodi, ko se v tisti dramatični situaciji vojakom identificira s svojim Božjim Imenom:

Tedaj je Jezus, ki je vedel, kaj vse bo prišlo nadenj, šel ven in jim dejal: »Koga iščete?« Odgovorili so mu: »Jezusa Nazarečana.« Rekel jim je: »Jaz sem.« Ko jim je rekel: »Jaz sem,« so stopili nazaj in padli na tla. 

Po tleh so popadali. Kajti združena moč vse drhali je bila nič v primerjavi z močjo Njegovega svetega Imena. A Gospod ga ni uporabil, da bi Sebe reševal, ampak svet. Zato je pokorno odšel z njimi na Svojo kalvarijo, da so Ga lahko JAVNO ubili, vsi videli Njegovo smrt, potem pa vstajenje - a vstajenje je bilo dano le tistim, ki so Ga Ljubili.

In tako je še danes, ta hip: imej moč, a bodi brezmočen v Božji Moči; Ljubi Gospoda, in prišel bo ter se ti razodel iz oči v oči in iz srca v srce.

To vam lahko potrdi tudi bedni pisun teh vrstic, ki pa ni vreden, da ga vidi teologovo oko. Naj bo vaša moč z Gospodovo, a vedeti je potrebno, kdaj Moč odvreči in samo Ljubiti Njega in Njegove svete. O, ko bi že končno sprejeli, kako zelo je potrebno, da imamo vsaj enega od Gospodovih svetnikov za osebnega prijatelja! Samo v tem primeru se lahko Evangelij uresniči v celoti. Če svetega sopotnika nimate, imate sveto Mati Marijo. Z Njo lahko uresničite vse, kar je Evangelija, in še veliko več od tega. Zakaj je to tako, pa morda kdaj drugič. Sicer pa je vse v Evangeliju - za tiste, ki vidijo

To je Kristusov Evangelij. Slava Tebi Gospod!


80. Obrazi duha Moči

1.10.17, ned.

Najprej si dobro preberite včerajšnji link, prosim, pa linkajte ga naprej. Da bo zrnje od plevela prepoznano. Sem spada še današnja novica, KLIKNI.

Še vedno, tretjič, smo pri prejšnje-nedeljski pridigi župnika Simona Potnika. Povedal je, da je menda edina fotografija našega svetniškega kandidata Martina Slomška nastala, ko je bil že precej bolan, in so ga na Dunaju z vlaka potegnili pred fotografsko stojalo. Zato pač ni vesel, nasmejan. To je OK razlaga, ki pa ji vseeno dodajmo še ključne informacije, bralstvu v spoznanje.  

Da bi bil tale zapis takoj in zlahka razumljen, se je dobro spomniti vseh Jonovih pisanj o Božji Milosti + Božji Moči. Začeli smo tukaj, KLIKNI. Če bi vso znanost o Moči stisnili v bistvo, bi se glasilo:

1. Moč je prisotna, a je nima vsakdo. Namen Moči je ščititi Ljubezen, Milost, ji služiti, ter ščititi tudi telo in narod.
2. Moči je kot je duhov, a če se moč(i) posameznika usmeri(jo) v služenje Gospodu, se združi(jo) z Njegovo Močjo in postanejo sveta Moč.
3. Moč nikakor ne gre na tiste osebke, ki živijo nečisto, so uživači in pravzaprav leni ljudje. Ne gre na ljudi, ki imajo veliko interesov. Božje Moči nimajo tisti, ki ne Ljubijo Gospoda z vsem, kar so: dušo, mislimi, čustvi in delom.
4. Moči nima večina duhovnikov in državljanov. Kar je dokaz, da živijo v lažnem 'supermarketu življenja'. Takšni zaman molijo za kakšne čudeže, kajti čudeži se dogajajo le, ko moli tisti, ki Ljubi Gospoda, a je tudi v veliki Moči.

Zdaj pa si poglejmo fotografijo škofa Slomška še enkrat, in jo pokomentirajmo: če je bil bolan in utrujen od poti, ga je 'v enem kosu' naokoli lahko vodila le moč volje, katera zbere moč Zemlje in vesolja ter prikliče Božjo Moč k sebi. Takrat je na delu tisti duh, ki ga ima vsakdo od nas (kdor ima moč), ko mora npr. odvaliti težjo skalo. Slomškov prijatelj, tudi v svetosti, naš sveti Friderik Baraga, je imel ISTEGA duha:

Ali vidite, da je že skoraj Indijanec? Za primerjavo si poglejmo še podobo Apaškega poglavarja Geronima, velikega borca za preživetje Indijancev, in na koncu kristjana. To je postal zato, da bi lažje razumel podivjane in nepravične ljudi, ki so preplavili njegovo deželo, pobili vse bizone, ukradli vso zemljo in pobili ter v rezervate zaprli vse Indijance. Voluharji s križem se hvalijo, da je ta borec postal kristjan (prisiljen je bil, ker je skušal pomagati svojemu narodu), a mu ta religija v metodistični varianti ni dala miru, zato je zaradi usode svojega roda trpel vse do smrti. Tudi on se nima kaj smehljati, bolj je podoben Gospodu Jezusu na večini slik:


Tu pa je fotka Masutatsu Oyame, svetovno znanega mojstra karateja, ki je bil prav tako nepremagljiv borec:


In kot najbrž sedaj že veste, če niste izbirni kristjan evangelijskih ocvirkov, je bil tudi Jezus borec, saj je celo meče zapovedal kupiti učencem, pa ne-rodno figovo drevo je preklel, pa z bičem trgovce iz templja izganjal, in lažnim judovskim vernikom povedal, da so hinavci, ter obljubljal sam pekel tistim, ki zavračajo njegove apostole, ko pridejo k njim Veselo Oznanilo sporočit. In vse to je res - tudi ko ta nič-od-jone pride sporočiti, je enako, še danes.

Zakaj modernizirana duhovščina, s ploščico v ritnem žepu, ne prepozna nujnost Moči? Tudi krhke svetnice, ki so umrle od Ljubezni do Gospoda, okoli tridesetega leta starosti, so vse imele to Moč, a največ jo uporabljajo tisti, ki tudi dlje živijo in so v duhovnem boju. Sveti Pavel je primer takšnega Božjega bojevnika. Sem že mislil napisati Jezusov ukaz o nabavi mečev, ki je povezan z Močjo, in o čemer današnja teologija in krofkasto-čokoladna potuhnjena duhovnost in duhovščina še sanjajo ne. Zato se prilagajajo svetu, in svet leze v Cerkev in svet jo bo RAZKLAL, na dvoje, na troje, če se tega Jonovega opozorila ne bo vzelo resno, kot da bi vam goreli lasje.

Sklep

Kdor ni v Moči, bo na Poti zelo kratko razdaljo storil. Zakaj pa mislite, da so se svetniki pokorili v raznih telesnih in duhovnih askezah? Da bi pridobili Moč, moč duha, moč volje, ki postane združena moč vesolja, duše in Zemlje. Le takšni se lahko hudiču smejijo, in hudič se jih boji kot Boga. Življenje je pač takšno, da se ni vedno za smehljati, četudi imaš veselje v Gospodu - je včasih potrebno prevaliti kak balvan ali se usekati s hudiči v ljudeh, če želiš komu kaj resnično pomagati. Slomšek je to imel. Baraga je to imel. Če bi se pretežno le smehljala, bi bila peklenska kandidata, ne pa svetnika. A naša Cerkev ju ni razumela, Baraga je moral celo med Indijance UITI, zato se ni potrudila, da bi ju v Vatikanu končno že uradno posvetili. Naša Cerkev pravzaprav ni imela nikoli Moči, ker je vedno nekaj klerikalizirala in mešetarila, grešila. Vedno so jo reševale samo svetniške osebe, kot je tudi škof Anton Vovk, ki se prav tako ne smehlja, ves obvezan po zažigu. Moral je imeti Moč, da je dostojanstveno vse to preživel in ostal oče vernikom. Božja slava jim, na veke vekov!











10 komentarjev:

  1. Hvala za čivka 79. in 80. Za družbeno dogajanje razumeti je v veliko pomoč, da se prebere kaj v luči Duha razločevanja.

    Obrazi duha Moči svetih in bojevnikov večkrat niso razumljeni, ker si ljudje niti ne predstavljamo, v čem vsem jih je življenje preizkusilo. Njihovi obrazi sijejo dostojanstvo in držo nepokolebljivih, njihove gube so raze oranja in delovanja Božje moči. Zvesti ciljem in Nalogam, ki so si jih zadali, in jih izvrševali, četudi bi dva orkana hkrati vršala nad njimi.

    Spomnim se zgodb o misijonarju Frideriku Baragi, ki je za to, da bi krstil neko bolno osebo na smrtni postelji, na krpljah prehodil milje in milje v kruti, od mraza bičani pokrajini, večkrat sam na robu, da mu ves ta napor izpije moči in omaga. A je, kot je pisano v 1. točki 80. čivka, Moč zaščitila Milost in Ljubezen ter je z Božjo Previdnostjo prišel do umirajočega in ga krstil.

    To se je vtisnilo v srce kot drobec čiste prekaljene Ljubezni do Gospoda, kaj vse zmore Božja Ljubezen z Božjo Močjo. To po človeku nikakor ni mogoče, predani Gospodu s poslanstvom, pa žarijo Njegove poteze, ki gredo v večnost.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, za vsako besedo Božjega uka, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, sveti Baraga je šel par dni hoje skozi velike zamete in gozdove in mimo volkov, da je krstil umirajočo Indijanko. Tudi jaz imam to sliko v srcu že od mladosti. Danes pa mulca pošlješ za ministranta, pa si ga podajajo sem in tja, kot da je odveč, tako da je bolje, da je doma oziroma na biciklu. Kajti 100.000 polovičarjev ne more odtehtati enega duhovnika, ki je CELOSRČEN.

    Bodite tudi vi. Lep je dan, a grozi s težavnimi deli ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Ko sem bila še otrok so pripovedovali o nekem župniku, ki je zamudil ko je šel previdevat ( tako so temu takrat rekli) bolnika Ko je odhajal od njega je menda s palico udaril po grmu in rekel; " Grm ti boš pričal, da nisem jaz kriv za zamuda". Tako resno so te zadeva jemali včasih......
    ZBOGOM.

    OdgovoriIzbriši
  4. V knjigi o svetem Janezu Marija Vianeju, pa lahko beremo,

    - da je dejal: "Kako grenka je misel, da so nekateri ljudje, ki bodo umrli brez Ljubezni do Boga!" Mislil je seveda tudi na vernike.
    - S prižnice pa je v joku rotil ljudi, da naj delajo čimmanj smrtnih grehov, ker se jim bo sicer kazen samo seštevala.
    - Ples in glasbo (po maši - jujuhu Stična!) je smatral za velik greh, ker je videl, kaj takšno početje prinaša dušam. Strinjam se z njim, ker se to na dušah vidi, da so enake kot od nevernih grešnikov. Nobenega Kristusa ni v njih, niti pikice, niti sledu. Kar govoričijo je le prazen larifari, četudi je škof zraven.
    - Otrokom ni bilo dovoljen, da hodijo naokoli po vasi ali mestu. Ko so punce prišle domov iz šole, jih je takoj čakala hišna zaposlitev, pletenje ali gospodinjstvo. S tem so bile na varnem. Danes pa nekatere mame že 11-letnice oblačijo kot v male cipice - make up in oprijete stvari in veliko kože, parfum ... Potem pa se čudijo, kaj se jim zgodi čez dve ali tri leta. Poznam eno, ki se je v 36-letnika zaljubila in pozneje odšla z njim.
    - Mnogi so prihajali v Ars samo da bi tam srečali Vianeja in umrli. Vsi taki so bili Odrešeni. Mnogi so prišli po zdravje, a so po srečanju z njim v miru umrli, spreobrnjeni in rešeni.

    Bedaki mislijo, da je to za stare čase. In zato nebes ne bodo videli še tisoče ali milijone let. Četudi so krščeni. Tako malo se jih Zveliča! To se v duhu vse vidi.

    En kamnit primer vidnosti: nisem vedel, kje kopati veliko luknjo za betonsko drenažno cev (občinska muha), pa sem po dveh dneh kar Gospoda vprašal. In se je nekam postavil, dlje, kot sem jaz kdaj razmišljal. OK: danes je s kombinirko tam kopal in prišli smo do 2 M3 velike 'skodelice' med sicer skrajno trdo skalo. Samo tam je bilo možno. Neverjetno! Duše pa se vidijo še veliko bolj jasno, kot skale.

    Babica, nič se ne pohvališ s tvojo odisejado v Svetem Duhu? Zaznal sem padec v stare tire, ker v tem času nisem čutil nikakršne odgovornosti do te duše: saj je šla k dobremu zdravniku, sem upal. Pa ne vem - zdravila še niso prijela, saj videti ni? :)

    Pa lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  5. hieronim piše:
    Hvaljen Jezus !
    Kako ti jekleni možje gledajo !! Pogledi, da te kar stese. Odločnost, moč, direktni cilj ! Moč duha v njih že preko starih slik kar žari, dobrota in ostrost hkrati. Ko pa še malo prebereš o njihovem delu za Boga, ni druge, kot da jim padeš pred noge in se zakoplješ v luknjo od majhnosti. Mojster Oyama pa je kot pribita gora na zemljo !
    Dokler bodo razne stranke pod krinko krščanstva delale lumparije in zavajale narod, ne bo tega duha v vodstvu, posledično pa tudi v narodu. Ogromna škoda se dela, še tisti, ki bi mogoče sprejeli Božje seme, ob takih dogajanjih izgubijo še tisto malo upanja v poštenost cerkve. Jasen je cilj teh in podobnih člankov. Ker pa nismo pozorni, tako kot večina bralcev, zna biti usodno. Za par generacij.
    Zopet imamo priliko iti na volitve in, kot praviš, Bog nam pomagaj ! Drugi tir pa naj bi zaposlil do 9.000 delavcev. Slovencev ??!

    Tile stavki, ki so me zadeli : '' Zakaj pa mislite, da so se svetniki pokorili v raznih telesnih in duhovnih askezah? Da bi pridobili Moč, moč duha, moč volje, ki postane združena moč vesolja, duše in Zemlje.''
    Čutim ogromno moč v njih, vendar pa ne razumem čisto, kaj je to združena moč, nebi si rad sam kaj razlagal.Kar jemlje sapo in stisne grlo od milosti. Zaigra srce in da VOLJO in smisel !

    Jona, hvala za prebujanje duha razločevanja. Oh, kje smo še in koliko smo zamudili……
    h.

    ps. pred parimi dnevi sem doma zunaj naredil mini kapelico z malim razpelom, v izdolbenem tramu. Ne veliko, dober pedaj. Živa Bližina, ki Govori ! Trenutki med izdelavo so bili nekaj čudovitega, kot praviš, ne da se opisati.

    OdgovoriIzbriši
  6. Živjo hieronim! Krasno pišeš; to je tudi eden od tvojih darov.

    Kaj je 'združena moč'? Sam veš, da se ta moč ne da videti, se pa da čutiti, tale jona pa je še preden je bil Jona mnogim dokazal, da se tudi vidi: na daljavo se da premikati množice ljudi, če jih odpreš za sprejemanje. A to lahko dela vsakdo, tudi invalid iz postelje in tisti Hr. frater, ki 'baca ljudi u nesvest' tam okoli Medžugorja, in pridiga, da je vse drugo hudič, razen psihiatrija s svojo kemijo.

    Enkrat sem bral o Ueshibi, kakšna gora od možica je bil, pa razlage, da je Aikido: pot ljubezni. To je taka razlaga, kot da je krščanstvo slaščičarija. Ai pomeni združiti, Ki pa energijo. V resnici to pomeni, da se v eni točki združijo tako tvoja telesna sila (droben del), sila moči Zemlje, sila neba; če pa je človek Božji služabnik, pa se zraven ne pridružijo zemeljski duhovi, ampak Božji Duh. To je Moč Gospoda, svetnikov in mučencev in apostolov. Seveda pa ta moč terja svoj davek, vsaka moč terja svoj davek na telesu, kajti ko 'zajaha' telo, dela velika dela, a telo tudi troši. Zato je nujen kvaliteten počitek in hrana. Svetniki pa niso spali in ne jedli kaj dosti, zato so tovrstni hitro umrli in HITRO šli direkt v nebeški raj ob Gospoda. Bom v naslednjem čivku (81.) na kratko razložil eno samo priliko iz Evangelija, ki je zagotovo nihče ne razume tako, a nihče, noben moderni teolog na svetu, ne bo mogel niti pisniti, kajti te stvari o Jezusu jim niso jasne niti pod razno - ker srečujem zelo verne kristjane tipa babica, ki so preko 80 let v Cerkvi, pa še 'niso slišali' Jezusovega stavka o nujnem nakupu mečev. Meč je lahko leča za Ai-Ki.

    Nate se Moč zelo težko nalepi, a se boljša v tem času. Kajti Moč = Duh, DUH PA ZAHTEVA POGUM IN TAKOJŠNJE DELO ZA BOGA, SICER NEMUDOMA ODIDE. Ti rad kramljaš z zapravljalci življenja, zato Duh takoj odide. Potem pa spet klečiš, dolbeš in prosiš, da spet pride, da lahko potem ponovno odide. Svetost pa je v tem, da Kristusov Duh ostane v tebi in ti v Njem, nenehno. Kako to storiti, pišemo vsak dan. Še nižja stopnja pa so tisti med vami, ki imate Duha le, če kak Jona na vas pomisli, a že čez pol ure Ga zapravite. Potem pa so še tisti, ki poklekvajo in se križajo in obhajajo, a se jih Duh še dotakne ne, ker v sebi nenehno mislijo samo NASE in na svojo blaženo podobo.

    Pa tako naprej. Čaka me težko delo, brez Ai-Ki včeraj ne bi tone materiala prenosil, pri teh letih. Pa tudi jesti je kaj treba, seveda. In Gospoda prositi za pomoč, Gospoda pa je zaman prositi sam ...

    ŽIVLJENJE je polno skrivnosti, in ta Skrivnost je Gospod. Ljudje iščejo znamenja, a edino Znamenje je Gospod. Aleluja!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Zanimiv čiv o mističnem pomenu nabave mečev. Biti v moči, ki je združena z Božjo Močjo omogoča, da se Dela za Gospoda sploh izvršujejo. Če smo samo razkuhani knedli, ne zmoremo nič, pa še nekaj se zgodi. Ko nismo v moči, smo v megli, to pa je potem tavanje. In zgodi se, da takrat začno ljudje iskat "rešitve" v sebi in se fokusirat nase, kar pa je mimopot.

    Zaznavam, da ko smo v moči, nas tudi ljudje pustijo pri miru in kot bi bil nek neviden ščit nad nami. Sila odpira vrata in sama po sebi odstranjuje ovire, in Gospod je zraven in Njegovi sveti, vse teče kot po putru, in zgodijo se stvari, ki so nemogoče po človeški logiki, bi rekli.

    Ko pa te Božje pomoči ni, pa je kot bi bil izpostavljen svetu na milost in nemilost, s svetom pa vemo, kako je, milosti tam ni, borba za preživetje, ki je samo gazi in prevladaj – za lastno korist. Kaj hitro lahko postaneš žrtev in začne se moralna popustljivost. Tako da moč je nujna tudi za borbo nas samih z demoni in omahljivostmi, ki nas začno napadati.

    Moč naj služi opravljanju Del za Gospoda, brez te moči, je vse skupaj bolj kot ne utvara. Svetniki in sveti so imeli veliko moč, ki je izvirala iz njihove čistosti.

    Hvaljen Jezus in Njegovi, za pomoč in uk Besede, lep dan, m.

    OdgovoriIzbriši
  8. Dobro poveš m, razkuhani knedli, pohojeni makaroni in razkuhane hrenovke smo brez vsaj nekaj moči. Moč ni slabo imeti, če v celoti Gospodu služi. Če bi kak teolog temu osporaval, ga vprašaš: "A moči naj ne bi imeli, moj denar ti pa prav pride?" Vse lahko služi Gospodu, bistveno pa je imeti - bencin v sebi.

    In dobro govoriš, kaj je mimopot: v sebi iskati rešitve, ko pa smo sami probleme naredili - to ni mogoče: brez pomoči smo NIČ. Tudi Jezus pravi, da brez Njega ne moremo NIČ.

    In resnično, kot pišeš: ko smo šibki, se še domača raca na nas spravi; vsakdo, kdor ima minuto časa. Če pa imaš moč, demon pride, gleda, hoče nekaj reči, a potem odide. Tako je vsak dan, tudi na cesti.

    In resnično: iz čistosti prihaja moč svetnikov, zato so jo imeli, mi pa je nimamo ali pa zelo malo. Ostane nam samo še pivkanje, ko nas tahudi vlečejo naokoli.

    Ni Poti izven Gospodovih svetnikov. Ostani na tem tiru m, in hvala.

    OdgovoriIzbriši
  9. Jona, hvala za tvoje mnoge razlage. Moji možgani so stari in veliko stvari ne razumem. Sedaj redno berem sv. PISMO,vendar stare zaveze, z tako številnimi imeni in stalnimi vojskami ne morem razumeti.


    Pred leti smo imeli župnika, ki nam je v pridigah zmeraj razlagal take drobne stvari iz sV. PISMA; kaj je pomenilo v tistih časih "iti skozi šivankino uho", ali "odvezati opanko", ali pa tisto ko je Jezus pohvalil Marijo, ki je samo sedela in poslušal (to se mi je zmeraj zdelo zelo krivično), pograjal pa Marto, ki se je trudila, da bi mu postregla itd.............
    Pa še mnogo podobnih stvari, ki so bile zelo zanimive. Tako je, nekateri ste majhni samo v velikih stvareh, mnogi pa smo majhni tudi v malih stvareh.
    Zbogom.

    OdgovoriIzbriši
  10. Babica, ne beri torej SZ, ni časa. UČI SE LJUBITI GOSPODA IN SVETE in beri o Ljubezni do Jezusa. To je DIREKTNA Pot.

    Pa nadaljuj in lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši

Blogger vsili nek sistem preverjanja s sliko, da vidi, če niste robot. Prosim, znajdite se, včasih deluje, včasih pa so težave? Lahko komentirate kot 'anonimni', 'ime' ali 'Google Račun' - vaš račun bo povsem neviden tako bralcem kot avtorju bloga.

Komentarji, nepovezani s temo ali neumestni (npr. zahteve po dokazih o obstoju Boga in podobne neumnosti), se brišejo.

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.